Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

IŞİD köleleri yaşadıkları

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 5,591

Violent

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2015
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İpek YEZDANİ/ DUHOK

29055253.jpg


IŞİD’in elinde aylarca rehin kaldılar, seks kölesi olarak alınıp satıldılar, fiziksel ve cinsel tacizin her türlüsünü yaşadılar... IŞİD’den kurtulmayı başaran Ezidi kadınları Irak’ın kuzeyinde, Dohuk’taki Baadre, Şeriye ve Kepertu mülteci kamplarında bulduk. Yedi kez köle olarak satılan kadınlar, annesinden koparılan çocuklar, intihar edenler, ‘İntihar edersem ailem cesedimi bulamaz’ diye hayatta kalanlar… 10 yaşındaki kız çocuklarından çocuklu kadınlara kadar işkence ve tacize maruz kalan Ezidilerin anlattıklarını duydukça insanlığımdan utandım.


PETROLLE TEMİZLEYİP TECAVÜZ ETTİ
Dalia, 19 yaşında, Irak’ın kuzeyinde Şengal Dağı’ndaki Herdan köyünden. IŞİD’in elinde dokuz ay esir kalan, 4 Nisan 2015’te özgürlüğüne kavuşan Dalia’nın yaşadıklarına ‘vahşet’ demek hafif kalır. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan her türlü taciz, tecavüz, işkenceye maruz kalan, tam 7 kez IŞİD militanları tarafından alınıp satılan Dalia ile konuşurken çok dikkatli davranmaya çalışıyorum.
29055254.jpg

Konuşurken sık sık duraksıyor, gözleri doluyor, arada susup derin nefes alıp veriyor. Dalia, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Lisede edebiyat okuyordum, son sınıfa geçmiştim. 3 Ağustos sabahı kalktığımda IŞİD militanları köyümüzü basmıştı, herkes kaçıyordu. Bizi yakaladılar, hepimizi bir yerde toplayıp ‘Ya Müslüman olacaksınız ya da öleceksiniz’ dediler. Korkudan hepimiz ‘Tamam’ dedik. Buna rağmen köydeki erkeklerin hepsini toplayıp götürdüler. Bir daha onlardan haber alamadık.

TÜRKLER DE VARDI
Kadınları gençler ve yaşlılar olmak üzere iki gruba ayırdılar. Genç kızları çocuklarla birlikte Telafer’e götürdüler. Sonra yanımızdaki 5 yaşından büyük erkek çocuklarını götürdüler, kardeşim de onların arasındaydı. Bizi Telafer’de bir okula kapattılar. Orası köle pazarı gibiydi. Her gün IŞİD’in emirleri (yüksek rütbeli savaşçıları) gelip aramızdan birilerini seçip satın alıyordu. Aralarında Türkler, Almanlar, Çeçenler de vardı. 12-13 yaşlarındaki kızları satın alıyorlardı. IŞİD’cilerin arasından Telaferli bir Türkmen de beni alıp evine götürdü. Evinde karısıyla üç çocuğu vardı.

BAŞIMI PETROLE SOKTU
Beş ay onun yanında kaldım. Bir gün Ebu Mustafa diye bir IŞİD emiri gelip beni zorla onun elinden aldı, Aymen isimli Çeçen bir IŞİD emirine hediye etti. Aymen, tecavüz etmeden önce beni saçımdan tutup başımı içi petrol dolu bir kovaya soktu. “Siz çok pissiniz, biz sizi böyle temizliyoruz” dedi. Ardından beni eve hapsetti, 3 gün tecavüz etti. Sonra Ebu Salih diye başka bir IŞİD’cinin cariye yaptığı Ezidi bir kızla beni değiş-tokuş yaptılar. Ebu Salih benimle bir gece zorla beraber olup Aymen’e geri gönderdi. 10 gün sonra beni Aymen’e hediye eden Ebu Mustafa geldi, ‘Ben bu kızı sana kendine cariye yapman için verdim, değiş-tokuş yapacaksan bana geri ver’ dedi, beni Aymen’den yeniden satın aldı. Bir ay Ebu Mustafa’nın evinde kaldım, bir ay sonra İzam diye Musullu birine sattı. İzam geceleri beni alıp götürüyordu, zorla birlikte olup ertesi sabah annemin yanına bırakıyordu. Her gece ağlaya ağlaya onunla gidiyordum.

IŞİD’Cİ DOKTORA SATILDI
Bir ay sonra o da beni Musullu başka bir IŞİD militanına sattı, 15 gün onunla kaldım, daha sonra o da sıkılıp beni Telaferli IŞİD’ci bir doktora sattı. O da İzam gibi geceleri beni IŞİD karargâhına götürüp zorla birlikte oluyordu, gündüzleri annemin yanına geri götürüyordu. Bir keresinde artık ölmeyi de göze alıp ‘Gelmiyorum’ dedim. Köyün sorumlusu olan IŞİD lideri bunu duymuş, geldi, ona her şeyi anlattım. Doktora ‘Bu kız her gün başka biri için satılık değil, bir kişi alıp götürebilir” dedi. Sonra beni Kerküklü bir Arap’a sattı. Meğerse o Arap Kürtlerle iş yapıyormuş, ‘Ben seni birlikte olmak için almadım, seni Kürdistan’a göndereceğim’ dedi. Onunla önce Kerbela’ya, sonra Bağdat’a, oradan da Zaho’ya geldik, Zaho’da beni Kürt polislere teslim etti. Babam Zaho’da çalışıyordu, emniyetten beni almaya geldi. Babamı ilk gördüğümde uçuyorum zannettim. O da ağlamaya başladı. O kadar sevindim ki o an yaşadığım her şeyi unutmuş gibi oldum…

İNTİHARI DÜŞÜNDÜM AMA VAZGEÇTİM
GEÇEN yıl 15 Ağustos’ta IŞİD’in Şengal’e bağlı Koço köyüne yaptığı baskın sırasında esir alınan 20 yaşındaki Leyla’nın annesi, iki kız kardeşi ve bir erkek kardeşi hâlâ IŞİD’in elinde, babası ise kayıp. “Köydeki bütün erkekleri kamyonlara doldurup götürdüler, görmemize bile izin vermediler. Yüzlerce kadınla çocuğu köyün okulunda topladılar.
29055257.jpg

Telefonlarımızı, altınlarımızı, üzerimizde ne varsa aldılar. Sonra yaşlı kadınlarla genç kızları ayırıp genç kızları Musul’a götürdüler” diyor. Leyla ve beraberindeki yüzlerce Ezidi kız iki gün Musul’da boş bir binada tutulduktan sonra IŞİD tarafından Suriye’ye götürülmüş. İşte anlattıkları:

Rakka’da bizi büyük bir binanın bahçesine yerleştirdiler. Her gün IŞİD militanları gelip beğendikleri 3-4 kızı alıp götürüyorlardı. Kızkardeşlerimi de satın alıp Musul’a götürdüler, ben yalnız kaldım. Daha sonra bir IŞİD’ci beni ve başka bir kızı daha alıp Rakka’ya 6 saat uzaklıkta, Irak’ta Anbar’a bağlı Haseba diye bir köye götürdü. Orada bizi eve kilitledi, 5 gün o evde kilitli kaldık. Sonra beni başka bir IŞİD’ciye sattı, o da beni yeniden Suriye’de Halep’e götürdü. Dört gün boyunca ellerime kelepçe takıp tecavüz etti. O da beni yeniden Mısırlı başka bir IŞİD militanına sattı. Mısırlı IŞİD’ci beni Rakka’ya götürdü, sekiz ay boyunca evde kapalı tuttu, tecavüz etti. Yapma diye çok yalvardım ama dinlemedi, ‘Halifenin emri’ dedi. Çok kez intihar etmeyi düşündüm ama intihar edersem ailem cesedimi bulamaz diye vazgeçtim. Adamın evde olmadığı bir gün evdeki telefondan gizlice amcamı aradım. Amcamın Rakka’da bir tanıdığı vardı, ‘Ona para göndereceğim, o sana yardım edecek’ dedi. Kaçtım, amcamın tanıdığı adamla Rakka’da bir internet kafede buluştuk. Adam motosikletle beni Türkiye’ye getirdi. Herkes sınırdan kaçak geçiyordu, biz de geçtik. Urfa’da bir lokantada amcamla buluştuk. Amcamı görünce gözlerimden yaşlar boşaldı...

YENİ KURTULDU
Selma’yla (26) görüştüğümüzde IŞİD’in elinden kurtulalı henüz 12 gün olmuştu. 4 yaşında bir oğlu, bir de 6 aylık kızı var. Kızı, IŞİD’in elinde rehineyken doğmuş, işte anlattıkları:

Köyü bastıktan sonra çocuğu olan diğer Ezidi kadınlarla birlikte beni de Telafer’e götürdüler, bir ay hapishanede tuttular, sonra oradan Rakka’ya gittik, 500’e yakın kadınla birlikte beni bir binanın en üst katına yerleştirdiler. Sonra IŞİD militanları gelip her birimizi teker teker satın aldı. Bir IŞİD’ci de oğlumla beni alıp evine götürdü, evde karısı da vardı.

Bebeğim onun evinde doğdu. Bebek doğduktan sonra 2600 dolara beni başka birine sattı. O da yeniden 4000 dolara bir Halepliye sattı. Oradan telefon bulup kocamı aradım, yerimi söyledim. Sonra kocam 20 bin dolara beni tekrar IŞİD’den satın aldı... Çocuklarla önce Türkiye’ye, sonra da Urfa üzerinden Zaho’ya gittik.
29055267.jpg


‘MALIMIZSINIZ’ DEDİ
Bahar (15), dört ay boyunca kuzenleri Hadiya (24) ve Nawin (19) ile birlikte Rakka’da Suudi Arabistanlı evli bir IŞİD militanının evinde tutsak kalmış, başından geçenler şöyle:
Adam her gün üçümüzü de dövüyordu, akşamları da yanımıza gelip taciz ediyordu, karısı ‘elimden gelse size yardım ederdim’ diyordu ama hiç bir şey yapamıyordu.
29055273.jpg

‘Biz hilafeti İslamı yaymak için kurduk, o yüzden siz de İslamı kabul edeceksiniz’ dedi. Ölmemek için kabul ettik. Ama yine de bir şey değişmedi, bize ‘Ezidiler kafirdir, o yüzden siz bizim malımızsınız’ diyordu. Birkaç kez kaçmayı denedik ama hiç birinde kaçamadık. Bir gün ‘Ben Kobani’de cihata gidiyorum’ diye evden çıktı. Bizi de başka bir IŞİD’ci arkadaşının evine bıraktı. Onun yanında da Ezidi bir kız vardı. Kızın amcası, bize yardım etmesi için Rakka’dan bir tanıdığını ayarladı. Adamı aradık, saat 13.00’te meydana gelin dedi, meydandan taksiyle bizi aldı, Türkiye sınırına getirdi. Türkiye sınırını kaçak geçtik. Sınırı geçtikten sonra Diyarbakırlı bir Kürt bize yardım etti, bizi arabasıyla Gaziantep’e kadar götürdü. Oradan Cizre’den geçip Halil İbrahim Sınır Kapısı’ndan Zaho’ya geldik.

ANNESİ, BABASI VE KARDESLERİ IŞİD’İN ELİNDE
IŞİD’in yaklaşık 20 gün önce serbest bıraktığı 216 Ezidi’den biri de dokuz ay boyunca IŞİD’in elinde rehin kalan 10 yaşındaki Rudeyna. Rudeyna’yla konuşmadan önce halası yanımıza gelip “Çocuğun gözünün önünde kafa kesmişler, işkence yapmışlar, büyük travma geçirmiş, deli gibiydi, sürekli bağırıp ağlıyordu. Hâlâ geceleri uykudayken bağırarak uyanıyor. Sakallı birini görünce ağlamaya başlıyor” diyor.
29056909.jpg

Rudeyna, kendisiyle sohbet etme teklifimizi kabul edince hep birlikte çadıra giriyoruz. Rudeyna şunları anlatıyor:

“IŞİD 3 Ağustos’ta köyümüze saldırdığında çok korktum, annemle evdeki bir odaya saklandık ama IŞİD’ciler bizi yakaladı, sonra rastgele ateş açıp yan evdeki komşularımızı gözümüzün önünde öldürdüler. O gün bütün ailemi yakaladılar, hepimizi toplayıp başka başka yerlere götürdüler. Kardeşlerimi de aldılar. O günden beri annemle babamı görmedim...” IŞİD militanları, Rudeyna’yı annesinden ve babasından ayırıp babaannesiyle birlikte önce Musul’a götürmüş, sonra da diğer Ezidi kadınlarla birlikte Telafer’de bir okulun salonuna bırakmış: “Birkaç gün sonra gelip salondaki genç kızları götürdüler, bize de ‘bir daha ailenizi görmeyeceksiniz’ dediler. Karşı koyanlara işkence yaptılar. Bana da kötü şeyler yaptılar. Dünyanın en kirli insanları bunlar...”
Kaynak:
 

alpi

Yeni Üye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
416
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
49
Haber gerçekten trajik-ürpertici ama kaynağı görünce etkisinden kurtuldum bu gazetenin yaptığı haberlerin yüzde kaçı doğrudur diye bir istatistik araştırmak geldi aklıma. Bi bakayım. amerikanın Irak da yaptığı itlikleri de yazmış mı onada bi bakayım.
 

alpi

Yeni Üye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
416
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
49
google diyo ki ::redface:



Şimdi ayrıntılarına bakacağım. :smile:

Kırmızı ile işaretlediğim yer çok ilginç. Hükümet bu gazete içinde bir çözüm süreci başlatmalı.:biggrin:
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Taciroglu ‏@Tcrgl_ 7 sa.7 saat önce
@Hurriyet ALLAH yardimcilari olsun ISID insanlik düsmani
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI ‏@IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet isid bir akp yankurulusudur, bunlari iyi dinlesin akpye oyveren kadinve akpnin gercegini gorsun
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI ‏@IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Tcrgl_ @Hurriyet allah simdilik onlarin yaninda, onun kitabina bakarak tam muslumanlik yapiyorlar, kurankursuna giden iyi bilir, orda var
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Taciroglu ‏@Tcrgl_ 6 sa.6 saat önce
@IOzyurt insanlari katledlerin yanin da mi Allah ISID canidir lanet olsun ISIDE @Hurriyet
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Nikolay ‏@nick_0210 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet [MENTION=317]gonca[/MENTION]_Vuslateri Suriye de olanlara boru boru ötenler, bu yaşananlara seyirci kalarak bu köpekler kadar suç işlemektedirler


Olayı hemen Akp'ye bağlamada üzerimize yok.
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Taciroglu @Tcrgl_ 7 sa.7 saat önce
@Hurriyet ALLAH yardimcilari olsun ISID insanlik düsmani
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI @IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet isid bir akp yankurulusudur, bunlari iyi dinlesin akpye oyveren kadinve akpnin gercegini gorsun
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI @IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Tcrgl_ @Hurriyet allah simdilik onlarin yaninda, onun kitabina bakarak tam muslumanlik yapiyorlar, kurankursuna giden iyi bilir, orda var
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Taciroglu @Tcrgl_ 6 sa.6 saat önce
@IOzyurt insanlari katledlerin yanin da mi Allah ISID canidir lanet olsun ISIDE @Hurriyet
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Nikolay @nick_0210 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet [MENTION=317]gonca[/MENTION]_Vuslateri Suriye de olanlara boru boru ötenler, bu yaşananlara seyirci kalarak bu köpekler kadar suç işlemektedirler


Olayı hemen Akp'ye bağlamada üzerimize yok.
 

evrensel-insan

Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
70
Sizlerin burda karsi ciktiginiz nedir?

Gercek yasamda ISID'in boyle bir sey yapmadigi mi?
 

alpine

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Taciroglu @Tcrgl_ 7 sa.7 saat önce
@Hurriyet ALLAH yardimcilari olsun ISID insanlik düsmani
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI @IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet isid bir akp yankurulusudur, bunlari iyi dinlesin akpye oyveren kadinve akpnin gercegini gorsun
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
OzyurtI @IOzyurt 6 sa.6 saat önce
@Tcrgl_ @Hurriyet allah simdilik onlarin yaninda, onun kitabina bakarak tam muslumanlik yapiyorlar, kurankursuna giden iyi bilir, orda var
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Taciroglu @Tcrgl_ 6 sa.6 saat önce
@IOzyurt insanlari katledlerin yanin da mi Allah ISID canidir lanet olsun ISIDE @Hurriyet
0 retweet 0 favori
Yanıtla Retweetle Favorilere ekle Takip et
Daha fazla
Nikolay @nick_0210 6 sa.6 saat önce
@Hurriyet [MENTION=317]gonca[/MENTION]_Vuslateri Suriye de olanlara boru boru ötenler, bu yaşananlara seyirci kalarak bu köpekler kadar suç işlemektedirler


Olayı hemen Akp'ye bağlamada üzerimize yok.

Iyide, bunlara kamyonla silah gonderen ben degilim sonucta. AKP ye baglanmasi dogal bir sonuctur bence.
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
[MENTION=561]alpine[/MENTION] , kamyonla işid'e silah gönderilmedi! Bunu Cihan Haber ajansı de doğan haber ajansı öyle dedi diye olmuyor bu işler. İşid ; Amerika tarafından oluşturulmuş ve destelenen aşşağılık bir Terör Örgütüdür!
Bu kadar net!
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
[MENTION=561]alpine[/MENTION] , kamyonla işid'e silah gönderilmedi! Bunu Cihan Haber ajansı de doğan haber ajansı öyle dedi diye olmuyor bu işler. İşid ; Amerika tarafından oluşturulmuş ve destelenen aşşağılık bir Terör Örgütüdür!
Bu kadar net!
 

alpine

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
[MENTION=561]alpine[/MENTION] , kamyonla işid'e silah gönderilmedi! Bunu Cihan Haber ajansı de doğan haber ajansı öyle dedi diye olmuyor bu işler. İşid ; Amerika tarafından oluşturulmuş ve destelenen aşşağılık bir Terör Örgütüdür!
Bu kadar net!

E tamam iste, Amerikanin ayak islerinide AKP yapmis. ABD kurmus, AKP beslemis. Bu iliski cok acik ve net...
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Azizim , algı operasyonuna malzeme olma. Birileri öyle dedi diye bu işler böyle olmuyor. Tek taraflı ve ön yargılı okumayın olayları.
 

alpine

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Azizim , algı operasyonuna malzeme olma. Birileri öyle dedi diye bu işler böyle olmuyor. Tek taraflı ve ön yargılı okumayın olayları.

Bende onu diyorum. Tir dolusu silahla yakalaninca "bunlar Turkmenlere gidiyor" dedigin zaman, o silahlar Turkmen silahi olmuyor, zira Turkmenlerin gelen silahlardan haberi yok.

Ortada tir dolusu silah, sormayacaz mi "azizim, bu silahlar nereye gidiyor" diye.
 

evrensel-insan

Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
70
Azizim , algı operasyonuna malzeme olma. Birileri öyle dedi diye bu işler böyle olmuyor. Tek taraflı ve ön yargılı okumayın olayları.

Soru o degil.

ISID su anda ve ele gecirdigi yerler acisindan bu gazetede yazilanlari yapiyor mu/yapmiyor mu?

Algi operasyonu, olmayan bir alginin propagandasindaki politik cikar icindir.

Burada ise yasanan gercekler var.

Bu gerceklerin ne duzeyde oldugu ise konu degil.
 

İnci Birinci

Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
636
Tepkime puanı
5
Puanları
18
[MENTION=561]alpine[/MENTION] , kamyonla işid'e silah gönderilmedi! Bunu Cihan Haber ajansı de doğan haber ajansı öyle dedi diye olmuyor bu işler. İşid ; Amerika tarafından oluşturulmuş ve destelenen aşşağılık bir Terör Örgütüdür!
Bu kadar net!
Buna katılıyorum, inanıyorum ki,aslında şimdi karşı çıkanlar da,bunun bilincinde. İşte şimdi tam sırası; "bilgide verilmek istenenin değil, bilgiyi alan kişinin inanmak istediği gibi algılanması" sorunu, yani sübjektif bakış söz konusu. Emin olun başka bir ortamda IŞID ve benzeri terör örgütlerinin kimler tarafından oluşturulduğunu ve aslında yapılanların ne kadar adaletsiz olduğunu konuşanlar aynı insanlar. Özetle; herkes "Kapalı Kapılar arkasındaki Washington Portakalı"nın kokusu ve tadından pek tabii ki haberdar.
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Elini şakağına koy ve roden gibi düşün şimdi; Dünya'ya Silah satan ve üreten ülkeler malumdur. Bu ülkeler istemediği müddetçe İşid'in eline tek bir mermi bile gitmez. Bunu Türkiye üzerine yıkmak algı operasyonudur.
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Faiz Amro, kendilerine yardım getiren MİT''e ait TIR''lara operasyon yapılmasına sert tepki göstererek, ''O TIR''lar olmasaydı hepimiz ölmüştük. ''Teröristlere silah gönderiyorlar'' diyerek bizi de terörist ilan ettiler'' dedi. Ankara''da yapılan uluslararası toplantıya katılan Amro, MİT TIR''larının yardım götürdüğü Türkmen tarafındaki durumu ve operasyona yönelik tepkilerini anlattı.

Fırınları bile vurdular

Amro, ''Suriye rejimi halkını öldürüyor, sağ kalanları da açlıktan ölüme mahkum ediyor. Hiçbir gıda deposunu, gıda fabrikasını bırakmadılar. Ekmek fırınlarını bile uçaklarıyla bombaladılar. Su kaynaklarını, su depolarını yok ettiler'' dedi. Amro, şöyle konuştu: ''Türkiye''den yardım getiren TIR''ların durdurulduğunu öğrenince çok endişelendik. Bu TIR''lar gelmese bizim için felaket olurdu, açlıktan ölürdük. O yardımlar Halep''in kuzeyindeki Türkmen bölgelerine gidiyordu. Bize yardım getiren TIR''ların durdurularak kontrol edilmesi bile bizi çok rahatsız etti.

Yaşamak için temel ihtiyaç maddelerinin gelmesine nasıl engel olmak isterler?'' TIR''ların durdurulmasına ''terör örgütlerine yardım'' bahanesi gösterildiğine işaret eden Amro, şunları söyledi: ''Suriye''deki Türkmenlere, diğer Suriyeli sivillere yardım gönderen Türk TIR''larını ''teröristlere silah gönderiyorlar'' diye durdurmak nasıl düşünülebilir? Bu kadar basit bir iddia olur mu? Türkiye oradaki insanların temel ihtiyaçları için yardım gönderiyor. Bu operasyonu yapanlar, paralel yapı aynı zamanda biz Türkmenleri terör örgütü kefesine koymaya çalışmıştır. Bizi nasıl terörist yerine koyarlar? Oradaki hiçbir Türkmen grup korkulacak gruplar değildir.''

El Kaide iddiası aptallık

Amro, Türkiye''nin El Kaide ile işbirliği içinde gösterilmesini de ''aptallık'' diye nitelendirerek, ''Suriye Türkmen Meclisi Başkanı olarak, bütün gerçekleri iyi bilen biri olarak söylüyorum; Türkiye, El Kaide''den zarar gören bir ülkedir. Düşünün, öyle bir ülke kendisini de vuran, vurmak isteyen terör grubuna destek verecek! Bunu düşünmek bile aptallık'' dedi.

Amro, Esad''ın halkına karşı silah kullanmaya başladığı andan itibaren Türkiye''nin hep yanlarında olduğunu, dünyanın susmasına rağmen bu desteğini sürdürdüğünü söyledi.
 

alpine

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Elini şakağına koy ve roden gibi düşün şimdi; Dünya'ya Silah satan ve üreten ülkeler malumdur. Bu ülkeler istemediği müddetçe İşid'in eline tek bir mermi bile gitmez. Bunu Türkiye üzerine yıkmak algı operasyonudur.
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Faiz Amro, kendilerine yardım getiren MİT''e ait TIR''lara operasyon yapılmasına sert tepki göstererek, ''O TIR''lar olmasaydı hepimiz ölmüştük. ''Teröristlere silah gönderiyorlar'' diyerek bizi de terörist ilan ettiler'' dedi. Ankara''da yapılan uluslararası toplantıya katılan Amro, MİT TIR''larının yardım götürdüğü Türkmen tarafındaki durumu ve operasyona yönelik tepkilerini anlattı.

Fırınları bile vurdular

Amro, ''Suriye rejimi halkını öldürüyor, sağ kalanları da açlıktan ölüme mahkum ediyor. Hiçbir gıda deposunu, gıda fabrikasını bırakmadılar. Ekmek fırınlarını bile uçaklarıyla bombaladılar. Su kaynaklarını, su depolarını yok ettiler'' dedi. Amro, şöyle konuştu: ''Türkiye''den yardım getiren TIR''ların durdurulduğunu öğrenince çok endişelendik. Bu TIR''lar gelmese bizim için felaket olurdu, açlıktan ölürdük. O yardımlar Halep''in kuzeyindeki Türkmen bölgelerine gidiyordu. Bize yardım getiren TIR''ların durdurularak kontrol edilmesi bile bizi çok rahatsız etti.

Yaşamak için temel ihtiyaç maddelerinin gelmesine nasıl engel olmak isterler?'' TIR''ların durdurulmasına ''terör örgütlerine yardım'' bahanesi gösterildiğine işaret eden Amro, şunları söyledi: ''Suriye''deki Türkmenlere, diğer Suriyeli sivillere yardım gönderen Türk TIR''larını ''teröristlere silah gönderiyorlar'' diye durdurmak nasıl düşünülebilir? Bu kadar basit bir iddia olur mu? Türkiye oradaki insanların temel ihtiyaçları için yardım gönderiyor. Bu operasyonu yapanlar, paralel yapı aynı zamanda biz Türkmenleri terör örgütü kefesine koymaya çalışmıştır. Bizi nasıl terörist yerine koyarlar? Oradaki hiçbir Türkmen grup korkulacak gruplar değildir.''

El Kaide iddiası aptallık

Amro, Türkiye''nin El Kaide ile işbirliği içinde gösterilmesini de ''aptallık'' diye nitelendirerek, ''Suriye Türkmen Meclisi Başkanı olarak, bütün gerçekleri iyi bilen biri olarak söylüyorum; Türkiye, El Kaide''den zarar gören bir ülkedir. Düşünün, öyle bir ülke kendisini de vuran, vurmak isteyen terör grubuna destek verecek! Bunu düşünmek bile aptallık'' dedi.

Amro, Esad''ın halkına karşı silah kullanmaya başladığı andan itibaren Türkiye''nin hep yanlarında olduğunu, dünyanın susmasına rağmen bu desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Bunun algi operasyonu olmadigini hemen anlamisiniz ama. Ilginc...
 

alpine

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
Haberde gecen Faiz Amro'nun Turkiyedeki kamplarda yasadigini da biliyorsunuzdur herhalde. Silahlari tirlara yukleyip Suriyeye gezmeye goturuyorlardi herhalde, soyle bir gezdirip geri getirip Turkiyedeki kamplarda kalan Amro ve adamlarina teslim edeceklerdi sanirim.

Haberin yayinlandigi gazetelere bakinca, zaten durumun vehameti dahada ortaya cikiyor.Bu silahlari gercekten ISIDa veya benzeri bir orgute goturmuyor olsalardi, bu kadar saklamaya, algi operasyonlari ile insanlari kandirmaya calismazlardi diye dusunuyorum.

Diger haberde hurriyet gazetesini kaynak olarak kabul etmediniz ama, star gazetesini gorunce pek bir hosunuza gitmis, hemen alip buraya koymussunuz. Buna "algida secicilik" deniyor...
 

esekherif

Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Haberde gecen Faiz Amro'nun Turkiyedeki kamplarda yasadigini da biliyorsunuzdur herhalde. Silahlari tirlara yukleyip Suriyeye gezmeye goturuyorlardi herhalde, soyle bir gezdirip geri getirip Turkiyedeki kamplarda kalan Amro ve adamlarina teslim edeceklerdi sanirim.

Haberin yayinlandigi gazetelere bakinca, zaten durumun vehameti dahada ortaya cikiyor.Bu silahlari gercekten ISIDa veya benzeri bir orgute goturmuyor olsalardi, bu kadar saklamaya, algi operasyonlari ile insanlari kandirmaya calismazlardi diye dusunuyorum.

Diger haberde hurriyet gazetesini kaynak olarak kabul etmediniz ama, star gazetesini gorunce pek bir hosunuza gitmis, hemen alip buraya koymussunuz. Buna "algida secicilik" deniyor...

Sevgili dostum biz buna ikiyüzlülük diyoruz işte.! Almanyada ve Amerikada olan olayları nasıl alman ve amerikan medyası görmezden geliyorsa , buradaki uzantıları Doğan ve Cihanda aynı. Söylemek istediğim tam buydu. ( Devlet oraya silahta gönderir , bombada ya da ilaç ) Bu Üçüncü dünya ülkelerini alakadar edecek bir durum değildir. Heleki satılmış paralel savcıların hiç işi değildir.


''Haberde gecen Faiz Amro'nun Turkiyedeki kamplarda yasadigini da biliyorsunuzdur herhalde. Silahlari tirlara yukleyip Suriyeye gezmeye goturuyorlardi herhalde, soyle bir gezdirip geri getirip Turkiyedeki kamplarda kalan Amro ve adamlarina teslim edeceklerdi sanirim.'' Savaş olan biryerde elbette amro ve adamları gerek Türkiyede gerek başka ülkelerde , o ülkelerin verdiği destek nispetinde faliyet yürütürler. Bunda bir Beis göremiyorum ben
 

alpi

Yeni Üye
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
416
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
49
Sizlerin burda karsi ciktiginiz nedir?

Gercek yasamda ISID'in boyle bir sey yapmadigi mi?

Asıl karşı çıktığım şey yalan haber yapılması. Bu haberin yalan olduğu konusunda emin değilim ama yalan olma olasılığı da çok yüksek.

Bu gazetenin ışıd ı sevmemesinin tek nedeni hükümeti vurmak için bir sebep olması. Yoksa eğer gerçekten ışıd böyle yapıyorsa bile bundan hiç de rahatsızlık duyacağını sanmıyorum.

"Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar." (Malcolm X - Rahmetullahi Aleyh)
 

evrensel-insan

Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
70
Asıl karşı çıktığım şey yalan haber yapılması. Bu haberin yalan olduğu konusunda emin değilim ama yalan olma olasılığı da çok yüksek.

Olsa bile bu ISID gercegine engel mi?

Bu gazetenin ışıd ı sevmemesinin tek nedeni hükümeti vurmak için bir sebep olması. Yoksa eğer gerçekten ışıd böyle yapıyorsa bile bundan hiç de rahatsızlık duyacağını sanmıyorum.

"Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar." (Malcolm X - Rahmetullahi Aleyh)

Sadece Hurriyet degil ya da turkce gazeteler degil ki, dunya bu konuda haber yapiyor.

Ortada bir ates var ki duman cikiyor.

Bazilari belki goz boyamak ya da cikar icin atesi buyultur ya da dumani yogunlastirir.
 

Yeni Konular

Üst