Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Düşünce sınavı

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,212

mukeat

Yeni Üye
Ruh karşılaştığımız olaylarla harmanlanan benliğimiz midir? Bir başka deyişle eğer bir ruh yaşadığı ortamdan başka bir ortamda yetişebilse kişisel zevkleri, duyguları farklı olur mu?

Eğer iki sorumuzun da cevabı evetse ;

Ruhu bir anda oluşan ve sürekli kendini yenileyen bir program olarak görebilir miyiz?

sümeyra

Yeni Üye
Ynt: Düşünce sınavı

mukeat ''eğer bir ruh yaşadığı ortamdan başka bir ortamda yetişebilse kişisel zevkleri, duyguları farklı olur mu?'' demişsin,ruhun yetişmesi ne demektir ki?

mukeat

Yeni Üye

Ruh karşılaştığımız olaylarla harmanlanan benliğimiz midir? Bir başka deyişle eğer bir insan yaşadığı ortamdan başka bir ortamda yetişebilse kişisel zevkleri, duyguları farklı olur mu?

Sanırım yanlış kullandım. Ruhun yetişmesi gibi derin bir anlam değilde bir insanın farklı bir toplumda doğup büyümesini kastetmiştim. Duygusuz ve katı yürekli bir insan farklı bir ortamda/toplumda yetişmiş/büyümüş olsaydı duygulu bir insan olabilir miydi?

sümeyra

Yeni Üye

öncelikle ruh var mıdır bunu cevaplamak,eğer varsa nedir bunun tanımını yapmak gerekiyor bence mukeat..

ruh ''karşılaştığımız olaylarla harmanlanan benliğimiz'' değildir,sanırım bireyin ''karakterini'' şekillendirdiğine inanılan birkaç olgudan biri olan çevre faktörünü tartışmaya açmak niyetin..çünkü katı/duygusuz/duygusal gibi özellikler karakter özellikleridir,bunların dar mana da-genel geçer kabulde var olduğuna inanılan- ruhla ilişkisi yoktur.

Simerenya11

Yeni Üye

Öncelikle insanda farklı bir yön var; buna ruh deyin, bilinç deyin fark etmez. İnsan farklı ortamlarda farklı karakterler geliştirebilir. Tabii, kaşarlanmamışsa🙂)

ozanbozdogan

Yeni Üye
bence şu anki durumumuzda kızdığımız ve yanlış bulduğumuz bazı davranışları, o insanların yerinde olsak ve onların hayatlarını yaşasak çok sıradan bir şeymiş gibi yapabiliriz. görünen kişiliğimizi -kabul etmesek de- yaşadığımız hayat ve birlikte olduğumuz insanlarla birlikte şekillendiriyoruz. Ama ben bu hayatta yaşayabilmek için oluşan bu görünen kişiliğimizin "ruh" kelimesiyle aynı anlamı taşıdığını düşünmüyorum. zaten önemli olan kavram değil, içeriği. benim fikrim bu

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
ruh nedir hep görece ama/ve en güzel tanım ruhluluk, bir işi hakkyla yapmak, "ruhunu katmak"-vermekteki ruh ya da "ruhsuz olmuş bu iş"teki ruhtur, aslında ruhsuz dediğimizde anlarız ya da daha iyi anlarız bu işi sanırım -bence ama

mesela ben şimdi ruhumla dopdolu geldim ve de isteyerek-te yazıyorum (dodolu ruhla-arzuyla ve de genişçe) canı gönülden içimden ne geçerse/gelirse-kardeşlik olsun diye;

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler konu güncel

Yeni Konular