Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Forum yonetimine

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,849
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

evrensel-insan

Yeni Üye
Eski yonetim, etik ile politika farkinin farkina varamayan ve "kargadan baska bir kus" tanimayan sekilde, baska kuslari dile getiren dusunce ve bilgiye dusman bir yapi icinde idi.

Bu siteden bazi arkadaslar bana sitenin yonetiminin degistiginden bahsettiler, ben de "herhalde bu yonetim felsefi kalitenin bilincinde bir yonetimdir ve konu ile ilgili nitelikli yazarlara aciktir" dusuncesi ile geri geldim.

Yalniz bugune kadar olan izlenimimden;

Sitenin dini degerler tasiyan bir yoneticisinin oldugunu

Tum hakaretlere ve kisisel satasmalara uzun sure sessiz kalindigini

Siteye uygunsuz her turlu mesaj ile yonetim olarak ilgilenilmedigini

Bunu firsat bilen troll ve provakator davranisli yazarlarin "gemi aziya aldigini"

Felsefi olan ileti ve basliklarin sadece alinti oldugunu

Su baslikta;

http://www.felsefe.net/forumda-kars...avramsal-degerlerini-sorgulamak-yasak-mi.html

sordugum sorulara tek bir yoneticiden ve pervasizca "sana yasak" yaniti aldigimi

ve burden cikarak;

Bu sitenin bir yonetim kurulu olmadigini ve kararlarin yoneticiler tarafindan ortak degil de, sadece bir yoneticinin otoritesinde alindigini gozlemledim.

Halbuki gozlemledigim yonetici yazarlarin yazilarindan iclerinde gayet cagdas ve sagduyulu olanlara rastladigimi ama yine izlenimim temelinde bu yazarlarin site yonetiminde alinan bir kararda ya itiraz hakki olmadigini ya da otoriteye "boyun egdigini" gozlemledim.

Son olarak ve troll ve de provakator davranisli yazarlarin yeni taktigi olan basliklasri sabote ettigini gozlemledim ve asagidaki basligi actim.

http://www.felsefe.net/forumda-kars...4-basliklarin-sabote-edilmesi.html#post132920

Umarim bu baslik yonetime sitenin nereye gittigi hakkinda bir gozlem verir ve gerekenler yapilir.

Aksi bu sitenin sessiz kalindikca troll ve provakator davranisli yazarlarin elinde "bir oyuncak olacagi" ve zaten felsefi bir icerik icermeyen mesaj ve basliklar ile bir "isteyenin istedigini perrvasizca saygisizca trolce ve provakatorce yazabildigi" bir siteye donusecegi gun gibi asikardir.

Ben bir felsefe ile her konu ve kavramda derinden cagdas olarak ilgilenen bir yazar olarak; sitenin bu gozlem veren haline uzuluyorum.

Umarim bu mesajim ve yukarida linkini verdigim mesajim okunur ve gale alinir.

Yoksa burasi bilgi ve dusunce niteligi olmayan yazarlarin dile getirdigi baslik ve mesajlarla Adina yakismayan bir hal alacaktir.

Benim acimdan ya da bir yazar acisindan bu sorun olmaz. Bizler gider dusunce ve bilgilerimizi baska yerlerde de paylasiriz ve meydani trollere ve provakatorlerin yazilarina birakiriz, onlar da "bayram ederler."

Sorun siteye olacak olandir.

Yani her turlu nitelikli yazarini kaybedecektir.

Eger site yonetimi bunun umurunda degilse, zaten bu ve onceki mesajinda umurunda olmayacaktir.

Bunu her seyde oldugu gibi zaman belirliyecek.

Ayrica bu baslik ve linki verilen baslik ta trollerin ve provakatorlerin de sabote etmeyi belki dort gozle bekledigi basliklardir.

Yine bu iki basligin sabote edilip edilmedigini de zaman gosterecek.

Site yonetimine onerim "zararin neresinden donulurse kar olacagidir."

Tabi eger bu zarar algilanir ve sitenin yonetimi acisindan onemsenirse.

Su hic bir zaman unutulmamalidir.

"Dost aci soyler"

Buradaki "dost" sitenin adinin ve de Adina yakisir nitelikteki baslik ve mesajlarin dostu anlamindadir.

Tabi dostun "aci soylemesi" yonetim tarafindan ters te algilanabilir.

O zamanda dost gorevini yapmis olur ve dosta cekip gitmek duser.

Cunku dost bilgi ve dusunce asigi ve acligi cektiginden ancak bu nitelik ile tatmin olur.

Onun algisinda site de adi acisindan dusunce asigi ve bilgi aci olmak durumundadir.

Evet umarim bu basligin basina bir sey gelmez ve yonetim gale alir.

Almazlarsa da siteye "yazik etmis" olurlar.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Başlıkların sabote edildiğine ben de şahit oldum ve yapan arkadaşlardan hatta siz de dahil yapmamaları konusunda ricada bulundum. Siz bu yanlışa son verdiniz fakat diğer arkadaşlar devam etmeyi tercih etti. Herşeyi yönetimden beklememek lazım...Felsefe sitesinde yazarlık yapacak olan kişilerin de ara sıra ipin ucu kaçsa bile genel olarak konu dışı mesaj yazmamaya özen göstermesi gerekiyor. Konu dışı paylaşımlarını özgürce ifade edebilecekleri başlıklar açma hakları varken niçin bu konuda ısrarlılar ben de anlamış değilim. Tabi ki üyeler kaynaşmak ve kendi aralarında sohbet etmek istiyor olabililer fakat bir film tanıtımı altında, bir video linki altında veya bir haber başlığı altında bu serbest paylaşımlar hoş görünürken bazı başlıkların altında maalesef hiç uygun düşmüyor. Bu ayrımı yapacak kişi bana göre üyenin kendisi olmalıdır.

ah antisanal yazmadığın bu yazılar (yazılmamış) çok çok daha anlaşılmaz olamasaydı

bu yazımsızlığınız vah çok, çok çok anlaşılmaz olmasaydı

Tabii haklısınız,sizinle diyaloğa girdiğime göre... Haklısınız,böyle bir gaflette bulunduğuma göre:tongue: Ben de en az sizin kadar kinamlanas olmalıydım mı,olmamalımmıydım mı?

Yoksa kinam/ namki/ mi olmasaydı? dınız? mı?

gayet pek tabi haklı değilsiniz; öyle bir gaflette bulunmadığıma göre sen de en az sizin kadar bilinmeyenlanas olmalıydım

varsa antikinam /antinam değil ki /mi olsaydı

Dı nız mı? Dı/nız/ mı? Dı-nız-mı?

. (BU İŞARETİN ADI NOKTA.VARSA NİYETİNİZ AN-LA-MA-YA)

antidıdı anti dıdı

HIHI...Anlaşıldı,anlaşılmamış!
Ama,yok,daha fazla niyetim,uğraşmaya!Anlatmaya!

ıh ıh anlaşılmama - anlaşıldı mı?
ama var, deha çok niyetim; uğraşmaya anlatmaya

Yukarıdaki paylaşımlar ve benzerleri için şiir ya da konu başlığı seçilmemelidir. Bu tip paylaşımlar için kendinize özgü başlık açmanızı bir kez daha rica ediyorum arkadaşlar...Eskiden üyeler açardı kendi adlarına bir başlık oradan serbest paylaşım yaparlardı, katılmak isteyen de o başlıktan katılım sağlardı v.s. belki bu şekilde çözüm bulabiliriz.

Yönetim derken aşırı bir yoğunluk olmadığı için site ile aktif olarak ilgilenmeye çalışan @X @Alper ve ara ara bazı yönetici arkadaşların giriş yaptığını görüyorum. Her mesajı okumaya da vakit bulabileceklerini sanmıyorum bu sebeple üyeler kendi davranışlarının sorumluluğunu alıp, bu siteyi hep beraber sahiplenirse daha sağlıklı bir ortam oluşacaktır. Küfür ve hakaret harici yasaklama olmaması benim açımdan çok uygun bir yaklaşım ki zaten uzaklaştırmaları hiç doğru bulmadığımı defalarca dile getirmişimdir. Yönetici arkadaşlar hangi dine yakındır ya da değildir bir önemi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Sitenin T.C yasaları kapsamında bazı sorumlulukları olduğunun ve bu durumun sadece yöneticileri bağladığının da üyeler tarafından asla unutulmaması gerekiyor. Mesela; bir zamanlar okur-yazar gibi Atatürk'e hakaret içeren paylaşımları ısrarla yapan bir üye bu siteyi sabote etmiştir. Kaç üye bu sebeple siteyi terk etti acaba farkında mısınız? Bu özgürlük ya da ifade serbestliği değil direkt sabotajdı. Şimdi dini değerleri hedef alan ve yanlış cümleler ile soru soran siz de farkında olmadan benzer bir duruma sebep olmak üzeresiniz. Bu sebeple tahminimce @X de bu duruma acil bir önlem almak zorunda kaldı keşke bu önlemi almaya mecbur bırakılmasaydı cidden Felsefe sitesine yakışmadı konuların kitlenmesi v.s. fakat sebep olan siz de lütfen hatanızın farkına varın. Size niye dini değerleri sorguluyorsun diyen yok sadece cümleleri yanlış kurduğunuz ve bu yanlışlık sebebi ile kişileri incittiğiniz anlatılmaya çalışıldı. "Ben inanmıyorum aklıma geleni yazarım, siz de saygı duyun bu benim ifade özgürlüğümdür" kısmı maalesef konu kutsallar ve milli değerler olunca mümkün olmuyor. Cümleleri dikkatle seçmek gerekiyor. Yanlış olan kısmı düzeltmemek konusunda da ısrarcı davrandığınız için konu maalesef buralara kadar geldi.

Kısacası; her üye kendi paylaşımlarına dikkat etmeli ve toplum içinde nasıl başkalarına saygılı hareket ediyorsa sanal ortamda da aynı özeni göstermelidir.

Son düzenleme:

İnci Birinci

Yeni Üye
Değerli Dijital benimle ilgili yaptığınız tespitlerde bazı noktalarda haklısınız. Bu haklılığınızda E:İ başlıklarını ayrı tutuyorum. Verdiğiniz örnek üzerinden gideceğim; Eğer insan bir kitleye hitap ediyorsa; Duru ve anlaşılır
şekilde yazmalı diye düşünüyorum. Evet,burası felsefe sitesi, insanlar farklı yazım tarzları, tepetaplak,ters,devrik, anlaşılırlığı önemli olmayan yazılar yazma,belki insanlar burada duygusal rahatlama ,arınma,bağımsız özgürleşme isteği içinde olabilirler. Felsefe biliminin ruhu farklıdır vs. kabul ediyorum,ama yazılanları okumak ve anlamak istiyorum. Anlama zorluğum yok,%98 i anlıyorum da %2 sinde neden anlama sorunu yaşıyorum? örneğin?

Benim için artık hiç önemli değil,siteye girmem yazmam. Çok da yazmayı istiyorsam kendime site bile açarım vs.vs. Kabul ediyorum benim hatam açık sözlü olmak, lafı dolandırmadan söylemek. Şunun ,bunun ardına gizlenmemek. Elbette bu sadeliğim felsefe sitesine yakışmıyor,bu doğru. Sevgiler,saygılar size.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Değerli Dijital benimle ilgili yaptığınız tespitlerde bazı noktalarda haklısınız. Bu haklılığınızda E:İ başlıklarını ayrı tutuyorum. Verdiğiniz örnek üzerinden gideceğim; Eğer insan bir kitleye hitap ediyorsa; Duru ve anlaşılır
şekilde yazmalı diye düşünüyorum. Evet,burası felsefe sitesi, insanlar farklı yazım tarzları, tepetaplak,ters,devrik, anlaşılırlığı önemli olmayan yazılar yazma,belki insanlar burada duygusal rahatlama ,arınma,bağımsız özgürleşme isteği içinde olabilirler. Felsefe biliminin ruhu farklıdır vs. kabul ediyorum,ama yazılanları okumak ve anlamak istiyorum. Anlama zorluğum yok,%98 i anlıyorum da %2 sinde neden anlama sorunu yaşıyorum? örneğin?

Benim için artık hiç önemli değil,siteye girmem yazmam. Çok da yazmayı istiyorsam kendime site bile açarım vs.vs. Kabul ediyorum benim hatam açık sözlü olmak, lafı dolandırmadan söylemek. Şunun ,bunun ardına gizlenmemek. Elbette bu sadeliğim felsefe sitesine yakışmıyor,bu doğru. Sevgiler,saygılar size.

İnci-Birinci siteye yakışmamak ne demek, her üye ben dahil kendine göre tarzı-birikimi olan kişileriz. Herşeyden önemlisi konuşmak sureti ile problemlerimizi çözebilecek kapasitedeyiz. Tahammül edemediğiniz üye ya da üyeler olabilir, benim de olmuştu ve siteye gelmek istemiyordum fakat bunun çözüm olmadığını bildiğim için yazılarını okumadım veya çok fazla muhattap olmamaya özen gösterdim. Evrensel'in de kendine göre hataları var, benim de var ve başkalarının da olacaktır. Evrensel hakkında düşündüklerimi yazdım zaten kendisi hak verir ya da vermez önemli olan kimseyi saf dışı bırakmadan çözüm bulabilmek...

Evrensel'in kopyalama şeklinde başlık açılıyor görüşüne de katılmıyorum. Herkesin alıntı ile başlık açma hakkı var, daha sonra gelen cevaplara göre de kendi görüşünü yazar veya yazmaz ki yazması tercih edilendir. Özgün yazı yazmak için herkesin zamanı olmadığı gibi o konuda yeterli birikimi de bulunmayabilir. Bu küçümsenecek bir durum değil bana göre...

Site kurun demedim sadece bazı başlıkların altında bazı cevaplar uygun düşmüyor buna dikkat edelim dedim fakat tam anlaşılamadım galiba ben bir başlık açıp ne demek istediğimi oradan aktarayım en iyisi:smile:

İnci Birinci

Yeni Üye
İnci-Birinci siteye yakışmamak ne demek, her üye ben dahil kendine göre tarzı-birikimi olan kişileriz. Herşeyden önemlisi konuşmak sureti ile problemlerimizi çözebilecek kapasitedeyiz. Tahammül edemediğiniz üye ya da üyeler olabilir, benim de olmuştu ve siteye gelmek istemiyordum fakat bunun çözüm olmadığını bildiğim için yazılarını okumadım veya çok fazla muhattap olmamaya özen gösterdim. Evrensel'in de kendine göre hataları var, benim de var ve başkalarının da olacaktır. Evrensel hakkında düşündüklerimi yazdım zaten kendisi hak verir ya da vermez önemli olan kimseyi saf dışı bırakmadan çözüm bulabilmek...

Evrensel'in kopyalama şeklinde başlık açılıyor görüşüne de katılmıyorum. Herkesin alıntı ile başlık açma hakkı var, daha sonra gelen cevaplara göre de kendi görüşünü yazar veya yazmaz ki yazması tercih edilendir. Özgün yazı yazmak için herkesin zamanı olmadığı gibi o konuda yeterli birikimi de bulunmayabilir. Bu küçümsenecek bir durum değil bana göre...

Site kurun demedim sadece bazı başlıkların altında bazı cevaplar uygun düşmüyor buna dikkat edelim dedim fakat tam anlaşılamadım galiba ben bir başlık açıp ne demek istediğimi oradan aktarayım en iyisi:smile:

Şu noktayı özellikle vurgulamak isterim; benim rahatsızlığım kesinlikle kopyala yapıştır konusu değil. Felsefe çığır açma derdinde ya da yeteneğinde değiliz elbette. Emek verilmiş,güvenilir kaynaklardan yararlanmak durumunda ve kaynağı da belirtmek zorundayız. Bunların bilincindeyim. Kopyala,yapıştır derken; daha önce defalarca yayınlanmış, ya ilgi görmemiş ya da kargaşaya neden olmuş başlıkların sık sık güncellendiğini anlatmak istemiştim.

"Site kurma" örneği de; bir sitede yazmaya çok hevesli isem, ama sitenin kalitesini bozuyorsam, -buna hakkım yok- yazma merakımı gidermek için bir site (blog da diyebilirdim) açar yazar dururum, anlamındaydı. Sadece bir örneklemeydi. Yoksa, site yönetmenin zorluğunu bilenlerdenim,hiç kolay bir iş değil.

Bakınız şahsa yönetim ilk başlarda "ÜSTADIM" diye hitap etmiş,gelişen zaman içinde yasaklamış. Sonrasında üye yine yazmaya başlamış,şimdi eski yönetimi suçluyor! Bunun anlamı şu ola ki;bazı insanları memnun ve mutlu etmek zordur. Web sitesilerinde bu ahengi yakalamak çok daha çok zordur. Allah kolaylık versin ne diyelim?

Şu hassasiyetinize hepsinden çok katılıyorum,konuların -kişisel- çekişmelerle bozulması (bozmamız) elbette hoş değil. Düşünüyorum,düşünüyorum; sabırlı ve hoş görülü olmaktan başka çare görünmüyor.:smile:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Şu noktayı özellikle vurgulamak isterim; benim rahatsızlığım kesinlikle kopyala yapıştır konusu değil. Felsefe çığır açma derdinde ya da yeteneğinde değiliz elbette. Emek verilmiş,güvenilir kaynaklardan yararlanmak durumunda ve kaynağı da belirtmek zorundayız. Bunların bilincindeyim. Kopyala,yapıştır derken; daha önce defalarca yayınlanmış, ya ilgi görmemiş ya da kargaşaya neden olmuş başlıkların sık sık güncellendiğini anlatmak istemiştim.

Felsefi olan ileti ve basliklarin sadece alinti oldugunu

Evrensel'in görüşüne katılmadığımı söyledim zaten yani tüm Felsefi başlıklar alıntı demiş ya ben de bunun sorun teşkil etmeyeceğini çünkü herkesin aynı bilgi düzeyine sahip olmadığını anlatmaya çalıştım, lafım size değildi.

X

FAdmin
Onursal Üye
Her yigidin yogurt yiyisi farklidir. Ayrica istek ve oneriler ile alakali zaten konular mevcud neredeyse merhaba demek icin konu acacaksiniz. Yonetim anlayisimizi iyi kotu 1 ayda anlamissinizdir suan icin herhangi bir degisiklik olmayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular