Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hapı yutmak = ideoloji

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,431

ls2

Kahin
Onursal Üye
İdeoloji; iki sıradan insanın asla bilemeyecekleri şeyler üzerine konuşup, (başkalarının fikirleri ve yorumları üzerinden hareketle ) birbirinden nefret etmesidir.

ya ne güzel yazmışım 29 nisan 2013 te. kendimi tebrik ediyorum 🙂 şu an sitedeki başlıklara bakınca aynen bu teorimi doğruluyor.

Bazen hiçbir şeye inanmamak bilgeliktir ..aynı zamanda da erdemdir..

İntikam. geçmişin intikamı. hemde asla doğrusunu bilemeyeceğimiz bir intikam. hemde bu sözde intikamı siyasetçiler alacak öyle mi? zamanında şöyle şöyle yapmışlardı..ama onlar öldüler..ancak uzantıları yaşıyor.. napalım intikam alalım .kimden alalım; kemalistlerden,tarikatçılardan,alevilerden,sünnilerden,kürtlerden,türklerden,masonlardan,yahudilerden,yezitlerden,kızlbaşlardan,komünistlerden,ülkücülerden,askerden,polisten ,vatanseverlerden,mandacılardan vs vs..

ya bu ne saçmalık ya.. kan davası=ideoloji davası.

ls2

Kahin
Onursal Üye
Kimse açıkça dile getiremiyor ama Ankarada ölen insanlar için şucu bucu /bizden bizden değil ayrımını görüyorum insanlarda ..yazıklar olsun.. sağcılık denilen ideoloji yobazlığa götürebiliyor..

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
ivan drago'nun gözünden izlemek yazmıştım hatırlıyor musun? genel görelilik üzerine kurmuştum-kullanmıştım ben bu savı/benzetmeyi
yani ivan drago da iyi bir ikincidir -iyi bir boksördür ve rocky'i dövebilir de -dövebilir di de ve bize ivan dragonun hikayesi anlatılabilir- anlatılabilirdi de
ve biz güzel bir hikaye izleyebilirdik- ivanları da
ivan ları da sevebilirdik -bilebilirdik ve ikincileri önemseyebilirdik te
hatta rocky den ve rockylerden nefret bile ettirilebilirdik bu durumda

http://www.felsefe.net/134664-post26.html

--
Kimse açıkça dile getiremiyor ama Ankarada ölen insanlar için şucu bucu /bizden bizden değil ayrımını görüyorum insanlarda ..yazıklar olsun.. sağcılık denilen ideoloji yobazlığa götürebiliyor..

bu genel bir vicdan yansıtması tepki üretemiyorsunuz ya da duygusal tepki veremiyorsunuz
-bizdenlik hissedilmezse-ya da bizdenlik değilse de suzçsuz-günahsız -masum-göze almamış vb. uzayan şeyler de
nefret ve öfke oluşmuyor
genel bir tepkisizlik-ilgisizlik ya da (sınırlı düşünemesel) düşünsel tepki

bunu düşündüm ben de;

matrix oluştu bende hatta o patlama anında tam-tam da ne onun dediği gibi kendi kendime cümleler kuruyorum-ileri geri sarıp bi şey bulacak gibi oluyorum
orda bi şey bulacak hissedecek gibi geri sarıyorum ve düşüncelerimi yokluyorum
bi gerçeklik-bi yapaylık -evet

-diğerinden de aynısı oluşmuştu bende -diğer olayda da sanırım kameralar bunu sağlıyor
-insanların davranışlarında ib tuhaflık? (ya da anlatılamaz bi şey-???)
ve o bilgisayar oyunları gibi charlie hebdoyu oynamak-izlemek hala düşünüyorum bunu
--

son olarak;
ve artı bir not ya da
tepkilerimizi mazur görün

peygamberlere ve elçilere-görücülere (seçilmişlere) ve bildiricilere sizler inanırsınız-inananlar sizlersiniz ve (dönüp) bunu -bunları söylüyorsunuz -ilk not paragraf başı -konu mesajı için bu
bu bir ironi
isalar ve musalar ve nisalar (neonlar) değil mi ? hala

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:10 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:00 ----------

hiç duygularınızla tepki verdiniz mi bu olayda ? charlie hedbo ya da farketmez
açık konuşun-neler oluyor? matrix?

arkasını okuyamıyorsunuz tek şey bilmek istiyorum ki -o her şey
kim ve kimler ama bağlı bi ağla tüm nedenler kişiler-işler ve bilinemezlerde ve kişiler ötesi -tarihin tüm nedenleriyle de bilinmezleriyle de
elimde olmadan konuşamam
bilmemek ayıp

durup durup bi insanın kendini patlatmasındayım-patlatıyor kendini hatta iki insan da bu
yüzlere bakıyorum insanlara (örgüt üyesi diye verilen) bana garip geliyor bi eğretilik bi gerçeklik dışı-lık
matrix?

,11 eylül de birden fazla uçak ve o uçakları direk binalara sürdüler -bi gerçeküstülük bi kontrol ve manipülasyon çağrıştırıyor hatta zihin bilinmezi-manipülasyonu
yani iki pilot
?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:40 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:10 ----------

burada öfke ve nefreti işid felan çekmiyor ya da arkadakiler -gerçek
(yani ,küresel bir ağ ya da değil mi?)
tüm öfke ve nefret bilinçli olarak/biçimde belli odaklara yöneliyor
ve şiddet de

(çünkü faillerde bilinçleri yönetilmiş (yoldan sapıtılmış insanlar-akıl güdümlü insanlar) izlenimi veriyor bize değil mi?
suçsuz günahsız masum öldürücü ve azmettirici (ya da kontrolör) değil mi?
gerçek azmettirici kim?
kimler ya da?
ya da yani bu örgütü kurup küresel ağda besleyen ya da eylem yaptıran tetikleyen güçler
eyleme hazır insanlar yetiştiren bekleten güçler

kim yapıyor bunları?,
planlıyor?
ve oynuyor da?

-bi düğmeye basarak adam öldürenler ve bunları yapanlar

işid deyince ne-neler oluyor?
ne canlanıyor gözümüzde?

neden iki uçak-
neden iki insan?

neden 11 eylül de devrildi kabedeki vinç-bu bir tesadüf mü? ve (bu bir mel gibson komploculuğu olabilir farkındayım)
kabe de insanlar ezildiğinde ne hissettiniz?
bunun planlı bir komplo değilse bile bilinçli bir aracılık olduğunu gördüğünüzde?

osetya geldi akşlıma ilginçtir- benim aklıma kara karalnmış (manipülasyon bulutlu) şeylerden biri yine tekrarladım

biz dünyacak izliyoruz
bunları
bu olanları

iki insan olmasını hala düşünüyorum iki insan eşzaman
ve olup bitiyor bunalr olup bitince haberimiz oluyor
gerçeği iten bi eğretilik batıyor bize-nokta

bi şey (de) anlamıyoruz -matrix bize hepsi b
bunların

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
Hisler karışmaya başlıyor Sanalmanik..üst üste olaylar..hisler kadar kafalarda karışık.. dünya bu kadar küreselleşmemeliydi, iletişim bu kadar artmamalıydı diyorum bazen.. dünyadaki herşeyden haberdar olmak iyi değil..herkes kendi bölgesinden haberdar olmalı belkide.. yoksa hislerde karışıyor akıllarda..büyük kalabalıklar,büyük şehirler iyi değil..

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
şehirlerle ilgisi yok bunun küresel terör küresel gözdağı ve küresel kafakarışıklığı;
akıl karışmaz-çözülür bu dünyanın işleri
kimlerin ne tepki verdiği açıkça umrumda değil ve öğrenirler öğreniriz

kim kimi öldürmüş nerde?
savaş kimde nerde?

tutsak akıllara özgürlük dağıtmak için yola çıkanlar ve özgürlükçü düşüncelerle ve o tutsaklardan -sözde tutsaklardan- sözde savaşıcılar

tutsak bi akıldan daha büyük cinayet yoktur; özgür bi aklın yaşam kaybederek kaybedeceği

birine karşı savaşırsın neye?
şimdi onlar bilgisiz diyorsun mesela onlara karşı savaşıyorsun onları kışkırtarak mesela onlara karşı kışkırarakta
kime karşı kışkıracaksın

birine karşı savaşırken bi şey için savaşırsın
(ideal-ideoloji bilgi) vs.
ya yaşamını tehdit eder-umudunu
ya da yaşamını zaten tehdit edilmiş görürsün onun-
gider onla savaşırsın onun için onun kurtuluşu için
karşı tarafı kurtamak için karşı tarafla savaşanlar -savaşırsın
ve bi de bu tarafı taraf bulanlar ne ilginç değl mi? bu dünya
kendinde savaşanlar -arzularına -onları hiç saymıyoruz

adam zaten ölmüş- akıl- tutsak akıl yaşıyordu-yaşamıyordu
yoktu bu dünya da yoktum diye gösteriyordu
barış mı ona uğramamıştı -aklına bilincine hiç
inanç (sanı ya da tutum-karışma-karşıklık) içinde geberdi kendiyle -bir özgürlük görmeden -tatmadan

ölüler insan öldürüyor -canlı mı öldürüyorlar bilmiyorlar
b,lmiyoruz
ölüler ölüleri öldürüyor görüyorum ya da yaşam umudu olanları
evet yaşam umudu olanları ölüler öldürüyorlar;

(kura kura bir tanrıyı gün geçirdi -kura kura din düşmanlarını -aklında geziyor deviniyor du bunlar -bu akıllarla yaşadı
hidayet midayet gaza baza- kafasına doldurmuştu-lar bunları zaten kafasında vardı bunlar iç çekmece- bu çekmeceyle yaşadı-sürtündü -bu akıllarla yaşadı gün tüketti)

ona bu ölümsüzlüğü kim verdi adam zaten yaşamıyordu
yaşamak sayılarla mı ölçülür günlerle mi bilemedim?

yaşıyor olmak yani bedende gün sürmek yaşamak mıdır? bilmedim ben şimdi? yaşamak nedir?

ben eğer beni patlatacaksa gözlerimi görmeli -düşünüyorum öyleyse kim patlattı;
patlatttık öyleyse düşünüyoruz varız; ölebiliyoruz o halde yaşıyoruz
yaşayabiliyoruz o halde ölüyoruz
zaten ölüyoruz ne var bunda? kim kimi öldürdü? isteyen istediğini öldürsün
bu soru-n-ları çözer mi?

bir silah eldedir şimdi tamam mı?
bir de mermi gelir nerden?
bunu yapan her kimse çıksın açıksa kendi silahıyla yapsın-aletiyle ve eliyle

arkadan vurmak diye bi şey var? mesaj vermiş mesaj veren yüze verir-yüzsüzdür herhal
ölüm bir mesaj verdi mi bana? bunun kim olduğunu bilmiyorum ne dolaplar olduğunu bilmiyorum tüm aldığımız mesaj bu halkçak bu büyük mesajı aldık aldım bende

şimdi insan öldürmek bi şey değil bu neyi açıkladı?

-olmadı bu- doğaç denemeydi-

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Öyle bir ayrım yapabilen insan değildir zaten ayrıca tren garının önünde bir vesile ile herkes bulunabilirdi herşeyden önemlisi bu bir barış mitingiydi, sağcı solcusu olur mu, cidden böyle düşünen insanlar aklını yitirmiş...

UpBot

Yeni Üye
Konu kaldığı yerden devam edebilir.

Yeni Konular