Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Et Yemenin Doğadaki Tahribatı

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,460

Nejdet Evren

Yeni Üye
Ynt: Et Yemek

Chimera,

söylediklerinde hem-fikirim. ancak, bazı bilimsel veriler ve gerçeklere göre değerlendirme yapmak gerekmektedir. öreneğin bitkiler ile beslenmenin sindirim sistemine etkileri ve bu besinlerin bağırsakta sindirilmelerine bağlı olarak bğırsakların daha uzun olması sonucunu doğurmaktadır...bunun gibi et kaynaklarından elde edilen besin/kalori/protein değerlerinin gerçekte bitkilerden aynı ölçeklerde alınıp alınmayacağının da bilinmesi gerekir ki arada bir fark varsa ve bu ciddi bir değişikliği gerektiriyor ise, diyelim ki tümden et yemeyi sonlandırmak istediğimizde bunun biyo/kimyasal yapımıza etkilerini düzenlemekte ne gibi çözümler aramak durumunda olduğumuzu da bilmemiz gerekiyor. böyle olunca iş daha çetrefil bir boyut kazanıyor ...

chimera

Yeni Üye

Nejdet,
Özellikle tüketim ve sömürüye dayalı sistemde ana kaynağı besleyen bazı sorunlarda bilimsel çalışma ve verilerinde yanlı olabileceği endişesi taşıyorum;ki beslenmede bunlardan birisi.Ayrıca insan hücreleri,beyni ve
genlerle ilgili bilim okadar ilerliyorki bu konularda doğru bildiklerimiz başka bir zaman diliminde yanlışa dönüşebiliyor.

Nejdet Evren

Yeni Üye

bu konudaki endişelerine ben de aynen katılıyorum. bilimsel çalışmalar nelerin etkisindedir? yanlı mıdır/yansız mıdır? yansız olması gerekli midir? sorular gerçekten tükenmek bilmiyor. geçende okuduğum bir habere göre kandaki genlerin dokudaki genlerden farklı olduğu tesbit edilmiş. bu zamana kadar aynı oldukları söyleniyor ve o şekilde değerlendiriliyorlardı. bu durum yalnızca genlerin çözümü ile ilgili olmaktan çıkıp gen testlerinin de güvenirliğini sarsmaktadır. insan türüne en yakın tür olarak fareler, maymunlar, orangutanların beslenme alışkanlıklarına bakarak bazı veriler elde etmek de olanaklı değildir. Bunu yapabilmek için o türlerin denek olarak kullanılması gerekir ki bilimin bunu etik olarak doğrulamaması kanaatindeyim. bir canlının diğer canlı tarafından denek olarak kullanılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. geriye kalan ise insan türünün bunu kendisince yapmak suretiyle sonuçlarını izelemek ve değerlendirmektir.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
hayvanlar yemiyor muymuş? kitlesel manipülasyon bunlar

dürüstçe düşünün-birlikte düşünelim;

UpBot

Yeni Üye
Faydalı bir konu olmuş fikri olan var mı? 🙂

Yeni Konular