Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
insanların kendini mutlu edecek birini aramasını ve karşı taraftan beklemesi içinde, karşı tarafa ödevler/sorumluluklar yüklemesini/beklemesini anlayamam ,
Ama zorlu bir suje/özne ile beraberlikten/birliktelikten sonra bir kaçıs, ve daha uyumlu, karışmayan, zorlamayan kendinde/sakin bir ilişki arayışını onaylayabilirdim
Sanırım en aranası bulunası aşk, karşı taraflayken de yalnız olunabilen/hissedilebilen ve bir yük getirmeyen/taşımayan- sıfıra en yakın yükü-yüksüzlüğü taşıyan aşk ve ilişki olmalıdır,
Bir ilişki de aranacak şey (en büyük şey) yalnızlıktır sanırım, Bu yalnızlık -kendi hissetmek -karışılmamış hissetmek ve kendi kadar doğal ve yalnızken ki kadar kendi ve olağan akışına düşünde-düşününde hissetmek hayatı; Varla yok arası bir şey;
---------- Mesajlar Birleştirildi at 17:48 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 17:34 ----------
çözenler bu cevabı size verirler mi sanıyorsunuz? Düşünsenize -bir espri tabi-
Bir bulmaca çözüyorsunuz ve bilmediğinzi bir sorunun cevabında takılıp yardım alıyorsunuz ve yardım hiç bir işe yaramıyor-öğretmiyor, Öylesine bir kelime ve harf yığını bu şey- bir cevap geliyor ordan
düşündümde Nepal de bir dağ adı-bunun görerek yanıtlıyor ; yani NEpal de bir ovanın ismini bilmek bilmek midir?
-insan bazı konularda kendi çözümleri denemeleri ve yanıtları -öğrenmeleri ile yaşamalı
aşkı anlatmaktaki bu şey ve ne olmadığı, deneyimle ilgili
alkol bağımlılığı ve kumar bağımlılığı geldi aklıma- en yakın ilinti bunu kurabildim açıklamaya bende
düşülmeden bilinmeyen tuzak gibidir bu aşk;
Afrika da bi karınca varmış -dünyanın en acı veren/ilginç zehirli hayvanlarıdan biri -Bunun soktuğunda ne olduğunu bu karıncayla burun buruna gelmeden bilebilir misiniz?-keşfedebilir misniz?
Sanırım keyif ya da merak için bunu yapanlar olmalı -ikinci kez kalkışmazlar sanırım
Öldürmeyen ve ilginç acıtan hatta acıdan çıldırtan ama geçecek bir deneyim için kendini bir karıncaya sokturmak!
ben bilmiyorum valla-bilenler yazsın-bende cevap yok-bilmiyorum
---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:14 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 17:48 ----------
duygusal/kimyasal bi zorbalık/tutukluluk olmalı
ve insan üzerinde, hormonların-kimyasalların ve duygusunun, arzunun etkisini tadıyor-deniyor- öğreniyor olmalı
, Arzusuna esrikliğini ve yenikliğini ya da başka savaşları da -fiziksel blokajları
Fiziksel etkilerin mantıksal etkileri ve -mantıksallığı- mantıklılığı bloke edebileceğine bir örnek;
İnsanın (kimyasal ya da zihinsel) duygu ve hormon ve arzu güdümlülüğüne de
-arzu-sahip olma ve isteme üzerine kurulu bir yaşam ve biz yaşam formu
kusursuzluk arayışımızı buraya yansıtıyoruz ve öykündürüyoruz sanırım; İdeal ilişkiyi ya da arzuyu ya da isteği bile tanımlayamıyız oysa ,
bi düşsellik istiyoruz yaşamda-(büyü)-bi bütünleşme ve tamamlanma- herşey
boşlukları dolduracak bi şey aşk; belki de eksiklik hissetmeme-güven hissetme;
kurulu bir eve sahip olmak gibi bir şey bu hayata adım ve başlangıç için bir önek
bir eve sahip olma idealiyle-beklemiyle de çakışıyor bence örtüşüyor olmalı- bir güven hissi-duvar-yaslanma duvarı
yapılmamışsa yapılacak çünkü arayış devam edecek ve sürdürme
emekli olunca ölümü tadarız biz- ev ara- aşk ara- sunulmuş bariyerler bunlar -özgürlük;
Varlık karşısında insan, yalnızlığının ama bilinçli ama bilinçsiz, bir şekilde farkındadır. Bu yalnızlığından kopmak için bağlanır bir kişiye ve adı aşk olur. Bir ütopyaya bağlanırsa adı ülkü olur. Bir aşkınlığa bağlanırsa da adı iman olur.