Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Buğday Üreticisi Aptal Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TENTEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 711
T

TENTEN

Ziyaretçi
1.png
2.png

Türkiye de tonu 821 lira.
Amerika da tonu 282 euro.

Ben yemciden kilosu 3.5 liraya alıyorum.Tonu 3500 lira.

1 hektar=(10 dönüm) =10000 metrekare alandan ortalama 3 ton buğday çıkıyor.

Amerika borsasında
3 ton x 282 euro = 846 euro
1 Euro =15.40 Türk Lirası
846 x 15.40 = 13028.4 tl

Turkiye borsasında 3 x 821 = 2463 tl.

Amerikada bile buğday ekmek karlı bir iş değil.

Asgari ücret bile yapmıyor.

520px-Hectare_Diagram.svg.png

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Bu yıl bir tweet okudum buğday fiyatı ABD de son 20 yıl kadar bir sürenin en yükseğinde . Onların galon gibi tuhaf bir ölçüsü var .Amerika boş açık düz arazi dolu ve makineli tarım yapıyor. Buğday aslında gerekli bir gıda değil, bin tane muadili ve alternatifi var. Ekmek ve hamur unlaştırılan herşeyden üretilebilir. Bir de buğdayın otu, sapı, dış yüzeyi kepeği hayvan yemi. Mısır da aynı. Bir taşla iki kuş. Buğdayı sadece insan yemiyor "saman" buğdaydır.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Buğday amiyane ot ve çayır. Bunun başağı yani tohumu. Yani bildiğin ot ve çayır/çimen tohumu. İnsanın yiyebileceği en ilkel en adi yiyecek. Bunun yaradığı tek iş yiyeceği özellikle eti dürüm olarak sarma ya da ekmek için denen biçimde tutma..

Ekmek yeme alışkanlıklarının bir kısmı da maya yemedir. Maya yeme/tüketme alışkanlığı ve bağımlılığı. Mayanın binlerce yıllık geçmişi var, insan bağırsağında da fermentasyon ve sindirime yardımcı oluyor sanırım

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Buğday konusunda özel bilgim yok ama neden ekiyor olabilir?

Arazi var diyelim buğday ekmese ne ekecek? Arpa, yulaf, çavdar, mercimek, mısır, pamuk, mercimek, nohut, bilmiyoruz. Diğerlerinin getiri götürüleri ,işçilik, sulama, bakım ve makine maliyetlerini bilmemiz gerekir. Şöyle olabilir. Buğday bir kez ekilip bir kez de hasat ediliyor ve bakım istemiyor olabilir. Az işçilik gerektiriyor olabilir. Daha az sulama gerektiriyor olabilir.

Sonuçta tarım ürünlerinin fiyatlandırmasını piyasa yapıyor.

M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Buğday amiyane ot ve çayır. Bunun başağı yani tohumu. Yani bildiğin ot ve çayır/çimen tohumu. İnsanın yiyebileceği en ilkel en adi yiyecek. Bunun yaradığı tek iş yiyeceği özellikle eti dürüm olarak sarma ya da ekmek için denen biçimde tutma..
Tıpçılar dahi bilmez ama enteresan bir bilgi vereyim.
Bu tür ilkel adi/ çöp gıdaları 1 hafta bile tüketmek bağırsakta bakteri üremesine sebep oluyor. Bakteri üremesi demek sibo demek, ama bu sibo tür olarak gizli olanından.
Üreyen bakteriler muhtemelen zararlı olanlar ve ekmek tüketen her insanda bunlardan var.(Tüketmeyende de var. Atılmasıda 10 sene filan sürüyor, bazı insanlarda diyet yapılsada hiç çıkmıyorlar bile.)

Birde mühim bir mesele; Kerri Rivera'nın otizm için uygulattığı protokolde çöp gıda kesinlikle yasak. (Daha önce anlatmıştım, muhtemelen zaten biliyorsundur.)
Bu protokolü klordioksitle birlikte uygulayanlardan sarı renkte mukus tarzı bir biyofilm çıkıyor.
İşte o biyofilmin bu anlattığım tür karbonhidrat bakterileri olduğunu düşünüyorum.

Konuyu nereden nereye getirdik ama neyse... Yazdık artık.

MooN

Yeni Üye
Arazi var diyelim buğday ekmese ne ekecek? Arpa, yulaf, çavdar, mercimek, mısır, pamuk, mercimek, nohut, bilmiyoruz. Diğerlerinin getiri götürüleri ,işçilik, sulama, bakım ve makine maliyetlerini bilmemiz gerekir. Şöyle olabilir. Buğday bir kez ekilip bir kez de hasat ediliyor ve bakım istemiyor olabilir. Az işçilik gerektiriyor olabilir. Daha az sulama gerektiriyor olabilir.
Aynen daha iyisini biraz zor eker. Zirâ Türkiye de bugday ic anadoluda özelikle Konya da ekilir konya düz, engebe yok makineli tarım rahat ama su yok mavi kanal projesiyle rahatlatmaya calışsalarda cok etkili olamiyor birde şöyle bir durum var ki Türk halkı olarak ne yazık ki ekmegi çok tuketiyoruz ve yetmiyo uretilen buğday talebi zor karşılıyor baktığınız zaman dünyada ilk 10 dayız bugday üretiminde ama ne çiftçi memnun ne halk ekmege sürekli zam geliyor belki üretimi daha da arttırıp fiyati düşürebilirler yada kullanımı azaltıp önemsizleştirmeli

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Bağırsağı bolca biyofilm dolu birinin sindirimine elbette yardımcı olur.
Biyofilm dediğini bilmiyorum internette kandida dökme anekdotları var dediğine benziyor. Örneğin etçile geçip 36 saat belki üstü ağır ishal olanları duydum. Bu sürece öyle diyorlar. Bunun dışında daha ziyade karaciğer ve safra temizliği için magnezyum sülfat ve karbonat yüklenenlerin öyküleri var ve dökülen kolesterol taşlarını ayrıştırıp resimleyip paylaşıyorlar. Burada bazen dediğine benzer bir şey kandidaya yorularak paylaşılır.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Bu protokolü klordioksitle birlikte uygulayanlardan

Bu arada klordioksitin bir protokolün parçasıymış ve ya da sağlık ürünüymüş gibi forumda anılmamasını hem rica hem tavsiye ederim. İlgili bakanlığın insan sağlığına zararlı olduğu için bir Türkiye de satışını yasakladığı bir üründür. Avrupa ülkelerinde ve dünyada genel olarak satışı yasaktır. Örneğin bir kaç Avrupa ülkesinde siber polis timleriyle internete dağıtımları (el altı satışı bile) özel izlenir ve durdurulup engellenir. Klordioksit (klor bazlı su arıtma materyali denir ve) çamaşır suyundan hallice bir zehir olarak görülür ve tıbbi bir üründen ziyade şarlatan bir tarikatın para kazanma hırsının bir sonucu olarak tıbbi ürün lanse edildiği yorumlanır. İnternette üzerine yapılan yayılan içerikler sahte ve yanıltıcıdır.

Klordioksitin kesin öyküsü şudur. Madende çalışan bir adam (scientolojiye bağlı bir tarikat gibi bir şeyinde parçasıdır ve) kullandıkları su artıcıyı insanların suyuna bir-bir kaç damla katınca karın ağrılarının geçtiği bir şeye tanık olur. Bunu büyük ve ciddi bir pazarlama stratejisi ve kampanyasıyla -bir oyuncuya doktor rolü oynatarak ve sahte bir video tezgahalayarak ve yine aynı tarikata bağlı bir kadına da doktor süsü verip kitap yazdırarak yapar. Filme alınacak yüzyılın şarlatanlıklardan biridir. Klordioksit hiç bir şekilde tıp ürünü değildir. Bilindik anlamda hiçbir hastalığı tedavi etmedi, spesifik olarak bir hastalık tedavisiyle ilgili değildir. Antiseptik antimikrobiyal vb olma su dezenfektanı olma dışında bilinen onaylanmış tıbbi kullanımı yok gibidir ve bu özellikler için klor gibi bir içerik tüketimi (bir su dezenfektanı kullanımı) iyi ve uygun olmayabilir, toksik vb olabilir.

Bilmeyenler için hatırlatmış olalım.

Son düzenleme:

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
bugday ureticisi evet aptal, turkiyede her iki kisiden biri aptaldir 🙂

Nasil yasiyorsaniz oyle yonetilirsiniz...

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Satışının yasak olduğunu bilmiyordum... yorumları sil istersen.

Muhtemelen 5-7 yıl önceye dayanan sağlık bakanlığı genelgesi resmi gazete vs bir şey ve buna dair web de erişilebilir haberde vardı aradım bulamadım, google hafızasındaki eski kimi içeriklere de erişilemiyor ama şunları bulabildim

Bunlar paylaşıldığı halde bu içeriği ilaç olarak tanıtan ve buna ikna olmuş gibi görünen bir kesim şöyle diyor. Tabi ki öyle diyecekler, FDA sana doğruyu mu söyler? tabi ki saklayacak vs vs ama bunun için öyle bir şey olacağını sanmıyorum yani bu klordur dezenfektandır ve mideyi aşıp bağırsağa gitse bile çok çok orada mikroorganizma öldürür ve etkisi bununla sınırlı kalır..

Her neyse bu ürünün bir tür yüzey dezenfektanı ys da su arıtma ürünü olarak kullanımı olduğunu Türkiye de sağlık alanındaki onaylı bilindik tek kullanımının da biyofilm mücadelesi olduğunu internette görebilirsiniz.

T

TENTEN

Ziyaretçi
Buğday yetiştiricisinin futbol sahası kadar alandan asgari ücret kazanamadığından bahsediyorum.
Sizler buğday yemenin zararlarından bağırsak florasını dezenfekte etmekten bahsediyorsunuz. 🙂

Senelik asgari ücreti giderleri çıkınca 12 futbol sahası olsa bile kazanamıyor.
Diğer tahıllar bakliyat ürünleri içinde durum aynı.

bilgisezgi

Yeni Üye
Aynen daha iyisini biraz zor eker. Zirâ Türkiye de bugday ic anadoluda özelikle Konya da ekilir konya düz, engebe yok makineli tarım rahat ama su yok mavi kanal projesiyle rahatlatmaya calışsalarda cok etkili olamiyor birde şöyle bir durum var ki Türk halkı olarak ne yazık ki ekmegi çok tuketiyoruz ve yetmiyo uretilen buğday talebi zor karşılıyor baktığınız zaman dünyada ilk 10 dayız bugday üretiminde ama ne çiftçi memnun ne halk ekmege sürekli zam geliyor belki üretimi daha da arttırıp fiyati düşürebilirler yada kullanımı azaltıp önemsizleştirmeli

Üretim zaafını suya-sabuna bağlıyorsun ama bu ülkede uygulanan tarım politikasını es geçiyorsun.
Daha bundan 20 yıl önce kendi kendine yeten yedi ülkeden biriydik. Tarım dışa bağımlı yapıldıktan sonra izin verildiği kadar tarım yapılabiliyor. Bu da ithalatı zirveye çıkarırken ihracatı sıfır noktasına getirdi. Ayrıca üretim kalitesizleştirildi, Rusya örneğinde olduğu gibi yurt dışına ne göndersek zararlı veya kalitesiz diye geri postalıyorlar.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Buğday yetiştiricisinin futbol sahası kadar alandan asgari ücret kazanamadığından bahsediyorum.
Sizler buğday yemenin zararlarından bağırsak florasını dezenfekte etmekten bahsediyorsunuz. 🙂

Senelik asgari ücreti giderleri çıkınca 12 futbol sahası olsa bile kazanamıyor.
Diğer tahıllar bakliyat ürünleri içinde durum aynı.

bunu anlıyorum

Muhtemelen Türkiye de tapusuz ama başıboş sahiplenimiş devlet arazileiren ekiliyor oalbilir.
su ihtiyacını bilmiyorum ama bu düşük olabilir (sulama gerketirmiyor oaliblir)
Makineyle bir kez ekilip yine makineyle tek bir hasat yapılıp işçilik gerektirmiyor olabilir
Yetişme zamanı nedeniyle birden çok ürün ekilen alanlara akiliyor olabilir
Sapı, samanı, ruşeymi ayrı ayrı satılıyor olabilir

Bunları buğday yetiştiricisi bilir

Şimdi hayvan yemi olarak yonca ekersin, hiç bir kazancın yok ottur yine buğdayın başağı satılır

Senin dediğinin açılımı bence şu. Hayvan yemi olarak ne kadar buğday samanı kullanılıyor ve alternatifi var mı olmasa/ekilmese ne olur?
İkincisi de bir dönümden alınan buğday samanı ne kadar hayvanı ne kadar besliyor
Yani ahırda 20 hayvanım varsa mı buğday ekiyorum

Burada dediğim şu bana sorarsan altını metal olarak kullanmayan insanlar niye altın arıyor?
İnsanlığın altın, buğday gibi saçmasapan şeyleri var

Yeni Konular