- 1 Kas 2012
- 2,737
- 180
- 63
- Konbuyu başlatan
Siz aşktan bahsettiğinize emin misiniz?
Ya da sizi aşkın bu hale getirdiğini mi düşünüyorsunuz? Ya da ne demeliyim, Bi aşk tanımlaması içinde olduğu için duygudurumunuz yani bunları düşünüyor ve yazıyorsunuz? Sizce burada (yazdıklarınızda) aşktan mı bahsediliyor? Sizce bunları aşk mı yaptı size? Aşk nedir?
Tamam mesele aşkın duygudurumunuzu, düşünce durumunuzu ya da ruhsal dünyanızı alt üst etmesi mi? Ya da sizin öyle ya da böyle düşünmeniz mi? Bunu doğuran nedir? Duygularınızı kontrol edememeniz mi? Arzularınıza ya da duygularınıza kapılıp gittiğinizi/kontrolün sizde olmadığını ya da yenik düştüğünüzü mü düşünüyorsunuz?
Suçluluk mu? karmaşa mı? pişmanlık mı? vazgeçiş mi? kendinizi tanıyamadığınızı ya da aslında tanıdığınız kişi olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Neden sizde bu geri bildirimi doğuruyor bu yaşanan/lar
Tamam mesele bu aşkın, karşılıksız, imkansız, tek taraflı anlatılamaz-yaşanamaz-açıklanamaz-çözümsüz ya da bi yasak aşk olması mı?
Neden bu aşk sizde bunları uyandırdı? Mutlu idiniz onu mu bozdu? Burada aşktan; dünyanıza (beklenmedik ve öngörülmedik bi biçimde) dış uzaydan gelmiş ve yıkım bırakmış bi göktaşı gibi sözediyorsunuz; ama aşk nedir? ya da aslında ve gerçekte yaşadığınız nedir? aşk adını bi kenara bırakın, hiç öğrenmedik onu, bi tanımlamayı keşfetmeyi ve anlamlandırmayı deneyin onu-yaşadığınızı, İlk kez siz tanımlayın bunu,
Bana soruyorsanız, Ben bunları yazmamalıyım, Sizin ya da bi başkasının işine burnumu sokmamalıyım, Sizin kendi deneyiminiz ve öğrenmeniz bunlar, Kendi ruhsal ya da düşünsel-öğrenmesel yolculuğunuz, Çözebilecek ya da üzerine düşünebilecek bi çok probleminiz var; Ne güzel, Ve çözmek eğlencelidir;
Aslında bu başlığı açma sebebim aşk değildi. onunla ilgili başlıkları açtımdı zaten🙂
ama haklısın son yazımlarımın hepsinde ruh halimi ele geçiren aşkın izleri var.
Aşk bir şuur bozuklugu demiş platon. bundan daha iyi bir tanımı olamaz. çünkü bildiğim onca şeye ragmen ortaya bir irade koyamıyorum. çünkü aşk denilen bu şey bizzat irademi ele geçirmiş durumda. iradeniz hasta ise elinizden ne gelir? out of control 🙂
Yeğenimle resmimi koydum avatarıma. ona olan sevgim büyük. ve bu sevgi çok anlamlı bu ve benzeri sevgiler bize armağan.
ancak aşk nedir ya gerçekten? doğru düzgün tanımadığınız bir insana duyulan çok büyük bir arzu-istenç-tutku-takıntı-hastalık vb. ve bunu durduramıyorsunuz. özgür irade nerdeee !!? onu geçtim irade nerdeee?
bir konuda daha çok haklısınız benim hayatım zaten karışıktı birde aşk geldi ,rasyonalist tarafımı çok pis süpürdü iyice karıştı 🙂
Salt rasyonalist olamaz kimse bence, gerçek bir rasyonalist yaşayamaz gider köprüden uçar🙂 bizi yaşatan duygular ancak bazen öldürende duygular.. çok ilginç hayat böyle işte..