Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bugün hem kendin hem insanlık için ne yaptın?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 4,239

istanbul

Yeni Üye
kimi İstanbul da pozantıyı yaşar, kimi pozantı da istanbulu....

sakal

Yeni Üye
yaşamak istediğim yerdeyim,zaman zaman hayalimdeki İstanbul'da yaşıyorum..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Pozantı yakın bana çok da kötü değil sen de vahşi hayvanlara yemek ver mesela karda kışta aç kalıyorlardır. Aklım fikrim hayvanlarda olunca oradaki vahşi hayvanlar geldi aklıma hemen🙂

Ferdinand tşk ederim, 1 insan 1000 insan mantığı ile katıldım iyi ki de katılmışım çok kalabalıktı ve bay-bayan destekçiler olması bana umut verdi.

sakal

Yeni Üye
dijital kardeşim hayvan mı bıraktılar memlekette,her sene tanesi elli bin dolara yabani keçi avı yapılıyor bu civarda devlet eliyle,gelde engel ol..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
dijital kardeşim hayvan mı bıraktılar memlekette,her sene tanesi elli bin dolara yabani keçi avı yapılıyor bu civarda devlet eliyle,gelde engel ol..

Yapma ya ciddi misin? HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu'na şikayet edebilirsin, devlet eli ile nasıl olur ?

sakal

Yeni Üye
parayı bastın mı bal gibi olur..genelde helikopterle planörle filan keşif yapıp avlıyorlar bu bilinen bişey yeni değil..

istanbul

Yeni Üye
Hayvan severler olarak size bir sualim var sakal-dijital,
sokak hayvanları kısırlaştırılmalı mı?

sakal

Yeni Üye
öyle olsa bir kaç nesil sonra çocuklar hayvanat bahçelerinde sever kedi köpekleri🙂bence hayır..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Hayvan severler olarak size bir sualim var sakal-dijital,
sokak hayvanları kısırlaştırılmalı mı?

Kısırlaştırma projesine destek verdim dürüst konuşmak gerekirse çünkü sokaklarda sefil oluyorlar. Doğanın dengesine aykırı aslında fakat vicdanen kısırlaştırılmalı çünkü yaşam hakkı tanınmıyor. Birkaç hayvansever yemek-su vermekle olmuyor, bir deri bir kemik dolaşıyorlar, araba çarpıyor veterinere götüren yok yaşam hakkı tanıyacak bir toplum yok maalesef. Eziyet edenler var yani başka çare yok.

istanbul

Yeni Üye
o zaman şöyle bir sonuç çıkıyor yerine göre kısırlaştırmalıyız.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
Kısırlaştırma projesine destek verdim dürüst konuşmak gerekirse çünkü sokaklarda sefil oluyorlar. Doğanın dengesine aykırı aslında fakat vicdanen kısırlaştırılmalı çünkü yaşam hakkı tanınmıyor. Birkaç hayvansever yemek-su vermekle olmuyor, bir deri bir kemik dolaşıyorlar, araba çarpıyor veterinere götüren yok yaşam hakkı tanıyacak bir toplum yok maalesef. Eziyet edenler var yani başka çare yok.

bence (ama sadece bence) kısırlaştırma projesine destek vereceğinize; yalnız sokakların değil, aynı zamanda dağın, taşın, kurdun, kuşun efendisi olduğu iddiasından vazgeçmeyenin, ''insanlaşması projesine'' destek verseniz, daha doğru davranmış olurdunuz...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
bence (ama sadece bence) kısırlaştırma projesine destek vereceğinize; yalnız sokakların değil, aynı zamanda dağın, taşın, kurdun, kuşun efendisi olduğu iddiasından vazgeçmeyenin, ''insanlaşması projesine'' destek verseniz, daha doğru davranmış olurdunuz...

🙂 Hayvanların daha çok yardıma ihtiyacı var. İnsanlaşma projesi bence sonuç vermez çünkü herkes kendine göre o kadar iyi bir insan ki kime neyi anlatacaksınız? Anlatana kadar öteki tarafa yollarlar sizi 🙂

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
vallahi ne yalan söyleyeyim, benim de (açıkçası belki biraz da bu 'felsefe topluluğu' yüzünden) umudum kırılıyor... insana olan inancım azalıyor...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
vallahi ne yalan söyleyeyim, benim de (açıkçası belki biraz da bu 'felsefe topluluğu' yüzünden) umudum kırılıyor... insana olan inancım azalıyor...

Düşünen insandan zarar gelmez de düşünemeyene nasıl düşünmeyi öğreteceksiniz? O kısım biraz zor işte.
Felsefe topluluğu ile iyi-kötü bir iletişim kurulur fakat günlük yaşamda bazı insanlara laf anlatmak imkansız özellikle de insani değerler konusunda...

Birgün yolda yürürken başka bir şehirde bir olaya şahit olmuştum. 2 araba kırmızı ışıkta kaza yaptı. Arabadan indiler, önce biraz atıştılar sonra aralarında bir şekilde anlaşıp, arabalarına binip gittiler. O esnada görgü şahitleri bir kavgaya tutuştular ki anlatamam, ayırmak için polis geldi. Karakolluk oldular 🙂 Ortada hiç bir sebep yoktu fakat hastanelik olacak şekilde kavga ettiler. Şimdi bu insanlara neyi, hangi şekilde anlatacaksınız? Haklı olduklarından o kadar eminlerdi ki🙂

Hayvanlar en azından vefalı ve daha kolay öğreniyorlar gibi düşünüyorum🙂

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
insanı anlamak zor... adam gıkını çıkarmadan yıllarca taşeron firmada asgari ücretle çalışarak, gerçek bir kabusa katlanıyor; ne sendika kurmayı ne karşı koymayı aklının ucundan bile geçirmiyor (sanıyorsunuz ki, koyun oğlu koyun) ... ama sonra, bir tespih yüzünden bir arkadaşını öldürebiliyor... şimdi buna ne demeli...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
insanı anlamak zor... adam gıkını çıkarmadan yıllarca taşeron firmada asgari ücretle çalışarak, gerçek bir kabusa katlanıyor; ne sendika kurmayı ne karşı koymayı aklının ucundan bile geçirmiyor (sanıyorsunuz ki, koyun oğlu koyun) ... ama sonra, bir tespih yüzünden bir arkadaşını öldürebiliyor... şimdi buna ne demeli...

Ruhsal bozukluk demek gerekiyor ki gerçekten de öyle zaten psikiyatristler de bu tür davranış bozukluklarının toplumumuzda yaygın olduğunu söylüyor. Maçlarda taraftarlar hiç tanımadığı insana saldırmıyor mu? Katil olan da var.
Fanatik olan her duygu-düşünce zararlıdır bana göre insanlar önce biraz hoşgörülü olmayı ve bazı davranışları karşı taraf için değil önce kendisine olan saygısından dolayı yapması gerektiğinin farkına varmalı.
Aileden başlıyor, çocuk sahibi olmak için yaşayan aileler olduğu sürece eğitimsiz-bilinçsiz bir sürü insan da var olmaya devam edecek. Bu dünyaya evlenmek-çocuk sahibi olmak için geldiğine inan o kadar çok insan var ki, bu çocuğa ne verebilirim ben yeterli miyim diyen yok maalesef.
Garip bir toplumuz maalesef bu koşullarda benim de çok umudum yok...

istanbul

Yeni Üye

Bastırılmışlığın patlaması..Mutlaka bir yerden çıkıyor bastırdıklarımız, duygularımız.. tıpkı su gibi bir gün bir yerden bazen sızıyor bazen de tespih için adam öldürüyor şelale gibi patlayarak çıkıyor.
Yok saymadan, sorunlardan kaçmadan, yorganın altına saklanmadan yaşayanlardan olmak niyetim.Tabi tepkisel olmadan, etkisel bir dil ile.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
kendi bireylerini bu ölçüde baskılayan toplumun da pek sağlıklı olduğu düşünülemez, gibime geliyor...

istanbul

Yeni Üye
evet bugün kendim için muhabbet ettim, insanlık için muhabbet ettim...

Yeni Konular