Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Dil

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fides
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    dil

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,247

fides

Yeni Üye
Bir gün efendisi İadmon, Aisopos’a: “Aisopos! Çarşıya git ve önce en iyi olan şeyi, sonra da en kötü olan şeyi satın al ve bana getir,” dedi. Keskin zekalı Aisopos:
“Emredersiniz efendim,” dedi. Metal paraları aldığı gibi kamburuyla iki kat olup, topallaya topallaya çarşıya doğru yola koyuldu.
Efendisi kölesini sabırsızca bekledi durdu. Çünkü kölesinin bilgisini,mantığını ve zekasını ölçmek niyetindeydi.
Çarşıdan dönen Aisopos,elinde bir et parçası olduğu halde,seke seke filozofun önüne geldi.
“Aldım efendim” dedi. “İstediğiniz şeyi getirdim.”
İadmon’un gözleri fal taşı gibi açıldı.Alnına kalkan kaşları aşağıya indi. Aisopos’un elinde tuttuğu et parçası bir dildi. Çünkü, kendisinin de kölesinden istediği bir dildi. Filozof İadmon’un yüz rengi patlıcan moruna döndü;ama filozof kölesini yanıltmak için tekrar aynı cümleyi kurdu ve çarşıya gönderdi. Aisopos, peş peşe söylenen aynı kelimeleri duydukça, her çarşı dönüşü bir adet dil getirdi. İadmon, Aisopos’la baş edemeyeceğini anladı. Ona sordu:
“Neden her seferinde dil alıp getiriyorsun, Aisopos?”
Aisopos kendinden emin efendisi İadmon’a:
“Efendim! Benden, önce en iyi olan seyi, sonra da en kötü olan şeyi satın almamı istediniz. Ben de dilin, kullanışına göre hem iyi, hem de en kötü şey olabileceğini ispatlamak için her seferinde satın alıp getirdim” dedi

Nejdet Evren

Yeni Üye
Ynt: Dil

"Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız" Konfüçyus

Yeni Konular