Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Günümüz Türkiye Nüfusunun Genetik Tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 36,313

alpine

Yeni Üye
Türk ismi batıdan verilmemiştir, internet üzerinden değil de kitaplardan araştırmak zahmetine katlanırsanız Hunlar döneminde kullanılmamıştır fakat Atalar Kültü döneminde Törkün-Türkün sözcükleri tözlerin bulunduğu mabet anlamında kullanıldığını göreceksiniz. Batı değil Araplar vermiştir. Bir zahmet araştırın el insaf artık başka diyecek birşey bulamıyorum.

Aaaaa, dijital, olur mu, Turk adini veren Cinliler(Tu Ko).

Eger bunu kabul etmez isen de, Turk dusmanisin, Amerikancisin, vatan hainligine kadar gider.

Aman ha, hemen imana gel...

evrensel-insan

Yeni Üye
Neden bu (c) alintiya ulasilamiyor?

"Hoca verir talkimi, kendi yutar salkimi"

evrensel-insan

Yeni Üye
Türk ismi batıdan verilmemiştir, internet üzerinden değil de kitaplardan araştırmak zahmetine katlanırsanız Hunlar döneminde kullanılmamıştır fakat Atalar Kültü döneminde Törkün-Türkün sözcükleri tözlerin bulunduğu mabet anlamında kullanıldığını göreceksiniz. Batı değil Araplar vermiştir. Bir zahmet araştırın el insaf artık başka diyecek birşey bulamıyorum.

Ozaman son harf k nin neden q sesi vermesini izah et.

İnci Birinci

Yeni Üye
Ben de buna inandığım için bunu (ç)aldım. Konu o kadar dağıldı ve karıştı ki,kafam dinginlik istedi. Hepimiz, antropolog, Türkolog kesildik yahu ne güzel 🙂

evrensel-insan

Yeni Üye
Ben de buna inandığım için bunu (ç)aldım. Konu o kadar dağıldı ve karıştı ki,kafam dinginlik istedi. Hepimiz, antropolog, Türkolog kesildik yahu ne güzel 🙂

"(c) alinti" lar ile bir sey olunmuyor.

Kendi beyninden de bilgi ve dusunce paylasman lazim, tabi varsa.

İnci Birinci

Yeni Üye
Aaaaa, dijital, olur mu, Turk adini veren Cinliler(Tu Ko).

Eger bunu kabul etmez isen de, Turk dusmanisin, Amerikancisin, vatan hainligine kadar gider.

Aman ha, hemen imana gel...

Aferin bak abi,sen de imana geldin ya,bizden mutlusu olmaz artık :biggrin:

İnci Birinci

Yeni Üye
"(c) alinti" lar ile bir sey olunmuyor.

Kendi beyninden de bilgi ve dusunce paylasman lazim, tabi varsa.

Uzmanı olmadığım böyle bir konuda nasıl kendi beynimden bilgi ve düşünce paylaşabilirim ki?
Bu sitenin kriteri o amca, alıntı yapılacak, bir kaç devrik,absürd cümle katılacak,bilgim gözlemim diye ortaya sürülecek,senden alimi olmaz. amma velakin ; Ben yapamıyorum onu,o iş özel yetenek istiyoo, büyüyünce belki ben de denerim bilemiyorum 😱:tongue:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Tös-Tör-Tür-Türkün-Törkün Atalar kültündeki heykelleri ifade ettiği için bu heyklelleri gören Araplar da Türkler diye genel bir söylem başlatmıştır ve böylece Türk ismi gündeme gelmiştir.

Güneş Dil Teorisi'ne Atatürk'ün ömrü yetmedi yoksa rafa kalkacak bir durum değildi. Bunu kabul edenler faşit ve turancıdır demesine evrensel'in o kadar şaşırdım ki anlatamam...

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
Uzmanı olmadığım böyle bir konuda nasıl kendi beynimden bilgi ve düşünce paylaşabilirim ki?
Bu sitenin kriteri o amca, alıntı yapılacak, bir kaç devrik,absürd cümle katılacak,bilgim gözlemim diye ortaya sürülecek,senden alimi olmaz. amma velakin ; Ben yapamıyorum onu,o iş özel yetenek istiyoo, büyüyünce belki ben de denerim bilemiyorum 😱:tongue:

Boylecve bir seyi okurtken bilgi ve dusunce yerine nelere odaklandigini da aciklamis oldun.

Bir seyi neden anlamadigin da boylece ortaya cikti.

Ayrica sen bilgi ve dusunce paylasmanin da bu oldugunu zannediyorsun, herhalde.

Neyse bir gun bilgi ve dusunce paylasmanin ne oldugunu da umarim ogrenirsin.

O zaman da bilgilenir dusunce sahibi olur kendi bilgi ve dusunceni de paylasir, alintilarin sadece vermek istedigin bilgi ve dusunceye bir katki olabilecegini de anlarsin.

İnci Birinci

Yeni Üye
Boylecve bir seyi okurtken bilgi ve dusunce yerine nelere odaklandigini da aciklamis oldun.

Bir seyi neden anlamadigin da boylece ortaya cikti.

Ayrica sen bilgi ve dusunce paylasmanin da bu oldugunu zannediyorsun, herhalde.

Neyse bir gun bilgi ve dusunce paylasmanin ne oldugunu da umarim ogrenirsin.

O zaman da bilgilenir dusunce sahibi olur kendi bilgi ve dusunceni de paylasir, alintilarin sadece vermek istedigin bilgi ve dusunceye bir katki olabilecegini de anlarsin.

Evrensel bir yorumunuzda kendinizi sorguladığınızı,kendisini sorgulamayan insanın gelişemeceği gibi güzel bir fikir belirtmişsiniz,lakin görünen o ki; kendinizi hiç mi hiç sorgulamadığınız çok açık. Gerçekten bakın, zırvalamaktan vaz geçmeniz iyi olur 😎 Ben eğlenme isteğim geçtiği an size yazmayı bırakırım nasılsa :tongue:

evrensel-insan

Yeni Üye
Evrensel bir yorumunuzda kendinizi sorguladığınızı,kendisini sorgulamayan insanın gelişemeceği gibi güzel bir fikir belirtmişsiniz,lakin görünen o ki; kendinizi hiç mi hiç sorgulamadığınız çok açık. Gerçekten bakın, zırvalamaktan vaz geçmeniz iyi olur 😎 Ben eğlenme isteğim geçtiği an size yazmayı bırakırım nasılsa :tongue:

Sen istersen once bir aynaya bak ve inci birinci olarak varligini kendine kanitla, bak o zamanm benimle ya da baskalari ile ugrasmayi birakir, kendin ile ugrasirsin.

Boylece de neyin eksik ise onun farkina varir bilinclenir ve eksigini tamamlamak Adina da caba harcarsin.

Tabi once kendi varliginin farkina varman gerek.

İnci Birinci

Yeni Üye
Sen istersen once bir aynaya bak ve inci birinci olarak varligini kendine kanitla, bak o zamanm benimle ya da baskalari ile ugrasmayi birakir, kendin ile ugrasirsin.

Boylece de neyin eksik ise onun farkina varir bilinclenir ve eksigini tamamlamak Adina da caba harcarsin.

Tabi once kendi varliginin farkina varman gerek.

Çok tuhafsınız ve gerçekten muhatap olunamayacak kadar basit bir kişilik sergiliyorsunuz,ama kendi tercihiniz tabii,özgürsünüz.
Ben kendimin farkındayım, kendimden de çok memnunum. Sizden başka eğlendiğim her hangi bir üye yok burada, ama siz adeta buranın maskotusunuz,iyi ki varsınız,sayenizde şenleniyor burası 😎
Görülüyor ki siz,kendi kimlik sorununuzu gayet güzel ifade etmişsiniz. Size acil şifa dilemekten baka söylenecek söz yok inanın :smile:

evrensel-insan

Yeni Üye
Çok tuhafsınız ve gerçekten muhatap olunamayacak kadar basit bir kişilik sergiliyorsunuz,ama kendi tercihiniz tabii,özgürsünüz.
Ben kendimin farkındayım, kendimden de çok memnunum. Sizden başka eğlendiğim her hangi bir üye yok burada, ama siz adeta buranın maskotusunuz,iyi ki varsınız,sayenizde şenleniyor burası 😎
Görülüyor ki siz,kendi kimlik sorununuzu gayet güzel ifade etmişsiniz. Size acil şifa dilemekten baka söylenecek söz yok inanın :smile:

Ne guzel iste.

Kendi varligindan haberi olmayan zaten ya baskasi sayesinde eglenir, ya da baskasi ile ugrasir.

Yalnizsenin cagdisi kalmis beyninin basitligini algilayamayip ta baskasina ustelik hic tanimadigi kisiligine basit deme saygisizligi sadece seni desifre ediyor.

Benim kimin neyi oldugum her bir beyin tarafindan degerlendirilir.

Demekki sizing de maskotunuzmusum, aman yaninizdan ayirmayin; belki nazara ugrarsiniz.

Kendi varliginin farkinda olanba kadar da sen sifalarini baskasina dilemeye devam et.

Senlenin de kendinizi iyice unutup tamamen baskasina teslim olmayin.

Zaten baskalari tarafindan yasatiliyorsunuz, bu yasatilmanizda hic te bir pay sahibi olmak istemem.

evrensel-insan

Yeni Üye
Tös-Tör-Tür-Türkün-Törkün Atalar kültündeki heykelleri ifade ettiği için bu heyklelleri gören Araplar da Türkler diye genel bir söylem başlatmıştır ve böylece Türk ismi gündeme gelmiştir.

Güneş Dil Teorisi'ne Atatürk'ün ömrü yetmedi yoksa rafa kalkacak bir durum değildi. Bunu kabul edenler faşit ve turancıdır demesine evrensel'in o kadar şaşırdım ki anlatamam...

Sonucta kimin ne oldugu tarihi olarak bellidir.

Neden Ataturk'e bazi kewsimlerin "irkci/fasist" v.s. dedigini algiladiginda, bunlarin neden Ataturk'e denildigini de algilarsin.

Gunes dil teorisinin bilimsel bir teori olmadigi kanitlanmistir.

Bunu Ataturk'un neden ortaya attigi da "ne mutlu turkum diyene ve turklestirme ve de olmayan milliyetten bir millet yaratma" pragmatisizmi ile ortadadir.

Turklerin Anadoluya gelis tarihi olan 1071 tarihi ile;

Turklerin batida anilmaya baslanisi ve de taa o tarihte selcuklulara neden "turk" dendiginin politik cikari baslamistir.

Anadolu ile ilgisi olmayan turklerin, Anadolu oncesi tarihi pek bati'nin dikkatinde degildir.

Cunku bati turkler ile tanismamis ve "burun buruna gelmemistir"

Kimin ve nasi/neden turk oldugu tartismasinda;

Sumerleri turk yapmak ne kadar bilim disi ise, turkce konusanlari Turkic halklari da turk yapmak o kadar bilim disidir.

Ustelik bu "turk yapmalar" turk de/dedirt" ve de turkluge batida bir "deger" kazandirma adi altinda yapilan politik pragmatisizmlerdir.

Bir kavimin ne oldugunun onun soydan mi yoksa dilden mi belirlenmesi deayri bir tartisma konusudur.

Dolayisiyle.

Turk ve Turkic hem dilde hem de halklarda ayni degildir.

Turk algisi batida ve Ataturkte sadece "belirleme/degerleme" ve " cografi komsu olma" ile ilgilidir.

Ayrica Bati dedigi gunden geriye giderek turk kavramina tarihsel bir icerik te vermistir.

Anayturdu Anadolu olmayan ve Turkic dilleri konusan ve gokturkten, uygurdan, oguzdan v.s. gelen kavimlerin Turkic dilleri konustugu bilinmektedir.

Yalniz hic biri ne Bati anlaminda ne de bugunku turk anlaminda turk degillerdir.

Turkun bir milliyeti olmadigi zaten Ataturk'un turk kavramini millet adi olarak kullanmasindan bellidir.

Osmanli da ise zaten ne milliyet ne de millet bilinci yoktu.

Ustelik T.C. dahil; osmanli'yi tarihe gomen de milliyet ve millet cikislari ve savaslaridir.

Ogur

Yeni Üye
Güneş Dil Teorisi,

Türkçe'nin dünya tarihindeki ilk dillerden biri olduğunu savunan dilbilim teorisidir. Teori, 1930'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk tarafından desteklendi ve bizzat geliştirildi[1], ancak dilbilimciler tarafından kabul görmedi ve kısa sürede önemini yitirdi.[2]

Atatürk'ün 1938 yılında vefatının ardından İbrahim Necmi Dilmen Ankara Üniversitesindeki Güneş-Dil Teorisi ile ilgili derslerine son verdi. Öğrencileri bunun sebebini sorduklarında "Güneş öldükten sonra onun teorisi nasıl hayatta kalabilirdi" diye cevap vermişti.[3]

1990'lı yıllarda bazı yazarlar tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri, ilk yıllarındaki icraatları ve Atatürk İlkeleri hakkında, Güneş-Dil Teorisi çalışmaları örnek verilerek, resmi devlet ideolojisi, Kemalist ırkçılık ve etnisitenin inkâr edilmesi gibi tanımlama ve yorumlar getirilmiştir.[4][5]

Bu amaçla Atatürk'ün sahiplendiği Güneş-Dil Teorisi ve Türk Tarih Tezi hakkında akıl dışı rivayetler uydurulduğu ve Atatürk'ün, "safsatalara inanan biri" olarak gösterilmek istendiği yazılmıştır. Bunların, Atatürk Devrimlerini ve onların etkilerini eleştirme maksadı taşıdığı ve postmodernist dalganın etkisiyle yapılan yayınlar olduğu savunulur.[6]

Teorinin içeriği ve siyasi hedefleri

Hermann Kvergić'in teorisinin ana fikri "Türk dilinin dünyada esas bir dil olduğu ve dünya dillerindeki birçok kelimenin de Türkçeden türediği"ydi.

Güneş Dil Teorisinin tarih içerisinde oynadığı rol, Atatürk Devrimleri'ni anlamak açısından önemlidir. Ümmetten millete geçme aşamasında olan ve Batı karşısında kendisini aşağılanmış hisseden Türk milletine özgüven aşılamak Teorinin amaçları arasında görülmüştür.

Teori, Atatürk Devrimleri'nin yıktığı düzenle ve Avrupa merkezci tarih teorileriyle hesaplaşma çabası olarak değerlendirilmektedir.

Atatürk Türk Tarih Tezi'ni desteklemek için Kvergić'in hipotezinin geliştirilmesini istiyordu. Çünkü kendisine güvenen ve saygı duyan bir millet bilincinin uyanmasını istiyordu. Avrupalı tarihçilerin Türkleri aşağılamasına yanıt olarak "Türk dili, Taş ve Maden devrinde kültür kelimelerini göç yolu ile yeryüzündeki dillere yayan kadim büyük bir kültür dilidir." mesajı verilecekti

Oku da ogren ne neymis.

Simdi anladin mi "turk demek ve dedirtmenin ve de turklestirmenin" ne oldugunu

Ziya Gökalp,Türkçülüğün Esasları adlı eserinde şu bilgileri vermiştir:
Bu milletin yakın zamana kadar kendisine mahsus bir adı yoktu.
Tanzimatçılar ona: 'Sen yalnız Osmanlısın. Sakın başka milletlere
bakarak sen de milli bir ad isteme! Milli bir ad istediğin dakikada
Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasına sebep olursun' demişlerdi.
Zavallı Türk, vatanımı kaybederim korkusu ile, 'Vallahi Türk değilim.
Osmanlılıktan başka hiçbir içtimai zümreye mensup değilim' demeye
mecbur edilmişti.(s.34)

Ancak sizzler gibi fasistler ve turancilar bu teoriye ragbet gosterirler.

Boylece Ataturk'e de "irkci/fasist/akil disi rivayetler uyduran/safsataslara inanan biri" etiketlerinin verilmesine vesile olurlar.

Kabul et sen ve senin gibileri Atatürk düşmanısınız, Türk düşmanısınız ve Amerikan sevicisisiniz, yüreğin yetiyorsa kabul et, çünkü hakikat budur. Bana Atatürk'ün savunduklarını anlatmana gerek, sitemizde yapılan tüm araştırmalar DAHİYANE ATAM ATATÜRK'ÜN dahiyane tespitlerine ve ırkçılık içermeyen ilkelerine göre yapılmıştır. Benim buradaki yazılarımda da birtane bile olsun Türk olmayanlara karşı bir hakaretim yok.

Şimdi sana tokat gibi bir yanıt olacak olan ve bilimsel verilere dayanan ve hakikatı içeren, en başarılı dahiyane Atatürk araştırmacısı Sinan Meydan'ın "ATATÜRK VE TÜRK'LERİN SAKLI TARİHİ" isimli kitabından bir yazıyı paylaşacağım. Okuyun, ve aydınlanın, ve vazgeçin Amerikan seviciliğinden, ve vazgeçin ATAM'I küçümsemekten, sadece komik duruma düşüyorsunuz! ATAM'ın tırnağı bile olamıyacak insanların zavallı amerikanseverliliklerine ancak gülüp geçilir!

Kaynak: (not: diğer bilgiler için sayfayı okuyun)
:

Atatürk, Güneş Dil Teorisi, En Eski Dil Türkçe'dir, Ön Türk

Atatürk Güneş Dil Teorisi'ni, Türk Tarih Tezi'ni güçlendirmek için ileri sürmüştü. Güneş Dil Teorisi, Türk Tarih Tezi'ne göre “doğal nedenlerle Orta Asya'dan dünyanın dört bir yanma göç eden Türklerin gittikleri yerlere dillerini de götürdükleri” mantıksal çıkarımına dayanıyordu.

Güneş Dil Teorisi’ni kanıtlamak için, daha önce de ifade edildiği gibi, özellikle “kökeni belli olmayan kelimeler” Türk dilbilgisi kurallarına göre yeniden anlamlandırılıyordu.

Atatürk, Güneş Dil Teorisi’yle, Batı’nın küçümsediği, aşağıladığı Türk ulusunun dilinin, tüm dünya dillerini beslediğini kanıtlamak istiyordu. Böylece Batı’nın Hint-Avrupa Dil Teorisi’ni çürütmek istiyordu. Batı, sahiplenmek istediği ileri eski çağ uygarlıklarına, kendi dil grubu olan “Hint-Avrupalı" damgasını basıyor, böylece tarihsel iddialarını “dile” güçlendirmeye çalışıyordu.

Fakat Batı’nın Hint-Avrupa Dil Teorisi konusunda çok büyük bir sorunu vardı: Batı tüm çabasına karşın bir türlü Hint-Avrupa Dil Grubu’nun bulamamıştı. Atatürk, Batı’nın bu sorununu çözmek istiyordu (!) İleri sürdüğü Güneş Dil Teorisi’ne göre Hint- Avrupa Dil Grubu’nun kökeninde Türkçe vardı. Eğer bu iddia kanıtlanabilirse “Batı merkezli dil tezinin” yerle bir olması işten bile değildi.

En önemlisi: “Bence Güneş Dil Teorisi tutmuştur. Hint-Avrupa dilerine de uygulanabilir." diyen Atatürk, bu teoriye gerçekten inanıyordu. Atatürk: “Bence Güneş Dil Teorisi tutmuştur" derken yıl 1937’dir. Yani, Toktamış Ateş ve onun gibilerin sürekli tekrarladıkları: “Atatürk Türk Tarih Tezi'ne ve Güneş Dil Teorisi'ne gerçekten inanmıştı. Sonradan bu tezlerden vazgeçmişti" biçimindeki değerlendirmelerinin aksine Atatürk, ömrünün sonlarında bu tezden vaz geçmiş değildi; bu teze yürekten inanmaktaydı. Hatta öyle ki kendisine yıllar önce matematik öğretmeni tarafından verilen Arapça “Kemal" adının Türkçe "Kamal" şeklinde yazılıp söylenmesine izin verecek kadar çok inanmaktaydı.

Atatürk Haklıydı

“Türkçe, dünyadaki en eski dilerden biridir, hatta en eski dildir ve dünya'daki diğer dilerin pek çoğu Türkçe’den doğmuştur.” dediği ve bu doğrultuda araştırmalar yaptırdığı için Atatürk’ü eleştirenler, bugün Atatürk’ün haklı olabileceğini görmelerine karşın bu gerçeği seslendirmekten ısrarla uzak durmaktadırlar.

Atatürk’ün 1930'larda Güneş Dil Teorsi çerçevesinde gerçekleştirdiği dil araştırmaları sonunda ulaştığı bulgular, (Türk dilinin en eski dil olduğu vb.) 80 yıl sonra bu gün, bu konuda yapılan az sayıdaki fakat çok önemli çalışmalarla doğrulanmaktadır.

Batı merkezli tarihin dar kalıplarını parçalayan yerli ve yabancı bilim insanları (Kazım Mirşan, B. Gerey, Osman Nedim Tuna vb.) bugun, Türkçe’nin çok eski bir geçmişe sahip en köklü dilerden biri olduğunu kanıtlama noktasına gelmişlerdir.

Örneğin Osman Nedim Tuna, 40 yıl süren bilimsel araştırmalar sonunda Türk Dillerinin MÖ. 10.000’lere kadar dayanan çok köklü bir dil olduğunu kanıtlamıştır.

Osman Nedim Tuna, 1989 yılında yayınlanan “Sümer ve Türk Dillerinin Tarihi İlgisi ile Türk Dilinin Yaşı Meselesi” adlı eserininde Türk dilinin “eskiliği" konusunda şu çarpıcı değerlendirmelere yer vermektedir:

“Türk dilinin zamanımızdan 3500 yıl önce müstakil ve iki kollu bir dil olarak varlığı ıspatlanmıştır(...) İlk Türkçe ve ana Türkçenin muazzam bir zaman önce yaşamıış olması gerekir. Bu sonuç, benim 1978 yılı sonunda tamamlayıp 1983 ağustosunda yayınladığım, Altay Dilleri Teorisi adlı çalışmamda, Türk dilinin arkelogy ve glottochronology araştırmalarından hareketle ileri sürdüğüm yaşı, en pinti hesaplara göre, 8500'dür. (s.52-55) Şimdi bu rakam doğrulanmaktadır. Çünkü ana Türkçeden ana Doğu ve Batı Türkçesine kadar geçen zamanı da hesaba katarsak bu devreden zamanımıza
kadar geçen 5.500 yılın ikiye katlanması mümkündür.”

Yani, Türk dilinin kökleri MÖ.11.000’e uzanmaktadır ki bu tarih, Batı merkezli tarihin ve o tarihin esiri olan bilim insanlarının te- lafuz bile edemeyeceği kadar “eski” bir tarihtir.

Başka bir dil araştırmacısı Selahi Diker, 35 yıl kadar süren araştırmaları sonunda kaleme aldığı “Türk Dili’nin Beş Bin Yılı” adlı eserinde Sümer dili, Lidya dili, Hurri dili, Frig dili, Hatti dili, Truva dili, Etrüsk dili vb. Antik Çağ dillerinin Türkçe kökenli olduğunu çok kapsamlı analizlerle ortaya koymuş ve Türk dilinin MÖ. 5000’lere kadar uzandığını belirtmiştir: “Yazılı Türk tarihi ise, çağımızdan beş bin yıl öncesine, yazının Sümerler tarafından icadına kadar uzanmaktadır. "

evrensel-insan

Yeni Üye
Kabul et sen ve senin gibileri Atatürk düşmanısınız, Türk düşmanısınız ve Amerikan sevicisisiniz, yüreğin yetiyorsa kabul et, çünkü hakikat budur. Bana Atatürk'ün savunduklarını anlatmana gerek, sitemizde yapılan tüm araştırmalar DAHİYANE ATAM ATATÜRK'ÜN dahiyane tespitlerine ve ırkçılık içermeyen ilkelerine göre yapılmıştır. Benim buradaki yazılarımda da birtane bile olsun Türk olmayanlara karşı bir hakaretim yok.

Şimdi sana tokat gibi bir yanıt olacak olan ve bilimsel verilere dayanan ve hakikatı içeren, en başarılı dahiyane Atatürk araştırmacısı Sinan Meydan'ın "ATATÜRK VE TÜRK'LERİN SAKLI TARİHİ" isimli kitabından bir yazıyı paylaşacağım. Okuyun, ve aydınlanın, ve vazgeçin Amerikan seviciliğinden, ve vazgeçin ATAM'I küçümsemekten, sadece komik duruma düşüyorsunuz! ATAM'ın tırnağı bile olamıyacak insanların zavallı amerikanseverliliklerine ancak gülüp geçilir!

Kaynak: (not: diğer bilgiler için sayfayı okuyun)
:

Iki yazi da ortada duruyor.

Yazdiklarin yanit vermeye degmez, 1970 neslinin Amerikanin emir kullugunu yapan ve CIA'nin her turlu emrini yerine getiren fasist ve turanci iceriginden baska bir sey degil.

evrensel-insan

Yeni Üye
Ben senin turk postuna burunmus bir turk dusmani oldugunu yazdiklarindan gozlemliyorum.

Madem turksun , su turk oldugunu bir ispat etsene; bilimsel olarak.

Cunku genelde kimse oldugu ile ovunmez.

Olamadigi ile aci ceker.

Sen de turk olmak istiyorsun ama bir turlu olamiyorsun, cunku "turkum demek ile" turk olunmuyor.

Ben turkce dilini ana dili olarak konusan bir Anadolu yerlisiyim, ya sen nesin?

Son düzenleme:

Ogur

Yeni Üye
Sen ne Anadolulusun ne de Ataturk'un devamisin.

Kendini kandiran zavalli bir fasist ve turancisin.

Yukarida yazilasnlari iyi oku da ufurme.

Ziya gokalp gayet guzelaciklamis, "Turk deme/dedirtme" politikasinin ne oldugunu.

Sen ise 1970 neslinin bugunku fasist ve turanci devamisin.

Boş laflar, 5 yaşında çocuğun konuşma şekli, bunlar boş. Sen Milliyetçilik ve Hitlervari Cermen Irkçılığı arasındaki farkın ne olduğunu öncelikle amerikansever kafanda çöz, yoksa tüm söylediklerin boşş. Türk Soyunu, Atalarını ve Türk'lüğünü sevmek Kutsal bir değerdir, sizin gibileri bu gibi kutsal değerleri yok edemezsiniz. Siz, asıl Amerikan sevici tavrınızla Türk düşmanlığı ve Türk tarihine nefret suçu işleyerek, Türk Milleti'ne karşı ırkçılık ve faşistlik yapıyorsunuz. Hitler'in İngiliz ajanı olduğunu biliyormuydun? ABD devletinin temelleri ikinci dünya savaşı sonrasında Nazi militanları tarafından kurulduğunu biliyormuydun, Hitler'in kendisi de Musevi Türk'ü olmasına rağmen, Cermen ırkçılığının temeli olan Türk düşmanlığı yüzünden, Hazar soyundan gelen bağımsız Musevi Türklerin Avrupa'daki ekonomik çıkışını önlemek için bu Musevilere katliam yaptığını biliyormuydunuz? İşte aslında sizin gibiler, Amerikan seviciliği yaparak, bu Hitlerin Türk düşmanlığı politikasını uygulayarak faşistlik yapıyorsunuz!

Ermeni soykırımı diye birşey tabi ki de YOK. Bunu senden öğrenecek değilim de, bunu sormamın nedeni senin AKP zihniyetini bu konuda destekleyip desteklemediğini denemek içindi.

Birlikte 1000 yıldır huzur içinde kardeşçe yaşadığımız Ermeniler, İngilizler, Amerikanlar, Ruslar ve Fransızlar tarafından kışkırtılıp, kandırılıp, desteklenip ve kullanılıp, biz Türk ve Kürt'leri sırtımızdan hançerleyerek vatana ihanet ettiler. Van ve Erzurum topraklarının tamamında Ermenilerin hangi aşşağılık şartlarda insanlarımızı katlettiğini kavradığımızda aslında Rus-İngiliz destekli Ermenilerin Müslümanlara karşı bir soykırım yaptığını söylememiz gayet tabi mümkündür.

Sadece Van ve Erzurum'la sınırlı değil tabi ki, bu vahşi ihanet katliamları. Türk Ordusu, İngiliz ve Rus'larla savaşırken, Anadolu'nun tüm bölgelerinde masum sivil insanlar Ermeni çeteleri tarafından katledilmekteydi. Bu sırada, tabiki de karşılık verilmiştir, zira Ermeniler resmen Rus ve Fransız askeri üniformaları da giymekteydiler. Yani, savaş anıydı, ve vatanımızı koruduk, ve hiçbir şekilde hata yapmadık. Avrupa'da bugün bir kişi bile öldürüldüğünde tüm halkı ayaklanıp suçu Müslüman azınlığa atıyorlar ve hemen Hitlervari politikalarını üretiyorlar, ellerinde imkan olsa hepimizi öldürürler Avrupa'da.

Bu yüzden, Atalarımızın ruh halini iyi anlamamız gerekiyor, Ermeniler binlerce sivil Müslüman aileyi katlediyor, hemde savaş esnasında kancıkça, ozaman bu aileleri katledilen Atalarımızın ruh halini düşünebilirmisiniz? Ki, Osmanlı devleti onlarca idam cezası vermiştir ve bu intikam hareketlerini önlemiştir, ve devlet kararı olarak sadece tehcir kararı alınmıştır, ve zaten birinci dünya savaşı öncesindeki Ermeni nüfusu ile önce Suriye sonra ABD gibi yerlere göçeden Ermenilerin kayıtlarına bakıldığında, rakamlarda bir değişiklik olmadığı gözüküyor.

Soykırım tanımı, bir devletin açık açık mesela "X" etnik grubu imha edin gibi emirleri vermesi, ve aynen Hitler döneminde olduğu gibi açık açık sokaklarda ve gaz odalarında namussuzca katliamların askerler tarafından yapılmasıdır. Halbuki bu hiçbir şekilde yapılmadı Osmanlı Devleti tarafından, ve eğer inandırıcılıktan söz edecek olursak, ve tarihte kimin daha temiz bir topluluk olduğunu ölçecek olursak, 1992'de Türk soydaşlarımıza karşı sırf Türk oldukları için gereksiz yere yapılan vahşi(çoluk çocuğa acımadan, vahşi yöntemlerle) soykırım'ı kanıt olarak kullanmamız gerekir. Eğer Ermeni milleti 1992'de açık açık fotoğrafları'nın da çekildiği bu Türk Soykırımını yaptıysa, bu demektir ki, Birinci Dünya Savaşı esnasında da aynı vahşeti gerçekleştirmişlerdir. Bu yüzden asıl soykırım yapan Ermeniler ve arkalarında kukla gibi bunları oynatan İngiliz ve Ruslardır. Osmanlı devleti, o şartlarda bile Ermenileri tehcir ederek, Türk Milleti'nin vicdanını kanıtlamıştır.

Ve ayrıca, AİHM mahkemesinin de Doğu Perinçek'in itirazları sonrasında "Soykırım OLMAMIŞTIR" demesine rağmen, Avrupa Parlamentosunun(ve arkasındaki ABD ve İngilterenin) açık açık Türk düşmanlığı yapıp bizleri tehdit etmesi ve bizim ülkemizi bölmeye teşebbüs etmesi bu lanet adamların açık açık Türk Düşmanlığı yaparak devlet bazında nefret suçu işledikleri net bir şekilde gözüküyor. Bu düzeyde Türk düşmanılığı yapan bir ABD, Rusya ve Avrupa siyasi yönetimi varken, sizin gibileri halen bu bizim ülkemizi bölmek isteyen devletlerin bilim kurgu üreten Türk düşmanı akademisyenlerine put gibi tapınıyorsunuz. Bununla kalmayıpta, üstüne ATATÜRK'Ü küçümsüyorsunuz, Türk Soyunu ve Tarihini ırkçılık yapmadan sevenlerden nefret ediyorsunuz, ve gaflet içinde olduğunuzun belki de farkında bile değilsiniz, bilmem anlatabildim mi durumun ne kadar ciddi olduğunu?

Yeni Konular