Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bektaşi Fıkraları

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,101

fides

Yeni Üye
Farzı da bırak
Koyu sofu bir adamcağızla Bektaşi, bir başka kente gitmek üzere bir kervana katıldılar. Sofu, ikindi üzeri namaz kılacağını söyledi. Bektaşi:

"Geç kalırsan kervanı kaçırırsın; onun için sünneti bırak da yalnız farzı kılıver" diye öğüt verdi.

Bektaşi'nin sözüne uydu adam. O gece bir yerde konakladılar. Ertesi sabah sofu, Bektaşi'ye sitem etti:
"Dün bana sünneti kıldırmadın, gece rüyama Peygamber Efendimiz girdi."

Bektaşi adamın sözünü ağzına tıkadı:
"Daha ne istiyorsun! Farzı da bırak rüyana bu kez Tanrı girsin!"

fides

Yeni Üye
Ynt: Bektaşi Fıkraları

Bir mecliste Kuranı Kerim'den söz açılmıştı .Kuran'ın eşsizliğinden ve olağanüstü bir eser olduğundan bahsedilirken, odanın bir köşesinde kendi halinde çubuğunu içmekte olan bir Bektaşi söze karışarak :
-Evet, Allah'ın kelamı cidden eşsizdir. Ama, yazısı biraz karışıktır!,...der.
Dinleyenlerden biri hayret ve biraz da hiddetle sorar :
-Karışık mıdır, nereden biliyorsun?
Bektaşi acınacak bir tavırla cevap verir :
-Alnımın yazısından!

fides

Yeni Üye
Ynt: Bektaşi Fıkraları

Bektaşi'nin birine konuk gelecekmiş. Bektasi konuğu nasıl ağırlar..Elde yok, ayakta yok.. Mahçup olmak da istemiyor...Komşusu Yahudi'nin bir sürü keçisi varmış...Onlardan birini çaktırmadan alıp kesiyor...Ama çaktırmadığını sanan kendisi...Yahudi, ağacın arkasından gözlermiş durumu...Diyor ki kendi kendine, "Kadıya gitsem.. Kadı Müslüman, o Müslüman, ben Yahudi.. Davayı kazanamam. Hadi kazandim, Bektaşi'nin nesi var ki, ondan alıp bana versin...Biz artık Allah'ın huzurunda hesaplaşırız...Yillar geçiyor.Yahudi, Allah'ın huzurunda davacı oluyor, Bektaşi'den... Mahkeme kuruluyor..
Allah :
-Sen Yahudi kulumun keçisini kesmişsin, diyor Bektasi'ye...
-Kesmedim, diyor Bektaşi...
-Ben gözlerimle gördum diyor, Yahudi..
-Allahim, diyor Bektaşi... Bir mahkemede bir adam hem şahit, hem davacı olamaz.
-Haklısın ama, diyor, Allah Ben her şeyi görürüm. Ben de gördüm, kestiğini...
-Allahım, diyor Bektaşi...Aynı mahkemede, hem şahit, hem hakim olunmaz...
-Gene haklısın, diyor Allah... O zaman getirin keçiyi ona soralım...
-Ne!... diyor Bektaşi... Keçi burada mı?...Ver onu o zaman bu Yahudi'ye...Bitsin bu dava..

Mühendis

Yeni Üye
[FONT=&quot]Bektaşi’nin biri bir ev kiralayacakmış. Fakat ev, o kadar harap bir binaymış ki, gezerken sallanmaya başlamış. Ev sahibi kurnaz bir adammış. Bektaşi'yi de bir iki sözle kandıracağını sanmış:
- Bizim evin asıl sahibi evliya bir zattı. Bunun için ara sıra vecde gelir de sallanır. Yoksa korkulacak yanı yoktur.
Bektaşi hiç bozmamış:
- Evet görüyorum. Evin korkulacak bir tarafı yok. Beni düşündüren bir sebep var. Bu mübarek ev eğer asıl sahibinin aklına uyar da bir secdeye kapanacak olursa benim halim ne olacak?

[/FONT]

telrunya

Yeni Üye
Bektaşinin biri, kurusun diye güneşe pirinç serer ve dua eder Allah'a: 'Allahım nolur yağmur yağmasın.' diye. Neyse tam kurumaya yakınken pirinçler, yağmur başlar. Bütün ürün talan olur.

Ertesi gün bizimki niyetlenip oruç tutar. İftara 5 dakika kala yakar sigarasını. Dumanını gökyüzüne üfleyerek der ki: 'Nasıl? Fitil oluyorsun değil mi?'

Yeni Konular