Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,544

brkelver

Yeni Üye
Avatar : The Last Airbender filmindeki felsefeleri belirtebilecek var mı ?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
ben bilmiyorum ve izlemdim ama; divxplanette güncel sinema takip ettiğim dönemlerde çok karşıma çıkıyodu
iyi bi anime izleyicisi ve takipçisi değilim galiba;
şimdi bi araştırdım- güzel ilginç bi hikayesi ve sembolizması var ya da olmalı

şu alıntıları yaptık
Korkmuş ve kafası karışmış olan Aang, uçan bizonu Appa ile birlikte kaçmaya karar verdi ama Güney Okyanusu'nda ani bir fırtına ile karşılaştı ve okyanusun dibine doğru batmaya başladı. Kendinden geçmiş bir halde bilinçsizce Avatar Hâli'ne geçen Aang, kendisini ve Appa'yı korumak için Avatar halini alarak bir balon yarattı.

bu insanlığın düşmesi/düşüşü vb. ne yakın bi hakiye ve anlatım/sembolizma gibi duruyor ve görünüyor;
birlikten kopma ya da gerçekten düşüş, yeni sınırlı realiteye geçiş ve alışma-bocalamak( genel cennet krallığı -iyi hal- anlayışı)

Aang, Ateş Ulusunun Hava Gezginleri'ni yok ettiğine inanamaz. Bu Aang'i hayattaki son HavaBükücü yapacaktır.
Hava özgürlük elementidir.
bu kabaca-insanlığın bilgisinin kaybolması ya da yukarıdaki

Avatar olarak Aang'in görevi savaşı bitirmek ve uluslar arasında bozulan dengeyi yeniden kurmaktır.

bu varoluşa ilişkin çok genel bir temsil olmalı

Esas görevi olan dört elememtin ustası olmak dışında Aang, yaz sonuna kadar Ateş Lordu Ozai'yi yenmek zorundadır. Çünkü Ateş Ulusu'na savaş başlatmak için güç veren "Sozin" kuyruklu yıldızı yaz sonunda yeniden gelecek ve bu kez AteşBükücülere savaşı tamamen bitirecek gücü verecektir. Eğer bu gerçekleşirse, bu kez Avatar bile bozulan dengeyi yeniden sağlamayı başaramayacaktır.

Beceriye göre bir kişinin ruhundaki enerjiyi kontrol etmek için, kendi ruhunun kontrol edilemez, bükülemez olması gerekmektedir. Aksi takdirde ruhbükme becerisini uygulayanın ruhu bozulacak veya yok olacaktır. Aang, son bölümde Ozai'ye ruh bükmeyi uygular. Etraf Aang'in mavi renkli temiz ruhu ve Ozai'nin kırmızı ruhu ile aydınlanır. Aang'in ruhunun bükülemez olması sonucu, Ozai'nin ruhu Aang'in ruhu tarafından kontrol edilmiş olur. Aang bu sayede Ozai'nin ateşbükücülüğünü elinden alarak savaşa son vermiştir.

hikayede -anlatım ve sembolizmada eksik parçalar/unsurlar var eksik hikaye

bizim yorumumuz şu;
ateş krallığı/"tanrı"-"yanlış tanrı" ya da yeryüzü tanrı (-kötü tanrı ve içsel kötülük -kötü kaynağı) anlaşıyışı ve insanın içindeki-dışındaki kötülük ya da dünyaya kötülük saçan ya da saçması beklenen uzaylı uygarlıklar /tehlikelr/korkular vb.leri ni temsil eden genel bi sembolizma

havabükücü ise gelecek yardımı ve eğitmeni -kendini toparlayan öğrenen gerçek ve ya da gelecek umudu

aslında dünya gerçeğini ve mitlerini yarım-yolak harmanlayan ve sunan güzel bi hikaye

ilginç aslında kasyopya'ya çok yakın ve örtüşüyor;

adem'm tek kişi düşünülmediği gibi aang tek kişi düşünülmemeli;
ve aang isa ya da neo sembolizmasına yakın bi sembolizma - ama bu tek kişi tek adam/kurtarıcı-sorumlu uygulamalarını ve yorumlamalarını ve sembolizmalarını biz sevmiyoruz;
genel olarak birileri kötülükle/kötülüklerle savaşmalı -dengelemeli-dengelenmeli diyor ama bu bilgiyle yapılır değil mi?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Anime izleyicilerinin gerçek hayattan koptuklarını düşünüyorum hatta bir çoğu kişiliğini o karakterle özdeşleştirip, kurgu bir dünyada yaşamaya başlıyor. Anime'nin felsefesi olmaz. Anime izlemek bir zevk olabilir fakat bunu takıntı haline getiren, 7/24 Anime karakterleri ile yaşayan hatta onları taklit edip, ameliyatla ona benzemeye çalışanlar var. Anime'ye aşık olan bile var, inanılır gibi değil, cidden aklım almıyor.

Konu başlığındaki çizgi dizi hakkında benim de bir fikrim yok ve Anime izleyicisi olmadığım için kendimi çok şanslı sayıyorum, sevenler yanlış anlamasın ama fanatik izleyicilerin çoğu günlük hayatta da çizgi film karakterine dönüşüyorlar.

Anime bir çeşit sanat olabilir fakat takıntı haline getirenler için çok büyük tehlike arz ediyor.

Son düzenleme:

UpBot

Yeni Üye
Konu hakkında farklı düşüncesi olan var mı?

Yeni Konular