Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

"bürokrasinin halk üzerindeki etkisi"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan criminal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,580

criminal

Yeni Üye
Günümüzde gelişmiş ve azgelişmiş ülkelerde, yönetim sistemleri ne olursa olsun, yönetim sürecinde yer alan aktörlerin kişisel çıkar sağlamak amacıyla toplumda var olan hukuk ve ahlak kurallarını ihlal etmeleri, toplumlarda yozlaşma sürecini başlatmıştır.
Yozlaşma kavramı tüm dünyada güncelliğini koruyan bir kavramdır. Yozlaşma kavramı üzerine farklı ülkelerde farklı tanımlar yapılmıştır. Demokratik yönetim sürecinde yer alan aktörlerin (seçmen, politikacı, bürokrat) çıkar sağlama gayesiyle toplumda mevcut olan hukuki, dini, ahlaki ve kültürel kuralları ihlal etmeleri politik yozlaşmayı ifade etmektedir.
Politik yozlaşma toplumda insan davranışlarını belirleyen insanların karşılıklı ilişkilerine yön veren ahlak ve hukuk sistemini tahrip ettiği için insan davranışları olumsuz yönde etkilenmekte, toplumu bir arda tutan müşterekler ortadan kalkmakta, toplumda ahenk bozulmakta ve topluma uyumsuzluk ve kaos hakim olmaktadır.
Bu çalışmada politik yozlaşmanın insan davranışları üzerindeki etki boyutu ele alınmıştır. Kavram ve tanımlar yapıldıktan sonra toplumda insan davranışlarını belirleyen sistem ve kurallar, ardından toplumda insan davranışlarını etkileyen ve bozan ülkemizde de birçoğu kurumsallaşmış politik yozlaşma türleri insan davranışı boyutunda ele alınmıştır.

“organizmanın uyaranlar karşısındaki tepkilerin tümü, dıştan gözlemlenebilecek tepkilerin toplamı”

K

kuzeys

Ziyaretçi
evet evet M. bakunin diyordu .. yönetilenler gibi yönetenlerde aynı değer yargılarını paylaşır diye.. Ama bu kişilerle alakalı değil bu tamamen üretim ilişkileriyle açıklanabilir bir durumdur. Zira indan düşüncelerini olduğu gibi eylemlerinide belirleyen temel faktör yaşamış oldğu koşullar yani nesnelliktir.

Tercih bir seçimmidir yahut seçim bir tercihmidir...

Devletin ve tabiatın ortak ve yanlış sorusu şuydu: -Maveraünnehir nereye dökülür?

UpBot

Yeni Üye
Yeni düşüncelere açığız

Yeni Konular