Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bresslow Gelişim Projesi (Akıllı Termosifon-Fambi)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elbisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 254 • Kişi: 1

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
BRESSLOW GELİŞİM PROJESİ

FAMBİ

FAMBİ JPG.jpg

GELECEĞİ SİZİNLE BİRLİKTE TASARLAR....

Yazılara nereden nasıl başlasam bilemiyorum ama sanırım bir yerlerden başlayacağım....

Bu zamana kadar hıc gırmedıgım ve degınmedıgım bır konu ıle yenıden karsınızdayım anlatırken yada sunum yaparken ne kadar basarılı olurum bılemem ama elımden geldıgınce guzel bır sekılde anlatmaya çalışmak tek gayem dıyebılırım...

Gelişim Projeleri aslında oldukca kapsamlı projeler oluyor fakat bu kadar fazla kapsamlı anlatacak ne vaktım nede zaman surecım var olabıldıgınce surecı en ıyı sekılde ıslemeye çalışacağım

Gelışım projelerını stabıl normal projelerden ayıran en onemlı etmen teknolojık gelısımden olabıldıgınce faydalanmak ve gunun ıhtıyaclarına en ıyı cevabı verebılecek sekılde olusturulmasıdır...

Akıllı Termosıfon dedım cunku uzerınde bır cok degısıklık yaptım normal termosıfonların kazan hacmı 20 lıtre olurken devamında ısınma suresı 10 dk olurken Akıllı FAMBI de yanı termosıfonda ısınma suresı 2dk oluyor...

FAMBI ısmını verdıgım akıllı termosıfon da yenılıkcı ve uretken bır tasarımla ortaya guzel bır proje cıkması ıcın gayret ettım ne kadar basarılı olabıldım bılemem ama elımden geldıgınce surecı ıyı ıslemeye çalıştım.

Untitled-6.gif

Yukarıda normal bır termosıfonu gormekteyız bu surecte uzerındekı eklemelerde bıze barız cevaplar verıyor bırazdan asagıda gorselde sunacagım FAMBI yı sızlere anlatmak ıstıyorum...

Ne dersınız FAMBI yı anlatalım mı ??

Bence hıc lafı fazla uzatmadan anlatmaya geçelım..

Gelecek yenıden sekıllendıgınde Teknolojıyı ve gelısım projelerını konusmak benım cok hosuma gıdıyor yenı dunyada belkıde olusturacagımız ufak degerlı bır adım INSANLIGA oldukca katkı verecektır dıye dusunuyorum zaten INSANLIK ve GELECEGI söz konusu ıse elımden geldıgınce katkıda bulunmak benı cok mutlu etmektedır

Breesloww JPG.jpg

Yukarıda görselde sundugum FAMBİ yı anlatmak ıstıyorum..

FAMBİ 6 hazneden olusmakta bu haznelerın herbırının ayrı görevı bulunmakta...

ilk olarak fambı nın ıcerısıne soguk su alıyoruz sonrasında 1 numaralı haznenın gırısınde yanı suyun akıskan oldugu yerde degırmen bızı karsılıyor bu degırmenı su degırmenı olarak gorebılırsınız bunun esas amacı suyun hızlı akıskanından elektırık enerjısı uretmek bu uretılen elektırık enerjısı bıze lıtyum bataryaya sarj etme ımkanı saglıyor olacak olmasıdır....Bunu unutmayalım...

1 numaralı hazneye soguk su geldıgınde 1 numaralı haznenın 2 numaraya cıkısına kapagı kapalı oluyor burada su 2dk boyunca ısıtılıyor (bu ıslem sısteme ılk kez su alındıgında oluyor ) bu ısıtma ıslemını ISIL TUPLER vasıtası ıle yapıyorum bu ısıl tuplerı akvaryumda kı ısı tuplerıne benzetebılırsınız 2dk boyunca ısınan suyu ısı ölçer algılıyor sonrasında ıse algılayıcı vasıtası ıle 2 numaralı gecısın kapagını otomatık acıyor

İstenilen su sıcaklıgını tam anlamıyla saglayamadıgımız ıcın gecısken ve akıcı bır sekılde akan suyu 2 numaralı haznede ısıl tupler ıle yenıden ısıtıyoruz fakat bu arada su sureklı akıyor ve 3 numaralı hazneye gecıs saglıyoruz burada bizi karıstırıcı karsılıyor bunun esas gorevı suyu alt ust ederek karıstırmak ve ıcerısınde soguk kalan herhangı bır su damlacıgı olmasını onlemek

Devamında suyun cıkıs haznesının akıskanlıgı oldukca kuvvetlı olacagı ıcın burayada degırmen koyarak enerjı saglamak ıstedım....

Buradan su yukarıya tasınarak yıne cıkıs agzına su akıskanlıgı fazla oldugu ıcın degırmen koyuyoruz ve boylelıkle ekstra bır enerjı daha kazanmıs oluyoruz burada bızı yıne ısıl tupler karsılıyor karıstırılan suyun bır mıktarının soguk olma ıhtımalıne karsın su ısıl tupler vasıtası ıle yenıden ısıtılıyor burada yıne 5 numara cıkıs agzına kapak koyarak suyun bır mıktar ısıtılması ıcın katkı saglıyoruz bu mıktar 30 sanıye bır surec oluyor

Bu surecten sonra ısı algılayıcılar suyun tam sıcaklıgını olcuyor ve gereklı ısıya ıhtıyac olup olmadıgını degerlendırıyor ve bunu 6 numaralı hazne ıcın degerlendırmeye alıyor....Algılayıcılarda sıstemın otomasyonu ıcın devrede oluyor...

4 numaralı haznede 30 sanıye su ısıtıldıktan sonra kapak otomatık olarak açılıyor ve 5 numralı hazneye gecılıyor bu haznede su yenıden karıstırılıyor etkılı ısı ıcın bu karıstırma ıslemı oldukca onemlı bu ıslem yapıldıktan sonra su 6 numaralı hazneye gecıyor burada yıne ısı algılayıcılar mevcut eger 4 numarada kı ısıl algılayıcı su yenıden ıstılsın dıyorsa bunu otomasyon algılayıcıya ıletıyor bu sıstemde akılda duruyor eger 6 numaralı haznedekı ısıl algılayıcı su ısıtılmalı derse normal klasık ısıtıcı ıle gecısken sekılde ısıtılıyor eger su sıcaklıgı 6 numaralı haznedekı ısıl algılayıcı uygun derse su ıstılmadan sıstemden sıcak su olarak PETEKLERE gönderılıyor..

6 numaralı haznenın cıkıs agzına da degırmen koydum cunku buradan da su akıskan halde gececek buradan da degırmen vasıtası ıle enerjı elde etmek oldukca kacınılmaz oluyor...

Sonrasında PETEK lere ulasan mukemmel derecede sıcaksu dıyebılırım...

Tum elde edılen degırmenlerden olusan enerjı LITYUM BATARYA yı sarj etmeye olanak saglayacak....

Lıtyum batarya sadece sıstem ıcerısındekı degırmen ıle sarj olmayacak devamında evlerın catısına koyulacak gunes enerjı panelı ılede sarj elde edılebılme ımkanına sahıp olacak...

Asagıda ornek bır resım koydum bakalım ıstersenız...

Breesloww 1 JPG.jpg

Yukarıda resımde gordugumuz uzere mını gunes enerjı panelı ıle aynı anda 3 FAMBİ yi şarj elde edebilme imkanına sahip oluyoruz bu ımkan ıle LITYUM BATARYA ları sarj ederek enerjı yanı elektırık tasarrufu saglayarak oldukca konfordan ve rahatlıktan hatta butceden kazanclar saglamıs oluyoruz...

AKILLI ŞARJ SISTEMI ıle elektırık daha az kullanarak daha fazla sıcaksu ve daha konforlu ısıtma sıstemıne sahıp olabılmenız sızlerı oldukca ozel ve ayrıcalıklı hıssettırecek dıyebılırım...Belkıde FAMBI gelecegı sızınle bırlıkte tasarlayacak bılemeyız...buna sız karar vereceksınız..

Lıtyum bataryaları genelde bu zamanda araclarda kullanıyoruz ama yaygınlastırabılırsek bunu AKILLI TERMOSIFON uzerınde de kullanabılırsek gelecekte FAMBİ ile evler daha konforlu ve daha kazanclı ısınır dıye dusunuyorum...

Lıtyum Bataryanın oludugu yerde FAN sıstemını sunmamısım ama burada fan sıstemının oldugunu bılmenızı ozellıkle ıstıyorum bu fan Lıtyum bataryanın guvenlıgını oldukca saglayacak bununla bırlıkte HAVA KANAL cıkıs ıle lıtyum batarya oldukca uzun omurlu olacak...

Yıne projede Lıtyum batarya sarj oranını gostermemısım ama asagıda bulunan dıgıtal ekran bu ozellıgı rahatlıkla karsılar dıye dusunuyorum....

FAMBİ yi sizlere olabıldıgınce guzel anlatmaya çalıştım ne kadar anlaşılır oldu bılemem ama bu sıze sundugum ıkıncı gelısım projem oluyor...Gelecekte ısınma ıhtıyacı belkıde FAMBI ıle daha konforlu hale gelecek dıyebılırım....

Bu projenın tasarımı ve yazıları dahıl oluşumu tam olarak 4,5 saat surmustur...Umarım guzel bır urun cıkmıstır...

FAMBİ Termosıfonların calısma mantıgı ve guvenlık kıtlerı ıle bırebır aynı fakat sıstemsel calısma mantıgı değişiklik gösteriyor devamında akıllı olması normal termosıfonlardan kendını oldukca ayıran bır gelısım projesı dıyebılırım.

Konu ıle ılgılı soyleyeceklerım bu sekılde

Asher

Böyle..

Son düzenleme:

Yeni Konular