Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Acının türleri

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 4,238

laberesa

Yeni Üye
Ynt: Acının türleri

Acı çekmek insanı varolduğunu hatırlatan bir nesne oldugu dogrudur.Fakat acılara gülmenin acıları bir türlü hafifletme yolu olarak görüyorum şu anda acı çekip çekmediğim ise tartışılır.Bu yöntem bir genelleme olmayıp yalnızca kişisel bir yöntemdir.

martigris

Yeni Üye

acı çok farklı şekillerde hissedilebilir. hayal edilemeyecek kadar çok nedeni de olabilir. ve bilmediğim yığınla şey..
bu kabuller eltında , acının en rezil şekli acı çekme korkusunu aşamadan yarım yamalak ve kendi yetersizliklerin altında ezilerek çekilmiş olanıdır.daha kötüsü de bu konudaki ikiyüzlülüktür dersem sanırım yetersizliği farklı şekillerde ispatlanabilecek bir önermede bulunmuş olurum.bence yeterli.

"İnsan her şeyi biçmek istiyorsa kendi bacaklarını esirgememeli."

heyman

Yeni Üye

Varlıkta herşey zıttıyla kaimse, ki böyle, mutluluğun lezzeti çekilen acılar nispetinde değilmidir?

Şimdilerdeki mutluluğumuz ,geçmiş acıların bitmiş olmasından değilmidir?

ixtab

Yeni Üye

mutluluk ve acı birbirine kenetlenmiştir..her mutluluk acıya dönüşebileceği gibi her acı da mutluluğa dönüşebilir..

Fairy

Yeni Üye

" Okulda, evde, ilişkilerde,ayrılıklarda yaşanır ama mutluluk tekdir ve onada ulaşmak ancak parayla mümkündür... "
Bu konuda sizin fikrinizle aynı fikri paylaşmıyorum..Mutluluğun asıl kaynağı yaşam enerjisi ve isteğidir..Tabi ki okulda evde ilişkilerde hatta ayrılıklarda bile zaman zaman mutlu olunabilir bunun parayla alakasının olduğunu düşünmüyorum insanlar mutsuzluğunu sadece güçsüzlüklerine bağdaştırırlar..Fakat para başlı başına mutluluk getirmez.İlla ki örneklendirmek gerekirse Sabancı maddi güçleri tahmininizden fazla ama çocukları sakat ve bunu değiştirmeye yeticek maddi güçleri olduğu halde yapamıyorlar yani paraları var fakat mutlu değiller..Eminimki beş parasız ama sağlıklı çocuklara sahip olmak isterlerdi..
Kısaca mutlulukta acı gibi heryerde herzaman karşımıza çıkar.Herşey beyinde biter yaşadığınız acı olayları mutluluğa çevirmek içinizdeki güçte .))

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Ben hiç acının mutlluluğa dönüştüğünü duymadım yada yaşamadım...Ama mutlulukların çoğu ilerde acıya dönüşüyo...Hayat toz pembedir ama gerçekler acıdır...Peki dünya yalansa ki bu doğru..Çünkü ölümlü bi yer o zaman yalan dünyada gerçek olan nedir...Bize bardağın dolu kısmını görmemiz sölenir her zaman ama aslında bardak hep boştur ve içi ancak parayla dolar özellikle günümüzde bu böyle...Bu durumda acılar bedava yaşanır ama artık mutluluklar parayla satılmaktadır...Acının türleri vardır...Okulda, evde, ilişkilerde,ayrılıklarda yaşanır ama mutluluk tekdir ve onada ulaşmak ancak parayla mümkündür...

Konu beni pek sarmadı ama ilk cümlene verecek cevabım var. Mazoşistleri unutma, acıdan zevk alır(ım)lar!

UpBot

Yeni Üye
Konu hakkında farklı düşüncesi olan var mı?

Yeni Konular