Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Dokunulmuş Hiçlikler

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 983

Mavi çoraplı

Yeni Üye
Yaşamın varlığına olan inancın bittiği yerde başlar hiçlik yada son bulur . Kişiden kişiye değişmesi muhtemel durumlardan biridir bu yüzden kesin olmamakla beraber kendi düşüncelerimin dokunduklarından bahsedeyim.
Bilinmeyen bir zamanın bilinmeyen bir yerinde bir an da buldum kendimi. Bu yer ve zaman, bir fanusun içinde bocalıyorum hissi veriyor. Ne fanusun fanusun kapağına uzanacak kadar uzun boyum var ne de gücüm. Hiçliğin içimi ele geçirdiğini hissediyorum. Tam da şimdi hiçliğin beni çürütmesini bekliyorum içten dışa baştan ayağa doğru çürümek hiçliğe karışıp yok olmak. Ne kadar basit anlatıyorum keşke anlattığım kadar basit olsaydı hiçlik.
Keşke hiç olmayı seçebilecek kadar gücüm olsaydı...

ls2

Kahin
Onursal Üye
Hiç kimse anlamadığı bir tercihin ötesini göremez, hemde hiç kimse ! diyordu matrix filminde..

Keşke hiç olmayı seçebilecek kadar gücüm olsaydı...

diyorsunuz sonuç kısmında ..

hiçliği anlamadığımıza göre yazı çelişkiler yumağı oluyor ister istemez..

Mavi çoraplı

Yeni Üye
Teşekkür ederim donkişot, durumumu daha fazla nasıl ifade edebilirim diye düşünürken sizin verdiğiniz cevapta beni anlatan bir şeyler daha buldum '' çelişkiler yumağı ''

ls2

Kahin
Onursal Üye
Ve.. çelişkiler yumağı olmaktan utanma ve korkma bence arkadaşım ..ve hatta birçok konuda bunu savun..yaşam bir paradoks değil midir @Mavi çoraplı 🙂

Bir çok insan bunu inkar eder ve bundan utanır..ilkeleri/prensipleri/doktrinleri/katı inançları/değişmez fikirleri/sabit karakterleri vb var onların..böylece daha güçlü,daha bilgili,daha güvenilir,daha karakterli,daha etkileyici falan olduklarını düşünüyorlar ve bunlarla övünüyorlar..

ha ha ! hiçte öyle değil..onlar kendilerini kandırıyorlar..illaki herkesin vazgeçilmez değerleri vardır buna kabul, amenna ama fazlasına pek inanmıyorum..

Örneğin ; biz kıza aşık olursun ve yıllardır besleyip büyüttüğün fikirlerinin çöküşünü izlersin 🙂 kendini bile tanıyamazsın belkide 🙂

Mavi çoraplı

Yeni Üye
Teşekkür ederim donkişot tavsiyelerin aklımda 🙂

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Hiçlik çoktur,
Hiçlik bitmez,
Hiçlik kocamandır,
Hİçlik özgürdür,
Hiçlik özgündür,
Hiçlik her yerdir ve aynı zamanda hiç bi yerdir, Hiç bi yer olmayan/olamayan bi yer yosa hiçlik neresidir? nerdedir?

ihaveanidea

Yeni Üye
Hiçliğin tek çıkar yol olduğunu bilsem ilk ben bırakırdım kendimi.

Bazen oluyor hiçlik,bazen oluyor hayat karmaşası taraftarı oluyordum.Ancak ikisi de bir yere kadar götürüyordu beni.Sordum bir gün kendime "Hangisinde ölmek istiyorsun?".Hatta bazen ikisini de seçmeden sadece yatağımda yüzümde sıcak bir gülücükle sessiz,sedasız kimseye duyurmadan ölmeyi istedim.Ama bu bir intihar değildi.Nereye gittiğimi de hesaplamamıştım.Uzaya mı?Olur gidelim.Tanrıya mı?Ona da gidelim.

Sadece boş değerler bunlar arkadaşlar.Kavramlar bile bir noktaya taşıdıktan sonra sizi yalınayak buz gibi bir mermere bırakıyorlar sanki.Eğer dindarsanız Allahınıza,değilseniz kendinize dayanın.Ya da her ikisi.

Son düzenleme:

UpBot

Yeni Üye
Yeni düşüncelere açığız

Yeni Konular