Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Günümüz Türkiye Nüfusunun Genetik Tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 36,313

Ogur

Yeni Üye
Genetik calisma etnik kokeni ortaya koymaz. Sadece bolgenin genetic ozelliklerini icerir.

Etnik koken, bilimsel degil; sosyo-etik bir degerdir.

Etnik koken dogumdan gelmez, yasamdan dogana verilir.

Kusura bakmayın, burada seviyenin baya düştüğünü belirtmem lazım, çünkü yazdıklarınız hiçbir şekilde anlaşılmıyor...

Etnik köken tarihi belgelerle(tarih bilim dalı) tespit edilen tarihi bir topluluğun(milletin)(örneğin Hun Türkleri) o dönemin tarihindeki insanlarının bugünkü torunlarına(devamı) verdiği genetik bir özelliktir. Bir topluluğun mensubu olan Tarihi mezarlarda da, günümüz insanlarında da birden fazla haplogruplar bulunuyor, buda gösteriyor ki, insanların mütasyonların oluştuğu dönemden önce ve sonrasında da birlikte yaşamaktaydılar. Ve ayrıca, genetik bilimi sadece Y-kromozom ile kısıtlı değildir. Bugünün teknolojisiyle, insanların kişiliklerinin genetik yapıları tespit ediliyor. Hangi insanların daha çok kanunları çiğnemesinden, hangi insanların içinde ne derecede milliyetçilik ruhu olmasından, kimin hangi refleksleri daha çok göstermesine kadar birsürü olayın genetik değerleri belirlenebilmekte. İngiliz ajanı ırkçı Hitler döneminde insanların göz rengine göre çalışabilecek gaz türlerinin üretildiği örnekleri var. Genetik bilim dalı ilerledikçi bu türlü ayrıntılarda belirlenecek, ve açık açık görülecek ki, Saka ve Hun döneminden bugüne kadar hep aynı karaktere sahip insanların Türkiye'de ve diğer Türk ülkelerinde varolduğu açık açık tespit edilecek.

Eger duygusaldavranmayacagini bilsem, sana yanit veririm ama "dunya da insanoglu turunun turklukle basladigini dusunen" bir beyin ile bu konuyu saglikli bilimsel olarak tartisabilecegimi hic sanmiyorum.

Bende size soruyorum:
1. "Yazılı tarihte en eski medeniyet kime ait?"
2. "Ve bundan önceki dönemlerde en eski insanlara ait arkeolojik taşlarda, mezarlarda ve diğer buluntularda hangi milletin kültürüne rastlıyorsunuz?"

Bilginiz yok ise, bilgisizsiniz, bilgisizseniz Asil Türk Milletine karşı nefret suçu işlemeyiniz.

En basta sumerlerin turklugu ve turkce konustugu hangi kaynakta.

-Begmyrat Gerey, "5000 Yıllık Sümer - Türkmen Bağları" / "The 5000 years old ties between Sumerians and Turkomans"(read here for further information on this source)

-Muazzez İlmiye Çığ, "Sumerliler Türklerin Bir Koludur" / "Sumerians are a tribe of the Turks"

- Fritz Hommel, "Ethnologie und Geographie Des Alten Orients"

-Gene D. Matlock, "What Strange Mystery Unites the Turkish Nations, India, Catholicism, and Mexico?: A Concise But Detailed History of Things Divine and Earthly"

-Zeki Velidi Togan, Umumi Türk Tarihi

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 1:
Sümerliler kendilerine "Kenger-Kangar" diye hitap ediyordu. Hun döneminden Osmanlı ve Timur dönemlerine kadar Türk boylarında Kenger-Kangar diye boylar ve aşiretler mevcuttur. Öyle ki, Hun boyları arasında büyük bir Kenger-Kangar boyu mevcuttur.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 2:
Dil bakımından, yüzlerce kelimenin Türk kökenli olduğunu artık tüm akademisyenler gözü kapalı bir şekilde kabul etmektedirler. Ayrıca, kültürel olarak mezar yapıları gibi birçok benzerliklerin tespit edildiği de bir gerçektir.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 3:
Sümerliler ALLAH(TANRI) kelimesini DİNGİR yani TENGRİ olarak kullanıyorlardı, ve ayrıca KURANI KERİM'de bahsi geçen çoğu gerçeklerinde(Nuh Tufanı gibi) Sümerliler tarafından kabul edildiği de kanıtlanmış durumda. Buda gösteriyor ki, Sümerliler GÖK TANRI dinine inanıyorlardı, ve GÖK TANRI dini ve İSLAM dini arasında bu şekilde bir bağlantının da kurulması mümkündür.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 4:
Sümerliler, Suriye-Anadolu-Orta Doğu bölgelerine Orta Asya(Türkistan) bölgelerinden göç etmişlerdir. Bu göç arkeolojik olarak kanıtlanmıştır, ve tüm akademisyenler tarafından kabul edilmektedir.

Zeki Velidi Togan:

Önasya kadim tarihinin büyük âlimi Fr. HOMMEL, eserlerinin birinde, Sümerleri tamamiyle bir Türk kavmi sayarak : Türk kavimlerinin en eski cedlerinden bir şube m. ö. 5000 senelerinde Ortaasya'daki anayurdlarından ayrılarak .Önasya'ya gelmiş ve Sümerleri teşkil etmiştir. Bu Sümerlerin dillerinden kalan eserler Türkçenin o eski zamanlarda ne gibi bir şekil arzettiğini bize gösteriyor», demiş; diğer bir eserinde de, Sümerceden 350 kelimeyi Türkçe ile izah ederek, Sümerce diye kendisinden bir Türkçe cümle bile terkip eylemiştir [16].

Bundan başka Sümerlerin, eski Skitlerin, Hunların ve bir çok tarihî Türk kavimlerinin defin merasimi ile bir olduğu tesbit edilen defin âdetleri [18], Elam dilinde Türkçe ile müşterek kelimeler [19], bunlardaki at terbiyesi [20], Hurilerin dillerinin Türkçe ile akrabalık derecesini arzeden hususiyetleri [21], bu Hurilerde Türkistan'daki Huttal Türklerinin ve Önasya'da Selçuklular devrinin at terbiyesini andıran yılkıcılıkları [22], hep. - Önasya'da tarihten önceki Türk izlerini teşkil eder.

Birincisi Anadolu'daki yerli dil, extinct yani tarihte izi yok. Ustelik "hint avrupa" kokenli.

Büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Hint Avrupa diye adlandırılan uydurma dil grubunun en eski temsilcisi Hititler olarak kabul ediliyor. İlk olarak Sümerliler Hititlerden çok çok daha önce Anadolu'da yaşamışlar. İkincisi de Htitler'in dili'nin kökünün Türkçe olan Sümer dili'nin kökünden geldiğini tüm dil bilimi ile ilgilenen akademisyenler kabul ediyor. Dolayısı ile, senin gibi Türk'lere karşı nefret suçu işleyen insanların yapabileceği tek şey var, o da Sümerlilerin Türk değilmiş YALANINI tekrarlamak, ki bunu yıllar önce deneyenlerin günümüzde birdaha denemediklerini, aksine artık Sümerliler Asya kökenli bir dil konuşmaktaydılar demektedirler, sırf Türkçe dememek için. Sümerlilerin Türk oldukları açık bir şekilde ortadadır.

Sümerlilerden önce Anadolu'da Ubeyd diye adlandırılan arkeolojik kalıntılar var, bunların da Sümerlilerle aynı olduğu da kesindir. Sümerlilerin dili'nin Türk olduğunu bildiğimize göre en az 7-8 bin yıl öncesinde, insanlığın en eski milli medeniyetinin mensupları olan Orta Asya'dan göç etmiş olan Sümerliler Anadolu'nun yerlileri olmuşlardır ve Anadolu'yu Türk vatanı yapmışlardır binlerce yıl.

Yani tarih Sumerler ile baslamiyor, Sumerlerden once Anadolu da yasayan medeniyetler var.

Tarih Sümerlilerle başlıyor diye birşey söylemedim. En eski, Milli Medeniyet'ten bahsettim, "milli medeniyet = kültür = Devleti olan bir millet'in tek bir çatı altında kanunlarla yönetilmesi". Sümerliler, en eski insanlık medeniyetidir, burası kesin!
Size göre Sümerlilerden önce hangi kültür yada hangi medeniyet vardı Anadolu'da?, bana bunun ismini ve kaynağını verin, ki veremezsiniz, çünkü yok! Öyle bilmece gibi "medeniyetler var" gibi temeli boş olan tezlerle bir yere varamadığınız kesin.

Konu bugun insanoglunun gozlem olarak sumer yazitlarinin oncesine inememesi ve Anadolu yerli dilinin timeline inecek verilerin elde olmamasi.

Yine kusura bakmayın, ama yine seviyeyi düşürüyorsunuz, yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamıyorum, ayrıca İngilizce kelimeleri kasıtlı olarak kullanarak daha inandırıcı geleceğinizi düşünmenizde acziyetinizin kanıtıdır.

Konu bilimsel degil; tamamen turk merkezli ele alinmis.

Cevaplayamıyorsunuz, argüman üretemiyorsunuz, yine acziyetinizin belirtileri.

Ben sizing gibi turk milliyetcisi degilim ve turk dahil hic bir etnik kokenin de "dusmani" degilim ve nefret soylemi yapmamin da hic bir nedeni yok.

Sen once bilim ile etik farkini algila.

Irkile etnisite farkini algila

Haplogrouplarin, etnisiteyi degil; bolgeyi temel aldigini algila.

Kabul edin, kalbiniz Türk düşmanlığı hisleri ile dopdoludur, Türk Milleti'ne karşı nefret hisleri taşıyarak nefret suçu işlediğinizi açık açık kabul ediniz. Gizliden gizliye vurmayın, açık açık vurun, yoksa trolmusunuz? Öyle gözüküyor.

Olma olanagi olmadigini yukarda acikladim.

Cunku millet, bir cografyada yasayan ve her turlu sosyo-etiketnik koken dini mezhep ve etik deger farkini iceren milliyet farkini dil farkini iceren sosyo toplumlarin toplamidir.

Evet, bahsettiğniz özellikte sadece asil Türk Milleti için geçerlidir(taraftarı olduğunuz Avrupa ve ABD'de bunları göremezsiniz), Türk Milleti tarihindede olduğu gibi öyle asildir ki, topraklarında yaşıyan diğer tüm etnik grupları kendisinden olarak kabul etmektedir, ama bu sadece bizim sosyal, adaletli ve insani bir millet olduğumuzu gösterir. Her kişinin, her ailenin en az son 2000 yılına kadar tarihi belgelerle etnik kökeni ni bulmak mümkündür, ve çok basittir, ve zaten bir devletin topraklarında yaşıyan insanların büyük çoğunluğu hangi etnik kökene sahip olduğunu biliyor. Ve genetikçilerin akademik çalışmalarında da, test ettikleri tüm kişilerin etnik kökenlerini tek tek belirliyorlar, bu yüzden, buna rağmen farklı haplogrupların aynı etnik grupta bulunması, daha önce bahsettiğim gibi mütasyonların tekniği ile ilgili. Sanırım, bunu anlıyabilecek ve karşı argüman üretebilecek kapasiteye sahip değilsiniz ne yazık ki.

Tamamen bilim disi turklugu temel alan ve bu temele gore kendi ideolojik inancini kendine dogrulayan bir aciklama.

Yazının içeriği hakkında yine argümanlarla cevap yazamadınız, bu yine acziyetinizi gösteriyor. Başarılı olduğunuz tek şey Türk'lüğe karşı nefret suçu işlemek.

Ogur

Yeni Üye
Burada dilin farkli bir yeri vardir. Yani o cografya da dogan bir cocuk o cografyanin dilini ogrenir.

Ama etnik kökenini kaybetmez, asimile olsa bile tarihi kayıtlardan tarih bilim dalını kullanarak her kişinin etnik kökeni belirlenebilir.

Bu temelde Anadolu'nun yerli dili turkce degildir. Sumerce de degildir, algi olarak ta Turkic diller (Ural/altay) ailesine degil; hint avrupa diller ailesine uygun ve hatta bu dil grubunun ilk kullanicilari olmalaridir.

Hangi temelden bahsettiğiniz hiçbir şekilde anlaşılmıyor, çok belirsiz ve muğlak cümleler kurmaktasınız. Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait, biliyormusunuz? Yukardaki yazıda ayrıntısına girdiğim için tekrara girmiyorum. Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait, ve Anadolu'da en eski bahsettiğiniz Hint Avrupa grubunun tarihi nedir, ve bunu hangi kaynağa dayanarak söylüyorsunuz? Ve herhalde, düşünce değiştirdiniz, çünkü önceki yazınızda sanırım Sümerlilerin dilinin de Hint Avrupa dili olduğunu savunuyordunuz, ama şu anda Sümerce'yi ayrı bir yere koymuşsunuz yazınızda, açıkçası yine seviyenizin düştüğü bir nokta.

Anadolu'nun bilinen ilk dilleri Hint-Avrupa dilleri de degildir, mesela Hattice, Urartuca ve yakin akrabasi olan Hurrice. Bu diller ne Semitiktir, ne Hint-Avrupadir, ne Altaydir, ne de Kafkas'tir. Muhtemelen eski bir aileleri vardi ancak yok oldu. Cunku Hattiler, Karadeniz'in kuzeyinden gelen Hint-Avrupali Hititlerle karistilar ve Hitit dilini (diger adi Nesa dili) benimsediler ve Hattice yok oldu. Sonradan gelen Hitiler, yerlilerin kulturunu benimsediler, hatta Hitit adi bile Hattili, Hatti ulkesinden olan demektir, yoksa Hititlerin gercek adi Nesa'dır. Fakat yerli olan Hattiler ise gelenlerin dilini benimsediler. Bu her yerde ve her zaman boyledir.

Size cevabı Zeki Velidi Togan vermiş zaten:

Önasya kadim tarihinin büyük âlimi Fr. HOMMEL, eserlerinin birinde, Sümerleri tamamiyle bir Türk kavmi sayarak : Türk kavimlerinin en eski cedlerinden bir şube m. ö. 5000 senelerinde Ortaasya'daki anayurdlarından ayrılarak .Önasya'ya gelmiş ve Sümerleri teşkil etmiştir. Bu Sümerlerin dillerinden kalan eserler Türkçenin o eski zamanlarda ne gibi bir şekil arzettiğini bize gösteriyor», demiş; diğer bir eserinde de, Sümerceden 350 kelimeyi Türkçe ile izah ederek, Sümerce diye kendisinden bir Türkçe cümle bile terkip eylemiştir [16].

Bundan başka Sümerlerin, eski Skitlerin, Hunların ve bir çok tarihî Türk kavimlerinin defin merasimi ile bir olduğu tesbit edilen defin âdetleri [18], Elam dilinde Türkçe ile müşterek kelimeler [19], bunlardaki at terbiyesi [20], Hurilerin dillerinin Türkçe ile akrabalık derecesini arzeden hususiyetleri [21], bu Hurilerde Türkistan'daki Huttal Türklerinin ve Önasya'da Selçuklular devrinin at terbiyesini andıran yılkıcılıkları [22], hep. - Önasya'da tarihten önceki Türk izlerini teşkil eder.

Anadolu'nun Turklesmesi de buna benzerdir. Yerliler gelen Turklerin dillerini benimsediler, Turkler de Nesalar gibi, yerli kulturu benimsediler. Mesela bugunki bayrak dahi Konstantinopolis bayragıdır. Zaman icinde sekli biraz degismis hepsi bu. Yani su anki bayragın ne Turklukle ne de Islamla bir ilgisi yoktur, bunlar sonradan yakistirilmis seylerdir.

Konstantinopolis bayragi;

Şu anda size sunacağım arkeolojik kanıt ile yazılarımızı okuyan kardeşlerimiz sizin ne kadar bilimden uzak CIA tezlerini savunduğunuzu anlıyacaklar. Orta Asya'da(Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan) 1500 sene önce, yani M.S. 500 yılında Gök Türk paralarında, Ay Yıldız bayrağı bulunmaktadır. Bahsettiğiniz Konstantinopolis bayrağı ise M.S. 1300'lü yıllara ait, hangisinin daha erken olduğu ortada. Ay Yıldız bayrağı İslamiyetten önce Gök Türk'lerde Atalarımız tarafından zaten kullanılıyordu.

G%C3%B6kt%C3%BCrk-T%C3%BCrge%C5%9F-Paras%C4%B1.jpg

Ogur

Yeni Üye
Eupedia gibi PKK destekleyicisi olan sitelerden 10 yaşındaki çocuk gibi başı boş birşekilde kopyalayıp yapıştırdığınız haplogrup resimlerini ve yazıları kaale bile almıyorum, önceki yazımda belirttiğim gibi, Y-DNA haplogruplar hakkında TurkToresi.com sitemizde, bölümünde ve sayfasında ayrıntılı bir veritabanı ve analizler oluşturduk, akademik ekiplerin yayınladığı makalelere dayanarak. Kendini aydınlatmak isteyen sitemizde ayrıntılı bilgileri karşılarında bulacaklar. Ben sizin gibi PKK destekleyicisi CIA trolleri ile dolu, akademik olmayan bir siteden alıntı yapmıyorum, kendi bağımsız çalışmamızı okuyup aydınlanmanızı öneriyorum.

Ogur

Yeni Üye
halklarda en cok gorulen genler; R1b (tumunde %15-%20 arasi), J2 (cogunda %15-%20 arasi), G (cogunda %10-%15 arasi), J1 (cogunda %10-%20 arasi)... Gerek Anadolu'daki gerekse diger Turk dilli halklardaki en cok gorulen genler bunlar. Tabii burada soyle bir durum cıkıyor karsimiza, bu genlerden R1a hakikaten en fazla Batı Avrupalı Hint-Avrupalilarda goruluyor, J2 en fazla Anadolu ve Mezopotamya yerlilerinde bulunuyor, G Kafkasyalilarda, J1 ise daha cok Semitik kavimlerde goruluyor.

Sanırım, bu sonuçlar sizi çok üzecek gibi gözüküyor, önceden uyarmak istedim. Başkurtistan'da, çeşitli Başkurt Türk'lerinde Haplogrup R1b 86,0% oranı ile bulunuyor. Avar Türklerinde Haplogrup J1 ve J2 94,0% ile bulunuyor. Doğu Türkistan'da, Uygur Türklerinde Haplogrup J2 34% ile bulunuyor, aynı bölgede Özbek Türklerinde Haplogrup J ve J2 34,8% ile bulunuyor. Kazak Türklerinde Y-DNA Haplogrup G 86,7% ile bulunuyor. Haplogrup R1a 2000 sene önceki Hun mezarlarında bulunuyor. Bütün bu bahsettiğiniz haplogruplar çeşitli Türk Boylarında en üzerinde test yapılan grupta en yüksek oranla birinci sırada bulunuyor. Diğer haplogruplardan başka örnekler istiyorsanız, sizi aydınlatmaya hazırım.

baskir-r.png

avar-j.png

avar-j2.png

uygur-ozbek-j.png

kazak-g1.png

mogolistan1.png

Origin: a national name, of unknown origin.
1300–50; Middle English ≪ Turkish Türk; compare Medieval Latin Turcus, Medieval Greek Toûrkos, Middle French turc, Italian turco, Persian turk

Turkey country name, late 14c., from Medieval Latin Turchia, from Turcus (see Turk) + -ia.

Evet, turk kelimesini baska kaynaktan, 1300 YILI ONCESINE TARIHI OLARAK tasiyabilen kaynak var mi?

Ayrica turk kelimesinin, BILINMEYEN KOKENINE, bir koken bulabilecek var mi?

Çin kaynaklarında, "Türk" anlamına gelen "T'u-ko veya Tu-ku" kelimesi, M.Ö. 3. yüzyıldan itibaren(2300 sene önce) Hun hanedanının(Mete Han) etnik kökenini belirtmek için kullanılıyor.
Kaynak:

Bir tarihi Pers kaynağında M.S. 420'li yıllarda Türk kelimesi Altay Dağları bölgesi, yani Orta Asya'da yaşıyan Hunların etnik kökeni ni belirtmek için kullanılmaktaydı.
Kaynak:

Ayrıca, zaten koskoca M.S. 6. yüzyıldan itibaren, Hun'ların devamı olan Gök Türk İmparatorluğu var(adı üstünde), ve tarihi kaynaklarda bizzat Türk İmparatorluğu olarak geçer, ve Gök Türk kelimesi sadece Orhun Anıtlarının bir cümlesinde kullanılmaktadır.

Yani sonuç olarak herhalde artık savunduğunuz tezlerin ne kadar gülünç olduğunu anlamışsınızdır. Siz, anlamadıysanız, yazıları okuyan kardeşlerimiz anlamışlardır zaten 🙂 Ve tekrarlamak gerekirse, sizin kuvvetle muhtemel bir şekilde bir AKP trolü olduğunuzu düşünüyorum.

Ogur

Yeni Üye
Ayrıca önceki yazınıza ekleme yaptığınızı görüyorum. Yazdıklarınız tamamı ile konuyla alakasız, yani tamamen saçma sapan cümleler kullanmışsınız, bu yüzden yanıtlanacak birşeyde yok. Ve forumun adminine buradan uyarım olsun, bu şahıs, kuvvetle muhtemelen bir AKP trolü, yani bilinçli olarak, genetik istatistikleri araştırmamış ve bundan dolayı konu hakkında sağlıklı saptamalar yapamayan insanlarımızı, kandırmak ve içlerinde Türk Milliyetçiliği duygusunu köreltmek görevini inşaa etmektedir. Tüm kardeşlerime bu türlü Milli konular söz konusu olduğu zaman, asla kandırılmayın diyorum bu türlü düzenbazlar tarafından. Örneğin Ermeni meselesinde olduğu gibi, sürekli savunmadayız, ama hucüm etmemiz gerekiyor, Türk Milletine karşı nefret suçu işleyenlerin yalanlarını benim bu topikte yaptığım şekilde tamamı ile çürütüp, ve sonrasında bu canavarların taraftarı olduğu toplulukların asıl yaptıkları vahşi hareketleri eleştirmemiz ve üstüne gitmemiz gerekir. Bugün tehcir vahşettir diyen başbakanlık ve cumhurbaşkanı koltuğunda oturan hainler, öncelikle en kısa dönemde 90'lı yıllarda Karabağ'da yapılan SOYKIRIMIN hakkını hesabını arasınlar. Bu CIA istihbaratının kölesi olmuş olan yobaz zihniyetin, aklımızla oynamalarına asla vermeyin, "TÜRKİYE TÜRKLERİNİN GENİ 100% OLARAK ORTA ASYALI TÜRK GENİDİR"!

evrensel-insan

Yeni Üye
Ayrıca önceki yazınıza ekleme yaptığınızı görüyorum. Yazdıklarınız tamamı ile konuyla alakasız, yani tamamen saçma sapan cümleler kullanmışsınız, bu yüzden yanıtlanacak birşeyde yok. Ve forumun adminine buradan uyarım olsun, bu şahıs, kuvvetle muhtemelen bir AKP trolü, yani bilinçli olarak, genetik istatistikleri araştırmamış ve bundan dolayı konu hakkında sağlıklı saptamalar yapamayan insanlarımızı, kandırmak ve içlerinde Türk Milliyetçiliği duygusunu köreltmek görevini inşaa etmektedir. Tüm kardeşlerime bu türlü Milli konular söz konusu olduğu zaman, asla kandırılmayın diyorum bu türlü düzenbazlar tarafından. Örneğin Ermeni meselesinde olduğu gibi, sürekli savunmadayız, ama hucüm etmemiz gerekiyor, Türk Milletine karşı nefret suçu işleyenlerin yalanlarını benim bu topikte yaptığım şekilde tamamı ile çürütüp, ve sonrasında bu canavarların taraftarı olduğu toplulukların asıl yaptıkları vahşi hareketleri eleştirmemiz ve üstüne gitmemiz gerekir. Bugün tehcir vahşettir diyen başbakanlık ve cumhurbaşkanı koltuğunda oturan hainler, öncelikle en kısa dönemde 90'lı yıllarda Karabağ'da yapılan SOYKIRIMIN hakkını hesabını arasınlar. Bu CIA istihbaratının kölesi olmuş olan yobaz zihniyetin, aklımızla oynamalarına asla vermeyin, "TÜRKİYE TÜRKLERİNİN GENİ 100% OLARAK ORTA ASYALI TÜRK GENİDİR"!

Yukaridaki yanitini "gale alsam" senin gibi olacagim.

Ben ne senin gibi turkculuk meraklisi, ne de aklinin sinirladigi "turkofobik" degilim.

Benim ne oldugum ve ne yazdigimin senin sinmirli saplantili milliyetciliginin sinirlarini cok asar.

Benim AKP'li olmadigim her bir yazimdan bellidir.

Ama ben senin gibi ne ekrana oynarim ne de caresiz kalirim.

Turk milliyetci sovenisti.

Son cumlen zaten senin ufkunun ancak kendini inandirdigi cumledir.

Bilim ile de tarihg ile de cografya ile de uzaktan yakindan ilgisi yoktur.

Sen oncer turk olmaktan once insan olmayi ogren.

Nefret soylemlerinin insan hak ve ihlali oldugunu ogren.

Kisaca insanlikogren.

Cunku insanlik her bir etnik koken ve etnisiteden cok daha ondedir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Sanırım, bu sonuçlar sizi çok üzecek gibi gözüküyor, önceden uyarmak istedim. Başkurtistan'da, çeşitli Başkurt Türk'lerinde Haplogrup R1b 86,0% oranı ile bulunuyor. Avar Türklerinde Haplogrup J1 ve J2 94,0% ile bulunuyor. Doğu Türkistan'da, Uygur Türklerinde Haplogrup J2 34% ile bulunuyor, aynı bölgede Özbek Türklerinde Haplogrup J ve J2 34,8% ile bulunuyor. Kazak Türklerinde Y-DNA Haplogrup G 86,7% ile bulunuyor. Haplogrup R1a 2000 sene önceki Hun mezarlarında bulunuyor. Bütün bu bahsettiğiniz haplogruplar çeşitli Türk Boylarında en üzerinde test yapılan grupta en yüksek oranla birinci sırada bulunuyor. Diğer haplogruplardan başka örnekler istiyorsanız, sizi aydınlatmaya hazırım.

baskir-r.png

avar-j.png

avar-j2.png

uygur-ozbek-j.png

kazak-g1.png

mogolistan1.png

Beni tarihin gercekleri hic bir zaman uzmez.

Cunku ben tarihi kendi degerlerime uyarlamak icin degil; tarihi oldugu gibi degerlendirerek algilarim.

Bahsettigin R haplogrubu, Turklerin yurdunun degil; genelde batinin haplogrubudur.

Ayrica senin kendince turk diye algiladiklarinda, bati geni cikmasi; beni degil; senin gibi bir turkcuyu uzmesi lazim.

Çin kaynaklarında, "Türk" anlamına gelen "T'u-ko veya Tu-ku" kelimesi, M.Ö. 3. yüzyıldan itibaren(2300 sene önce) Hun hanedanının(Mete Han) etnik kökenini belirtmek için kullanılıyor.
Kaynak:

"Turk" kelimersindeki son "k" harfi "k" sesi degil, "Q" sesidir.

Bunu nasil aciklamayi dusunuyorsun.

Bir tarihi Pers kaynağında M.S. 420'li yıllarda Türk kelimesi Altay Dağları bölgesi, yani Orta Asya'da yaşıyan Hunların etnik kökeni ni belirtmek için kullanılmaktaydı.
Kaynak:

Vay anasini demekki etnik koken taaa hunlar zamaninda da var.

Tarih gelismislik duzeyine gore degerlendirilir, bugune gore degil.

Istersen selcuklularda da ucaktan bahset.

Ayrıca, zaten koskoca M.S. 6. yüzyıldan itibaren, Hun'ların devamı olan Gök Türk İmparatorluğu var(adı üstünde), ve tarihi kaynaklarda bizzat Türk İmparatorluğu olarak geçer, ve Gök Türk kelimesi sadece Orhun Anıtlarının bir cümlesinde kullanılmaktadır.

Yani sonuç olarak herhalde artık savunduğunuz tezlerin ne kadar gülünç olduğunu anlamışsınızdır. Siz, anlamadıysanız, yazıları okuyan kardeşlerimiz anlamışlardır zaten 🙂 Ve tekrarlamak gerekirse, sizin kuvvetle muhtemel bir şekilde bir AKP trolü olduğunuzu düşünüyorum.

"Gulunc" olarak anladigim tek sey; senin turkculuk ile tum tarihi carpitman ve ufkunun siniri ile de turkcu olmayan herkesi "turkofobik" olarak algilaman.

evrensel-insan

Yeni Üye
Kusura bakmayın, burada seviyenin baya düştüğünü belirtmem lazım, çünkü yazdıklarınız hiçbir şekilde anlaşılmıyor...

Hayir anlasilmak istenmiyor. Cunku senin turkcu timeline ters. Ayni zamanda da turkofobiklerin "turk dusmanligi" timeline ters.

Etnik köken tarihi belgelerle(tarih bilim dalı) tespit edilen tarihi bir topluluğun(milletin)(örneğin Hun Türkleri) o dönemin tarihindeki insanlarının bugünkü torunlarına(devamı) verdiği genetik bir özelliktir.

Etnik koken genetic bir ozellik degildir. Cografi dogum genetic bir ozelliktir.

Bir topluluğun mensubu olan Tarihi mezarlarda da, günümüz insanlarında da birden fazla haplogruplar bulunuyor, buda gösteriyor ki, insanların mütasyonların oluştuğu dönemden önce ve sonrasında da birlikte yaşamaktaydılar. Ve ayrıca, genetik bilimi sadece Y-kromozom ile kısıtlı değildir. Bugünün teknolojisiyle, insanların kişiliklerinin genetik yapıları tespit ediliyor. Hangi insanların daha çok kanunları çiğnemesinden, hangi insanların içinde ne derecede milliyetçilik ruhu olmasından, kimin hangi refleksleri daha çok göstermesine kadar birsürü olayın genetik değerleri belirlenebilmekte. İngiliz ajanı ırkçı Hitler döneminde insanların göz rengine göre çalışabilecek gaz türlerinin üretildiği örnekleri var. Genetik bilim dalı ilerledikçi bu türlü ayrıntılarda belirlenecek, ve açık açık görülecek ki, Saka ve Hun döneminden bugüne kadar hep aynı karaktere sahip insanların Türkiye'de ve diğer Türk ülkelerinde varolduğu açık açık tespit edilecek.

Insanoglu 0 degerle dogar. Tum soyut degerleri ve degerlendirmeleri yasamdan alir ve ogrenir. Milliyetcilik, yasamdan ogrenilir, dogumdan gelmez.

Bende size soruyorum:
1. "Yazılı tarihte en eski medeniyet kime ait?"[/quote]

Bilindigi kadariyle Sumerlere.

2. "Ve bundan önceki dönemlerde en eski insanlara ait arkeolojik taşlarda, mezarlarda ve diğer buluntularda hangi milletin kültürüne rastlıyorsunuz?"

Millet degil, cografi kultur.

Bugun "gobeklitepe" kazilari, tarihin en eskisine dogru gidiyor.

Bilginiz yok ise, bilgisizsiniz, bilgisizseniz Asil Türk Milletine karşı nefret suçu işlemeyiniz.

Benim bilgilerim ortada. Eger ortada bir "nefret sucu isleme" varsa, bunu da turkcu olmayanlara karsi sen yapiyorsun.

-Begmyrat Gerey, "5000 Yıllık Sümer - Türkmen Bağları" / "The 5000 years old ties between Sumerians and Turkomans"(read here for further information on this source)

-Muazzez İlmiye Çığ, "Sumerliler Türklerin Bir Koludur" / "Sumerians are a tribe of the Turks"

- Fritz Hommel, "Ethnologie und Geographie Des Alten Orients"

-Gene D. Matlock, "What Strange Mystery Unites the Turkish Nations, India, Catholicism, and Mexico?: A Concise But Detailed History of Things Divine and Earthly"

-Zeki Velidi Togan, Umumi Türk Tarihi

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 1:
Sümerliler kendilerine "Kenger-Kangar" diye hitap ediyordu. Hun döneminden Osmanlı ve Timur dönemlerine kadar Türk boylarında Kenger-Kangar diye boylar ve aşiretler mevcuttur. Öyle ki, Hun boyları arasında büyük bir Kenger-Kangar boyu mevcuttur.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 2:
Dil bakımından, yüzlerce kelimenin Türk kökenli olduğunu artık tüm akademisyenler gözü kapalı bir şekilde kabul etmektedirler. Ayrıca, kültürel olarak mezar yapıları gibi birçok benzerliklerin tespit edildiği de bir gerçektir.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 3:
Sümerliler ALLAH(TANRI) kelimesini DİNGİR yani TENGRİ olarak kullanıyorlardı, ve ayrıca KURANI KERİM'de bahsi geçen çoğu gerçeklerinde(Nuh Tufanı gibi) Sümerliler tarafından kabul edildiği de kanıtlanmış durumda. Buda gösteriyor ki, Sümerliler GÖK TANRI dinine inanıyorlardı, ve GÖK TANRI dini ve İSLAM dini arasında bu şekilde bir bağlantının da kurulması mümkündür.

Sümerlilerin Türk Olduğunu Kanıtlayan Gerçek 4:
Sümerliler, Suriye-Anadolu-Orta Doğu bölgelerine Orta Asya(Türkistan) bölgelerinden göç etmişlerdir. Bu göç arkeolojik olarak kanıtlanmıştır, ve tüm akademisyenler tarafından kabul edilmektedir.

Zeki Velidi Togan:

Büyük bir yanılgı içerisindesiniz.

Tarih bir gozlemdir ve senin yaptigin gibi sabit bir turkculuk degeri temelinde incelenmez.

Hint Avrupa diye adlandırılan uydurma dil grubunun en eski temsilcisi Hititler olarak kabul ediliyor. İlk olarak Sümerliler Hititlerden çok çok daha önce Anadolu'da yaşamışlar. İkincisi de Htitler'in dili'nin kökünün Türkçe olan Sümer dili'nin kökünden geldiğini

Sumer dili Turkce degildir. Sadece "benzerlikler" icerir.

tüm dil bilimi ile ilgilenen akademisyenler kabul ediyor. Dolayısı ile, senin gibi Türk'lere karşı nefret suçu işleyen insanların

Dedimya ufkun cok sinirli ve align kapali "sana gore turkcu olmayan, Turklere "nefret" duyar. Cunku sen kendin turk olmayana nefret duydugundan herkesi de kendin gibi zannediyorsun.

yapabileceği tek şey var, o da Sümerlilerin Türk değilmiş YALANINI tekrarlamak, ki bunu yıllar önce deneyenlerin günümüzde birdaha denemediklerini, aksine artık Sümerliler Asya kökenli bir dil konuşmaktaydılar demektedirler, sırf Türkçe dememek için. Sümerlilerin Türk oldukları açık bir şekilde ortadadır.

Sumerler turk degildir, bir.

Turkce ile sumerce ayni dil degildir, iki.

Her turkce konusan da turk degildir, uc.

Sümerlilerden önce Anadolu'da Ubeyd diye adlandırılan arkeolojik kalıntılar var, bunların da Sümerlilerle aynı olduğu da kesindir. Sümerlilerin dili'nin Türk olduğunu bildiğimize göre en az 7-8 bin yıl öncesinde, insanlığın en eski milli medeniyetinin mensupları olan Orta Asya'dan göç etmiş olan Sümerliler Anadolu'nun yerlileri olmuşlardır ve Anadolu'yu Türk vatanı yapmışlardır binlerce yıl.

Sen daha tarihi bilmiyorsun, hattileri troyalari v.s. bilmiyorsun.

Kisaca Sumerlerin dili, Anadolunun diler degildir, bir.

Anadolunun dilinin ne oldugu bugun ortaya konamamaktadir cunku ortadan yokolmustur, iki.

Anadolunun dili hint avrupa dilidir, turkce ise orta asya dilidir, bu da uc.

Tarih Sümerlilerle başlıyor diye birşey söylemedim. En eski, Milli Medeniyet'ten bahsettim, "milli medeniyet = kültür = Devleti olan bir millet'in tek bir çatı altında kanunlarla yönetilmesi". Sümerliler, en eski insanlık medeniyetidir, burası kesin!
Size göre Sümerlilerden önce hangi kültür yada hangi medeniyet vardı Anadolu'da?, bana bunun ismini ve kaynağını verin, ki veremezsiniz, çünkü yok! Öyle bilmece gibi "medeniyetler var" gibi temeli boş olan tezlerle bir yere varamadığınız kesin.

Tarih yazi ile baslamaz, bir.

Yazi dan once de tarih vardi iki.

O tarihlerde "milli" diye ne bir kavram ne de bir algi vardi, uc.

Sumer oncesinin ben Anadolu hariyasini da listesini de verdim.

Bir yere varamayacak biri varsa o da tarihi turkcu sabitligi ile carpitmaya calisan zataliniz.

Yine kusura bakmayın, ama yine seviyeyi düşürüyorsunuz, yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamıyorum, ayrıca İngilizce kelimeleri kasıtlı olarak kullanarak daha inandırıcı geleceğinizi düşünmenizde acziyetinizin kanıtıdır.

Anlamiyor degil, turkculugune uymadigi icin anlamak istemiyorsun.

Konu inandiricilik degil; kaynagin gecerliligidir.

Benim kimseyi bir seye inandirma gibi bir amacim yok.

Cevaplayamıyorsunuz, argüman üretemiyorsunuz, yine acziyetinizin belirtileri.

Aslinda yukarida kendi yaptiginiziaciklamissiniz.

Kabul edin, kalbiniz Türk düşmanlığı hisleri ile dopdoludur, Türk Milleti'ne karşı nefret hisleri taşıyarak nefret suçu işlediğinizi açık açık kabul ediniz. Gizliden gizliye vurmayın, açık açık vurun, yoksa trolmusunuz? Öyle gözüküyor.

Aslinda sen tarihi carpitarak turk dusmanligi yapiyorsun. Benim cografyam Konya ve 1700 lere kadar giden tarihte aileden gelen herkes sadece turkce konusuyor.

Babamin dedemin dili turkce ve tabiki dogal olarak osmanlica farsca ve arapca biliyorlardi.

Konu "turk demek/dedirtmek" degil; ne oldugunun bilincinde olmak.

Benim babam T.C. oncesi dogmus. O zamanlar turkluk ya da turklestirme yoktu, herkes osmanli vatandasi olarak ya muslimya da gayri muslim di.

O yuzden sen once ufkununu bir genislette senin gibi turkcu olmayan herkesi turk dusmani ilan etme tikanikligindan kurtul.

Ben senin gibi kimsenin etnisitesi ile ilgilenmiyorum. Herkes kendini nasil tanitiyorsa o etnisitedendir.

Evet, bahsettiğniz özellikte sadece asil Türk Milleti için geçerlidir(taraftarı olduğunuz Avrupa ve ABD'de bunları göremezsiniz), Türk Milleti tarihindede olduğu gibi öyle asildir ki, topraklarında yaşıyan diğer tüm etnik grupları kendisinden olarak kabul etmektedir, ama bu sadece bizim sosyal, adaletli ve insani bir millet olduğumuzu gösterir. Her kişinin, her ailenin en az son 2000 yılına kadar tarihi belgelerle etnik kökeni ni bulmak mümkündür, ve çok basittir, ve zaten bir devletin topraklarında yaşıyan insanların büyük çoğunluğu hangi etnik kökene sahip olduğunu biliyor. Ve genetikçilerin akademik çalışmalarında da, test ettikleri tüm kişilerin etnik kökenlerini tek tek belirliyorlar, bu yüzden, buna rağmen farklı haplogrupların aynı etnik grupta bulunması, daha önce bahsettiğim gibi mütasyonların tekniği ile ilgili. Sanırım, bunu anlıyabilecek ve karşı argüman üretebilecek kapasiteye sahip değilsiniz ne yazık ki.

Yok yok, siz sadece turkcu degil; turancisiniz da.

Amasn ne "asillik" demek turklestirme politikasinin adi "asillik" oldu.

Sen Osmanli'da hangi etnikten bahsediyorsun?

Osmanli bir ummetti, millet bile degildi.

Zaten. millet bilinci olsa idi; yikilmazdi.

Yazının içeriği hakkında yine argümanlarla cevap yazamadınız, bu yine acziyetinizi gösteriyor. Başarılı olduğunuz tek şey Türk'lüğe karşı nefret suçu işlemek.

Ben "cevap yazmak icin cevap yazmam" sadece tarihi oldugu gibi yazarim.

evrensel-insan

Yeni Üye
Ama etnik kökenini kaybetmez, asimile olsa bile tarihi kayıtlardan tarih bilim dalını kullanarak her kişinin etnik kökeni belirlenebilir.

Turk millet mi, yoksa milliyeti mi? Hangisi.

Hangi temelden bahsettiğiniz hiçbir şekilde anlaşılmıyor, çok belirsiz ve muğlak cümleler kurmaktasınız. Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait, biliyormusunuz?

Ben bunun semasini verdim.

Yukardaki yazıda ayrıntısına girdiğim için tekrara girmiyorum. Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait, ve Anadolu'da en eski bahsettiğiniz Hint Avrupa grubunun tarihi nedir, ve bunu hangi kaynağa dayanarak söylüyorsunuz? Ve herhalde, düşünce değiştirdiniz, çünkü önceki yazınızda sanırım Sümerlilerin dilinin de Hint Avrupa dili olduğunu savunuyordunuz, ama şu anda Sümerce'yi ayrı bir yere koymuşsunuz yazınızda, açıkçası yine seviyenizin düştüğü bir nokta.

Verilen semalara bakmiyorsun, anlasilan.

Sana "dil konusu farklidir" demis ve yeni bir baslik acacagimi soylemistim.

Tum sorularinin yaniti, o baslikta ve linki;

http://www.felsefe.net/kultur-ve-sa...u-turkcesi-turkic-dilleri-bugunku-turkce.html

Size cevabı Zeki Velidi Togan vermiş zaten:

Şu anda size sunacağım arkeolojik kanıt ile yazılarımızı okuyan kardeşlerimiz sizin ne kadar bilimden uzak

Bilim mi, turklugun ve etik millikokenin bilim ile uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur.

CIA tezlerini savunduğunuzu anlıyacaklar. Orta Asya'da(Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan) 1500 sene önce, yani M.S. 500 yılında Gök Türk paralarında, Ay Yıldız bayrağı bulunmaktadır. Bahsettiğiniz Konstantinopolis bayrağı ise M.S. 1300'lü yıllara ait, hangisinin daha erken olduğu ortada. Ay Yıldız bayrağı İslamiyetten önce Gök Türk'lerde Atalarımız tarafından zaten kullanılıyordu.

O ay yildiz bayraginin kokeni bizansa dayanir, yani konstantinopolis bayragi ve de bizans parasi.

G%C3%B6kt%C3%BCrk-T%C3%BCrge%C5%9F-Paras%C4%B1.jpg
[/QUOTE]

Dedigim gibi dil konusu genetikten farkli olarak yukarida verdigim linktedir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Eupedia gibi PKK destekleyicisi olan sitelerden 10 yaşındaki çocuk gibi başı boş birşekilde kopyalayıp yapıştırdığınız haplogrup resimlerini ve yazıları kaale bile almıyorum,

Demekki turkculuk kisiye hayal de gosteriyor.

önceki yazımda belirttiğim gibi, Y-DNA haplogruplar hakkında TurkToresi.com sitemizde, bölümünde ve sayfasında ayrıntılı bir veritabanı ve analizler oluşturduk, akademik ekiplerin yayınladığı makalelere dayanarak. Kendini aydınlatmak isteyen sitemizde ayrıntılı bilgileri karşılarında bulacaklar. Ben sizin gibi PKK destekleyicisi CIA trolleri ile dolu, akademik olmayan bir siteden alıntı yapmıyorum, kendi bağımsız çalışmamızı okuyup aydınlanmanızı öneriyorum.

"Turk toresi" adi basta faul. Bilimsel konular ve tarih turkculuk temelinde ele alinmaz. Bulgular gozlemler ve arastirmalar temelinde alinir.

Sen aslinda su hayal gucun ile, turkculuk takintin ile gercekleri bir birbinden ayir.

Yokmu baska ekleyecegin "turk dusmani, CIA, PKK, AKP trolu" bence sen hizini alamadin, devam et.

Aslinda kendi niyetini o kadar guzel ortaya koymussun ki, cunku tarihi carptiranlar en basta ulke ve toplumuna zxarar verir ve bu saydiklarini besler.

Senin de yaptigin bu.

alpine

Yeni Üye
Ben bu arkadaslar kadar vakit harcasaydim, buyuk ihtimalle filleri, zurafalari, zebralari, aslanlari ve en onemliside kurtlari Turk irkinin birer parcasi gibi gosterecek yeterli kaniti bulabilirdim gibime geliyor...

Ama biz bu isi yine ehillerine birakalim; Turkler kurt soyundan geldi diyorlar, dogrumudur?

not: kurt derken bu pkk'li, Turklugunu unutmus dag Turklerinden(kart kurt?@#$#%) bahsetmiyoruz, kopegin atasi kurt hayvanindan bahsediyoruz.

Sunuda not etmek isterim; bilimsel olarak irklar birer mittir, yani; yok oyle birsey...

evrensel-insan

Yeni Üye
Ben bu arkadaslar kadar vakit harcasaydim, buyuk ihtimalle filleri, zurafalari, zebralari, aslanlari ve en onemliside kurtlari Turk irkinin birer parcasi gibi gosterecek yeterli kaniti bulabilirdim gibime geliyor...

Ama biz bu isi yine ehillerine birakalim; Turkler kurt soyundan geldi diyorlar, dogrumudur?

not: kurt derken bu pkk'li, Turklugunu unutmus dag Turklerinden(kart kurt?@#$#%) bahsetmiyoruz, kopegin atasi kurt hayvanindan bahsediyoruz.

Sunuda not etmek isterim; bilimsel olarak irklar birer mittir, yani; yok oyle birsey...

Buradaki "irk" sadece bilimsel olarak dogumdan gelen ve gozlemi olan en basta deri rengi farkidir. Bu da genetic ve bolgeseldir.

Yoksa biyolojik irik gozlem farkini, zihinde "irkin ustunlugu/hakimiyetine tasimak" anlaminda degil.

Bu sadece biyolojik bir farktir.

Bu farkta bir ayrim degildir.

Cunku evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurluklerde deri rengi farki dahil; her hangi bir biyolojik ya da sosyo-etik (dogumdan sonar edinilen degerler) farki ustunluk hakimiyet ve birinin digerini asagilamasi ya da Kabul etmemesi ya da yok saymasi zaten ihlaldir.

Kisaca etik degildir.

Evet ingilizce klavyede maalesef bir etnik milliyert olan bir kopek cinsi hayvani olarak yaziliyor. 🙂

Ayrica benim her turlu vakit harcamam, "bir seyi bir seyin parcasi olarak gostermek" degil, "bir sey tarihte ne ise o" oldugunu disaridan ve notr aslgi ile (objektif olarak) ortaya koymak ve kendimin hic bir bireysel subjektif sosyo-etik degerini ne yaziya katmak ne de onun penceresinden bakmaktir.

Bu mesaj bir yerde de "okunan kurt yanlis algilanmasin ve ironi iyi algilansin" diye yazilmistir.

Cunku toplumumuz her daim ironiyi bile yanlis algilamaya yonelik aliskanlik tasimaktadir.

Gerci kurt hayvanin in turk kavimler mitolojisindeki yeri de buyuktur.

Bakiniz-Tarkan

Son düzenleme:

alpine

Yeni Üye
Buradaki "irk" sadece bilimsel olarak dogumdan gelen ve gozlemi olan en basta deri rengi farkidir. Bu da genetic ve bolgeseldir.

Yoksa biyolojik irik gozlem farkini, zihinde "irkin ustunlugu/hakimiyetine tasimak" anlaminda degil.

Bu sadece biyolojik bir farktir.

Bu farkta bir ayrim degildir.

Cunku evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurluklerde deri rengi farki dahil; her hangi bir biyolojik ya da sosyo-etik (dogumdan sonar edinilen degerler) farki ustunluk hakimiyet ve birinin digerini asagilamasi ya da Kabul etmemesi ya da yok saymasi zaten ihlaldir.

Kisaca etik degildir.

Evet ingilizce klavyede maalesef bir etnik milliyert olan bir kopek cinsi hayvani olarak yaziliyor. 🙂

Ayrica benim her turlu vakit harcamam, "bir seyi bir seyin parcasi olarak gostermek" degil, "bir sey tarihte ne ise o" oldugunu disaridan ve notr aslgi ile (objektif olarak) ortaya koymak ve kendimin hic bir bireysel subjektif sosyo-etik degerini ne yaziya katmak ne de onun penceresinden bakmaktir.

Bu mesaj bir yerde de "okunan kurt yanlis algilanmasin ve ironi iyi algilansin" diye yazilmistir.

Cunku toplumumuz her daim ironiyi bile yanlis algilamaya yonelik aliskanlik tasimaktadir.

Deri rengi genetik degildir.

Daha dogrusu, derinin rengini belirleyen sey genlerimiz degildir. Insan genom projesi cercevesinde insanlari irksal olarak siniflandiracak bir bilgi bulunamamistir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Deri rengi genetik degildir.

Daha dogrusu, derinin rengini belirleyen sey genlerimiz degildir. Insan genom projesi cercevesinde insanlari irksal olarak siniflandiracak bir bilgi bulunamamistir.

Genler vucudun her bir fiziki biyolojik organindadir.

Mesela sac cesidi, goz rengi, yuz sekli ve de deri rengi genetiktir.

Tabi ayni zamanda cografidir.

Buradaki gen ilk nesil de olabilir, eski nesillerde.

Belki "kalitimsal" olmaya bilir.

Yukaridaki "gen ile irksal baglanti" bir cesit bilimsel olmayabilir.

Tabi irktan ne algilandigina bagli.

alpine

Yeni Üye
Genler vucudun her bir fiziki biyolojik organindadir.

Mesela sac cesidi, goz rengi, yuz sekli ve de deri rengi genetiktir.

Tabi ayni zamanda cografidir.

Buradaki gen ilk nesil de olabilir, eski nesillerde.

Belki "kalitimsal" olmaya bilir.

Yukaridaki "gen ile irksal baglanti" bir cesit bilimsel olmayabilir.

Tabi irktan ne algilandigina bagli.

o zaman insanin dnasindan deri rengini bilebilir miyiz?

evrensel-insan

Yeni Üye
o zaman insanin dnasindan deri rengini bilebilir miyiz?

Aslinda bilim, zihinsel yani soyutlama ve davranissal (vucut organlarinin iliskideki davranisiu, ya da kendini davranis olarak gozleme sunmasi) nitelikleri gen olarak soyle acikliyor.

Diyelim babasi muzisyen olan bir dogan bebegin, dogumda beyin yariklarindaki muzik bolumu (ses kulak yorum beste gufte v.s.) digger diyelim babasi muzisyen olmayan dogan bebege nazaran "daha muzige yatkin" oluyor.

Buradaki tek fark yatkinlik. Yani bir cocugun muzik diyelim sesinin, digger cocuga gore daha "guzel" olmasi.

Yalniz hepsi bu kadar.

Yani eger cocuk muzigin ustuine dusmez, muzigi sevmez ve muzige agirlik vermez ise, bu yatkinligi bir ise yaramiyor.

Yani, babasi muzisyen olmayan digger cocuk; muzik ile olan ilgisinden ve muzige daha cok egilmesinden, muzisyen olabiliyor

Kisaca her bir cocuk muzisyen olabiliyor.

Bu yatkinlik sadece ustune dusme ve o konuda egitim alma ile ilgili.

Ayni sey diyelim matematik icin de Pratik zeka icin de ya da herhangibir kavram ya da konu icinde gecerli.

alpine

Yeni Üye
Aslinda bilim, zihinsel yani soyutlama ve davranissal (vucut organlarinin iliskideki davranisiu, ya da kendini davranis olarak gozleme sunmasi) nitelikleri gen olarak soyle acikliyor.

Diyelim babasi muzisyen olan bir dogan bebegin, dogumda beyin yariklarindaki muzik bolumu (ses kulak yorum beste gufte v.s.) digger diyelim babasi muzisyen olmayan dogan bebege nazaran "daha muzige yatkin" oluyor.

Buradaki tek fark yatkinlik. Yani bir cocugun muzik diyelim sesinin, digger cocuga gore daha "guzel" olmasi.

Yalniz hepsi bu kadar.

Yani eger cocuk muzigin ustuine dusmez, muzigi sevmez ve muzige agirlik vermez ise, bu yatkinligi bir ise yaramiyor.

Yani, babasi muzisyen olmayan digger cocuk; muzik ile olan ilgisinden ve muzige daha cok egilmesinden, muzisyen olabiliyor

Kisaca her bir cocuk muzisyen olabiliyor.

Bu yatkinlik sadece ustune dusme ve o konuda egitim alma ile ilgili.

Ayni sey diyelim matematik icin de Pratik zeka icin de ya da herhangibir kavram ya da konu icinde gecerli.

bunlarin hicbirisi genetik degil, olsa olsa epigenetik olabilir.

Yeni Konular