Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

başörtüsü kadınlarımızın eğitimini engelleyen bir kısıtlama mı

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,200

criminal

Yeni Üye
türkiyenin siyaset gündeminde olan ve çözülmesi zor görünen türban sorunu ne zaman çözülecek ve kadınlarımızın eğitim hayatını ne zaman rahat bir şekilde,istedikleri gibi yapabilecekler?

"türkiyenin sahip olduğu bu eğitim kısıtlama anlayışı,kadınlarımızın haklarının elinden alınması vs.olgular ne zaman çözülecek acaba?"

madem ki biz demokratik bir toplumda yaşıyoruz'' düşüncesine inandırmışız kendimizi,bu tür eğitim kısıtlama davranışlarını bırakmamız,kadınlarımızın istedikleri gibi eğitim haklarını ellerine vermemiz gerekir....SAYGILARIMLA

Süreyya Önal

Yeni Üye
Selam,

1- ) Kur'an da Nur suresi; birbiri hakkında: yalan,iftira,zan,zina isnâd etmenin toplum üzerinde oluşturacağı sonuçlara değinip yine zina halinin şahitlerle tesbiti(ki yalancı şahitliğinde vebali açıklanmıştır)halinde gizliden yapılanın yüze vurulması-açık edilmesi olabilecek bir hamilelikte soy bağı-nesebin bilinip hukuken ilgililerin madur edilmemesine yönelik tebliğdir.Birbiri üzerinde doğan hak ve hukuk bağının düzenlenmesine ilişkindir. Yine aynı surede kadın-erkeğe, cinsiyetleri gereği!! gelişebilecek, istenmeyen- gayriahlaki durumlara da mahal verilmemesi /buna özen gösterilmesi için 30-31.ayetlerinde;

30."Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/ bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır, elbette Allah yaptıklarından haberdardır."

31."Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/ bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/ Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar / ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın- hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz."

mealinde sesleniyor. Başınızı örtün demiyor.Edep yerlerinizi/edebinizi koruyun diyor.

2- ) Tebliğci-elçi-seçilmiş bir peygamberin; toplumunda(o toplum gerçekleri uyarınca-uygun gördüğünce hükmetmesinde) toplumsal hukuğu sağlamada, uygulamada da ilk, yetkin söz sahibi sayılması pek tabiidir.
ölümünü müteakip 4 halife dönemi uygulamaları hilafet dönemi vs. Siyasallaşan İslam!

3- ) Devlet mekanizması; sosyal devlet olması sıfatıyla da, organları (kurumları)vasıtasıyla toplumsal hukuğu, insan(vatandaş) hak -görev-sorumlulukları düzenler. Lâik'lik ilkesi de anayasal düzenlemeler yapabilen hukuk sistemi oturtulan bir sistemde, kişilerin ruhani-manevi kişisel inançlarının siyaseten sömürülmesine son vermek amacı taşımalıdır.

ama maalesef böyle olamıyor , baş örtme kur'an da olmadığı halde halen günümüzde politikaya alet edilebiliyor,İnsanın diğer yarısı kadın,kendi nefsinin sorumluluğunu alamayanlarca adeta-günah keçisi yapılarak,onun varlığı ile toplum günaha batacak-ahir bir zamanda yanacakmışız gibi saçma sapan fetvalarla, kadının dünyadan elini ayağını çekmesini destekleyip, köle-cariye zihniyetini sürdürmenin adını da pozitif ayrımcılık koyuyor.

ee böyle bir ortamda da anayasa ve hakların birbiriyle çeliştiği ( eğitim özgürlüğüde en güzel örneği) garabet bir durum yaşanıyor.

Darkness 06

Yeni Üye
Bu tip bir yasak koymak bana çok saçma geliyor.. Çünkü bu insanların ne giydiğine de karışmak anlamına geliyor..
İnsanlar ayrışıyor ve bu çok büyük bir problem haline dönüşmeye başlıyor ve dönüşecek de .. Bu çarpık eğitim sisteminin içerisinde YÖK bir irindir ve irinin de koparılıp atılması gerek ..

M

monaliza

Ziyaretçi
Tek tip kıyafet zorunlu olmadığına göre; yani kıyafet özgürlüğü olduğuna göre başı örtülü genç kızlarımızda başlarındaki örtüleri ile Üniversitelere girebilmelidirler.

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler yararlı konu

Yeni Konular