Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bencillik mi yapiyorum?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2,297

Bilinmez

Yeni Üye
Ben sevdiklerimi, onlarin acilarini tatmadan toprak olmayi yegleyecek kadar seviyorum.

Bencillik mi yapiyorum?

köle

Yeni Üye
Biraz daha açar mısın?

Bilinmez

Yeni Üye
Sevdigim insanlari o kadar cok seviyorumki onlari kaybetme korkusu tüm benligimi sarsiyor ve eger onlari ben toprak olmadan kaybedersem, bu aciya katlanabilecegimi hic sanmiyorum. Bu yüzden o aciyla yüzyüze gelmeden kendim toprak olmayi yegliyorum. Buda bana bencillik yapiyormusum gibi geliyor.

telrunya

Yeni Üye
Bencillik yapıyorsun gibi geliyorsa neden yapıyorsun ve bunu devam ettırıyorsun? Kendini ıslah et o halde.

Bilinmez

Yeni Üye
Bencillik yaptigimdan emin diilim, ama icimde bir süphesi var, ama öte yandan kaybetme korkulari var oda dürtülüyor. Kendimi islah etmek, bu duygudan vazgecmekmi? O zaman ne yapmali? Kaybetme korkusuyla yasamalimi? Onu kabullenmelimi? Onunla savasilmalimi?

telrunya

Yeni Üye
Bencillik yaptigimdan emin diilim, ama icimde bir süphesi var, ama öte yandan kaybetme korkulari var oda dürtülüyor. Kendimi islah etmek, bu duygudan vazgecmekmi? O zaman ne yapmali? Kaybetme korkusuyla yasamalimi? Onu kabullenmelimi? Onunla savasilmalimi?

Neyi kaybetmekten korktuğunu bul önce. Onlar öldüğü için mi üzüleceksin, yoksa onlarsız kaldığın için mi? Sanırım onlarsız kalacağın için kendine üzülüyorsun, hatta acıyorsun! Silkin ve şunu de: "Hayat ne getirirse buradayım, onu kucaklayacağım." Böylesi daha doğru olabilir. Bu savaşılacak ya da kabullenilecek birşey değil. Sana söylüyorum, su akar yolunu bulur...

Bilinmez

Yeni Üye
Neyi kaybetmekten korktuğunu bul önce. Onlar öldüğü için mi üzüleceksin, yoksa onlarsız kaldığın için mi? Sanırım onlarsız kalacağın için kendine üzülüyorsun, hatta acıyorsun! Silkin ve şunu de: "Hayat ne getirirse buradayım, onu kucaklayacağım." Böylesi daha doğru olabilir. Bu savaşılacak ya da kabullenilecek birşey değil. Sana söylüyorum, su akar yolunu bulur...

Onlar öldüğü için mi üzüleceksin, yoksa onlarsız kaldığın için mi? > Her ikiside.

Hayat ne getirirse buradayım, onu kucaklayacağım. > Tesekkür ediyorum.

Öyle geliyorki ben onlarsiz bir eksigim.

Yazdiklarin yol göstericiydi arkadasim, korkularim orada dursada, önündeki sislerim dagilmaya basladi. Tesekkür ediyorum.

telrunya

Yeni Üye
Öyle geliyorki ben onlarsiz bir eksigim.

Yazdiklarin yol göstericiydi arkadasim, korkularim orada dursada, önündeki sislerim dagilmaya basladi. Tesekkür ediyorum.

Zaten onları kaybetmekten korkmanın nedeni kendini onlarsız eksik hissetmen. Kişi neye muhtaç/bağımlı/ayrılamaz hissederse, o olmadığı an yaşayamayacağını zanneder. Kendini korkutur. Fakat yalnız olmayı dahi göze alarak, bazı gerçeklere/düşüncelere/derinliklere dahil olmayı başarabilirsen; kara bulutların dağılmaya başladığını daha net görebilirsin.

köle

Yeni Üye
Bilinmez, bu derece sevdiğin insanlar kimlerdir?

Bilinmez

Yeni Üye
Bu derece sevdiklerim: Ailem ve oglum.

Yorumlariniz icin tesekkür ediyorum.

köle

Yeni Üye
Ailenizi kurarken ya da kurmadan önce bu sorgulamaları yapmıyor muydunuz?

Bilinmez

Yeni Üye
Kendi kurdugum ailem icinde, beni dünyaya getiren ailem icinde yapmamistim.

Nejdet Evren

Yeni Üye
ben-cillik nedir?
süper-ego ile ilişkisi nedir?

AndroNova

Yeni Üye
bu bencillik değil, olsa olsa korkaklıktır.

Korkaklık o değildir. O aksine bilinmeden yapılmış cesurluktur...

Korkak dediğin benim gibidir. Hiçbirşeye bağlanmadan kaybetmekten korkan ve bağlandığı an daha da çok kaybedeceğini bilenlerin yaptığıdır. Bir nevi asosyallik.
Tek bir bağlantı olmalı oda akılla...
Ben kendi görüşlerimi söylemedim. Tek yaptığım korkaklığın ne olduğunu bilmenizi istemem...

Aksiyom

Yeni Üye
Bunu korkaklık olarak nitelendirmemelisiniz, bence hayata çok iyimser bakıyoruz yanımızdakiler hep yanımızda kalıcak hep beni sevicek hep birlikte olacağız vs vs .. Oysaki farkındalığının farkında olan bir birey burada ve şimdiyi sorgularken gelecekteki, oluşun olmazsa olmazını sorgulamadan geçmemelidir.Bu sorgunun mihenk taşı akıldır,sadece duygusal benlikler değil...Şunuda belirtmek isterim kanımca doğumdaki yücelik ölümdede olacaktır!
Saygı ve düşünme isteklerimle..

Turgut Saka

Yeni Üye
onlarsız eksik olmazsınız. onlar olmasa idi eksik olurdunuz ya da başka biri olurdunuz.
beklenmedik ya da istenmeyen olayların gerçekleşmesi durumundan korkmak ile,, gerçekleşme ihtimalinden korkmak arasında, korkmak ve korkaklık gibi koca bir fark vardır.
arada bir bu tip şeyler aklıma geldiğinde ben de korkarım ya da tarif edilmez bir gariplik sarar aklımı ya da ne bileyim ne düşüneceğini bilemez duruma gelirim. fakat anlık bir şeydir bu, öyle çok nadir arada olur.

UpBot

Yeni Üye
Konu aktiftir teşekkürler.

Yeni Konular