Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bakış açısı

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 8,619

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Yardımlaşma

Dostum, nedense bu kelimeyi görünce aklıma Neyzen Teyfik'in bir dörtlüğü geldi aklıma. Belki de saat 3 olduğu için aklım sulandı...

Bana yar olmayan devr-i devranın
İzzet-i ikramını s**eyim
Yansın bu ib**ler alayı
Su veren itfaiyenin hortumunu s**eyim

Rahmetliden inciler...

iuflsfozkn

Yeni Üye
Evlilikler neden yürümüyor ve cocuk yapmak başlıklarından esinlendim
Ve

Evlilik kelimesini sunuyoruum

Yardımlaşma ; aksi insanlıktan çıkmak olmalı ..En basit hayvanlar da bile mükemmel bir paylaşım , yardımlaşma varken aklı ile övünen insan kalbini , aklını hakkıyla kullanabilmeli

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Evlilik: Korku geldi aklıma... Doğru ilişkilerim olmadığı için evlilikten korkmam normal. Neden hep sevmeyeni seviyorum ki? Aslında güzeldir evlilik ama doğru ilişki sonucunda. Yalnızlık zor değil, sevgisizliktir zor olan...

iuflsfozkn

Yeni Üye
çok defa bu başlık altında yaZi yazmaya devam edeyim diye niyetlendim oturdum yazdım sildim yazdım sildim sonunda uzun süredir ihmale uğramış olduğunu fark ettim sayfanın

Evlilik ; tam karşılığı fedakarlik diyebiliyorum onca evli ile kOnustuktan sonra ..

ORUC
KELİMEMİZ ORUÇ OLSUN

Azadî

Yeni Üye
11 ayınn suuuuu suuuu suuuu suuuuu .....

M

monaliza

Ziyaretçi
ORUÇ; Çok huzur duyduğum durum. Sigara bağımlılığıma rağmen.

iuflsfozkn

Yeni Üye
ORUÇ; sabır etmeyi öğrenmenin en kestirme yolu.ayrıca irade eğitimi için de bulunmaz fırsat, tabi biz dinin emri olduğu için tutmalıyız..
bu sene hakikaten oruç daha tatlı geldi uzun oldugundan mıdır nedir ...hakikaten ilk haftayı çok rahat geçirmekteyim .normalde açlık şiddetli baş ağrısı yapardı bende fakat sukur cok rahatım..umuyorum herkes boyle rahat tutabiliyordur.
afrika nın durumu gönül dünyamdan uzak kaldı ki bu da üzücü bir durum .insan nasıl hissedebilir karsısındakinin acısını kendinde bilemiyorum..destek olmamız umidiyle izliyorum ülkem insanlarını...bugün bir istatistik öğrendim , yanlış hatırlamıyorsam avrupa nın hayvan mamasına bir yılda harcadığı para afrikalıya 10 yıl yetermiş...bu durumda afrika lının derdini çözmek yine kahraman milletimize düşüyor...bu güzel bir fırsat umuyorum tüm türkiye bu konuda elinden geleni ypacaktır..

bugünkü kelimemiz ,

DİĞERKAM

iuflsfozkn

Yeni Üye
Digerkam; dunya benim etrafımda donmuyor ki !

Benim dünyamın dısında öyle bir dunya var ki
Yüzük icin verdigimiz parayla insanlar bir ay geçiniyor
Ayakkabı ve elbiseme verdigim param bir aylık öğretmen maaşını geçiyor
Bunları çoğaltırız hepimiz ... Farkettim ki bu dünyada para kazanmak icin oruçlu ağzıyla araçların altında surunenler ne çok , çöplerden bir kaç ise yarar eşya bulmaya çalışanlar ne çok, .... Siz bu noktaları doldururken vicdaninizla ... Ben artık kendime gelme ve lüks alışkanlığımdan kurtulmanın yollarını aramalıyım

kestanmis

Yeni Üye
Diğerkam:

Ütöpik. Her çağda. Herkes için. Doğamız değişmedikçe. Değişmeyecekte!

Yeni kelime: Egoizm

iuflsfozkn

Yeni Üye
Diğerkam:

Ütöpik. Her çağda. Herkes için. Doğamız değişmedikçe. Değişmeyecekte!

Yeni kelime: Egoizm
Utopik gerçekleşmesi mümkün olmayan demekse , bu utopik değil yaşanmış tarihte ve şimdilerde yaşanan bir yerler var .

iuflsfozkn

Yeni Üye
İlk defa nefret hissini duydum kalbimde

Peki NEFRET nedir

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Nefret: Sevgi kadar normal olan bir duygu olsa da dışlandığı, itildiği için kirlenen ve şimdi de pislik diye algıladığımız özümüzdür...

Özgürlük: Ülkemizin basın özgürlüğündeki dünya sıralaması...

iuflsfozkn

Yeni Üye
Nefret bir yokluk , karanlık . Sevginin hiçliğinde doğup büyümüş. dal budak sarması insan icin yokluğa ölmeden ölmeye aralanan bir kapı.

Özgürlük ; uçsuz bucaksız çölde yapyalniz iken hic korkmamak , bir an bile tereddüt etmemek yaşamından!!

iuflsfozkn

Yeni Üye
İnsanı çirkinleştirmesi kaçınılmaz sevgi kadar güçlü bir olumsuz duygu durumu.

Yeni kelimemiz, ''Özgürlük'' olsun.

Özgürlüğün kelime anlamı ruhuyla zıt ya da karşıt olan bir kelimeyle ancak ve ancak anlamlanabiliyor doğru degerlere kulluk !!!

Yeni kelime

YENİLENME!!!

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Yenileme: Güncelleme geliyor ve tabi ki türevleri de...

P

Pyramos

Ziyaretçi
Yenileme ! eskinin kaçınılmaz sonu,ölümü..🙂 psikolojik anlamda da; olumsuz duygu - düşünceleri küllendirip,bunların üzerinde yeniden doğmak..

iuflsfozkn

Yeni Üye
Yenileme ! eskinin kaçınılmaz sonu,ölümü..🙂 psikolojik anlamda da; olumsuz duygu - düşünceleri küllendirip,bunların üzerinde yeniden doğmak..
Sn Talha ve Donkisot siz YENİLENME kelimesini YENİLEME olarak sadelestirmissiniz🙂)
Olsun onlar da benim amacıma hizmet etmişler

YENİLEME , zamanın asindirici etkisi karsında sabit kalamamayi iyi ya da kötü bir degisimi ifade ederken ; YENİLENME , zamanın asindirici , soyucu ,akısına rağmen irade kullanarak kendini zamanın eskiticiligine bırakmama bir nevi akıntıya karsı yüzme demek olmalı...
YENİLENME bizi hayata bağlayacak bir şey ise ye's de hayattan koparan , yok eden bir virüs olmalı...

Peki yeni bir kelime daha: Eşitlik

Feylesof TeCe

Yeni Üye
Eşitlik: Eşitsizlik için verilen mücadelenin saptırılmış adı.

Yeni Konular