Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ateist forum sitesi 4 ekimde kapaniyor.

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,683

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Teknik terimleri cok fazla kullaniyorsun;
.
Bu konuda cok fazla sikayet aliyorum;
Bazi üyeler yorumlarini aci cekerek
Okuyor.
Şimdi diyorsun ki; beni anlamadığını iddia eden birileri sana şikayette bulunuyor
sen şikayet kadısı mısın kimsin? neden sana şikayette bulunuldu?
Anlaşılmama şikayet mi edilir, şikayet konusu mudur? şikayet konusu mu oldu?
Hem sen kimsin neden sana şikayet ediliyor ve ediyor
Üyeleri anlamayanların şikayet mevki mi?
Ben burada açık profilimle yazıyorum neden beni anlamadığını söylemeyen bana söylemiyor da sana şikayette bulunuyor
Sen bunu anlıyor musun
Ben bunu anlamıyorum

Lütfen bir daha beni modere etmeye kalkma. Kendini et!
Anlaşılmayan bir şey varsa anlaşılmayan neyse anlamayan kimse o sorar sormalı sen nakledicisi misin? aracısı mısın kimsin?
Kendini modere et!

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Senden ricam daha basit ve daha kisa yazman.
Basitlik kısalık felan bak şimdi bunlar zırva, saçmasapan şeyler. Ben özgürce yazarım canımın istediği gibi yazarım canım ne isterse onu yazarım anladın mı?
Benim basit mi kısa mı yazacağıma sen mi karar vereceksin ve sen ulusal evrensel ya da bu sitesel her neyse genelgeçer basit ölçütü müsün, kısa ölçütü müsün
Basitin ve kısanın ölçütü nedir? Bana uzun ya da antibasit (basit olmayan karmaşık) yazdığımı söylüyorsun) kim söylüyor ve kim ölçütü? sen
sana göre öyle
bana göre benim yazdıklarım ne karmaşık ne de uzun ..ne gerektiriyorsa o öyle ve o kadar
hangi uzunlukta yazılması gerekiyorsa tam o uzunlukta yazarım ve hangi basitlik ya da karmaşılıkta yazılması gerekiyorsa tam o basitlik ya da karmaşılıkta yazarım ve de yazılmıştır ve yazmışımdır
Yazılarım basit ve kısadır ve anlaşılırdır

felsefe özgür duygu düşünce işidir

Herkes eşit özgür güçte söylem taşır.

söz ya da bilgi için her kulak ve okuyan kendi gücünü taşır

neyin anlaşılmadığını gayet açık anlıyorum

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Senden bir ricam olucak;

Biraz daha basit ve sade yazamazmisin?

Senden ricam daha basit ve daha kisa yazman.
eminim yukarıda yazdıklarım terim yüklü, uzun ve okunamaz, okunması acı verici ve anlaşılamaz olduğu için anlayamayacaklar ve sana şikayette bulunacaklar değil mi?
Tamam önemli değil, duymazdan gel ve aldırma
senden ricam benim yazdıklarım hakkında sana şikayette bulunanlara aldırmaman
ve direkt sorununu bana iletmesi için bana yönlendirmen ve spesifik olarak hangi yazdığım anlaşılmıyorsa anlaşılır şekilde yazabilmem için o bölümü alıntı tutarak ya da neyi anlamadığını açıklayarak forum içinden yazışmasını sağlaman
anlıyor musun

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
eminim yukarıda yazdıklarım terim yüklü, uzun ve okunamaz, okunması acı verici ve anlaşılamaz olduğu için anlayamayacaklar ve sana şikayette bulunacaklar değil mi?
Tamam önemli değil, duymazdan gel ve aldırma
senden ricam benim yazdıklarım hakkında sana şikayette bulunanlara aldırmaman
ve direkt sorununu bana iletmesi için bana yönlendirmen ve spesifik olarak hangi yazdığım anlaşılmıyorsa anlaşılır şekilde yazabilmem için o bölümü alıntı tutarak ya da neyi anlamadığını açıklayarak forum içinden yazışmasını sağlaman
anlıyor musun
Tamam;
Anlaştık;
Bak ne güzel yazmışsınız;
Yillar önce. Benimde fan sitem vardi:bende senin gibi teknik yaziyordum;
Fakat bir gün anladim ki;
Ne kadar uzun ve teknik yazarsam
O kadar az yorumlaniyordu;
Anladim ki;
Her zeka kapasitesi ayni değil;
Bende o günden sonra kisa ama oz nitelikli
Iletiler yazmaya karar verdim.
Inan bana cok olumlu yansıdı.

ignostik üye

Filozof
Uzaklaştırılmış
Basitlik kısalık felan bak şimdi bunlar zırva, saçmasapan şeyler. Ben özgürce yazarım canımın istediği gibi yazarım canım ne isterse onu yazarım anladın mı?
Benim basit mi kısa mı yazacağıma sen mi karar vereceksin ve sen ulusal evrensel ya da bu sitesel her neyse genelgeçer basit ölçütü müsün, kısa ölçütü müsün
Basitin ve kısanın ölçütü nedir? Bana uzun ya da antibasit (basit olmayan karmaşık) yazdığımı söylüyorsun) kim söylüyor ve kim ölçütü? sen
sana göre öyle
bana göre benim yazdıklarım ne karmaşık ne de uzun ..ne gerektiriyorsa o öyle ve o kadar
hangi uzunlukta yazılması gerekiyorsa tam o uzunlukta yazarım ve hangi basitlik ya da karmaşılıkta yazılması gerekiyorsa tam o basitlik ya da karmaşılıkta yazarım ve de yazılmıştır ve yazmışımdır
Yazılarım basit ve kısadır ve anlaşılırdır

felsefe özgür duygu düşünce işidir

Herkes eşit özgür güçte söylem taşır.

söz ya da bilgi için her kulak ve okuyan kendi gücünü taşır

neyin anlaşılmadığını gayet açık anlıyorum
Hepimiz seni çok seviyoruz;
Ben diger uyelerin seninle daha anlasilir ve daha olumlu tartışmalar icin istiyorum;
Benim sana karismaya hakkim yok.
Ozgursun hic kimse sana karışamaz;
Senin fikirlerin benim icin cok degerli
Biliyorsun;
Artik eskisi gibi nitelikli uyeler gelmiyor.
Sadece bunu anlamani istiyorum.
Yorum yaparken karsindaki uyenin
Seviyesini bilemiyoruz.
Bence uyelerin zeka seviyesine gore yorum
Yapmaliyiz. Ozellikle ikimiz.senin ve benim
Gördüğüm kadariyla teknik kapasitemiz
Cok fazla yüksek.
Buda diger uyelerin hakkimizda yanlis yorum yapmalarina neden oluyor.
Daha basit yazarsak;
Daha olumlu eleştiriler aliriz hic suphen
Olmasin.tesekkurler saygilar.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Daha basit yazarsak;

Basit basittir, bir kaç şey yazalım.
Basite alacaksak felsefe basittir derim. Ontoloji (varoluş) problemi varlığın başlamayacağının keşfi ile sonlanır, bu noktada tanrı ya da başka bir neden olamayacağını keşfederiz ve özgür irade belirlenir.
O halde ontoloji problemini çözdüğümüze göre etik, politika ve toplumsal sorunlara yönelmeliyiz.
Etik yasadır ve geneli kapsayacak biçimde genelin katılımıyla genelin hayrına düzenlenmelidir
Politika yönetim ilişkileridir, insan yönetilmemelidir bu tartışılamaz (etik zemini kayıp) ve iktidarlar defedilmelidir
Toplumsal sorunların çözümü de zaten yukarıda ve yine yukarıda felsefe hakkında söylenebilecek herşey basitçe söylenmiş bu sitede konuşulacak tarafımda hiç bir şey kalmamıştır sadece estetik konuşabilir ve estetiğe dair üretim yapabilirim demektir. Gerisi kendini tekrar etmek olur ama katılımcılığı susturmamak ve sürdürmek adına katılıyorum...

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Daha basit yazarsak;

Politika benzeri bir şey yapıyoruz. Toplumsal olarak varolabilmek için. Bir politikacıyı düşün. Geveler. Söyleyeceklerini açık basit direkt söylebilirler ama neden bazen dolambaçlı ve çözülmesi gereken şifre paketleri gibi konuşurlar

Bunun benzeri felsefede var.
Birkaç nedeni var

-(Bazı durumlarda özelikle iktidarla çatışıyorsa) Basiti kolayı ya da gerçeği söylemek yasaklanmıştır
-(Bazı durumlarda özelikle iktidarla çatışıyorsa) Basiti kolayı ya da gerçeği söylemek baskıya ve ayrımcılığa maruz kalır
-(Bazı durumlarda özelikle iktidarla çatışıyorsa iktidar tarafında tersi karmaşık/kompleks ön bilgi yumakları düzenlenmiştir ve bu nedenle) söylediğin basit kolay ve gerçek hafife alınır ,reddedilir, kale alınmaz ve ya da ciddiye alınmaz
Yukarıdaki aynı nedenle profilinde ayrıştrıılır, ötekileştirilir, marjinalleştirilir (deli ve öteki), hafifisenir ve gölgelenir.

Bunun en basit örneği senin orada "Aşı Karşıtıyım" başlığın dururken bir ziyaretçi olarak benim sıfır şey yazabilmem.
Benim gibilerin düşünceleri yasaklanmıştır ya da iktidarla geçinemiyordur.
Yani o başlığa girdi yazabilmem iktidar avanelerinin devşirebileceği (deşifre edebileceği) sıfır karşıt unsurla yazmamı güdüler ve bunu sağlamak neredeyse olanaksızdır çünkü tamamen okunamaz, içeriksiz ve anlaşılamaz olurdu

Yine de nadiren bu anlaşılmaz dediğin biçimde bazı konularda bir şeyler yazmaya çabalarız.

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Daha basit yazarsak;
Daha da özetini istiyorsanız ignostik
sitede özgür düşünce ve ifadeye kolaylık sağlayın
felsefe dışı unsurları defedin ve temizleyin
iktidar avanesi ve trol dediğim unsurları temizleyin
herhangi türden iktidar

Bunlar benden kaynaklanmıyor
Yazılan yargılanmadığı (saldırılmadığı, trol manipülasyonuna geçit verilmediği zaman) ben basit kolay yazarım, o kolay

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Daha basit yazarsak;
Mesela bu yazdıklarım anlaşılmadıysa
ateistforum gibi yerler bilim, bilgi, felsefe düşmanı lejyoner işbirlikçi trol kamp ve yuvalanmasıdır. Bunların yetiştirme yurdu ve yuvalarıdır, kamplarıdır
İktidar avanesi (yardakçısı) arası sınıf ,orta sınıf, seçkinciler.. Onların kamplarıdır. Sınıf hizmeti konfor hizmeti, diğer işlevleri yerine getirirler
Bilim hizmeti, lejyonerlik hizmetidir.
Lejyoner kavramı dilimize asker gibi çevrilebiliyor eğer bu terimse
Sözde bilim ordusu ama askerlik hizmeti gibi düşün, askerin ödevi vatan savunmaktır ama görevi insan öldürmektir, iktidarın tetikçiliğini yapmaktır, kitleleri kontrol ve sindirme güç uygulama vb asıl işlev. Sınırları bekleme adında silah kullanır bunu düşün. Antimilitarist olduğumu ve özgürlükçü olduğumu düşün. Biri çıkar milliyetçi bir vatansever/ulussever olduğunu öne sürer ve bana saldırır ve bu meşrulaştırılır.
Aynı şekilde iktidarın onayladığı belli türden bilginin hem tetikçiliği hem bekçiliğini yaparlar, özgür bilgi düşmanlarıdır.

Bunlar anlaşılabiliyor mu ve basit mi?

Daha da açayım. Eski çağı ve onun yönetim ve kölelik araçlarını düşünelim. Dinler, dini cemaatler, ahşap ve matal tasmalar vb. leri
Bu araçların uygarlık teknik ve moderleşme ile yenileştiğini düşün örneğin ahşap ve metal tasmalar dijital tasmalara kadar dönüşsün ve dini cemaatler bilimsel cemaatlere ve eskinin dininin adı bilime evrilsin... Kölelik değişmiyor.. Birilerinin dinden/iktidardan nemalanmaya çalıştığını düşün. Diğerlerini yönetebilmek için din seçkini, iktidar seçkini üst ve orta sınıf olmaya ve din vb bilgini olmaya çalıştığını düşün.. Alt sınıflara hurafeler fetvalar dağıtıp yer etmeye çabaladığını düşün...
Bunun aynısı. Şimdinin bilimi eskinin dini oldu, kölelik aracı olarak
ateist düşünce denen belirli elit azınlık bir sınıfın konforuna hizmet veren/eden bir yapı
Tamamen bundan ve iktidar seçkinciliğinden konfordan nemalanmaya çalışan sınıfı temsil ediyor. Yönetime talip olma adında. Gel gitlerle burada lejyoner bilgi taşınması ve sınıf işlevi görülüyor.
Bilimden ve bilgiden ve özgür düşünceden değil de iktidarın devşirdiği/beslediği konformist bilgiden beslenir.. Asıl işlevi bilimi ve bilgiyi sınırlama ve paketlemedir . kapanmışsa kendilerine verilen görev süresi dolmuştur, zamane değişmiştir, başka şeyler oluyordur vs..

Son düzenleme:

Yeni Konular