Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Barikat

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,152

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 1064

Bu kalabalık barikat bırakır mı? Yok Ali kaldırmış yok Veli kaldırmış çerçevesinde içi boş sözde tartışmalar yaparak gölgelenecek bir hareket değildir bu hareket. İktidarı tedirgin etmiş olsa geker ki mahşeri kalabalık geçiştirilmeye çalışılıyor ancak pek şansı yok iktidarın zira sırada 10 Kasım var.

sakal

Yeni Üye
10 kasımla ilgili ilokul 3.sınıftan aklımda kalan tek şey,dışarıda keskin bir soğuk ve mutlaka kutlanması gerek..doldurdular bizi okul koridoruna ve ne kutlandıysa artık benim o günden tek hatırladığım ayaklarımın soğuktan uyuştuğuydu ve bu kutlamadan dolayı o günden nefret etmiştim..birde 19 mayıs ile ilgili anım yine aynı sınıfta iken..yarım patateslere sokulmuş Türk bayrakları ile çizilmiş bir Türkiye haritası ve mukavvadan uyduruk bir gemiyle temsili Samsun'a çıkışı canlandırma..olay bu ama ne canlandırma,yağmur altında sırsıklam ben ve arkadaşlarım ve neredeyse çizdiğimiz haritanın içi su ile dolup tam da o günleri yansıtır cinsten.!ve buna benzer lüzumsuz kutlamalar..

Zorla nefret ettirdiler zorla..

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
barikatların daha tahkim edilmiş, daha sağlam olmasını, polisin daha saldırgan bir tavırla barikatları savunmasını istemek, aslında neyi istemektir... kişisel çıkar ya da parti çıkarı için, kafaların içindeki bazı hesaplar için, hukuku, evrensel insani değerleri bozuk para gibi harcayarak, gerginlik pompalamak; faşizmin tırmanışının yolunu açmaktan başka neye yarar... bütün kurum ve kuruluşlarla, bütün toplumsal kesimlerle, bütün komşu ülkelerle ve hatta kendi kendisiyle bile kavga eder hale gelmek, neyin belirtisi olabilir...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
sayın sakalpoz Cumhuriyet kutlamasına barikat kurmaya çalışmakla sizin anınızın ne alakası var anlayamadım.

sakal

Yeni Üye
Daha açık anlatayım,daha oyun çağındaki çocukların zorlama etkinliklerle nefrete dönüşen bu tür etkinlikler bence anlamsız..Kutlanmalı elbet ama gerekli makam ve kuruluşlar da ve belli bir program dahilinde..Her işimiz yarım yamalak,ne sevinmeyi ne kutlamayı ne de böyle toplumsal eylemleri adamakıllı yapabiliyoruz..anımın bunla bağlantısı işte bu saçma sapan dayatmacı ve katılmayanların okuldan uzaklaştırma,disiplin kuruluna sevk edilme gibi korkutmalarla zorla katılımın sağlanmasını amaçlamak ve geri tepme..Yani anlatmak istediğim bu barikatı koyan zihniyet neyse o kutlamaları zorla dayatan zihniyetin birbirinden bence bir farkı yok..İki tarafın korkusu da aynı..İnsanların kafalarındaki barikatları yıkmadan bir yere varılamayacağı..Okuldan verdiğim örnekle korkutarak bir şeyi sevdiremezsiniz..Bilmem anlatabildim mi ?Sanırım başbakanın kafasına geçmişte bir barikat kurulmuş..

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
Bir toplum atılım gerçekleştirirken bu ilerleyişe,değişmeye vs. illaki karşı duran insanlar ve bunların oluşturdukları topluluklar olması kaçınılmazdır. , dünya dönüyor dendiğinde de direnç gösterildi, Laiklik ilkesini getirirken de direnç gösterildi,kadın erkek eşit dendiğinde de direnç gösterildi, İslam Peygamber'i değişim getirdiğinde de direnç gösterildi. Bunların tamamında yeni durumu kabullenmek istemeyen insanların zihinlerinde barikatlar oluştu. O halde bunların tamamı yanlış hamlelerdi ve başarılı olamadı mı deriz. Demeyiz. Demek ki mesele barikatın oluşumu değil, barikatın neye karşı oluşturulduğudur. Bu barikat laik, demokratik cumhuriyete karşı bir barikattır, o halde dağıtılmalıdır. Meydandaki insan topluluğunun ve onlarla fikir ortaklığı yapanların barikatı ise laik, demokratik cumhuriyeti korumak içindir. O halde o barikata destek verilmelidir.

sakal

Yeni Üye
Ben her iki barikata da karşıyım,sizin yaklaşımınız da dayatmacı..Ben sadece açtığınız başlığa öylesine baktım ve geçmişten kalan o sıkıcı kutlamaları hatırladım,ve bu tür her kutlamada olduğu gibi..Dün Kaan arkadaşımız güzel bir yazı paylaşmıştı,

Osmanlı’yla ve Cumhuriyet’le ilgili bir tez vardır, “Osmanlı’nın aslında 1918’de bittiğini, Cumhuriyet’in ise biten imparatorluğun uzatmalarını oynadığını” ileri sürerler.

ben inanmıyorum ki bu düzen fazla sürsün..çatırdıyor..duyuyorum..

Yeni Konular