Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Atatürkün beğemediğiniz bir yeniliği?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,517

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
şimdi; olguları neden yargılayayalım özgürce devinmişler; ve oldukları gibidir; ve belki de olması gerektirdiği gibi;
yani ona bi şey eklemek ve değiştirmek/çıkarmak onu bozar gibi gelir bana hep;

ama beğenmeme değil de bi şey ekleyeyim; Örneğin Sinan Çetin "Mutlu Ol bu bir emirdir" diye bir film çekti ve film üzerine öğrendik ki! Bir dönem Türk müziği yasaklanmış ya da bunun gibi şeyler; tam araştırmadım; bunu düşünmüştüm örneğin; ama benim düşünmem şöyleydi; Kültürde ve folklorda başka bir derinlik görmeliydi ve aramalıydı-neden? belki de bir miras ve aktarım; farklı bir bakış, bunun gibi başka şeylerde var;
bunun dışında metafizikle ilgili farklı bir derinlik ve algı ve yaklaşım taşıması acaba nasıl olurdu sorardım,
ama belki de tüm bunlarn onu o yapmazdı ve eline ayağına dolanırdı;
bırakalım da olduğu gibi kalsın atatürk, olduğu gibi olsun, olduğu gibi güzel atatürk ve olgular;

sizin MHP ye mi oy verirdi yorumunuza yaklaştırayım bunu;
Örneğin tarihte türk-türkler ve türklük (geçmiş-miras-dayanak-temel-kök) arayan atatürk batı müziğini değil de türklüğün öz müziğini mi aramalıydı; aradı; Batıya değilde ortadoğuya-asyaya mı bakmalıydı baktı; hömey ve dombra yoktu aklında;

memet.uyar

Yeni Üye
benim istediğim herkesin düşüncesini paylasması beni yanlış anlamanızı istemem ☺

Zazakistan

Yeni Üye
Diyanet işlerinin kurulması yanlıştı. Bu kadar bütçe ayrılır mı bu ayrı bir tartışma konusu.

Ama bu ülkede alevisi, ateisti, şafii ..milyonlarca hanefi olmayan insan varken, hanefiliğe hizmet eden bir diyanet kurulması yanlıştı. Anlıyorum, dini devlet eliyle kontrol altına almak istediler ama yapamadılar.

kestanmis

Yeni Üye
yenilik sınıfına girmeyebilir ama yanıtım güneş-dil teorisi olacaktır...

alpine

Yeni Üye
Bu memleketten, bu memleketin insanindan adam olur zanniyla ortaya koydugu butun yenilikler;
cumhuriyet rejimi,
vatandaslik hukuku,
kadin-erkek esitligi,
toprak reformu,
dil reformu,
kiyafet reformu....

halbuki, bu milleti essek yerine koyup sirtina bineydi, daha makbule gecerdi...

UpBot

Yeni Üye
Yeni düşüncelere açığız

Yeni Konular