Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Felsefe İçin Önemli Olan Diller

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,671

berat1058

Yeni Üye
Merhabalar;

Üniversitede felsefe üzerine okumak istediğim için hangi dil/dillerin felsefe için bana daha çok yararlı olacağını merak ettim. Birkaç araştırmadan sonra Fransızca ve Almanca'nın felsefe eserler bakımından daha geniş bir dil olduğunu buldum.

Felsefi eserleri kendi anadilinde okuma hevesimden dolayı yeni bir dil öğrenmek istiyorum. Sizce felsefe için hangi dil/diller daha önemli? Nedenleri ile birlikte cevaplarsanız minnettar olurum. Teşekkürler.

yeşil

Yeni Üye
Bu aslında hangi alana ilgi duyduğunla yakından ilişkili, Alman idealizmine ilgi duyuyorsan Almanca, Varoluşçuluk çalışacaksan, yine almanca ve fransızca anadilleri var, modern felsefe metinlerinin genelinin anadilinin fransızca ve ingilizce olduğunu söyleyebilirim. Empirisizm için elbette İngilizce. Descartes'ın ana metinleri fransızca, ama daha geriye gidersen, ortaçağ metinlerinin çoğu latince yazılmıştır. Ya da türkiyede anadiliyle basılmış bir çok antik yunan diliyle, ilkçağ filozoflarının metinleri var.

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler yararlı konu

Yeni Konular