Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bir Rasyonalistin Sonu

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,973

ls2

Kahin
Onursal Üye
40016777.jpg

🙂

ls2

Kahin
Onursal Üye
Bazen tutunamıyorum hiç birşeye..ne fikirlerime ne de ruh halime..öyleyse bıraksam kendimi boğazdan aşağı boşluğa ne olur ki? ne diyor hacı hoca; yok isyan olur yok inkar,günah falan.. sevmiyorum zaten bu hacı hoca takımını..Allah'a inancım/anlayışım onlar gibi değil..insan kim ki Allah'a isyan edebiliyor? hangi kudretle? bu kudreti nereden almış? bu mümkün mü? sanki değil..ben anlamıyorum bu isyan ya da inkar olayını..kendini öldürse ne olacak,nereye gidecek ,gidecek başka bir yer mi var...

meyelan

Yeni Üye
[MENTION=4198]donkişot[/MENTION] koymuşsun bir resim,bari anlamını söyle diycektim..hiç aklıma gelmeyen telden söyledin..😎
isyan edebileceğine inanmakta bir şirk olabilir bencede..karışık iş..bildiğim atlasan büyük günah işlersin ama mürted olmazsın.....aklı başında olan yapmaz değil mi,yaptıysa dinen akıllı sayılmamalı dolayısıyla ceza düşsün .
''oldu başka isteğin var mı?''diyenlere yok teşekkür ederim diyorum..

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Bi şeyler deviniyor içimde, Ne söylenmeli, Ne denmeli; Bilmiyorum, Anlıyorum, biliyorum mu denmeli;
Yaşamımızın büyük bölümü böyle geçti üstadım; Yalnız değilsiniz merak etmeyin; desem olmayacak biliyorum
Ben yazımlarınızın bi kısmında hatta tesadüfen denk geldiğim geçmiş yazımlarda da denk geldim bu tona,

Sıkı bi Kasyopya okuyucusuyum ben, Bi iki deyişleri var, Örneğin "iş durumum istikrarlı mı" sorusuna" , " Canından bezdiriyorsa öyledir evet" yanıtı veriyorlar,
Soru soran Laura'nın yakınmalarına, "Tüm "sıkıntıları" kısa bir süre sonra önemli yaşamsal değişiklikler takip edecektir." diye yanıt veriyorlar",
Bunun dışında şu var, Yine Laura "Zihnimdeki şeyleri düzene sokmak için sakin yaklaşmaya çalışıyorum. Bir yandan kendimi faydasız hissediyorum," diyor, Yanıt olarak şu geliyor; "Tüm çabalar beklenmedik kazanımların önünü açıyor. Sonuçta sabır erdemi ediniliyor."
Bide şu linkte de yazdığım şey var; http://www.felsefe.net/genel-tartisma-alani/75622-karma-egitim-sistemi-uzerine-3.html
Bunun dışında Frank'in hazin sonu ve geçmişi var, Bunun dışında Terry-DM ve diğerlerinini bireysel hikayeleri, Öncesinde Elkins'in hazin sonu, Ben tüm bunları kullanıyorum, Gerçek bi yaşam hikayesi benim için;

Ben bugünlerde ne yaptığıma, ne yaptıma gelince; Bilmiyorum ben çok şey yaptım mı? bende bilmiyorum,; Yani içsel şeyler belki yaptım, İsyan ettim, Deli gibi isyan ettim, Dünya patlattım; İçimde oldu tabi bunlar, Söyleyeceklerim ya da söyleyebileceklerim var mı, Tabi ki var/dır ya da var, hatta ama bilmiyorum; Ama iyi gelecek bi şey arıyorsanız, en iyisi ve en büyüğü isyandır, gerçek isyan ve gerçek bi patlama, gerçekten; bilmiyorum ama bu mu cevap, size kalmış banane de; İç dökmek-saçmak-açmak, Bundan başka "açıklık ve dürüstlük" anahtar kelimeleri var örneğin benim için; Kendini açıkça ifade etmek/ etmeyi denemek belki, Bunun gibi şeyler belki ama

Yazıyorum, siliyorum, yayınlasam mı diyorum, yavan bunlar diyorum, bu değil diyorum, anlatabileceklerim-söyleyebileceklerim var diyorum, Ama örneğin beni yaşamda tutan ve toparlayan şey gerçekten bu; Kasyopya, Ne diyebilirim ki; Tekrarlar dururum, ya da düşünür dururum ya da tekrar bakınıp dururum, Örneğin şuna; Beni tekrar tekrar yaşama döndürüyor ve sarıyor; Gerçek ilacım, ilaçlarımdan biri/ en güçlüsü; Kasyopya'dan

"Başkalarının seni yolundan alıkoymasına kesinlikle izin verme. Seni gerçekten uzaklaştıracak pek çok girişime maruz kaldın. Şimdi birkaç bildiri geliyor: Dur. Varolan herşey sadece birer derstir. Bu sonsuz bir okul. Herhangi birşeyin varolmasının başka hiçbir amacı yok. Cansız madde bile öğreniyor. Herşey bir "İlüzyon". Her bir birey aklında tüm varoluşa sahip. Şimdi bunu biraz düşün. Her bir ruhun gücü sonsuz ve eğer nasılını bilirse tüm mevcudiyeti yaratabilir veya yokedebilir. Siz ve biz ve diğer herkes, varolan herşeye ortak sahip oluşumuzla birbirimize bağlıyız. Eğer istersen yeni evrenler yaratabilir ve o evrenlerde yaşayabilirsin. Hepiniz içinde yaşadığınız evrenin bir kopyasısınız. Aklınız varolan herşeyi temsil ediyor. Ne kadar çok şeye erişilebileceğini görmek "eğlence."
Zorluklar eğlencedir. Aklının sınırı nerede sence?"

ls2

Kahin
Onursal Üye
@donkişot koymuşsun bir resim,bari anlamını söyle diycektim..hiç aklıma gelmeyen telden söyledin..😎
isyan edebileceğine inanmakta bir şirk olabilir bencede..karışık iş..bildiğim atlasan büyük günah işlersin ama mürted olmazsın.....aklı başında olan yapmaz değil mi,yaptıysa dinen akıllı sayılmamalı dolayısıyla ceza düşsün .
''oldu başka isteğin var mı?''diyenlere yok teşekkür ederim diyorum..

Dinin toplum için kurumsallaştırılması - standartlaştırılması çabalarını anlıyorum. toplumun yapısına göre bu zorunlu ve gerekli belki.. ama doğru mu??

Şimdi o hocalara soruyorum; hoca hocaa !! kitabı bildin diyelim peki ya ruhumu !!!?

Ruhumu kim bilebilir; sadece Tanrı. öyleyse öznelliği ötelemek çok şeyi ıskalamaktır. ne diyor hacı hoca; bak şunları şunları yaparsan /kabul edersen müslümansın, bir şekilde kendini kurtarırsın şunları şunlarıda asla yapma dinden çıkarsın falan filan. yapma yaa hoca !! Tanrı ile aranda protokol mu var, nerden geliyor senin bu gücün?? gücün mücün yok hoca, masal okuma. senin dediklerin afyon belkide. sizlerin yüzünden herkes kendini müslüman zannediyor, ama gerçekte belkide hepimiz dinden çıktık !! kabul et imanın şartlarını kurtuluşa er, iman bu kadar kolay he !? ve bunun garantörüde bu adamlar he? bence çokta güvende değiliz🙂

@sanalmanik; bir Tanrı'ya inanmayan insan kime isyan edecek? isyan edebilmek için önce inanmak gerekmiyor mu? veya özelden sorayım kime/neye isyan ettiniz?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
@sanalmanik; bir Tanrı'ya inanmayan insan kime isyan edecek? isyan edebilmek için önce inanmak gerekmiyor mu? veya özelden sorayım kime/neye isyan ettiniz?

Özelden sorulacak bi şey yok, sanıyorum;
Ben, yazmışım, öylesine, o an;
Size kalmış;
Herkese, her şeye, kendinize; bozuk ve kötü olan her şeye, diğerlerine; ama benim ki içsel bi şeydi, size kalmış;

Bir ruh hali anlatıyorsunuz ya da koyuyorsunuz ortaya, Benzerini neredeyse tüm yaşamımda paylaştığımı düşünüyorum, emin değilim ve bilemem tabi; Her özne kendine özgü;
ama yine de benzerini paylaşmış bi çok insanın hikayesini de duyduğumu/anladığımı sanıyorum;
Bi şeyler var, Bi şeyler ters gidiyor gibi; Yaşam ölümle bile anlamlanmayacak gibi, Ölüm ne çıkış ne kaçış ne kurtuluş gibi, ışık yok gibi, mutluluk yok gibi, gibiler; Ben kendi adıma daha çok şey koyabilirim ortaya; Bi çok açıklaması olabilir bunun, AMa karmaışk; Benim için ya da başkaları için ama ben belki de konuşacak en son kişiyim belki de çünkü biliyor ve anlıyor ve giderebiliyor değilim bunları ama bi karmaşa bulutuyla yaşamak ne demek onu biraz biliyorum; Bazen canından bezmiş hissetmek ne demek bunu biraz biliyorum sadece; İsyan etmeke gelince, size kalmış, bize kalmış, ben anlatamadım biliyorum çünkü, isyan eden biri de değilim ben, Benim ki kişisel imgesel ya da enerjisel-düşünsel şeyler belki; Dış dünyada dış dünyaya bi isyanda yok; Ve bi Tanrı yoksa neden kime isyan yok, Tam aksine bi Tanrıya inansa insan ona nasıl isyan etsin-başkaldırsın; Size kalmış,

Herkes ve her şey kendine özgü, Her kader kendine özgü; Bu konuda aslında kimsenin kimseye söyleyebileceği bi şeyde yok sanıyorum; BEnim kendi adıma hiç yok çünkü kendi dengemi ya da mutluluğumu -stabilitemi kurmuş biri hiç değilim, Ve ama bu şeyler için, bu duygudurum ya da ruh halleri için benim bi açıklamam da yok/yoktu, Ama okuduğum şeylerin açıklamaları vardı bende onlara sarıldım, Onlarda, mistik-ruhsal-karmik-psişik vb. açıklamalar ve genel kabul görmeyen şeyler ve bu dili sunamıyorum çünkü bu dille anlaşamayız çünkü genel kabul gören şeyler ya da açıklamlar değiller, Bunun dışında ben kendi adıma kendime sunduğum bu gerçeği ve açıklamları henüz kabullenebilmiş değilim ama başkaca da bi açıklama bulamadım bunlara, Her neyse;

ls2

Kahin
Onursal Üye
hoş insansın @sanalmanik 🙂 bazen yazdıklarından hiç birşey anlamıyorum,bazen sıkılıp yarıda bırakıyorum ama bazende çok seviyorum yazdıklarını 🙂 bu başlığa şuana kadar yazdıkların sevdiklerimden oldu🙂

ve bak analizlerine sende öyle yada böyle bir rasyonalistsin işte🙂 ve rasyonalizmin nirvanası malesef resimdeki yer🙂

ama şükür ki bizler varoluşun rasyonel olmadığı ,öyleyse böylede açıklanamayacağını /yorumlanamayacağını bilenlerdeniz deyip bağlayayım sözlerimi 🙂

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
hoş insansın @sanalmanik 🙂 bazen yazdıklarından hiç birşey anlamıyorum,bazen sıkılıp yarıda bırakıyorum ama bazende çok seviyorum yazdıklarını 🙂 bu başlığa şuana kadar yazdıkların sevdiklerimden oldu🙂
ve bak analizlerine sende öyle yada böyle bir rasyonalistsin işte🙂 ve rasyonalizmin nirvanası malesef resimdeki yer🙂
ama şükür ki bizler varoluşun rasyonel olmadığı ,öyleyse böylede açıklanamayacağını /yorumlanamayacağını bilenlerdeniz deyip bağlayayım sözlerimi 🙂

Neden böyle yazıyorum biliyor musunuz?
Tutup kimsenin okumadığı, ilgilenmediği, düşünmediği şeyler okudum bakındım düşündüm ve bu anlayışla bilgi tabanıyla iletişim kuramıyorum kimseyle; ama bunsuzda düşünemiyorum artık, Ama işin daha da ilginci okuduklarım ıtam anlamıyla bende kabullenmiş ve özümsemişte değilim ama bi yandan da bunalr bu gerçeği ve gerçekliği anlamdırdığı açıkladığı içinde bi ölçüde de benimsedim onları;
Ben neden anlaşılmıyorum, Anlatamıyorum çünkü bunları, Bakın örnek vereyim; Ben bi Kasyopya okuyucusuyum, Yorumsuzca o kaynakta bunlar nasıl yorumlanıyor, kabaca sunayım isterseniz;

Bilinçaltını ya da ruhunu incelemek, karıştırmak zorlu bi süreç olabilir (bazıları için)
Bazılarımız hassas ruhlar ve onlar için deneyim başlı başına ve oldukça zor,
Bedende olmak ruh için zorluk yaratıyor;
Bilgi ve aydınlanma/uyanış arayışı, psişik direnç ve saldırılara sebep olabilir hatta bilgi ve aydınlanma platolarına, eşiklerine yaklaştıka (uyanış eşiklerine yaklaştıkça) saldırılar ve psişik dirençte artar;
İlüzyondan çıkmanın doğası bizzat rahatsızlık vericidir;
Sıkıntıların her zaman getirileri vardır, Sıkıntılar beklenmedik kazanımları nyolunu açıyor;
Acı ile birlikte yenilenme gelir, Acı deneyimlenmeli hissedilmeli/ anlanmalı ve serbest bırakılmalıdır,
(Örneğin buraya kadar olan bölüm başlı başına Kasyopya idafeleri ya da yorumları ama büyük bölümü oradan (hatırladığım kadarıyla) birebir alıntılar)

Ama Kasyopya da na bahsediyorsak iki kavram mutlaka tanımlanmalı,
Birincisi, varoluşsal/evrensel bi döngünün tamamlanması/kapanması ve geçiş, enerji realitesi ve boyut değişimi anlatısı; Bu özetle dünyanın bi boyut değişiminin eşiğinde olduğu ve bunun bunu deneyimleyecek/deneyimleyen ruhlara farklı şekillerde (zorluklar, değişimler, vb.) yansıdığı, yansıyacağı analtısı;

İkincisi, üstboyutsal etki psişik saldırı ve realitenin manipülasyonu anlatısı; Bu da bizim anlayışımızla uzaylı ya da dünyadışı bi ırkın kendi geleceği için, kendi çıkarları için, insan ırkına üstboyutsal, enerjisel yollarla etki ettiği, vb. şeklinde bi anlatı;

Bu açıklamalar şunu doğuruyor,
Birincisi, bugünlerde bu değişimleri yaşayacak/yaşayan deneyimleyen kişiler;
diğer benlikleri ile karması ile, geçmişi hatta geleceği ve yüksek benliği ile iletişimler ve etkileşimler vb. geliştiriyor, Ve bu zorlu bi süreç, Rüyalar bi ipucu, Belki rüyalar ve psişik uyanıklık için melatoin kullanımı örneğin tavsiye ediliyor;

İkincisi psişik saldırı gerçeği, Berbat ve buhranlı hislerin, psişik telkin ve etki olduğu öne sürülüyor, Belki bunun dışında şiddet eğilimlerinin, suçluluk duygusunun vb. nin bi çok olumsuz ve negatif duygunun manipülasyon ve etki yoluyla artırıldığı tetiklendiği vb. açıklamlarda var; Bunun dışında örneğin programlama gerçeği ya da anlatısı var, Her nedense ve her ne hikmetse bi kendini yoketme programı ve programalaması ve var ve bunun üstesinden gelinebiliyor, Üstesinden gelinmeli;

Bu kaynağı okumayan ya da ilgi duymayan birine ya da birilerine bunların analtılması zor ve oldukça güç ki bende kendi adıma bunları tam anlamıyla kabullenmiş ya da kabullenebilmiş değilim ama ben bu gerçeklikte tüm bunlara/yaşadıklarıma da bunlardan başka ya da bunlardan geçerli açıklamalarda bulamadım, kendi adıma;

(Şimdi benim az çok gerçeğim bu ve size ne diyebilirim bi düşünelim; Susuyorum)

ls2

Kahin
Onursal Üye
Ama işin daha da ilginci okuduklarım ıtam anlamıyla bende kabullenmiş ve özümsemişte değilim ama bi yandan da bunalr bu gerçeği ve gerçekliği anlamdırdığı açıkladığı içinde bi ölçüde de benimsedim onları;

Kabullensen veya özümsesen ne olacak dostum. veya anlamlandırsan. bak ben bu aralar bir aşka düştüm ne eskisi gibi okuyabiliyorum, ne eskiden sevdiğim şeyleri yapabiliyorum ne de eskisi gibi anlamlandırabiliyorum vb. hatta kendimi bile tanıyamıyorum bazen. kierkegaard demiş ya; insan sınırlarda keşfedilir. yok bu yetmez bana göre insan keşfedilemez. insan kendi kendini bile keşfedemez. insan kendini bile keşfedemezden gerçekliğimi keşfedecek? insan hangi cüretle gerçekliğe anlam yüklüyor ki !? saçma ve hastalıklı yaratıklarız belkide bizden bir yol olmaz belkide..şimdi biri diyecek ki ; ya aşka düşmüşün ondan böyle söylüyorsun. zamanla acılarla pişecek olgunlaşcaksın falan filam. ha ha !! diyorum. senin bu olgun-tecrübeli-entellektüel vs halde hastalıklı bir hal belki. sende başka türlü hastasın🙂 tek farkın benden biraz önde gitmen🙂 veya filozof olsan ne yazar ya ! bu bilge,olaylara tepeden bakabilen yüksek bilincinde belkide bir hastalık...kendini bilmek büyük lafmış bunu şimdi anlıyorum. insan subjektif,egoist,hasta bir yaratık..bu dünyadaki tüm anlamlarda saçmalık.. bu aralar bana anlamlı gelen tek şey insanın kendini Tanrıya adaması,bunun için yüksek bir çaba içinde olması ve savaşması..ama gerçek bir adamadan bahsediyorum..şu terki dünya dedikleri olayı gerçek anlamı ile yapabilecek düzeyde bir adama...

Geri kalan tüm anlamlarda yanılmaya-aldanmaya mahkum edilmişiz belkide..

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Kabullensen veya özümsesen ne olacak dostum. veya anlamlandırsan. bak ben bu aralar bir aşka düştüm ne eskisi gibi okuyabiliyorum, ne eskiden sevdiğim şeyleri yapabiliyorum ne de eskisi gibi anlamlandırabiliyorum vb. hatta kendimi bile tanıyamıyorum bazen. ..

Genç werther'in acıları;
ve yorumsuz;
yorumsuz çünkü, yorumsuz;
siz öyle diyorsanız;

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Tamam, yorumsuz çünkü neden yorumsuz,
Dönün beş yıl sonra bugünü ve bugünleri yorumlayın,
GElecekten yorumlayın, hatta 20 yıl sonra,(dan)
Bugünü gelecekten yorumladığınızı düşünün;
10-15-20 yıl öncenize dönün bakın; örneğin bugünden de;
Bi de şöyle düşünün isterseniz, çoook çook uzak bi gelecekten hatta zamanın bile anlamını yitirdiği bi gelecekten bugününüzü yorumlayın, Bi anı bile değil belki, Evet bi anı ama, bi silüet, eğlencelii ve öğrenilmiş yargılanmayan ve artık sorgulanmayan gülüpü geçilen neşeli bi geçmiş ya da anı/öğrenim demeti, demeti içinde;
Nasıl yorumlanıyor oralardan, Objektivite (belki de) budur; VE (oralardan da) belki de hala aynı isimlendiriyor, anlamlandırıyor ve yorumluyorsanız öyledir; (Orada da sürüyorsa bu akış, süreğense öyledir)
Yorumsuz;

ls2

Kahin
Onursal Üye
Tamam, yorumsuz çünkü neden yorumsuz,
Dönün beş yıl sonra bugünü ve bugünleri yorumlayın,
GElecekten yorumlayın, hatta 20 yıl sonra,(dan)
Bugünü gelecekten yorumladığınızı düşünün;
10-15-20 yıl öncenize dönün bakın; örneğin bugünden de;
Bi de şöyle düşünün isterseniz, çoook çook uzak bi gelecekten hatta zamanın bile anlamını yitirdiği bi gelecekten bugününüzü yorumlayın, Bi anı bile değil belki, Evet bi anı ama, bi silüet, eğlencelii ve öğrenilmiş yargılanmayan ve artık sorgulanmayan gülüpü geçilen neşeli bi geçmiş ya da anı/öğrenim demeti, demeti içinde;
Nasıl yorumlanıyor oralardan, Objektivite (belki de) budur; VE (oralardan da) belki de hala aynı isimlendiriyor, anlamlandırıyor ve yorumluyorsanız öyledir; (Orada da sürüyorsa bu akış, süreğense öyledir)
Yorumsuz;

Bir filmde şöyle diyordu; annem öldüğünde bu acı ile yaşayamayacağımı düşünüyordum.şimdi ise yüzünü bile hatırlamakta zorlanıyorum.

gelecekten bakarsam duygularım kaybolmuş olacağı için veya şimdiki duyguları gelecekte hissedemeyeceğim için duruma objektif bakabilirim.

ancak ne değişecek? evet belki objektif olmak budur. ama objektif olmakta bir anlam içermiyor ki , bizim varoluşa bir anlam vermeye gücümüz ve yetkimiz yok görüyor.. anlam vermeyelim anlam aramak anlamsız desek ,bu da anlamsız🙂 sonuç ya teslimiyet /inanç yada saçma ve hiçlik 🙂

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Bunları söylemek ya da yazmak istiyorum, haddimi aşıyorsam ne olur kusuruma bakmayın;

Bakın, benim hayat algım çok farklı; Örneğin neşe her yerde ve her zamanda neşedir, Tekrarlanır, Oluşumunun doğası ve dinamiği belli gibidir yani tanımlanabilir gibidir,

Ben cinsel ilgi hoşlanma, tutku, şehvet, cinsel bağlılık ve çekim ve arzulama-arzu çekim duyma cinsel ilgi,bağımlı tutku ve aşk/sevgi/sevme tüm bunları tanımlamayı deniyorum ve birbirinden ayırıyorum ya da ayırmayı deniyorum, kendimce, yaşarken değilse de gelecekte, Hatta benim aşk diye bi kavramım yok, kalmadı yani artık, gelecekte bugünlerde, Karşı cinse duyulan ilgi benim için, arzu, şehvet vb. ??? biçimde sınıflanıyor dersem yalan olmaz, Bunu neden anlattım, Bu çok saçma, saçma değil mi, Belki öyledir belki de değildir, Benzer anılarım vardır belki-olmalı;

Ben size gerçek bir öneri olarak, hatta bir çocuk açıklığı ve doğallığı ile alternatif gelecek/deneyim senaryoları üretmeyi ve yazmayı öneriyorum, Daha açıkçası etkin görsel/imgesel hayal kurmayı ve yazmayı ve onu istediğiniz gibi yönetmeyi; Tüm duygularınızı tüm açıklığı ile ifade ederek, Burada anahtar kelime hissetmek, İmkansız olmaması ve kendinize sınır koymamanız, Burada sadece hiçbir duygunun kapatılmaması ya da arzunun bastırılamması ve kendinin düşünce ile benzeri ifade edilmesi önemli, Birebir yaşıyormuşçasına ya da siz geleceği belirliyormuşsunuzcasına ya da bu sizin özgür hayalinizmişçesine nasıl isterseniz, Bu her şey içi nolabilir, aşıkını için, tüm hayatınız için, duygularınız için, yaşamdan beklentileriniz için, hiç paylaşamadıklarınız ve kendinize sakladıklarınız için, Duygularınızı adım adım tüm açıkılığı ile kelime kelime ifade edin ve yazmayı deneyin ya da, Ne istediğinizi ne beklediğinizi üşünmeden tane tane hissederek uzun uzun açmayı ve yazmayı deneyin ve bi antoloji yapın örneğin ve tekrar tekrar yazın tarihhleyin, ve bakın onlara dönerek; İfade edilmemiş sizden kaçmış tejk bir duyu ya da duygu kalmasın, Hiç vermeyceğiniz bi mektup yazın örneğin tüm her şeyi tüm açıkllığyla ve sonun kadar her şeyiyle ifade ederek; Bunu ister kendinize ifade ederek isterseniz bi karşı tarafa ifade ederek yapın; Doğal ve açık olun çünkü bu bi hayal/düş her şey olası ve münkün, Ya da örneğin bu dünya da kimse kimseye aldırmasaydı ve sonsuz bi özgürlük olsaydı içinden tüm karmaşanızı gideren bi şeyler düşleyin; Küçümsemeyin lütfen, bu büyük bi şey; Büyük bi öneri, Neşe;

Bir ikincisi, Şu ikisi hep bi aradadır, Sizi kızdıran ya da canınzından bezdiren biri ya da sizi sürekli eleştiren/(negatif eleştiren) biri, Hayatınızda ya da yakınlarınızda olması, Olmayabilirde, Kabalığımı ve küstahlığımı bağışlayın;

ls2

Kahin
Onursal Üye
Herhangi bir kabalık veya küstahlık algılamadım Sanalmanik 🙂 (hatta ironi mi yapıyor ya bile dedim bir an🙂)

egosu yüksek biri değilimdir, vara yoga bozulmam ,bozulanı da kendini birşey sananı da sevmem🙂 bende zaten birşey değilim.

Gelecek senaryoları pek kuramıyorum. öte dünyaları hayal edemiyorum. dünyaya ait zekam,fikirlerim,algılarım ve bu et beden sebep oluyor buna sanırım. ölümün üzerimizde çok büyük bir format değişikliğine sebep olacağı açık. sonrasında neler olacak hayal etmek gerçekten zor.

Duyguları/kendini/hislerini açık açık ifade etmek-çözümlemeye çalışmak /kendimle yüzleşmek konusunu ise sürekli deniyorum emin olun..ama inanın çogu zaman belirli bir noktadan sonra daha aşağı inemiyorum..bazende inmek istemiyorum bunuda kabul ediyorum ..ama bazende çok denememe rağmen anlamlı bir neticeye ulaşamıyorum..bazende korkuyorum..bazende bırak olm bu saçmalık diyorum..vb kısacası durum biraz karışık🙂

ve bu konuda dediklerinize katılıyorum,bunu dediğiniz biçimde yapmalıyız ,bunu denemeliyiz ..deneyeceğim...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
ancak ne değişecek? evet belki objektif olmak budur. ama objektif olmakta bir anlam içermiyor ki , bizim varoluşa bir anlam vermeye gücümüz ve yetkimiz yok görüyor.. anlam vermeyelim anlam aramak anlamsız desek ,bu da anlamsız🙂 sonuç ya teslimiyet /inanç yada saçma ve hiçlik 🙂

Bakın önceki mesajınız da karamsar/karmaşalı biraz, bu ise biraz daha açıklayıcı gibi mi, galiba;
Hiçlik, bun useviyorum ben, bu işlerin iyiye gittiğine işaret,

Ben size çıkıp şunu diyemem, Sİz sorununuzn ya da duygu durumunuz bi aşk olduğunu, size bu karmaşanın oradan yansıdığını düşünüyorsunuz ya da siz kendinize bunları oradan yansıtıyorsunuz;

Varoluşla ilgili karmaşalarınıza gelince nedense sanki ve belki bende, belki başkalarıda aynılarını/benzerlerini yaşıyorum/yaşıyorlar, Ben kendi adıma bazen tüm bunları anlamlandırdığı, cevapları bulduğumu hatta mutlu ve neşeli olduğumu düşündüğüm zamanlar oldu, Hatta eki bu zamanlar gerçekten gerçekti de itiraf etmeliyim ama yine daldım karmaşanın içine, Bazen karmaşa o kadar büyüyor ve karmaşıklaşıyor ki eski karmaşalar yeni karmaşaların yanında küçük kalıyor değil mi?

Şunu da söylemek istiyorum;
google mail taslaklarına başlıklar açarak, günlük gibi günlükümsü karalamalar yapımışım, yaptım, yapmıştım, Tarihlerle alt alta sıralayarak; Bazıları duygusal ifadeler, bazıları itiraflar iç döküşler, Bazıları diyaloglar, bazıları salt ve sadece hayaller düşler ya da başkaca yazımlar, Örneğin diyalogların özelliği şuydu bi çocuk gibi hiç saklanmadan duygularımı ve düşüncelerim ifade ediyordum gibi, Belki bazende neşeli ve eğlenceli şeyler, Kartopu oynamak mesala aklıma geldi, karda yuvarlanmak ve gülüşmek aslında hiç bi aylaşımım olmayan birisiyle; Bazen günler, bazen haftalar bazen aylar sonra dönüp dolaşıp bakıyordum, Hatta yıllar sonra bile, Bazen bazılarını yazan ben değilmişim gibi oluyordu, Ya da iki duygu durumda, iki değişik duygu durumda bu okuma aynı gün içinde bile farklı anlamlar çağrıştırıyordu, Ama şu var, Gerçekten değişitiğimi orada gördüm ben, Gerçekten bi şeyleri ndeğiştiğini orada gördüm, Bİ de başka bi şey gördüm, Karmaşa bulutunu, Aslında benim olmayan gibi duran düşünceleri, Karmaşanın o anda bana çağrıştırdıklarını, Farklı yazımlar, Farklı duygudurumalrda ve farklı tonlarda yazımlar;

Bu söz Rumi,nin mi bilmiyorum ama şöyleydi galiba; "Dayanmayacağın bi noktaya geldiğinde asla pes etme, orası kaderinin değişeceği yerdir"
Kasyopyada ise şu var, "Pes etmeyin sabır faydasını gösterecek"

Şimdi örneğin ben bunu söylüyorum diye sanmayın, sabırla pes etmeyerek her şeyi yerli yerine koydum; Hayır daha büyük bi bina ya da daha büyük bi hayal kırıklığı mabedi yıktım ya da başıma yıkıldı belki, Ama işte burada şu var; Kendimi eskisi kadar yargılamıyorum, İçimde yargılayan sesler belirdiğinde bu sesler benim değil diyorum,

Ruhsal ya da kadersel kavşaklar, zor seçimler ve berbat ve buhranlı hisler; Bence berbat ve buhranlı hisleri kendinize kondurmayın, onları dış dünyadan size yapışan yansıyan etkiler tetikler olarak düşünün, Çamurlu bi yolda çamur olur insanın üzeri (kendi değil, üzerine sıçramıştır o), bunun gibi bu kadar karmaşa içinde üzerine karmaşa sıçramamış bi yaşam, bu zor, Bu kadar karmaşa bulutu içinde başımıza karmaşa yağmamış karmaşayla ıslanmamış bi yaşam zor; Bazen balçığa batarız bi bataklıktaysak, Dünya bi balçık yığını, İnanın, Gerçek bu, Kimsenin kimseyi dışarı çekmediği herkesin kendi başının çaresine baktığı bi bataklık, Ve bunu/bunları görmek hisetmek acı belki, Ve aslında tüm bunlar için bi şey yapamamak belki, Aşk bir sığınak mı?

"Ben bir mülteciyim, yüreğimde yaşıyorum, kendimde yaşıyorum, kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok-yurdum yok"- Ş. Ferah
"ne ahlak ne de sevgi gökten dünyaya indi, insanlik istedi keşfetti hepsini" - Ş. Ferah

Şebnem Ferah- Seçmeler

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Gelecek senaryoları pek kuramıyorum. öte dünyaları hayal edemiyorum. dünyaya ait zekam,fikirlerim,algılarım ve bu et beden sebep oluyor buna sanırım. ölümün üzerimizde çok büyük bir format değişikliğine sebep olacağı açık. sonrasında neler olacak hayal etmek gerçekten zor.
Duyguları/kendini/hislerini açık açık ifade etmek-çözümlemeye çalışmak /kendimle yüzleşmek konusunu ise sürekli deniyorum emin olun..ama inanın çogu zaman belirli bir noktadan sonra daha aşağı inemiyorum..bazende inmek istemiyorum bunuda kabul ediyorum ..ama bazende çok denememe rağmen anlamlı bir neticeye ulaşamıyorum..bazende korkuyorum..bazende bırak olm bu saçmalık diyorum..vb kısacası durum biraz karışık🙂...

Yapamıyorum diyorsunuz, hayır, hayır ama hayır, Asla ve asla yapabiliyorsunuz, herkes yapabilir ve yapıyor, Deneyin, denediniz mi? az az ve yavaş yavaş, bu bir kuruntu, bu bir kötü ses, bu o çizgi filmlerdeki gibi boynuzlu ya da belki de bi yabancı yanınızın size fısıldadığı bi ses olmalı, hayır, inanın;

BEnim ki sadece bi öneri, Ben kendi adıma yazdım, yaptım-denedim,

Örneğin gelecek senaryoları dediğim kendi hayatınız ve yaşamınız, size kalmış, ben fazla ileri gitti mve haddimi aştım galiba tamam; Benim demek istediğim şuydu, Bi kaç Kasyopya alıntısı var, Benim sevdiğim ve yaşamıma uyguladığım, "Fikirlerini önyargısızca eleştirmeyi/gözden geçirmeyi öğren " benzeri bi şeydi galiba, Ben kendime acımasızca bunu yapmayı deniyorum, Bi de şu var, " Ne istediğini açıklığa kavuşturmak" Bi de şu var, "açıklıkla ve dürüstlükle kendini ifade etmek ve ruhunu araştırmak ve açılmak"

BEnim burada anlatmak istediğim şuydu, olmasını istediğim dünyayı ya da hayatı ya da sadece küçük bi deneyimi birebir imajine etmek gibi bi şey, Dünya acılı bi yer olmasaydı siz acı içinde olmayacaktınız, Dünya karmaşa dolu bi yer olmasaydı siz karmaşa içinde olmayacaktınız, Siz kendinize yüklüyorsunuz tüm bunları, Örneğin uyumlu ve barış içinde yaşayan insanların içinde böyle bi dünyada olsaydınız tüm bu karmaşalar ve sorgular bile olmayacaktı hayatınızda her şey anlamı ve değerli ve açık olacaktı, İçinde olmak istediğiniz şey bi karmaşa ya da bezgin bi hayat ya da berbat ve buhranlı hisler değildir oysa, Ama onalr vardır ve mutluluk ya da ışık imgelemek zordur evet ama ben sadece bunu ortaya koymak için bi öneri olarak sundum, Yani herkes ve her şey denge arar, Bazılarımız mutluluk arar, ya da sevgi gerçek bi sevgi arar; İki söz geldi aklıma;

''İnsan iyi oldukça ve ruhu temiz ve saf bulundukça, onda enerji eksiliyor,daha hastalıklı oluyor ve yaşamak onun için daha eziyetli oluyor. Böyle adamların nasibi uzlet ve sıkıntı oluyor. Onların daha âlâ bir yaşayışa doğru olan ıstıraplı istekleri ne kuvvetle olursa olsun, o yaşayışı yaratmak için kuvvetleri olmuyor.'' Maksim Gorki

''Yeni bir ahlak anlayışı ve yeni amaçları olan insanların büyük umutsuzluklarını düşündüm. Hayatın yollarından yalnız geçerler. Karşılaştıkları yol arkadaşları onlara katılır , fakat onları asla anlayamazlar. Hayat , bu yalnız ruhlar için büyük bir işkencedir. Oradan oraya mutsuzca sürüklenirler. Havada uçuşan pek ender olarak verimli bir toprağın üstüne düşen iyi tohumlar gibidirler.'' Arkadaş / Maksim Gorki

Ama gerçek ise şudur;

''Sen sürekli kendinle savaşıyorsun çünkü sana kendinle ilgili çok aptalca fikirler verildi. Sen ya doğanı, doğa ile olan rahatlığını, ya da binlerce yıllık şartlanmışlığını seçmek zorundasın.
Keyif lanetlendi, ciddi olmamak lanetlendi, oyuncu olmak lanetlendi. İnsanlığın tamamı mutlak bir ciddiyete dönüştü ve ciddiyet psikolojik bir rahatsızlıktır. O daha derinlere sızabilir ve ruhunu bile hasta edebilir. Oysa ki, dünyada ciddi olmayı gerektirecek hiçbir şey yoktur. '' Osho

ls2

Kahin
Onursal Üye
Ama dünyanın gerçeği bu görünenken kendimce bir hayal kurmanın ne anlamı var.

Benim rasyonalist tarafım biraz baskın malesef, bu yüzden böyle olmalıyım 🙁

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Ama dünyanın gerçeği bu görünenken kendimce bir hayal kurmanın ne anlamı var.
Benim rasyonalist tarafım biraz baskın malesef, bu yüzden böyle olmalıyım 🙁

Bence yazdıklarımı okumadınız ya da düşünmediniz; Bunu söylemem ya da düşünmem kabalıksa bağışlayın;
Dur, bu değil ben anlatamadım; Ben hayal etmek derken gerçeği görmek dedim, Gerçeği görmek örneğin; Mutlu bi toplumda mutsuz olmazdınız;
Herkesin kendini ya da duygularını açıkça ifade edebildiği/yaşayabildiği özgür bi toplumda aşk acısı/karmaşası çekmezdiniz;

Ya da belki de kendime söylediğim bi şekilde, kendi yaşamımı da gözlemleyerek örneğin, Ruhsal ya da acılarımızı ya da başka çözülmesi gereken duygulanımlarımızı aşk acısına takaslamaz/baskılamaz ya da kendinize yansıtmazdık, Gerçek bu olmayabilir, Bu düşünceler gelişme aşamasında kusuruma bakmayın; Farklı bi aşk kuramım var benim;

Şunun gibi savaşın içinde doğmuş bi çocuk her yer savaş ve kan; Belki başka acılar ve suçluluklar buluyor kendine, tüm bunları görmemek için, Bunlar yanlış benzetmeler ve eksik analtımlar oldu kusuruma bakmayın, beceremiyorum bu akşam yazmayı;

Maharaj'ın bi söz var; "Kendiniz arzulardan arınmış bi berraklıkta görün"

Tamam şimdi bunu uyarlayalım, Dış dünyayı ve gerçeği karmaşadan arınmış bi berraklıkta görün, Tüm insanları birlik, barış, uyum, beraberlik içinde yaşayabilen bi toplumda görün örneğin, Dünyayı, size bilgi-bilim uyum uzlaşma ve çatışmasız, anlaşamalı bi hayat vermiş sunmuş berraklıkta görün, Tüm insanlığı, çocukluğunda itibaren duygularını ifade edebildiği, kendini geliştirebildiği, büyük bi öğretimle ve bilgiyle geliştiği, tüm soruların cevabının olduğu,büyümüş insanların bile birbirini hiç ve asla yargılamadığı anlamayı denediği, birlikte keşfeden hatta oynayan ve eğlenen bi dünya da görün, Hatat bu dünya da ne para ne para kaygısı ne aşk ne benzer tasa olmadan görün, Gerçek budur, Bu gerçekte acılarınız karşılıksızdır ya da boşa düşer; hatta hayatı anlamlandıramamalarınız bile;

ls2

Kahin
Onursal Üye
Bence yazdıklarımı okumadınız ya da düşünmediniz; Bunu söylemem ya da düşünmem kabalıksa bağışlayın;
Dur, bu değil ben anlatamadım; Ben hayal etmek derken gerçeği görmek dedim, Gerçeği görmek örneğin; Mutlu bi toplumda mutsuz olmazdınız;
Herkesin kendini ya da duygularını açıkça ifade edebildiği/yaşayabildiği özgür bi toplumda aşk acısı/karmaşası çekmezdiniz;

Ya da belki de kendime söylediğim bi şekilde, kendi yaşamımı da gözlemleyerek örneğin, Ruhsal ya da acılarımızı ya da başka çözülmesi gereken duygulanımlarımızı aşk acısına takaslamaz/baskılamaz ya da kendinize yansıtmazdık, Gerçek bu olmayabilir, Bu düşünceler gelişme aşamasında kusuruma bakmayın; Farklı bi aşk kuramım var benim;

Şunun gibi savaşın içinde doğmuş bi çocuk her yer savaş ve kan; Belki başka acılar ve suçluluklar buluyor kendine, tüm bunları görmemek için, Bunlar yanlış benzetmeler ve eksik analtımlar oldu kusuruma bakmayın, beceremiyorum bu akşam yazmayı;

Maharaj'ın bi söz var; "Kendiniz arzulardan arınmış bi berraklıkta görün"

Tamam şimdi bunu uyarlayalım, Dış dünyayı ve gerçeği karmaşadan arınmış bi berraklıkta görün, Tüm insanları birlik, barış, uyum, beraberlik içinde yaşayabilen bi toplumda görün örneğin, Dünyayı, size bilgi-bilim uyum uzlaşma ve çatışmasız, anlaşamalı bi hayat vermiş sunmuş berraklıkta görün, Tüm insanlığı, çocukluğunda itibaren duygularını ifade edebildiği, kendini geliştirebildiği, büyük bi öğretimle ve bilgiyle geliştiği, tüm soruların cevabının olduğu,büyümüş insanların bile birbirini hiç ve asla yargılamadığı anlamayı denediği, birlikte keşfeden hatta oynayan ve eğlenen bi dünya da görün, Hatat bu dünya da ne para ne para kaygısı ne aşk ne benzer tasa olmadan görün, Gerçek budur, Bu gerçekte acılarınız karşılıksızdır ya da boşa düşer; hatta hayatı anlamlandıramamalarınız bile;

Aşk bir şuur bozukluğu ve şuurum bozuk haliyle. bu sebeple söylediklerinizi anlamıyor veya yanlış anlıyor olabilirim. asıl siz benim kusuruma bakmayın.

ama şu çizdiğin gerçeklik resmi resmen hayal dostum. böyle bir gerçeklik yok ortalıkta. böyle bir dünyada yok.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Aşk bir şuur bozukluğu ve şuurum bozuk haliyle. bu sebeple söylediklerinizi anlamıyor veya yanlış anlıyor olabilirim. asıl siz benim kusuruma bakmayın.
ama şu çizdiğin gerçeklik resmi resmen hayal dostum. böyle bir gerçeklik yok ortalıkta. böyle bir dünyada yok.

Ama ben bunu anlatmıyorum ki, Ama anlattığımında bi önemi yok belki;

bak ben bu aralar bir aşka düştüm ne eskisi gibi okuyabiliyorum, ne eskiden sevdiğim şeyleri yapabiliyorum ne de eskisi gibi anlamlandırabiliyorum vb. hatta kendimi bile tanıyamıyorum bazen. kierkegaard demiş ya; insan sınırlarda keşfedilir. yok bu yetmez bana göre insan keşfedilemez. insan kendi kendini bile keşfedemez. insan kendini bile keşfedemezden gerçekliğimi keşfedecek? insan hangi cüretle gerçekliğe anlam yüklüyor ki !? saçma ve hastalıklı yaratıklarız belkide bizden bir yol olmaz belkide..şimdi biri diyecek ki ; ya aşka düşmüşün ondan böyle söylüyorsun. kendini bilmek büyük lafmış bunu şimdi anlıyorum. insan subjektif,egoist,hasta bir yaratık..bu dünyadaki tüm anlamlarda saçmalık.. bu aralar bana anlamlı gelen tek şey insanın kendini Tanrıya adaması,bunun için yüksek bir çaba içinde olması ve savaşması..ama gerçek bir adamadan bahsediyorum..şu terki dünya dedikleri olayı gerçek anlamı ile yapabilecek düzeyde bir adama...
Geri kalan tüm anlamlarda yanılmaya-aldanmaya mahkum edilmişiz belkide..

bizim varoluşa bir anlam vermeye gücümüz ve yetkimiz yok görüyor.. anlam vermeyelim anlam aramak anlamsız desek ,bu da anlamsız🙂 sonuç ya teslimiyet /inanç yada saçma ve hiçlik 🙂

Bazen tutunamıyorum hiç birşeye..ne fikirlerime ne de ruh halime..
kendini öldürse ne olacak,nereye gidecek ,gidecek başka bir yer mi var...

Siz aşktan bahsettiğinize emin misiniz?
Ya da sizi aşkın bu hale getirdiğini mi düşünüyorsunuz? Ya da ne demeliyim, Bi aşk tanımlaması içinde olduğu için duygudurumunuz yani bunları düşünüyor ve yazıyorsunuz? Sizce burada (yazdıklarınızda) aşktan mı bahsediliyor? Sizce bunları aşk mı yaptı size? Aşk nedir?

Tamam mesele aşkın duygudurumunuzu, düşünce durumunuzu ya da ruhsal dünyanızı alt üst etmesi mi? Ya da sizin öyle ya da böyle düşünmeniz mi? Bunu doğuran nedir? Duygularınızı kontrol edememeniz mi? Arzularınıza ya da duygularınıza kapılıp gittiğinizi/kontrolün sizde olmadığını ya da yenik düştüğünüzü mü düşünüyorsunuz?

Suçluluk mu? karmaşa mı? pişmanlık mı? vazgeçiş mi? kendinizi tanıyamadığınızı ya da aslında tanıdığınız kişi olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Neden sizde bu geri bildirimi doğuruyor bu yaşanan/lar

Tamam mesele bu aşkın, karşılıksız, imkansız, tek taraflı anlatılamaz-yaşanamaz-açıklanamaz-çözümsüz ya da bi yasak aşk olması mı?

Neden bu aşk sizde bunları uyandırdı? Mutlu idiniz onu mu bozdu? Burada aşktan; dünyanıza (beklenmedik ve öngörülmedik bi biçimde) dış uzaydan gelmiş ve yıkım bırakmış bi göktaşı gibi sözediyorsunuz; ama aşk nedir? ya da aslında ve gerçekte yaşadığınız nedir? aşk adını bi kenara bırakın, hiç öğrenmedik onu, bi tanımlamayı keşfetmeyi ve anlamlandırmayı deneyin onu-yaşadığınızı, İlk kez siz tanımlayın bunu,

Bana soruyorsanız, Ben bunları yazmamalıyım, Sizin ya da bi başkasının işine burnumu sokmamalıyım, Sizin kendi deneyiminiz ve öğrenmeniz bunlar, Kendi ruhsal ya da düşünsel-öğrenmesel yolculuğunuz, Çözebilecek ya da üzerine düşünebilecek bi çok probleminiz var; Ne güzel, Ve çözmek eğlencelidir;

Yeni Konular