Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Charlie Hebdo

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,062

alpine

Yeni Üye
220px-Charliehebdo.jpg

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
karmaşık olaylar bunlar- hiç bişe anlamıyoruz;
kimin eli kimin cebinde- kim vuruyor -öldürüyor;
ve kim kimi;
kim azmettiriyor? nedne? niye nasıl?
niçin ve ve pek çok başka şey ve sorulmayan sorular ve sorular/sorunlar zinciri;
bilmemek kadar kötüsü yok ve nedne dünay bu kadar karnalık-anlamsız-bilgizi ve bölüşmeyen ya da perde arkasında gelişen her şey bi yer
ve bilmeye azmettiriyorum kendimi;
hayır bilmek içidne ğil daha doygun ve daha doğru umursamalı ya da ya da tam aksine aldırmamalı olmak için;
yoksa sıkıldım/sıkıldık bunlardan ve kabak tadı verdi;
hep aynı oyun ve senaryo ve yıkılmalı; çok basit; (üç enginar'ı doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz ve yaraların üstüne bastırınca oluyor)

hayır şunu bilmek isterdim; bi kontrol düzeni var- bi güç düzeni ve oyunlar içinde oyunlar ve jokerler ve piyonlar-aslar -valeler;
hayır ille de bilmek için değil doğru umursamak ya da aldırmamak/görmemek/bakmamak için;
hayır tam olarak kimin neden yaptığını ve ne olduğunu? gerçeğin ne olduğunu; gerçeği bilmemek aptalca;
hem bilsem-tam bilsem ne olacak ki aman bana ne!
olayları izliyor olmak aptalca;

DelusionX

Yeni Üye
Neden terör saldırılarının geneli Müslüman'lar tarafından yapılıyor? Ve neden Müslüman'ların çoğu kendi dinlerini eleştirenlere karşı tahammülsüz? Aynı şekilde ateist insanları da hazmedememe sorunu yaşıyor geneli? Mısır'da bir genç sosyal medyada kendisinin ateist olduğunu belirttiği için 3yıl hapis aldı.

Terörizm ise çok farklı bir olgu. Ama genel itibariyle din tarafından tetiklenen insanların terörist olmasını neye bağlıyorsunuz? Bugüne kadar neden Jainist ya da Hümanist insanlar terörizmin sorumlusu olarak gösterilmediler ya da neden böyle bir eyleme başvurmadılar?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
öyle görünüyor ama ne desek yanlış anlaşılıyor ya da yanlış tarafa çekliyor o yüzden başka yorum yapmayacağız
biz tam ters tarafı da düşündük ve sorguladık -(diğer terör olayları ve genel terör olayları gibi) ama bilemiyoruz- açık bizim için ve
ama biz açık vicdanla açıkça sorduk-düşündük-önerdik
ve umalım da her kim yaptı ise-sorumlu ise-azmettirdi ise toplum vicdanları onu sorgulasın-sorgulatsın ve hedef alsın

ls2

Kahin
Onursal Üye
Bu ve benzeri olayların din ile doğrudan bir bağlantısı yok dolaylı olarak var. öyleyse doğrudan bağlantıyı sosyolojik ve psikolojik olarak kurmalıyız... dinin buradaki dolaylı nedenselliği sadece var olmasıdır. jainizm veya humanizm ile karşılaştırılmasıda tarihi,siyasi,sosyolojik birçok gerçeği görmezden gelerek direkt ön yargılı veya ideolojik bir yaklaşımdır. içinde bulunduğu toplumun inancını benimsemeyen insanlar öyle ya da böyle o inanca karşı negatif duygu geliştirmeye başlıyor. inanmadığı belkide saçmalık olarak gördüğü birşey öyle ya da böyle toplum içinde bu kişiyi bir şekilde etkiliyor/baskılıyor..kişide de ister istemez dine karşı duygusal bir karşı duruş oluşuyor.. sonrada böyle bakışlar çıkıyor işte ortaya..ben bu bakışın ve benzerlerinin ön yargısız olduğuna inanmıyorum..

UpBot

Yeni Üye
Konu aktiftir teşekkürler.

Yeni Konular