E
evrensel-insan
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
Kavram kavramı açıyor 🙂 sanırım biraz da apateistim (kafam karışık),bu arada merak ettiğim,bu konu ve bilgilerin nereden ve hangi kaynaktan elde edildiği yoksa kişisel görüşler mi,dikkatimden kaçmayan nokta kaynak gösterilmemiş olması
Ben 1994'ten beri her konu ve kavramda kendi matematiksel/mantiksal bilgi, algi, birikim, tecrube v.s. mi gelistirmekteyim. Bunun genel adi, evrensel-insan zihniyeti ve her seyin temel ve tabanini insanoglu olarak alan ve insanoglunun beyninin numenal yetisi olarak insanlasmadigini ortaya gozlem ile koyan bir zihniyet.
Serbest dusunurluk, qua felsefesi ve yapilandirmaci epistemoloji; insanoglu yapilandirilmisliginin her konu ve kavramdaki sorunlarini gozlem olarak dile getiren bir zihniyet.
Zihniyet dahil diger aciklanan her kavramin sitede basligi var.
Temeli dogumdan itibaren verilen her konu ve kavrami, degeri savunmak/karsi cikmak yerine ne oldugunu v.s. sorgulayan ve sorununu gozlem olarak ortaya koyan bir zihniyet. Kisaca "numenal zihniyet devrimi" ve "evrimci devrimci sorgulama" bunlar da baslik olarak mevcut.
Butun bunlar her turlu bilgi, algi, bilinc, farkindalik ve birikim/deneyimin bir sonucu.
O yuzden yazilar tamamen lakabimaait. Kaynak olarak ta mesela teolojik noncognitivizmi internetten bulabilirsin.
Ama lakabim olarak ben baskalarinin dusuncelerini dile getirmek yerine, kendi lakabimin dusuncelerini gozlem olarak yani kendi bireyselgorusum icinde yer almadan dile getiririm.
Bunun en onemli tarafi, yaziyi okuyan bir kisinin yazinin yazari ile iliski kurabilmesi adina ve yazi ile ilgili herseyi sorabilmesi ve yanit alabilmesi adinadir.