Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Günümüz Türkiye Nüfusunun Genetik Tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 36,313

evrensel-insan

Yeni Üye
insanin dnasindan deri rengini bulamayiz. Insanin dnasindan bu kisiyi genetik olarak irklara gore siniflandiracak hicbirseyi bulamayiz. En fazla belki goz renklerine gore siniflandirma yapilabilir.

Dedigim gibi, neyin bilimsel olup neyin olmadigi zaten tartismasizdir.

Eger bir konuda tartisma varsa, o bilimsel degildir.

Ayrica, gunumuz emperyalist zihniyet hakimiyetinde bilim zaten politik cikara alet edilmektedir.

Mesela kafatasi sorunu.

Yani bir cocugun daha okul yasindayken "bu okur/bu okumaz" v.s. seklinde ayrimciliga ve irkciliga ugratilmasi.

Hatta "zeki/aptal" gibi zihni degerlendirilmesi.

Maalesef neyin bilimselolup neyin olmadigi, ancak bilimselligin bilinci ve farkindaligi ile mumkun.

Yoksa, Darwinizmden birileri "sosyaldarwinizmi" turetir ve guc temelinde dunyaya hakim olmak ister.

Ya da dogallik kisvesi altinda "insanoglunun dogasi buidur" masalindan cikarsaglar.

R.Dawkins'in "gen bencildir" aciklamasi, bireyci akilciligin herseyi kendine mubah ve mesru kilmasini ve her turlu insanlik ve vicdan disi dusunce ve davreanisini getirebilir.

Ya da S.Hawking'in "bilim yasalari tanri olabilir" aciklamasi, insanoglunun ortaya koydugu yasalari tanrilastirir v.s.

O yuzden ne bir bilim kisisinin soyledigi hersey bilimseldir, ne de bilim kisisi sadece bilim Adina konusur.

Bilim kisilerinin de birer kisi olarak kendi soyut degerleri verileri vardir ve hatta onlara baglidir.

Onemli olan bilim kisisinin her turlu dusunce ve davranisinda ve soyleminde, bilimsel nitelikteki soylemi ile, kisisel nitelikteki soyleminin farkini belirtmesidir.

evrensel-insan

Yeni Üye

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Ben bu arkadaslar kadar vakit harcasaydim, buyuk ihtimalle filleri, zurafalari, zebralari, aslanlari ve en onemliside kurtlari Turk irkinin birer parcasi gibi gosterecek yeterli kaniti bulabilirdim gibime geliyor...

Ama biz bu isi yine ehillerine birakalim; Turkler kurt soyundan geldi diyorlar, dogrumudur?

not: kurt derken bu pkk'li, Turklugunu unutmus dag Turklerinden(kart kurt?@#$#%) bahsetmiyoruz, kopegin atasi kurt hayvanindan bahsediyoruz.

Sunuda not etmek isterim; bilimsel olarak irklar birer mittir, yani; yok oyle birsey...

Türkler kurt soyundan geliyor derken dağdaki kurt kastedilmiyor. Kurt yine hem Mitolojik hem de Ezoterik bir semboldür. Kurt sembolü veya köpek sembolü Sirius Yıldızı'nı simgeler. Kur'an-ı Kerim Tarık Suresi'nde de bu yıldızdan bahsedilir, şekli gökyüzünde köpeği andırdığı için bu sembol ile adlandırılmıştır. Bu yıldızdaki koruyucu varlıkları bilen Gök-Türkler sembolik bir dille destanlarına yansıtmışladır.

Gökyüzüne ve Târık'a yemin ederim.
Târıkın ne olduğunu nereden bileceksin?
(O, karanlığı) delen yıldızdır.
Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir koruyucu, bir denetleyici bulunmasın.
İnsan neden yaratıldığına bir baksın!

Tarık Suresi (1-5 ayet)

indexright_image002.jpg

Son düzenleme:

Ogur

Yeni Üye
Yukaridaki yanitini "gale alsam" senin gibi olacagim.

Ben ne senin gibi turkculuk meraklisi, ne de aklinin sinirladigi "turkofobik" degilim.

Benim ne oldugum ve ne yazdigimin senin sinmirli saplantili milliyetciliginin sinirlarini cok asar.

Benim AKP'li olmadigim her bir yazimdan bellidir.

Ama ben senin gibi ne ekrana oynarim ne de caresiz kalirim.

Turk milliyetci sovenisti.

Son cumlen zaten senin ufkunun ancak kendini inandirdigi cumledir.

Bilim ile de tarihg ile de cografya ile de uzaktan yakindan ilgisi yoktur.

Sen oncer turk olmaktan once insan olmayi ogren.

Nefret soylemlerinin insan hak ve ihlali oldugunu ogren.

Kisaca insanlikogren.

Cunku insanlik her bir etnik koken ve etnisiteden cok daha ondedir.

Evet, Türk Milliyetçisiyim, Türk'üm, Türk Soyum ALLAH'A İNANCIMDAN sonraki en kutsal değerimdir. Yazdıklarımın hepsi bilim ve tarih'le ilişkilidir, en ince ayrıntısına kadar sitemizde kanıtları, belgeleri ve analizleriyle birlikte TÜRKİYE TÜRKLERİ'NİN %100 OLARAK ORTA ASYA TÜRK KÖKENLİ OLDUĞUNU KANITLADIK!

Benim yazılarım ve sizin yazılarınıza baktığımızda, kimin nefret suçu işlediğini, kimin Türk Düşmanı olduğu açıkça görülüyor. Türkiye'de yaşamanın kıymetini bilmiyorsunuz, büyük Atam Atatürk'ün kıymetini bilmiyorsunuz, ve en önemlisi düşmanın kim olduğunu bilmiyorsunuz, ve bölünmek üzere olduğumuzu ve sizin gibi insanların Türk düşmanı bilimden uzak tezlerinin de bu Türkiye'yi bölme projesinin bir parçası olduğunu herkezin görmesi gerekiyor! Türk Milliyetçiliğini yok edemiyeceksiniz, buna gücünüz yetmez, bunun için şu anki insanların genlerini değiştirmeniz gerekir, çünkü binlerce yıllık bir birikimdir Türk Milliyetçiliği ve bunların hepsi genlerimizle kodlanmıştır. Türk Milliyetçiliği ırkçılık veya ayrımcalık içermez, aksine birleştiricidir, diğer milletlerde böyle bir asillik yoktur. İşte sizin gibi insanlar bu birikimi yıkmaya teşebbüs ediyorsunuz, BAŞARAMIYACAKSINIZ!

İnsanlığı, Irak'ta ve Afganistan'da 2 milyon masum insanı katleden, soykırım yapan, ırzına geçen ve bunun dışında daha milyonlarca insanları evlerinden yurtlarından eden, Bosna'da yine masum insanları birbirine karşı kırdıran, Türk Düşmanı dünya düzeninin istihbarat elemanlarının tezlerinden öğrenmek zorunda değiliz. ALLAH akıl vermiş, mantık vermiş, kullanalım ve doğruları kendimiz bulalım, düşmanlar tarafından manipüle edilmeyelim!

Ogur

Yeni Üye
Beni tarihin gercekleri hic bir zaman uzmez.

Cunku ben tarihi kendi degerlerime uyarlamak icin degil; tarihi oldugu gibi degerlendirerek algilarim.

Bahsettigin R haplogrubu, Turklerin yurdunun degil; genelde batinin haplogrubudur.

Ayrica senin kendince turk diye algiladiklarinda, bati geni cikmasi; beni degil; senin gibi bir turkcuyu uzmesi lazim.

Sizi üzdüğü her halinizden belli. Size bir temel bilgi aktarıyım. Tarihi mezarlar, günümüz insanlarından daha eskidir. Ve, kısıtlı çalışmalara rağmen, 2000 yıllık Hun mezarında ve 2500 yılında Saka mezarında R haplogrubu bulunuyorsa, bu demek oluyor ki Batılı milletlerde bulunan R'nin kökeni Türk'tür. ALLAH akıl vermiş, mantık vermiş, kullanın bu özellikleri!

"Turk" kelimersindeki son "k" harfi "k" sesi degil, "Q" sesidir.

Bunu nasil aciklamayi dusunuyorsun.

Vay anasini demekki etnik koken taaa hunlar zamaninda da var.

Tarih gelismislik duzeyine gore degerlendirilir, bugune gore degil.

Istersen selcuklularda da ucaktan bahset.
"Gulunc" olarak anladigim tek sey; senin turkculuk ile tum tarihi carpitman ve ufkunun siniri ile de turkcu olmayan herkesi "turkofobik" olarak algilaman.

Birde AKP'li değilim diyorsun, savunduklarınla açık bir şekilde Cuma Namazı sonrasında Cami'de ABD propagandası yapan AKP'li zihniyetin bir mensubu olduğunu gösteriyorsun. Ben sana diyorum ki, Mete Han'ın sülalesi için 2300 sene öncesine ait Çin Kaynağında açık açık "Türk" kökenli olduğu söyleniyor, sen bana AKP zihniyetinin "q" zırvasından bahsediyorsun. Sen değil miydin, Türk kelimesi en erken 700 sene önce var tarihi kaynaklarda diye yazan. Bende sana diyorumki 1500 sene öncesinden en az 2300 senesine kadar net bir şekilde Türk kelimesi Hun'ların etnik kökenini belirten bir şekilde geçiyor. Buna karşı tabiki de söyleyecek lafın yok, bence sen çok başarısız bir trolsün.

Hayir anlasilmak istenmiyor. Cunku senin turkcu timeline ters. Ayni zamanda da turkofobiklerin "turk dusmanligi" timeline ters.

Amerikancı olduğun her cümlende gereksiz yere saçma sapan bir şekilde "timeline" gibi kelimeleri kullanmandan ortaya çıkıyor, açıkçası kendini rezil ediyorsun, sana acıyorum, trollük görevini başarısız bir şekilde gerçekleştiriyorsun.

Etnik koken genetic bir ozellik degildir. Cografi dogum genetic bir ozelliktir.

Yine seviyenin düştüğü nokta, 15 yaşındaki bir çocuğun kuramıyacağı saçma bir cümle. Önceki yazılarımda etnik kökenin ne olduğunu belirttim zaten, tekrarlamıyacağım.

Insanoglu 0 degerle dogar. Tum soyut degerleri ve degerlendirmeleri yasamdan alir ve ogrenir. Milliyetcilik, yasamdan ogrenilir, dogumdan gelmez.

Siz, herhalde genetik teknolojisinin geldiği noktadan habersizsiniz. Bazı genetikçilerin araştırmalarıyla, hangi insanların daha fazla sinirli olduğu, ve hangi insanların daha çok suç işlemeye açık bir genetik yapıya sahip olduğu, hangi insanların daha fazla belirli bir hastalığa kapılma riskini taşıdığını, vs... hepsini aileden(atadan babadan anneden) geçen genetik özellikler olarak niteliyorlar. Yani, en az 2000 yıllık Türk Tarihinde Türk Milleti'nin 2000 yıl önceki kişilik yapısı ney iseydi, bugünde aynısıdır. 2000 yıl önce de biz Türk'ler Silahlı Kuvvetler'e bağlı bir topluluktuk, şimdi de aynı durumdayız. Mesela şu anda da bizi bu bölünme tehlikesinden kurtarabilecek tek güç ATATÜRK'ÜN ASKERLERİ'DİR.

Bilindigi kadariyle Sumerlere.

Sümerliler hangi dili konuşuyorlardı? TÜRKÇE!

Bugun "gobeklitepe" kazilari, tarihin en eskisine dogru gidiyor.

İşte bu bahsettiğiniz Göbeklitepe kazıları, milli medeniyetin olmadığı, ve ayrı ayrı yaşıyan tüm insanlarda Proto Türk kültürü'nün emarelerinin bulunduğu dönemlerden bir tanesidir. Kırgızistan'ın Saymalıtaş Vadisi’nde bulunan M.Ö. 13.000 senelik arkeolojik kaya resimleri'ne çizilmiş bir planın M.Ö. 11.000 senelik Göbeklitepe' de de bulunduğunu biliyormuydunuz? Hangisi daha eski? Burada Türk'lerin ata yurdu olan Orta Asya'dan Anadolu'ya bir göç gerçekleştirildiği açık bir şekilde ortada.

Tarih bir gozlemdir ve senin yaptigin gibi sabit bir turkculuk degeri temelinde incelenmez.

Çok komik bir cevap. Tuhaf bir şekilde haklı olduğumu açık açık farkında olmadan kabul ediyorsunuz, ha ha.

Sumer dili Turkce degildir. Sadece "benzerlikler" icerir.

Sümer dili 100% olarak Türkçe'dir, ve neden Türkçe olduğunu kaynaklarıyla, açıkça, madde madde belirttim, tekrarlamanın anlamı yok.

Dedimya ufkun cok sinirli ve align kapali "sana gore turkcu olmayan, Turklere "nefret" duyar. Cunku sen kendin turk olmayana nefret duydugundan herkesi de kendin gibi zannediyorsun.

Türk Milliyetçisi olmak zorunda değilsin, bu hiçbir şekilde bir sorun değil, ama eğer bir ABD planı olan bir YALANI, yani Türk'lüğümü yoksaymak gibi bir YALANA dayalı olan kötü niyetli bir planı uyguluyorsan, sen açık bir şekilde bir TÜRK DÜŞMANISIN, ve ASİL TÜRK MİLLETİNE KARŞI NEFRET SUÇU İŞLİYORSUN! Benim, herhangi bir yazımda Türk olmayan insanlara karşı bir hakaretimi gördünüzmü, hayır tabiki.

Sumerler turk degildir, bir.

Turkce ile sumerce ayni dil degildir, iki.

Her turkce konusan da turk degildir, uc.

Papağanlarda üç beş kelimeyi tekrarlıyabiliyor, bir. İkincisi de " Her turkce konusan da turk degildir " cümlenizle, Sümerlilerin Türkçe konuştuğunu kabul ediyorsunuz, ama bundan önceki cümlenizdede aksini söylüyorsunuz, yine seviyenizin düştüğü bir nokta.

Sen daha tarihi bilmiyorsun, hattileri troyalari v.s. bilmiyorsun.

Kisaca Sumerlerin dili, Anadolunun diler degildir, bir.

Anadolunun dilinin ne oldugu bugun ortaya konamamaktadir cunku ortadan yokolmustur, iki.

Anadolunun dili hint avrupa dilidir, turkce ise orta asya dilidir, bu da uc.

Asıl sen tarihi bilmeyen bir zavallı trolsün. Örneğin Troyalıların tarihi M.Ö. 1200'lere dayanıyor. Halbuki Sümerlilerin tarihi en az M.Ö. 5000'lere dayanıyor. Hangisi daha eski, kim kimden oluşuyor, açık bir şekilde ortada. Sümerliler insanlığın en eski medeniyetidir, ve tüm günümüz Avrasya medeniyetleri Sümerlilerden oluşuyor. Hatırlarsanız, size en eski Hint Avrupa grubunun tarihinin kaç olduğunu sormuştum, cevaplıyamadınız, cevaplıyamazsınız zaten... Ve ayrıca "Hint Avrupa" terimi hayali bir terimdir, ve herhangi bir şekilde bir tarihi kayıtta, "Hint Avrupa" diye bir dil yada bir millet yoktur. Akademisyenlerin bu uydurma dil grubundan saydıkları en eski dil grubu da Hititlerin dili'dir, bunlarda en erken M.Ö. 1600'lerde yaşıyorlardı, kuş beyinli insanların bu noktada yine Sümerlilerin M.Ö. 5000'lerde yaşadığını hatırlaması gerekir vede ciddi dil bilimcilerinin de açık bir şekilde Hitit'lerin dilinin atasının Sümer'lerin dili olduğunu gösterdiği de bir gerçektir. Yani "Hint Avrupa" terimi sırf "Proto Türk" terimini kullanmamak için uydurulmuş saçma sapan ve Türk düşmanlığı ve Türk'e karşı nefret suçunun işlendiği bir terimdir.

Tarih yazi ile baslamaz, bir.

Yazi dan once de tarih vardi iki.

O tarihlerde "milli" diye ne bir kavram ne de bir algi vardi, uc.

Sumer oncesinin ben Anadolu hariyasini da listesini de verdim.

Bir yere varamayacak biri varsa o da tarihi turkcu sabitligi ile carpitmaya calisan zataliniz.

Yazı olmasa bilim olmaz, yazı olmasa bilim yapılmaz, tarih olmaz, genetik olmaz, hiçbir bilim dalı uygulamaz. Yazı'dan önceki insanların tamamı(Afrika hariç) dediğim gibi tüm Avrasya bölgelerinde millet ve devlet olmadan yaşıyorlardı, ve bu insanların kaya resimleri gibi değerli arkeolojik buluntulara çizdiği resimlerde sadece Orta Çağ Türk Boyları'nın Damgaları(Tamgaları) ve daha birçok Türk kültürü'nün öğeleri bulunuyor, bu da en eski insanların Proto Türk olduğunu, yani en eski insanlık kültürünün de Türk kültürü olduğunu gösteriyor.

Aslinda sen tarihi carpitarak turk dusmanligi yapiyorsun. Benim cografyam Konya ve 1700 lere kadar giden tarihte aileden gelen herkes sadece turkce konusuyor.

Babamin dedemin dili turkce ve tabiki dogal olarak osmanlica farsca ve arapca biliyorlardi.

Konu "turk demek/dedirtmek" degil; ne oldugunun bilincinde olmak.

Benim babam T.C. oncesi dogmus. O zamanlar turkluk ya da turklestirme yoktu, herkes osmanli vatandasi olarak ya muslimya da gayri muslim di.

O yuzden sen once ufkununu bir genislette senin gibi turkcu olmayan herkesi turk dusmani ilan etme tikanikligindan kurtul.

Ben senin gibi kimsenin etnisitesi ile ilgilenmiyorum. Herkes kendini nasil tanitiyorsa o etnisitedendir.

Birincisi, senin geçmişin ve ailen beni ilgilendirmiyor, tüm insanlara saygım var, ama beni senin bir ABD projesi olan Türk'lüğü yoksayma ilkesini savunman ilgilendiriyor. Ben tüm kanıtlarıya, kaynaklarıyla haklılığımı şu ana kadar ispat ettim, kimin haklı olup olmadığına okuyucular karar versin, ben kendimden eminim.

Yok yok, siz sadece turkcu degil; turancisiniz da.

Amasn ne "asillik" demek turklestirme politikasinin adi "asillik" oldu.

Sen Osmanli'da hangi etnikten bahsediyorsun?

Osmanli bir ummetti, millet bile degildi.

Zaten. millet bilinci olsa idi; yikilmazdi.

Hani AKP'li değildin? Tam bir AKP'li yada Fethullahçı gibi yazıyorsun. Ben Osmanlı'dan, ümmetten filan bahsetmiyorum, bunlar ayrıca etnik kökende belirleyici olan etkenler değildir. Osmanlı döneminde insanlar aşiret'ler şeklinde kardeşçe yaşamışlar, ve her aşiret babdan atadan soya bağlı olarak kuruluydu. Tüm, tarihi belgelerde de zaten kimin hangi etnik kökenden geldiği açıkça bellidir.

Bu noktada size en güzel cevap BÜYÜK ATAM ATATÜRK'ÜN bu sözü'dür: "EY TÜRK GENCİ, MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!".

Turk millet mi, yoksa milliyeti mi? Hangisi.

Türk Budunu!

Ben bunun semasini verdim.

Hayır vermediniz, ve eğer samimiyseniz, şu anda 3-4 defa sorup yanıtını alamadığım aynı soruyu tekrar soruyum: "Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait, biliyormusunuz?"? Eğer samimiyseniz, buna bir cümle ile yanıt verirseniz, aksi takdirde tüm okuyucular sizin bir düzenbaz olduğunuzu açıkça anlıyacaktır.

Bilim mi, turklugun ve etik millikokenin bilim ile uzaktan yakindan bir ilgisi yoktur.

Adı üstünde, Ordinaryüs Profesör Doktor Ahmet Zeki Velidi Togan! Uluslararası bilim dünyasında hala saygı gören, anısına yabancı bilim adamlarının kitap yazdığı dahiyane bir tarihçimiz. Eski Türk Tarihi ile ilgili çalışma yapan günümüzün tüm yabancı tarihçilerin kaynaklarına baktığımızda Zeki Velidi Togan'ın ismi mevcuttur. Siz, bilim nedir, bilim adamı nasıl olunur farkında değilsiniz. Benim size tavsiyem, asıl ABD'nin ve Rusya'nın ajanları olan bilim adamlarına güvenmeyiniz derim! En günceli olarak Obama ve Putin'in hangi Türk Düşmanlığı içeren sebeplerden dolayı "Ermeni" meselesinde hamleler yaptığını açık bir şekilde görüyoruz. Türk'ün tarihini, Türk düşmanları yazamaz, Türk'ün tarihini düşman devletlerinin para karşılığında ajanlığını yapmayan ve tarafsız olan ve uluslararası bilim dünyasında da saygı gören Türk tarihçiler yazar!

O ay yildiz bayraginin kokeni bizansa dayanir, yani konstantinopolis bayragi ve de bizans parasi.

Siz hiç M.S. 500 yılında Bizans paralarında Ay ve Yıldızın bugünkü Türk Bayrağında olduğu gibi yanyana bitişik bir şekilde kullanıldığını gördünüzmü? Hayır tabi. Size sunduğum para'nın açıkça en eski Gök Türk'lere ait olduğu belli, paraları basanlarda devleti yöneten hanedandır, paradaki Gök Türk yüzü'nün yanında hemde 3 tane tam belirgin bir şekilde bitişik Ay-Yıldızın olması bu Ay-Yıldızın Gök-Türk'lerin etnik kökenini simgeleyen kutsal bir madde olduğu apaçık bir şekilde ortadadır. Hiç kıvırmanıza gerek yok, kimseyi kandıramazsınız!

Ogur

Yeni Üye
Demekki turkculuk kisiye hayal de gosteriyor.

"Turk toresi" adi basta faul. Bilimsel konular ve tarih turkculuk temelinde ele alinmaz. Bulgular gozlemler ve arastirmalar temelinde alinir.

Sen aslinda su hayal gucun ile, turkculuk takintin ile gercekleri bir birbinden ayir.

Yokmu baska ekleyecegin "turk dusmani, CIA, PKK, AKP trolu" bence sen hizini alamadin, devam et.

Aslinda kendi niyetini o kadar guzel ortaya koymussun ki, cunku tarihi carptiranlar en basta ulke ve toplumuna zxarar verir ve bu saydiklarini besler.

Senin de yaptigin bu.

Sizin kaynak olarak gösterdiğiniz o resimler Eupedia sitesi tarafından üretilmiş resimlerdir.
sayfasında, Turktoresi.com sitemizden bir üyenin, PKK'yı açık açık savunan Eupedia yöneticileri ile gerçekleştirdiği tartışmayı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kimin hayal gördüğü, kimin gaflet içinde olduğu ve kimin ABD ve PKK destekleyicisilerinin kaynaklarını gerçek olarak savunduğu açıkça görülecek. Savunduğuz tüm tezler, bu TÜRK DÜŞMANI IRKÇI BİLİMDEN UZAK ŞEYTANİ PKK destekleyicileri tarafındanda savunuluyor. Ayrıca, sayfasında da bu pkk sitesinde yapılan tartışma kaydedilmiştir(silinme riskinden dolayı).

Ayrıca TurkToresi.com sitemizin ismini içindeki yazıların bilimle alakalı olup olmadığını tespit etmek için karşılaştırararak yine seviyenizi düşürüyorsunuz çok komik bir şekilde. Eğer ciddiseniz, yüreğiniz yetiyorsa, konumuzla ilgili tüm yazıları okuyun, ve bilime aykırı olanları söyleyin, ve size şu ana yaptığım gibi ağzınızın payını veriyim.

Az önce kanıtladığım gibi, siz PKK ve CIA destekleyicileri(ajanları) tarafından yönetilen bir TÜRK DÜŞMANI site olan Eupedia'nın oluşturduğu bilime aykırı nefret suçu içeren resimleri kaynak olarak göstererek, açık olarak gaflet olduğunuzu gösterdiniz, söyleyecek başka bir söz yok!

Ogur

Yeni Üye
Ben bu arkadaslar kadar vakit harcasaydim, buyuk ihtimalle filleri, zurafalari, zebralari, aslanlari ve en onemliside kurtlari Turk irkinin birer parcasi gibi gosterecek yeterli kaniti bulabilirdim gibime geliyor...

Ama biz bu isi yine ehillerine birakalim; Turkler kurt soyundan geldi diyorlar, dogrumudur?

not: kurt derken bu pkk'li, Turklugunu unutmus dag Turklerinden(kart kurt?@#$#%) bahsetmiyoruz, kopegin atasi kurt hayvanindan bahsediyoruz.

Sunuda not etmek isterim; bilimsel olarak irklar birer mittir, yani; yok oyle birsey...

Kıymetli zamanını harcamayıp, böyle konuyla ilişkili olmayan yorumlar yazan kişilerin ne kadar ciddiyetsiz olduğu herkez tarafından görülmekte. Eğer yazılanlarla ilgili başka fikirleriniz var ise, katılmıyorsanız, kendi görüşlerinizi ve kaynaklarınızı belirtiniz, yoksa kusura bakmayın ama yazdıklarınız boş...

Ergenekon Destanında bahsedilen konu bir Gök Türk prensinin bir Dişi Kurt ile çiftleşip hanedanı devam ettirmesidir. Diyelim ki böyle birşeyin genetik olarak olabileceği 100 yıl sonra kanıtlandı, ozaman şimdiden söylemek gerekirki Y-kromozom DNA sadece Baba tarafı ile ilgilidir, yani Dişi Kurt(MT-DNA) ile ilgili değildir. Ve ayrıca, yüz yıl önce hayvanların klonlanabileceğini kim biliyordu, ozaman bu söylenseydi kim inanırdı?

Daha önce yazdığım gibi, bir tane ırk var oda İnsanlık Irkı ve İnsanlık Irkı'nın en eski kültürü Proto Türk kültürü'dür! Tüm Y-DNA haplogruplar birbirinden benzer dönemlerde oluşuyor, ve birden çok haplogrubun birlikte onbinlerce yıl Saka ve Hun dönemine kadar yaşamaları gayet mantıklıdır, ve şimdiye kadarda bu yapı gözüküyor. Ve bu genetik yapı eşittir "Türk Irkı". Bu temelden hareket etmenizi tavsiye ediyorum.

evrensel-insan

Yeni Üye
Evet, Türk Milliyetçisiyim, Türk'üm, Türk Soyum ALLAH'A İNANCIMDAN sonraki en kutsal değerimdir. Yazdıklarımın hepsi bilim ve tarih'le ilişkilidir, en ince ayrıntısına kadar sitemizde kanıtları, belgeleri ve analizleriyle birlikte TÜRKİYE TÜRKLERİ'NİN %100 OLARAK ORTA ASYA TÜRK KÖKENLİ OLDUĞUNU KANITLADIK!

Benim yazılarım ve sizin yazılarınıza baktığımızda, kimin nefret suçu işlediğini, kimin Türk Düşmanı olduğu açıkça görülüyor. Türkiye'de yaşamanın kıymetini bilmiyorsunuz, büyük Atam Atatürk'ün kıymetini bilmiyorsunuz, ve en önemlisi düşmanın kim olduğunu bilmiyorsunuz, ve bölünmek üzere olduğumuzu ve sizin gibi insanların Türk düşmanı bilimden uzak tezlerinin de bu Türkiye'yi bölme projesinin bir parçası olduğunu herkezin görmesi gerekiyor! Türk Milliyetçiliğini yok edemiyeceksiniz, buna gücünüz yetmez, bunun için şu anki insanların genlerini değiştirmeniz gerekir, çünkü binlerce yıllık bir birikimdir Türk Milliyetçiliği ve bunların hepsi genlerimizle kodlanmıştır. Türk Milliyetçiliği ırkçılık veya ayrımcalık içermez, aksine birleştiricidir, diğer milletlerde böyle bir asillik yoktur. İşte sizin gibi insanlar bu birikimi yıkmaya teşebbüs ediyorsunuz, BAŞARAMIYACAKSINIZ!

İnsanlığı, Irak'ta ve Afganistan'da 2 milyon masum insanı katleden, soykırım yapan, ırzına geçen ve bunun dışında daha milyonlarca insanları evlerinden yurtlarından eden, Bosna'da yine masum insanları birbirine karşı kırdıran, Türk Düşmanı dünya düzeninin istihbarat elemanlarının tezlerinden öğrenmek zorunda değiliz. ALLAH akıl vermiş, mantık vermiş, kullanalım ve doğruları kendimiz bulalım, düşmanlar tarafından manipüle edilmeyelim!

Bu mesajin uzerine yazilacak tek sey, bilimin ayrimci bir etigi de milli kokeni de inanci da yoktur.

Olsa zaten bilim olmaz; ideoloji inanc ya da bir izmin tarafi olur.

Dedigim gibi, senin sabit beyin ufkun "turk milliyetcisi olmayan, turk dusmanidir" da sona eriyor.

Bu ufku astiginda ancak yazilanlar algilanir.

alpine

Yeni Üye
Kıymetli zamanını harcamayıp, böyle konuyla ilişkili olmayan yorumlar yazan kişilerin ne kadar ciddiyetsiz olduğu herkez tarafından görülmekte. Eğer yazılanlarla ilgili başka fikirleriniz var ise, katılmıyorsanız, kendi görüşlerinizi ve kaynaklarınızı belirtiniz, yoksa kusura bakmayın ama yazdıklarınız boş...

Ergenekon Destanında bahsedilen konu bir Gök Türk prensinin bir Dişi Kurt ile çiftleşip hanedanı devam ettirmesidir. Diyelim ki böyle birşeyin genetik olarak olabileceği 100 yıl sonra kanıtlandı, ozaman şimdiden söylemek gerekirki Y-kromozom DNA sadece Baba tarafı ile ilgilidir, yani Dişi Kurt(MT-DNA) ile ilgili değildir. Ve ayrıca, yüz yıl önce hayvanların klonlanabileceğini kim biliyordu, ozaman bu söylenseydi kim inanırdı?

Daha önce yazdığım gibi, bir tane ırk var oda İnsanlık Irkı ve İnsanlık Irkı'nın en eski kültürü Proto Türk kültürü'dür! Tüm Y-DNA haplogruplar birbirinden benzer dönemlerde oluşuyor, ve birden çok haplogrubun birlikte onbinlerce yıl Saka ve Hun dönemine kadar yaşamaları gayet mantıklıdır, ve şimdiye kadarda bu yapı gözüküyor. Ve bu genetik yapı eşittir "Türk Irkı". Bu temelden hareket etmenizi tavsiye ediyorum.

Daha önce yazdigim gibi, bir tane irk var oda Insanlik Irki

ve

Ve bu genetik yapi esittir "Türk Irki"

cumlelerinin birbiri ile nasil olupta celismedigini anlatabilirseniz, belki bir baslangic yapmis olabilirsiniz.

genler hicbirsey idafe etmez. eder de, bu tartisma minvalinde etmez. gen dediginiz en fazla 2 kolunuz, 2 bacaginiz, 2 gozunuz olmasini saglar. bu belki biraz asiri basite indirgenmis hali, fakat belki biraz daha fazlasi, ama cok degil. buda bir irk kategorizasyonu icin yeterli degil.

yani sonuc olarak, onun dnasina baktim, bunun ydnasina baktim, sundan 3-5 zdnasi buldum vs gibi zirvalar, bilimsel anlamda hicbirsey, tekrar ediyorum, HICBIRSEY ifade etmez, eger mevzu bahis olan irklar ise. etse etse, en fazla ortak ataya isaret eder. ve butun canlilik zaten ortak bir atadan geldigi icin, donup dolasip gideceginiz yer, bir HICTIR.

Yani; TURK IRKI diye birsey yoktur...

Bunca zamaninizi koca bir HIC icin harcamissiniz. Once acip biraz genetik okusaydiniz, gider hic degilse vatana millete faydali bir isle mesgul olurdunuz.

evrensel-insan

Yeni Üye
Sizi üzdüğü her halinizden belli. Size bir temel bilgi aktarıyım. Tarihi mezarlar, günümüz insanlarından daha eskidir. Ve, kısıtlı çalışmalara rağmen, 2000 yıllık Hun mezarında ve 2500 yılında Saka mezarında R haplogrubu bulunuyorsa, bu demek oluyor ki Batılı milletlerde bulunan R'nin kökeni Türk'tür. ALLAH akıl vermiş, mantık vermiş, kullanın bu özellikleri!

Kokeninin turkluk iler bir ilgisi yoktur. Cunku turklukbilimselbir kavram deger degildir. Sadece yasamdan verilendir.

Burada konu cografidir.

Birde AKP'li değilim diyorsun, savunduklarınla açık bir şekilde Cuma Namazı sonrasında Cami'de ABD propagandası yapan AKP'li zihniyetin bir mensubu olduğunu gösteriyorsun.

Su mesnetsiz yazdiklarina ancak kendin inanabilirsin.

Benim bu sitedeki basliklarim ve mesajlarim ortada. Senin gibi kimse kendi inanclarini baskasina mal etmiyor.

Ben sana diyorum ki, Mete Han'ın sülalesi için 2300 sene öncesine ait Çin Kaynağında açık açık "Türk" kökenli olduğu söyleniyor, sen bana AKP zihniyetinin "q" zırvasından bahsediyorsun. Sen değil miydin, Türk kelimesi en erken 700 sene önce var tarihi kaynaklarda diye yazan. Bende sana diyorumki 1500 sene öncesinden en az 2300 senesine kadar net bir şekilde Türk kelimesi Hun'ların etnik kökenini belirten bir şekilde geçiyor. Buna karşı tabiki de söyleyecek lafın yok, bence sen çok başarısız bir trolsün.

Ben de sana diyorum ki, turklugun genetic ile de bilim ile de bir bagi yoktur. Mete Han'i ancak senin gibi turancilar turk yapar.

Senden ala troll olur mu, bilimserl bir baslikta etnisite yaziyorsun.

Sen once bilimi ogren.

Baslighi da kirletme.

Hangi Turkic alfabe de q harfi var?

Amerikancı olduğun her cümlende gereksiz yere saçma sapan bir şekilde "timeline" gibi kelimeleri kullanmandan ortaya çıkıyor, açıkçası kendini rezil ediyorsun, sana acıyorum, trollük görevini başarısız bir şekilde gerçekleştiriyorsun.

Okadar bilgi zavallisin ki daha ne oldugunu bile bilmedigin kavramlari baskasina yamiyorsun.

Aslinda sizzler bu tutucu gerici inanclariniz la amerika'ya hizmet ediyorsunuz.

Yine seviyenin düştüğü nokta, 15 yaşındaki bir çocuğun kuramıyacağı saçma bir cümle. Önceki yazılarımda etnik kökenin ne olduğunu belirttim zaten, tekrarlamıyacağım.

Sen etnik kokenin ne oldughunu bile bilmiyorsun.

Soyle baskalim turk milliyeti mi, yoksa turk millet mi?

Siz, herhalde genetik teknolojisinin geldiği noktadan habersizsiniz. Bazı genetikçilerin araştırmalarıyla, hangi insanların daha fazla sinirli olduğu, ve hangi insanların daha çok suç işlemeye açık bir genetik yapıya sahip olduğu, hangi insanların daha fazla belirli bir hastalığa kapılma riskini taşıdığını, vs... hepsini aileden(atadan babadan anneden) geçen genetik özellikler olarak niteliyorlar. Yani, en az 2000 yıllık Türk Tarihinde Türk Milleti'nin 2000 yıl önceki kişilik yapısı ney iseydi, bugünde aynısıdır. 2000 yıl önce de biz Türk'ler Silahlı Kuvvetler'e bağlı bir topluluktuk, şimdi de aynı durumdayız. Mesela şu anda da bizi bu bölünme tehlikesinden kurtarabilecek tek güç ATATÜRK'ÜN ASKERLERİ'DİR.

Ufak atta civcivler yesin.

Sümerliler hangi dili konuşuyorlardı? TÜRKÇE!

Sumerce.

İşte bu bahsettiğiniz Göbeklitepe kazıları, milli medeniyetin olmadığı, ve ayrı ayrı yaşıyan tüm insanlarda Proto Türk kültürü'nün emarelerinin bulunduğu dönemlerden bir tanesidir. Kırgızistan'ın Saymalıtaş Vadisi’nde bulunan M.Ö. 13.000 senelik arkeolojik kaya resimleri'ne çizilmiş bir planın M.Ö. 11.000 senelik Göbeklitepe' de de bulunduğunu biliyormuydunuz? Hangisi daha eski? Burada Türk'lerin ata yurdu olan Orta Asya'dan Anadolu'ya bir göç gerçekleştirildiği açık bir şekilde ortada.

Konu etnisite degil, cografya.

Çok komik bir cevap. Tuhaf bir şekilde haklı olduğumu açık açık farkında olmadan kabul ediyorsunuz, ha ha.

Hakli mi, sen asnca gakli olabilirsin.

Sümer dili 100% olarak Türkçe'dir, ve neden Türkçe olduğunu kaynaklarıyla, açıkça, madde madde belirttim, tekrarlamanın anlamı yok.

Ya oltayi buiyut, ya da baligi kucult.

Türk Milliyetçisi olmak zorunda değilsin, bu hiçbir şekilde bir sorun değil, ama eğer bir ABD planı olan bir YALANI, yani Türk'lüğümü yoksaymak gibi bir YALANA dayalı olan kötü niyetli bir planı uyguluyorsan, sen açık bir şekilde bir TÜRK DÜŞMANISIN, ve ASİL TÜRK MİLLETİNE KARŞI NEFRET SUÇU İŞLİYORSUN! Benim, herhangi bir yazımda Türk olmayan insanlara karşı bir hakaretimi gördünüzmü, hayır tabiki.

Ben turklugu neden yok sayayim. Turkluk sosyo-etik bir degerdir. Sadece bilim ile ilgisi yoktur.

Papağanlarda üç beş kelimeyi tekrarlıyabiliyor, bir. İkincisi de " Her turkce konusan da turk degildir " cümlenizle, Sümerlilerin Türkçe konuştuğunu kabul ediyorsunuz, ama bundan önceki cümlenizdede aksini söylüyorsunuz, yine seviyenizin düştüğü bir nokta.

Ne de guzel uyduruyorsun, Sumerlerin turkce konuistuigui ancak senin ruyalarinda gecerli.

Asıl sen tarihi bilmeyen bir zavallı trolsün. Örneğin Troyalıların tarihi M.Ö. 1200'lere dayanıyor. Halbuki Sümerlilerin tarihi en az M.Ö. 5000'lere dayanıyor. Hangisi daha eski, kim kimden oluşuyor, açık bir şekilde ortada.

Sumerlerin Anadoluya hangi tarihte geldiklerini biliyor musun?

Tabi mezopotamya ile Anadolu'nun farkini biliyorsan.

Sumerlerden once de medeniyet vardir, sadece bu medeniyetler yok olmus ya da bugunku teknik ile henuz ortaya konamamistir.

Sümerliler insanlığın en eski medeniyetidir, ve tüm günümüz Avrasya medeniyetleri Sümerlilerden oluşuyor. Hatırlarsanız, size en eski Hint Avrupa grubunun tarihinin kaç olduğunu sormuştum, cevaplıyamadınız, cevaplıyamazsınız zaten... Ve ayrıca "Hint Avrupa" terimi hayali bir terimdir, ve herhangi bir şekilde bir tarihi kayıtta, "Hint Avrupa" diye bir dil yada bir millet yoktur. Akademisyenlerin bu uydurma dil grubundan saydıkları en eski dil grubu da Hititlerin dili'dir, bunlarda en erken M.Ö. 1600'lerde yaşıyorlardı, kuş beyinli insanların bu noktada yine Sümerlilerin M.Ö. 5000'lerde yaşadığını hatırlaması gerekir vede ciddi dil bilimcilerinin de açık bir şekilde Hitit'lerin dilinin atasının Sümer'lerin dili olduğunu gösterdiği de bir gerçektir. Yani "Hint Avrupa" terimi sırf "Proto Türk" terimini kullanmamak için uydurulmuş saçma sapan ve Türk düşmanlığı ve Türk'e karşı nefret suçunun işlendiği bir terimdir.

Sümerce, Sümerlerin ana dili. Güney Mezopotamya'da M.Ö. 4000 yılında konuşuluyordu. M.Ö. 2000'li yılların başlarında yerini konuşma dili olarak Akatça'ya bıraktı[1]; ancak Mezopotamyada M.S. 1. yüzyıla kadar kutsal, şölensel, edebi ve bilimsel bir dil olarak kullanılmaya devam etti. Daha sonra ise bu dil 19. yüzyıla kadar unutuldu. Mezopotamyada konuşulan diğer dillerin aksine Sümerce, izole diller sınıfındaydı ve döneminin ve çevresinin diğer tarihi dillerinden olan ve her ikisi de Semitik dillerden olan Babilce ile Asurca'dan oluşan Akatça'dan bile farklıydı.

Yazılı Sümercenin kronolojisi birçok farklı dönemden oluşur denebilir:

Arkaik Sümerce - M.Ö. 3500-2600/2500
Eski ya da Klasik Sümerce - M.Ö. 2600/2500 - M.Ö. 2300/2200
Neo-Sümerce (Yeni Sümerce) - M.Ö. 2300/2200 - M.Ö. 2000
Geç Dönem Sümercesi - M.Ö. 2000 - M.Ö. 1800/1700
Post-Sümerce - M.Ö. 1800/1700 - M.Ö. 100

Neyse sen sumerleri ve sumerceyi turk ve turekce yapmaya devam et. Ancakkendi kendini tatmin edersin.

Yazı olmasa bilim olmaz, yazı olmasa bilim yapılmaz, tarih olmaz, genetik olmaz, hiçbir bilim dalı uygulamaz. Yazı'dan önceki insanların tamamı(Afrika hariç) dediğim gibi tüm Avrasya bölgelerinde millet ve devlet olmadan yaşıyorlardı, ve bu insanların kaya resimleri gibi değerli arkeolojik buluntulara çizdiği resimlerde sadece Orta Çağ Türk Boyları'nın Damgaları(Tamgaları) ve daha birçok Türk kültürü'nün öğeleri bulunuyor, bu da en eski insanların Proto Türk olduğunu, yani en eski insanlık kültürünün de Türk kültürü olduğunu gösteriyor.

Sumerler turk degildir, sumerce de turkce degildir.

Birincisi, senin geçmişin ve ailen beni ilgilendirmiyor, tüm insanlara saygım var, ama beni senin bir ABD projesi olan Türk'lüğü yoksayma ilkesini savunman ilgilendiriyor. Ben tüm kanıtlarıya, kaynaklarıyla haklılığımı şu ana kadar ispat ettim, kimin haklı olup olmadığına okuyucular karar versin, ben kendimden eminim.

Sen sadece beyin ufku belirli kavramlarla sinirlanm,is ve bu kavramlarin bile ne oldugunu bilmeyen bir turancisin.

Hani AKP'li değildin? Tam bir AKP'li yada Fethullahçı gibi yazıyorsun. Ben Osmanlı'dan, ümmetten filan bahsetmiyorum, bunlar ayrıca etnik kökende belirleyici olan etkenler değildir. Osmanlı döneminde insanlar aşiret'ler şeklinde kardeşçe yaşamışlar, ve her aşiret babdan atadan soya bağlı olarak kuruluydu. Tüm, tarihi belgelerde de zaten kimin hangi etnik kökenden geldiği açıkça bellidir.

Cunku senin o ufkun daha ilersini algilamiyor. Daha yazilani bile anlamiyorsun ummet ile millet farkini bile bilmiyorsun.

Sen tarihi de bilmiyorsun.

Bu noktada size en güzel cevap BÜYÜK ATAM ATATÜRK'ÜN bu sözü'dür: "EY TÜRK GENCİ, MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR!".

Damarlardaki fenomenal kana "asillik" yuklemek ancak senin gibi bilimden bir haber olanlarin inancidir.

Türk Budunu!

Hayır vermediniz, ve eğer samimiyseniz, şu anda 3-4 defa sorup yanıtını alamadığım aynı soruyu tekrar soruyum: "Hint Avrupa dili ailesi'nin en eski dil grubu kime ait,
Anatolian dilidir ve yok olmustur. Ondan sonar da helenik ve hint iran dilleri gelir.

http://www.felsefe.net/kultur-ve-sa...u-turkcesi-turkic-dilleri-bugunku-turkce.html

biliyormusunuz?"? Eğer samimiyseniz, buna bir cümle ile yanıt verirseniz, aksi takdirde tüm okuyucular sizin bir düzenbaz olduğunuzu açıkça anlıyacaktır.

Duzenbaz senin gibi bilim basliginda bilimselolmayan mesaj yazandir.

Adı üstünde, Ordinaryüs Profesör Doktor Ahmet Zeki Velidi Togan! Uluslararası bilim dünyasında hala saygı gören, anısına yabancı bilim adamlarının kitap yazdığı dahiyane bir tarihçimiz. Eski Türk Tarihi ile ilgili çalışma yapan günümüzün tüm yabancı tarihçilerin kaynaklarına baktığımızda Zeki Velidi Togan'ın ismi mevcuttur. Siz, bilim nedir, bilim adamı nasıl olunur farkında değilsiniz. Benim size tavsiyem, asıl ABD'nin ve Rusya'nın ajanları olan bilim adamlarına güvenmeyiniz derim! En günceli olarak Obama ve Putin'in hangi Türk Düşmanlığı içeren sebeplerden dolayı "Ermeni" meselesinde hamleler yaptığını açık bir şekilde görüyoruz. Türk'ün tarihini, Türk düşmanları yazamaz, Türk'ün tarihini düşman devletlerinin para karşılığında ajanlığını yapmayan ve tarafsız olan ve uluslararası bilim dünyasında da saygı gören Türk tarihçiler yazar!

Siz hiç M.S. 500 yılında Bizans paralarında Ay ve Yıldızın bugünkü Türk Bayrağında olduğu gibi yanyana bitişik bir şekilde kullanıldığını gördünüzmü? Hayır tabi. Size sunduğum para'nın açıkça en eski Gök Türk'lere ait olduğu belli, paraları basanlarda devleti yöneten hanedandır, paradaki Gök Türk yüzü'nün yanında hemde 3 tane tam belirgin bir şekilde bitişik Ay-Yıldızın olması bu Ay-Yıldızın Gök-Türk'lerin etnik kökenini simgeleyen kutsal bir madde olduğu apaçık bir şekilde ortadadır. Hiç kıvırmanıza gerek yok, kimseyi kandıramazsınız!

Turk bayraginin esintisi konstantinopolis bayragindan alinmistir.

Butun bunlar bu ve yukarida linkini verdigim basliklarda var, tabi anlayana.

Senin gibi sabit inanc ile bir sey okuyanlarin algisi inanmadiklarini almaz.

evrensel-insan

Yeni Üye
Sizin kaynak olarak gösterdiğiniz o resimler Eupedia sitesi tarafından üretilmiş resimlerdir.
sayfasında, Turktoresi.com sitemizden bir üyenin, PKK'yı açık açık savunan Eupedia yöneticileri ile gerçekleştirdiği tartışmayı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Kimin hayal gördüğü, kimin gaflet içinde olduğu ve kimin ABD ve PKK destekleyicisilerinin kaynaklarını gerçek olarak savunduğu açıkça görülecek. Savunduğuz tüm tezler, bu TÜRK DÜŞMANI IRKÇI BİLİMDEN UZAK ŞEYTANİ PKK destekleyicileri tarafındanda savunuluyor. Ayrıca, sayfasında da bu pkk sitesinde yapılan tartışma kaydedilmiştir(silinme riskinden dolayı).

Ayrıca TurkToresi.com sitemizin ismini içindeki yazıların bilimle alakalı olup olmadığını tespit etmek için karşılaştırararak yine seviyenizi düşürüyorsunuz çok komik bir şekilde. Eğer ciddiseniz, yüreğiniz yetiyorsa, konumuzla ilgili tüm yazıları okuyun, ve bilime aykırı olanları söyleyin, ve size şu ana yaptığım gibi ağzınızın payını veriyim.

Az önce kanıtladığım gibi, siz PKK ve CIA destekleyicileri(ajanları) tarafından yönetilen bir TÜRK DÜŞMANI site olan Eupedia'nın oluşturduğu bilime aykırı nefret suçu içeren resimleri kaynak olarak göstererek, açık olarak gaflet olduğunuzu gösterdiniz, söyleyecek başka bir söz yok!

Yeter artik senin sacma sapasn suclamalarina yanit verecek degilim.

Senin ne mal oldugun tum yazilarinda ortada.

Artik senin sacmaliklarina yanit ta verecek degilim.

Benim senin gibi bilimi ideolojik inancina bulayanlar ile isim olmaz.

Sen sadece turancisin.

Onun disinda tum siraladiklarin ile de isbirligi yaparsin.

PKK'da senin turk milliyetciligin urunudur.

Eger bilimsel yazarsan yanit verecegim.

Aksi taktirde kendi inancin ile yazardurursun.

Ayrica sen yazismayida bilmiyorsun.

Tum yaptigin algilayamadigin yazilari kendi aklinca etiketlemek otekilestirmek ve nefret tohumu ekmek.

Sizlerin yuzunden bu ulkeve toplumu bu hale geldi zaten.

evrensel-insan

Yeni Üye
Bu baslik bilimsel bir baslik.

Eger sosyo-etik ve etnik deger olarak turklugu/turkculugu tartisabilecek bilgin ve dusuncen varsa; mesala bu tartismani, asagidaki baslikta ya da baska turklugu isleyen bir baslikta tartisabilirsin.

http://www.felsefe.net/sosyoloji/73227-turkluk-quotsorunuquot.html

Tabi adam gibi tartisabilecek bilginm ve dusuncen varsa.

Yoksa otekilestirerek etiketliyerek satasarak kendince ima ederek ve asilsiz iftiralar ve mesnetsiz yakistirmalar yapmadan.

Cunmku bundan sonar bilgi ve dusunce sunamadiginda senin seviyene inmeyecegim.

Ogur

Yeni Üye
Bu mesajin uzerine yazilacak tek sey, bilimin ayrimci bir etigi de milli kokeni de inanci da yoktur.

Olsa zaten bilim olmaz; ideoloji inanc ya da bir izmin tarafi olur.

Dedigim gibi, senin sabit beyin ufkun "turk milliyetcisi olmayan, turk dusmanidir" da sona eriyor.

Bu ufku astiginda ancak yazilanlar algilanir.

İlk 3 cümlen tamamı ile saçma sapan, ve anlaşılmıyorsun. Benim neyi savunduğumu Türk düşmanı olmayan okuyucular çok rahat bir şekilde görüyor ve anlıyor. Ben Türk Milliyetçisi olmayan insanlara saygı duyuyorum, benim söylediklerim başka türden insanlar için geçerlidir. Kalbindeki Türk düşmanlığı hissini tatmin edebilmek için, Türk'lüğü ve Türk tarihini tamamı ile yoksayan insanların net bir şekilde Türk düşmanı olduklarını bilimsel verilerle tespit ediyorum. Sitemizdede bu verilerin hepsini yayınladık, ve en ince ayrıntısına kadar analizlerini yaptık. Konuyla ilgili olanlar, konuya heves duyanlar haklı olduğumuzu anlıyacaklar, yazıların tamamını ciddi bir şekilde okudukları zaman.

evrensel-insan

Yeni Üye
İlk 3 cümlen tamamı ile saçma sapan, ve anlaşılmıyorsun. Benim neyi savunduğumu Türk düşmanı olmayan okuyucular çok rahat bir şekilde görüyor ve anlıyor. Ben Türk Milliyetçisi olmayan insanlara saygı duyuyorum,

Eger lakabima yonelik iftiralar etiketler satasmalar v.s. "turk milliyetcisi olmayanlara saygi duymak" ise; sen sayginin da ne oldugunu bilmiyorsun.

Saygi duymak, herkesi oldugu gibi Kabul edebilmektir.

Sen sadece sabit fikirli bir zihniyete sahipsin ve bu sabit fikrine uymayanlari anlamak bir yana; kendi ufuk darligin ile sadece itham ediyor ve iftira atiyorsun.

benim söylediklerim başka türden insanlar için geçerlidir. Kalbindeki Türk düşmanlığı hissini tatmin edebilmek için, Türk'lüğü ve Türk tarihini tamamı ile yoksayan insanların net bir şekilde Türk düşmanı olduklarını bilimsel verilerle tespit ediyorum. Sitemizdede bu verilerin hepsini yayınladık, ve en ince ayrıntısına kadar analizlerini yaptık. Konuyla ilgili olanlar, konuya heves duyanlar haklı olduğumuzu anlıyacaklar, yazıların tamamını ciddi bir şekilde okudukları zaman.

Bugun dunyada bir suru turkun ne oldugunu bilmeyen ve hatta turk adini duymamis kisiler bile var.

O yuzden ben ne kadar sana ne desem, beynin almiyacak.

Cunku ancakkendin gibi dusunenleri anliyabiliyorsun.

O yuzden sen kimse ile tartisamazsin da cunku hic bir yazilani verildigi gibi anlayamiyorsun.

Ben hic bir etnik kokenin dusmani dsa degilim savunucusu da degilim. Ben milliyet disiyim.

Ayrica ben ne turk tarihini ne de hic bir etnik tarihi de yoklamam.

Cunku bilimselyazismalarda boyle ideolojik inancsal yanasimlar olmaz.

Yukarda basligi verdim.

Eger bilgin ve dusuncen varsa, gel o basligas turklugu turkculugu tartisalim.

Ben senin turk kavramini bildigini bile zannetmiyorum.

Nedir turk?

Yukarda sordum yanit veremedin mi?

Millet mi yoksa milliyet mi?

Turk kavimleri ile farki nedir?

Ayrica konumuz turk de degil; Anadolu cografyasinin genetic tarihi.

Bu cografya uzerinden kimler geldi kimler gecti.

Anadolu tarih olarak belki de dunyanin en kozmopolit cografyalarindan biridir.

Neredeyse tum dinlere etnik kokenlere inanclara ve etik degerlere ev sahipligi yapmistir.

Bunu sirf turke indirgemek, hem Anadolu tarihine hem de Anadolu cografyasinda yasam surmus onca farkli etik degree de bir saygisizliktir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Bak verdigin linkten;

These are true Turkish people from Central Asia. They speak Turkish language.

Asagida orta Asya'dan turkler ve turkce konusuyorlar.

Yakut1.jpg

These are the Anatolians. They look same as Greeks and other Near Eastern people in the area.

Bunlar da Anadolulular

Turkey.jpg

Ne kadar cok benziyorlar ilk resimdekilere degil mi?

Ogur

Yeni Üye
Daha önce yazdigim gibi, bir tane irk var oda Insanlik Irki

ve

Ve bu genetik yapi esittir "Türk Irki"

cumlelerinin birbiri ile nasil olupta celismedigini anlatabilirseniz, belki bir baslangic yapmis olabilirsiniz.

genler hicbirsey idafe etmez. eder de, bu tartisma minvalinde etmez. gen dediginiz en fazla 2 kolunuz, 2 bacaginiz, 2 gozunuz olmasini saglar. bu belki biraz asiri basite indirgenmis hali, fakat belki biraz daha fazlasi, ama cok degil. buda bir irk kategorizasyonu icin yeterli degil.

yani sonuc olarak, onun dnasina baktim, bunun ydnasina baktim, sundan 3-5 zdnasi buldum vs gibi zirvalar, bilimsel anlamda hicbirsey, tekrar ediyorum, HICBIRSEY ifade etmez, eger mevzu bahis olan irklar ise. etse etse, en fazla ortak ataya isaret eder. ve butun canlilik zaten ortak bir atadan geldigi icin, donup dolasip gideceginiz yer, bir HICTIR.

Yani; TURK IRKI diye birsey yoktur...

Bunca zamaninizi koca bir HIC icin harcamissiniz. Once acip biraz genetik okusaydiniz, gider hic degilse vatana millete faydali bir isle mesgul olurdunuz.

Tekrarlayım, en eski Avrasya insanlarının, yani en eski insanların, kültürü Türk Kültürü'dür. Dolayısı ile, En Eski İnsanlık Irkı = Paleolitik Çağ Proto Türkler(M.Ö. 60.000 - 10.000). Tüm Y-DNA haplogruplar benzer dönemlerde birbirinden oluşuyor, mesela L ve T arası tüm haplogruplar K'dan oluşuyor, C ve J arası tüm haplogruplar CT'den oluşuyor. B ve CT haplogrupları A'dan oluşuyor. Bütün bu genetik mütasyonlar, onbinlerce yıl öncesine ait tam olarak bilinmeyen tarihlerde oluşuyor. Yani, bu mütasyonların oluştuğu Paleolitik(ve öncesi) dönemlere baktığımızda da arkeolojik buluntularda sadece modern Türk kültürünün öğeleri bulunuyor.
Ve birden çok haplogruba mensup Mesolitik ve Neolitik Çağ Proto Türkler'i(M.Ö. 10.000 - 2.500) birlikte Paleolitik döneminden itibaren onbinlerce yıl, mütasyonların tekniğinin farkında olmadan, Saka ve Hun dönemine kadar birlikte yaşıyorlar ve Hun döneminden itibaren modern Türk Milleti'ni oluşturuyorlar. Paleolitik Çağ Proto Türklerin'den, Hun Türkleri'ne kadarki dönemde, bu en eski Proto Türk kültürünü devam ettiren(başka kültürler oluşturmayan) insanların sahip olduğu Y-DNA haplogrupların tamamı bir GENETİK YAPIYI oluşturuyor. Bu GENETİK YAPI eşittir MODERN TÜRK IRKI.

Genetik bilim dalı tek başına hiçbir şeyi ifade etmez. Tarih, antropoloji, arkeoloji, dilbilimi ve kültürbilimi, bilim dallarını kullanmazsak, Y-Kromozom araştırmaları tek başına hiçbir şeyi kanıtlamaz. Bu bilim dallarının verilerinin tamamı birlikte uygulandığı zaman, yukarıda bahsettiğim TÜRK IRKI'nın genetik yapısı oluşuyor.

Siz, "kol, bacak, göz" gibi saçma sapan konuyla ilişkili olmayan sözler sarfedip hem komik duruma düşüyorsunuz, hemde yazdıklarınızın hiçbirşeyi ifade etmediği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

BÜYÜK ATAM ATATÜRK'ÜN zamanında yazdıkları size kurşun gibi bir cevap olsun:

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır?
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu.
Kalkıyor örtüler; örtülen doğacak
Dinleyin sesini doğan tarihin:
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi görüp, doğru tarihe giden.
Asya’nın ortasında Oğuz oğulları
Avrupa’nın Alplerinde Oğuz oğulları
Doğu’dan çıkan biz, Batı’da yine biz,
Nerede olsa, ne olsa kendimizi biliriz.
Hep insanlar kendilerini bilseler
Bilinir o zaman ki hep biriz.
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri,
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde
Dünya o zaman görecek, hakikat nerede,
Hakikat nerede?

Herhalde Atatürk'ün yaptığı tüm asil araştırmalar sonrasında yaptığı bu tespitleride(bizim tezlerimizle eşdeğer olan) küçümseyecek değilsiniz, aklınız olsa zaten buna cüret bile etmezsiniz.

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
Bak sana bir daha yanit vermeyi deneyecegim.

Usturubunla ve terbiyeni koruyarak itham etmeden iftira atmadan ve bilimsel temeli olan bir sekilde bir seyler yazabileceksen yaz, yoksa ideolojik inancsal takintili ve sabit fikirli dar ufkun ile "turk milliyetciligi/turk dusmanligi" arasinda tikanip kendin gibi olmayanlari turk dusmani ilan etmeden ve sacma sapan mesnetsiz iftiralarini ve ithamlarini siralamadan yazacaksan yaz.

Burdan sonrasi belirtilene kadar wiki den alintidir.

Anadolu ya da diğer adıyla Küçük Asya, Asya kıtasının en batısında Karadeniz, Akdeniz ve Ege denizi arasında kalan yaklaşık 755,000 km2'lik bir alanı kaplayan dağlık bir yarımadadır.[1] Osmanlı döneminde "Anadolu"nun geleneksel doğu sınırı olarak Fırat Nehri kabul edilirken, Cumhuriyetle birlikte Birinci Türk Coğrafya Kongresinden sonra Türkiye'nin Asya kıtasında kalan kısmının tümü aynı coğrafî terime dâhil edilmiştir. Günümüzde yaygın olarak Türkiye'nin Asya kıtasında kalan topraklarının adı olarak kullanılır.[2]

Anadolu, Asya ve Avrupa'nın birleşim noktasındaki stratejik konumu nedeniyle, tarih öncesi çağlardan beri birçok medeniyetin beşiği olmuştur. Yeryüzünün en eski yerleşkelerinden bazıları Cilalı Taş Devri'nde Anadolu'da kurulmuştur. Çatalhöyük, Çayönü, Nevali Çori, Hacılar, Göbekli Tepe ve Mersin (Yumuktepe) yerleşkeleri Cilalı Taş Devri'nden kalmadır. Truva yerleşkesi de Cilalı Taş Devri'nde kurulmuş ve Demir Çağı'na doğru uzanmıştır. Sümer, Asur, Hitit, Yunan, Lidya, Kelt, Pers, Roma, Doğu Roma (Bizans), Selçuklu, Moğol İmparatorluğu ve Osmanlı gibi onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Yüzlerce dil ve lehçeyi barındırır.

Anadolu, Hristiyanlığın ilk doğduğu ve geliştiği topraklardan biridir. Uzun yıllar Doğu Roma topraklarının esasını teşkil etmiştir. 11. yüzyıldan itibaren Türkler tarafından iskân edilmiş ve yönetilmiştir. Özellikle 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı'ndan itibaren Müslüman Türkler Anadolu'ya akın etmiştir; ancak İslamiyet'ten önce de Anadolu ve Balkanlarda Türkler vardır.[3]

Etimoloji

Anadolu sözcüğü Yunanca doğu anlamına gelen Ανατολή sözcüğünden türemiştir.[4] Bizans İmparatorluğu döneminde orta Anadolu'nun bir kısmı imparatorluğun merkezine doğuda olmasından kaynaklı doğu askeri idari birimi ya da Anatolikon Theması (Θέμα Άνατολικῶν, Thema Anatolikōn)[5] olarak adlandırılmaktaydı.[6] Anatolikon Theması Afyon, Isparta, Konya, Kayseri ve İçel yörelerini kapsamaktaydı. Osmanlı döneminde ise Anadoli veya Anadolu, merkezi Amasya olan ve Sivas ve Kastamonu'yu kapsayan bir eyaletin adıdır. 19. yüzyılda genel anlamda imparatorluğun Asya kıtasında kalan ve Türklerle meskûn olan bölgesini tanımlamak için kullanılmıştır.

921px-Anatolia_Ancient_Regions_base.svg.png

Anadolu'nun tarihi bir anlamda Balkanlar, Kafkasya ve Ön Asya'dan gelen işgal, istila ve fetih dalgalarının tarihidir.

Neolitik Çağ

Eski Anadolu yerleşim birimleri
Asya ve Avrupa'nın stratejik kesişme bölgesinde olmasından dolayı Anadolu, tarih öncesi çağlardan beri pek çok uygarlık için beşik olmuştur.

Neolitik yerleşim olarak Taşhöyük Pottery Neolithic, Çayönü Pre-Potttery Neolithic A to Pottery Neolithic, Nevali Cori Pre-Pottery Neolithic B, Hacılar Pottery Neolithic (Türkiye'de şimdiki Burdur ilinin 25 km güney batısında, Göbeklitepe Pre-Pottery Neolithic A ve Mersin ile. Truva yerleşimi Neolithic çağ ile başlar ve Demir çağı içinde devam ederek ilerler.

Bronz Çağı
Troyalılar (Truvalılar)
Trakyalılar
İyonyalılar
Hattiler
Luviler
Palalar
Kaşkalar
Hurriler
Mitanniler

Gordugun gibi Sumerler, Anadolu'da yok.

Tunç Çağı
Hititler
Arzavalılar
Urartular
Frigyalılar
Kimmerler
Kassitler
Kolhisliler
Karyalılar
Assuvalılar
Lidyalılar
Misyalılar
Likyalılar
Pamfilyalılar
Kapadokyalılar
Kilikyalılar
Keltler
Muşkiler
Fenikeliler
Ermeniler
Medler
Persler
Taballar
Antik Yunanlar
Asurlular
Yahudiler
Ahameniş İmparatorluğu

Helenistik Dönem
Selevkos
Asya Eyaleti
Lazika
Roma Yunanistanı
Galatya
Ermeni Krallığı
Bitinya
Orta Çağ
Roma İmparatorluğu
Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans)
Kilikya Ermeni Krallığı
Sasani İmparatorluğu
Bizans-Arap Savaşları
Selçuklular
Anadolu Selçuklu Devleti
Anadolu Beylikleri
Moğollar
İlhanlılar
Haçlı seferleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Ana madde: Haçlı seferleri
Anadolu beylikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Beylikler döneminde Anadolu'da yerleşmiş devletler
Ahlatşahlar Beyliği
Alaiye
Artuklu Beyliği
Aydınoğlu Beyliği
Candaroğulları Beyliği
Çaka Bey
Çobanoğulları Beyliği
Danişmendliler
Dulkadiroğulları Beyliği
Eretna Beyliği
Eşrefoğulları Beyliği
Germiyanoğulları Beyliği
Hamidoğulları Beyliği
İnaloğulları Beyliği
Kadı Burhaneddin Ahmed Devleti
Karamanoğlu Beyliği
Karesi Beyliği
İnançoğulları Beyliği
Mengüçlü Beyliği
Menteşe Beyliği
Pervaneoğulları Beyliği
Ramazanoğulları Beyliği
Sahipataoğulları Beyliği
Saltuklu Beyliği
Saruhanoğulları Beyliği
Tekeoğulları Beyliği

Anadolu dilleri birden fazla dil ailesine ait soyu tükenmiş bir diller grubudur. Anadolu dilleri, MÖ 2. ve 1. binyıllarda, Asur ticaret kolonileri ile Roma İmparatorluğu'nun 2-3. yüzyıl arasındaki döneme tarihlenebilir. MS 4-5. Anadolu dillerinin son evresi olarak kabul edilir.

Bu grubun ilk örnekleri;

Hitit dili (nesili), MÖ 1600 ve MÖ 1100 arası, Hitit İmparatorluğu'nun resmi dili.
Luvice (luwili), Hititçe'nin yakın akrabası, Hitit kontrolü altındaki bölgelere yakın yerlerde konuşulmuştur. Çivi yazısı ve resim yazısı olarak iki farklı alfabeyle yazılmıştır.
Palaca, Kuzeybatı Anadolu'da (Kastamonu yöresi) konuşulmuştur. Kökleri MÖ 18. yüzyıla dayanır. MÖ 13. yüzyılda yokolmuştur, Hitit metinlerindeki bölük börçük dualardan bilinir.
Köken olarak Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde konuşulan bu sınıftan diller;

Likya dili (Likyaca A; standart Likyaca), Demir çağında Likya'da konuşulmuştur, Luvice'nin soyundan gelir, MÖ 1. binyılda soyu tükenmiştir, eksiktir ve tam çözülememiştir.
Milyan dili, Likyaca B denir, Likya dili'nin lehçesidir, tek bir yazıttan bilinir.
Karya dili, Karya'da konuşulmuştur, Karyalı askerlerin MÖ 7. yüzyılda Mısır'da bıraktığı bölük pörçük duvar yazılarından bilinir, MÖ 3. yüzyılda yokolmuştur.
Pisidya dili ve Side dili (Pamfilyaca), eksik.
Lidya dili, Lidya'da konuşulmuş, MÖ 1. yüzyılda yokolmuş, eksik.
Bu dil grubunda muhtemelen hiç yazılı iz bırakmamış diller de vardır, bunlar Mysia, Amca, Kapadokya ve Paflagonya dilleridir.

Anadolu da konuşulan Hint-Avrupa dil ailesine ait Paleo-Balkan Dilleri;

Misya Dili
Frig Dili
Eklemeli diller grubundan, soyu tükenmiş Hint-Avrupa dil ailesi ait olmayan antik Anadolu Dilleri

Hatti Dili
Urartu Dili

The Anatolian languages are a family of extinct Indo-European languages that were spoken in Asia Minor (ancient Anatolia), the best attested of them being the Hittite language.

Anadolu dilleri, hint Avrupa dillerinin eski Anadolu'da konusulan yok olmus dilleridir. Buna en uygunu Hitit dilidir.

Nerde sumerler?

330px-Map_Hittite_rule_en.svg.png

330px-Luwian_Language_de.svg.png

330px-Anatolian_03.png

Prehistory of Anatolia
Palaeolithic Anatolia c. 500,000–
10,000 BC
Mesolithic Anatolia c. 11,000–
9,000 BC
Neolithic Anatolia c. 8,000–
5,500 BC

Simdilikbu kadar yeter.

Simdi edebinle sayginla satasmadan turkluk turk dusmanli ikilemine takilmadan varsa bu yazilanlari yanlislasyan bilgilerin, otur yaz.

Eger lakabima yonelik itham ve iftiralarina devam edersen ve mesnetsiz yanitlar verirsen, bilesin ki; yanit alamayacaksin.

Cunku yazismada senin yazi seviyene dusmek, site kitlesinin bunca okur ve yazmasina saygisizliktir.

alpine

Yeni Üye
Tekrarlayım, en eski Avrasya insanlarının, yani en eski insanların, kültürü Türk Kültürü'dür. Dolayısı ile, En Eski İnsanlık Irkı = Paleolitik Çağ Proto Türkler(M.Ö. 60.000 - 10.000). Tüm Y-DNA haplogruplar benzer dönemlerde birbirinden oluşuyor, mesela L ve T arası tüm haplogruplar K'dan oluşuyor, C ve J arası tüm haplogruplar CT'den oluşuyor. B ve CT haplogrupları A'dan oluşuyor. Bütün bu genetik mütasyonlar, onbinlerce yıl öncesine ait tam olarak bilinmeyen tarihlerde oluşuyor. Yani, bu mütasyonların oluştuğu Paleolitik(ve öncesi) dönemlere baktığımızda da arkeolojik buluntularda sadece modern Türk kültürünün öğeleri bulunuyor.
Ve birden çok haplogruba mensup Mesolitik ve Neolitik Çağ Proto Türkler'i(M.Ö. 10.000 - 2.500) birlikte Paleolitik döneminden itibaren onbinlerce yıl, mütasyonların tekniğinin farkında olmadan, Saka ve Hun dönemine kadar birlikte yaşıyorlar ve Hun döneminden itibaren modern Türk Milleti'ni oluşturuyorlar. Paleolitik Çağ Proto Türklerin'den, Hun Türkleri'ne kadarki dönemde, bu en eski Proto Türk kültürünü devam ettiren(başka kültürler oluşturmayan) insanların sahip olduğu Y-DNA haplogrupların tamamı bir GENETİK YAPIYI oluşturuyor. Bu GENETİK YAPI eşittir MODERN TÜRK IRKI.

Genetik bilim dalı tek başına hiçbir şeyi ifade etmez. Tarih, antropoloji, arkeoloji, dilbilimi ve kültürbilimi, bilim dallarını kullanmazsak, Y-Kromozom araştırmaları tek başına hiçbir şeyi kanıtlamaz. Bu bilim dallarının verilerinin tamamı birlikte uygulandığı zaman, yukarıda bahsettiğim TÜRK IRKI'nın genetik yapısı oluşuyor.

Siz, "kol, bacak, göz" gibi saçma sapan konuyla ilişkili olmayan sözler sarfedip hem komik duruma düşüyorsunuz, hemde yazdıklarınızın hiçbirşeyi ifade etmediği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

BÜYÜK ATAM ATATÜRK'ÜN zamanında yazdıkları size kurşun gibi bir cevap olsun:

Gafil, hangi üç asır, hangi on asır?
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu.
Kalkıyor örtüler; örtülen doğacak
Dinleyin sesini doğan tarihin:
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi görüp, doğru tarihe giden.
Asya’nın ortasında Oğuz oğulları
Avrupa’nın Alplerinde Oğuz oğulları
Doğu’dan çıkan biz, Batı’da yine biz,
Nerede olsa, ne olsa kendimizi biliriz.
Hep insanlar kendilerini bilseler
Bilinir o zaman ki hep biriz.
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri,
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde
Dünya o zaman görecek, hakikat nerede,
Hakikat nerede?

Herhalde Atatürk'ün yaptığı tüm asil araştırmalar sonrasında yaptığı bu tespitleride(bizim tezlerimizle eşdeğer olan) küçümseyecek değilsiniz, aklınız olsa zaten buna cüret bile etmezsiniz.

"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."

Insanoglu hic degismiyor. Musa daga cikinca, tapacak bir put bulmak icin vakit kaybetmiyor.

Her arkeolojik kazidan "Modern Turk Kulturu" ogeleri cikiyor demek.

Ne diyelim, allah kabul etsin...

evrensel-insan

Yeni Üye
Bu da bilinen "Turkic (turk degil) halklari tarihi;

History of the Turkic peoples
Pre-14th century
Turkic Khaganate 552–744
Western Turkic
Eastern Turkic
Avar Khaganate 564–804
Khazar Khaganate 618–1048
Xueyantuo 628–646
Great Bulgaria 632–668
Danube Bulgaria
Volga Bulgaria
Kangar union 659–750
Turgesh Khaganate 699–766
Uyghur Khaganate 744–840
Karluk Yabgu State 756–940
Kara-Khanid Khanate 840–1212
Western Kara-Khanid
Eastern Kara-Khanid
Gansu Uyghur Kingdom 848–1036
Kingdom of Qocho 856–1335
Pecheneg Khanates
860–1091 Kimek Khanate
743–1035
Cumania
1067–1239 Oghuz Yabgu State
750–1055
Shatuo dynasties 923–979
Later Tang
Later Jin
Later Han (Northern Han)
Ghaznavid Empire 963–1186
Seljuk Empire 1037–1194

Iste bu Turkic halklarindan ki bunlarin bugunku turkluk ile iliskileri tartisilir, selcuklularin Anadolu'ya gelis tarihi.

Bunlarda ana yurtlari

375px-Western_Gokturk.jpg

375px-G%C3%B6kturksAD551-572.png

Anadolu nire, bu cografyalar nire.

Ayrica bu listed sumerler de yok.

evrensel-insan

Yeni Üye
Bu da Turkic dilleri konusanlar;

TurkicLanguages.png

Türk dilleri
Sınıflandırma:
Altay[1]
Türk dilleri
Türk yazı dilleri, Türk lehçeleri
Alt bölümler:
Güneybatı (Oğuz grubu)
Kuzeybatı (Kıpçak grubu)
Güneydoğu (Uygur grubu)
Kuzeydoğu (Sibirya grubu)
Ogur grubu
Argu grubu

Diller Tümce yapısı
Türkçe Çocuklar okulda dilimizi Latin alfabesi ile yazar.
Gagavuzca Uşaklar şkolada / okulda dilimizi latin alfavitindä yazêr.
Azerice Uşaqlar məktəbdə dilimizi latin əlifbası ilə yazır.
Türkmence Çagalar mekdepde dilimizi latyn elipbiıi bile👎 ıazıar.
Özbekçe Bolalar maktabda tilimizni latin alifbosi bilan / ila yozadi.
Uygurca Balilar mektepte tilimizni latin elipbesi bilen yazidu.
Kazakça Balalar mektepte tilimizdi latin alfavitimen jazadı.
Kırgızca Baldar mektepte tilibizdi latın alfaviti menen jazat.
Tatarca Balalar mäktäptä telebezne latin älifbası belän yaza.
Tuvaca Uruglar surguulda dılıvıstı Latın alfavidi-bile bijiirler.
Diller Tümce yapısı
Türkiye Türkçesi Yeni yılınız kutlu olsun.
Gagavuzca Yeni yılınızı kutlerim.
Karay Türkçesi Sizni yanhı yıl bıla kutleymın.
Azerice (Kuzey) Yeni iliniz mübarek olsun.
Azerice (Güney) Teze iliniz mübarek.
Irak Türkçesi (Irak) Y'engi iliwiz mübarak olsun.
Türkmence Täze ıylyñyz gutly bolsun.
Özbekçe Yangi yilingiz mubоrak bo'lsin.
Uygurca Yengi yılıngızğa mübarek bolsun.
Kazakça Jaña jılıñız quttı bolsın
Karaçay-Balkarca Cañı cılığız bla alğışlayma.
Nogayca Yaña yılıñız men.
Karakalpakça Caña cılıñız quttı bolsın.
Kırgızca Cañı cılıñız quttu bolsun.
Tatarca Yaña yılığız qotlı bulsın.
Kırım Tatarcası Yañı yılıñız hayırlı (mubarek) olsun.
Moldova-Romanya Tatarcası Ceni cılınız kutlu bolsun.
Başkurtça Hezze yañı yıl menen kotlayım.
Kumukça Yangı yılığız kutlu bolsun.
Hakasça Naa çılnañ alğıstapçam (-alkış) şirerni.
Tuvaca Caa çıl-bile bayır çedirip or men.
Altayca Slerdi canñı cılla utkup turum.
Şor Türkçesi Naa çıl çakşı polzun.
Sahaca Ehigini sanga cılınan eğerdeliibin.
Çuvaşça Śĕnĕ śul yaçepe salamlatap.

Çoğu Altay dillerinde olduğu gibi Türk dillerinde de büyük ve küçük ses uyumu vardır (Özbekçe hariç), yazımda sözcükler son ekler alarak uzarlar ve tümce yapısı özne-nesne-yüklem sırasıyla oluşturulur. Kazakça örnek:

jaz (yaz)
jaz.u (yazı)
jaz.u.şı (yazıcı/yazar)
jaz.u.şı.lar (yazıcılar)
jaz.u.şı.lar.ım (yazıcılarım)
jaz.u.şı.lar.ım.ız (yazıcılarımız)
jaz.u.şı.lar.ım.ız.da (yazıcılarımızda)
jaz.u.şı.lar.ım.ız.da.ğı (yazıcılarımızdaki)
jaz.u.şı.lar.ım.ız.da.ğı.lar (yazıcılarımızdakiler)
jaz.u.şı.lar.ım.ız.da.ğı.lar.dan (yazıcılarımızdakilerden)

Yeni Konular