Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Haydi FORA...

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 481

elbiss

Yeni Üye
Bugün yazacağım konunun esası aslında sizleri Umut yelkenkenleri arasında okurken yolculuğa çıkarmak bazen bu yolculuk eskiye özleme dair bir serüven bazense Kulun yaratıcısı olan ALLAH ına ulaşma yolculugu arayışları mihenkleri bazense eskiden dönüp günümüzün yolculukları.....

işin esası yolculuk kervanı semerlerini gemiye yükledi kervanlar gemiye ulaştı şimdi yolculuk GEMİ ile....Çünkü yelkenler tam sürat FORA dedi..

---------------------------------------------------------------------------

images

Herşey aslında ilk mısraların kaleme alınıp yazılmasıyla başlamadı mı?...o güzel hayallerin olduğu ve kurgulandığı bir hayat ile...

Hayatımızın yaşam daireleri içerisinde binbir çeşit insanlar olarak hayallere ve engin derin güzelliklere yelken açabilmek için yol almadık mı?...

Elbette her insanın kendince bir derin düşüncesinin eseri olan daireleri yaşam çemberleri vardı...

Bazen aslında her olgu göründüğü kadarıyla bu kadar saf,berrak ve temiz olamıyor bazen hayallerinin içine siyah bulutlar girip acılar ve hüzünler seni daireni yaşam çemberini kaplayabiliyor

Dünyanın biz insanlığa sunduğu o kadar güzellikler var ki ama aslında o güzelliklerle çok fazla vakit bile geçiremiyoruz hayatımız yaşam dairemiz öylesi şekil almış ki varsa yoksa sosyal hayatımızdan öte iş yaşamı dünyada başarı yaşamı çılgınlığı hali almış...

Oysa ki dünya çok güzeldi...kuşları balıkları şırıl şırıl akan nehirleri ve herşeyden herkesden çok uzak sessiz sakin bir doga yaşantısı....aslında sadece gördüklerimiz dünyanın gerçeklerini yansıtabiliyordu peki birde göremediklerimiz yaşayan canlıların yaşam mücadeleleride sizce güzel değilmiydi?...

Bence insanın bakış açısına göre Dünyanın güzellikleri değişebilir fakat önemli olan güzellikleri pencereden görebilmek diye düşünüyorum ....

Peki kaç insan gün içerisinde penceresini açıp güzelliklere bakabiliyor...Yoksa güzellikler gerçek manada azaldı mı?....

Eski-Zaman-Cocuklari.aspx
images

Güzelliklerin yogun olarak yaşandığı eski zamanların insanlarına bakıp şimdiki Modern diye atıflandırılan yaşamın insanlarına bakarsak aslında sorulmuş sorulara büyük oranda cevaplar vereceğimiz kanaatindeyim....

Ben eski insanlara aşık biriyim belkide cevaplarım onların güzelliklerine yönelik olabilir ama sizlerde araştırma yapıp samimi olduğunuzda aslında fikren ve aklen benle aynı yapıda olacağınızı göreceğiniz kanaatindeyim...

Eski insanları sevmemdeki en güzelliklerini söylemem gerekirse...

Çok samimi insanlardı çok yardımsever komşuluk hakkı nedir bilen insanlardı...BÖYLE güzel insanların arasında büyüdüm hergün bana güzelliklerini anlatan ama aslında saklanan kötülükleri gizleyen insanların arasında büyüdüm hayatımda onları tanımaktan çok mutlu oldum bazen yüregimin bir yarısı çok boş olur gözlerim hep onları arar onları özlemle ararım yüregimdeki acılar olduğunda beni samimi sevgilerinle haşretlerler acılarımı melhem olurlardı şimdi çevremde o kadar güzel insan bulamıyorum belki bende güzel olmadığım içindir bilemem...

Eski insanların acıları olmasına sıkıntıları olmasına ragmen belli etmezlerdi yürekleri kalpleri hep ALLAH aşkı ile idi ...Dogrulukları öğütlerler ama uygulayan ilk onlar olurlardı....kapı kenarlarından hareketlerini dogruluklarındaki samimiyetlerini incelerdim izlerdim gerçektede özdede öylelerdi...

Gidecek kapım olur sohbet edecek mekanım olur yüregimdeki haşretleri yakardım sindirir kenara atardım şimdi kapılarım gidecek mekanlarım dünyanın engin açılan o kendisi oldu...

Biliyormusunuz?..

images

Dünyada ne olduğunuzun yada ne olacağınızın pek önemi yok ...aslında benim için öyle sizler için nasıl bilemem sonuçta hepinizin farklı hayalleri istekleri arzuları var

Bana birgün sorduklarında şu soruyu iletmişlerdi....Ne iş yapmak istersin diye...?..

Cevaplayamadım cevabını veremedim çünkü hiç düşünmediğim bir yerden cevap gelmişti...belkide soruyu yanlış sormuştu....

Hangi işe yönelik hayalin var deseydi cevaplarımı çabucak verebilirdim ama Ne iş yapmak istersin dediğinde durakaldım cevaplayamadım...

Zaman benim adıma geçiyor aslında geçtiği süreçleri pek önemsemiyorum neticede birgün buradan gideceğim çok önemi yok....Bneim için önemli olan geçen süreçlerimi ne kadar iyi değerlendirebildiğim....

Bu dünyada ALLAH ımı kaybetmeyi hiç istemem ama olurda birgün kaybedersem ona bilmesi için şunu söylemek istiyorum Ne olursa olsun ben seni herşeyden çok fazla sevdim....Yüreğim hancerle dolsada kalbim acılarla yogrulsada ben seni sevdim ve seni sevmekten söylemeyi ve haykırmyıda hiç çekinmedim..

Bu dünyada gezdiğim süreçler içerisinde gözlerim kalplerim yüreklerim hep seni aradı hep snei anlatan kelimeler darcıklar sözler söylemler aradı ama insanların o doyurucu özellikleri eskisi kadar sahip olamıyorlar belkide eski insanları sevmemin en güzel nedeni o olsa gerek....

Seni dinlerim umuduyla sohbete gittiğimde hayatımın ilk kareleri olduğunda bana yine dünyadan bahşedip anlatılar oysaki ben dünyayı değil seni dinlemek seni anlatan sözlere sahip olabilmek istiyordum....çünkü gözlerim sana dair en ufak parçayı arar hale geldi...

Biliyorum bazen bagnaz bazen çaresiz bazense vurdumduymaz biriyim ...

Aslında herşeyin bir nedeni kendimle yüzleşmemekle başlıyordu aslında herşeyin nedeni sıkıtısının kaynagı seni ararken yanlış kapıları açmamdı ...

Ben cevapları bilecek kadar değerli biri değilim olamamda çünkü dünya hayatında o kadar güzel insanlar var ki belki onların yanına kadar bile gelemem ama şu var ALLAH ım ÖYLE güzel bri hayat vermişssin ki biz insanlığa ve düya yaşamına herşey seni merak eder durur....

Bu dünyadan ayrılmaktan öte insan sevdiklerim giderse ben yalnızlıkla ne yaparım diye korkuyor ...Korkular üzerine düşününce çaresizliği hatırlayabiliyorsun biliyor insan hayatında hiç yalnız değil değerli yüce yaratıcısı ALLAH var ama hayt ÖYLE değil ki....İnsan bazen güzelliklerle neşrelemek ister yürektir bu kalptir ister çünkü öyle güzellikleri görmüştür ki doyamamıştır tadını çok kez alsada hiç bitmesin ister ama ÖYLE değil ki bitiyor birgün herşey bitmek üzere Kodlanmış...

images

Birgün herşey bitiyor.....etrafında gördüğün görebildiğin o güzellikler hep bitiyor etrafına yeni güzel insanları güzel şeyleri eklemek istediğinde sayıları 1-2 geçmiyor eskisi kadar hayatına çok hızlı güzelliklerş katamıyorsun olmuyor çünkü belki herşey sorun büyümekle başladı...

Bazen dersin keşke küçük kalsamda herşey eskisi kadar toz pembe güzel gözükse...ama aslında bu sadece bir hayalden öte...Büyümek zorundayız yaşamak zorundayız yaşarken acılarla üzüntülerle kavrulmak ayakta dik kalmak zorundayız dogru olan buydu çünkü bizden istenen buydu ama işte yinede insan gidecek bir kapı aradığında bilir ki esas yuva o samimi ALLAH dostlarının güzel sıcak dolu kalpleri...

Çünkü onlardaki o güzellikler çok içten ve canan....onların kalplerinde hiç kötülük yok sana dair hiç surat asmazla oldukları gibi ciddi ve samimiler en azından senin gördüğün pencerenden BÖYLE idi esasını bilemezsin tabi..

images

Zaman ve vakit o kadar çabuk geçiyor ki...bilemiyorsun ne zaman sabah oldu yada akşam diye ....her sabah ve aksam çılgınlıgında yeni bir macera yeni bir yelken aslında her geminlen yolalıp yelkenlere ynei yolculuklara açıldığında biliyormusun insanın aklı hep geridekilerde oluyor acaba mutlular mı acaba güzel geride bir iz bırakabildim mi diye?..

sorular haşretler herşey bu konuda açık ve samimi olmak lazımdı....yazarken kaleme alırken bile eller saf temiz ve duru olmalıydı herşeyi açık ve net yazabilmeliydi...çünkü senden öncekiler aynı durulugu ve saflıgı temizliği sana karşı yapabiliyorlardı ne güzellik görüp algıladıysan uygulaman önemliydi...

images

Bazen gemide seyahate çıkıp uzun bir yolculuk yapmak istersin geminde hiç kimse olmasın istersin özellikle Dünyaya dair hiç bir şey olmasın istersin belkide dünyalık tek yüküm sadece sırtlanıp üzerine aldığın gemin ve yelkenin olacak ki zaten sana ağırlık katan en büyük semerin değimiydi .....?

Aynen ÖYLE....

Eşşek bile biz İnsanlardan daha iyi semer ve merkef yükleniyor...Biz insanlar yüklerimizin farkında değiliz olanları ayrı tutuyorum bir bulgurun içindeki istisna güzel bulgurlar kadar ama genel manada bugünlerin Modern evrelerinde Aslında Batıl ın göz boyamalarını yaşıyoruz...belkide benim pencerem buğulanmıştır bilemem....

images

İnsanların yaşantılarına baktıgında aslında kendi yaşantına hiç bakıp göz atmazsın yani ne kadar para kazanmışsın yaşantında hayallerine dair neleri istersin diye ....bazen isteklerini karşılayıp karşılamamada kararsızsındır acaba der durur bazen istediklerini uzun süreler erteler almazsın....ama bunu hiç dile getirmez söylemezsin snele ilgili olandır...

Peki görünürde olan insanlar...?...

Ekmek parası için kıt kanat geçinip geniş bir aileye bakmak zorunda kalan insanlar yada yakın zamanda

ERMENEK te yaşanan olayda bir YAŞLI ANNENİN dediği sözler....""Benim Oğlum Yüzme Bilmez""diye..

Ve aynı Ailenin ağabeyinden çıkan sözler....."Kardeşim geçim sıkıntısı ve borçlarından ötürü MADEN e girip çalışmak zorundaydı..fazla ücretten dolayı yol paraları ve yemekleri kesilmişti verilmiyordu gitme çalışma dedim ama gitmek zorundayım sigorta ve borçlarım için mecburum diyordu...."...

Sonra Ağabey yutkunaklı ve çaresiz şekilde şunları söyledi...

""Kardeşim anneme babama bakıyordu şimdi onlara kim bakacak ailem bana gelse bende durmazlar dedi birde geride kalan yengemiz var umarım kardeşim sağ çıkar dedi""""

İşte insanı hayatta tutan ALLAH tan umulan kesilmeyen umutlar değilmiydi....?..Belkide bize insanlığımızı yeniden hatırlatan o gerçeklik UMUT değilmiydi?....

Aynen öyle...

UMUT bitmeyen son görülmeyen kapıların IŞIĞI ve ANAHTARIDIR....Hiç tanımadın bir insana DUA edebiliyorsun çünkü UMUT ile İNSANLIĞI yeniden hatırlıyorsun....UMUT ile ALLAH ı daha iyi hatırlayabiliyoruz tabi herdaim olması daha önemli...işte bazen insan nankör olabiliyor hepimiz için geçerli...

Bir anneye babaya bakan evlat o kadar güzel ki o kadar değerli ki....İnsan bazen o evlat ayrı düşmesin geride kalmasın diyor ...Anaya bakıyorsun yaşlanmış hayatı epey ilerlemiş ama ANNE YÜREĞİ bu evlat arzusunun verdiği acılarla yüregi dolu sancılarla gelmiş kurtulsun diyor ben zaten yaşlandım gayri diyor yürek istiyor bana kim bakacak demiyor sadece UMUTLA yanımda olsun diyor...

İşte sevgi sözcükleri ve mısralarıyla başlıyor UMUT ların kapıları ..Bitmeyen ve en çaresiz anda insana insanlığa o engin GÜCÜ veren UMUT.....

Ailenin kendisine ve profiline baktıgında fakir bir aile oldugu belli fakirlikle kendilerini yargılamıyorum yanlış anlamayın aksine yüceltmek istediğim için ÖYLE dedim...

images

Çünkü bir insanın zengin yada fakir olması önemli olan değil ....Önemli olan bir insanı zengin yapan o yüregindeki saf temizlik ve samimiyet halidir...bu insanda varsa zengindir...yoksa dünya malı dünyada kalır zenginlik dünyada senin rahat yaşamana vesile olur ama sadece dünyalığın kadarıyla rahat yaşarsın unutmayalım ki dünyada ne kadar rahat yaşarsak o kadar ALLAH tan uzaklaşmış oluruz tabi her gönül ALLAH ile yakınlaşmak istermi yada her gönüL ALLAH ı arar mı ? orasını bilemem bu insanın kendi seçimi arayışı ve tercihine bağlıdır diyelim...

Herneyse Aileye dönmem gerekirse:.

Yoklukları oldukça var belki dünyalık bir kaç durumları halleri vakitleri vardır emme Annenin yüregi çok temiz çok sıcak gözüktü uzak diyarlardan...kısmen azda görsem oğlunuda tanıyamasamda o sıcaklığı kendisinden aldım....İnsan bazen uzaklardan yardım getirmek ulaştırmak ister ama olmaz....çünkü zamanından evvel söylediğimde bana karşı kızgın bari ifadelerle gelmişlerdi hatta o zamanın dilimlerinde ifadelerimin son kelimesinide ÖYLE yapmıştım....

Yasaların torbalaşıp hamur çorbası olacağını söylediğimde de beni aşure yapmışlardı...işte hayat BÖYLE bazen derenin ucuna kadar gelirsin getirirsin söylersin Sosyal gerekli dersin var olan işareler yeteri kalmıyor yetişemiyorsun dersin ama insandır bu bildiğini yapar uygular sen kimsindir derler sana çünkü gözlerini bürümüş o makamların haşretleri sende ünvan olmayınca dogruların sadece kendilerine has olduklarını bilirler çünkü dünyanın getirdiği o servet yüklü ihtiraslar kaprisler gerçeklerin ötesi berisidir...

Sen mi ?...Sende de bu gramın tanecikleri var bu lakin çünkü kimse akkaşık hüsamettinin oğlu necmi abnin torunu değildir
smile[2].gif
....

Bazen ufak göle köprü yapılmak istenir ya hani bazen derler göle köprümü olur diye....gerçektende düşündüğünde insan ufak göle köprümü olur der ama ufak göl dahi olsa eğer insanın ihtiyacı köprü ise o köprüleri görüp kurabilmek önemli diye düşünüyorum yoksa ufak göle her insan kayık sandal götürüp dizebilir önemli olan insanlığa köprüleri kurabilmekte...bağları safları sıklaştırabilmekte....

images

Velhasılı kelam sözlerde meclislerde laflar bitmez hele Dünyada hiç bitmez...bu dünyada ne kadar konuşur sözlerini uzatırsan o kadar kelamlar sözler açılır ama önemli olan az söz çok icraat değilmidir...

Sizlerden insanlık olarak kendimde dahil şunu isteyebilirim ne olursak olalım yada gün hayat bizi nereye getirirse getirsin olabildiğince çam sakızı kadarıyla bile olsa yeter ki gönülden samimi içtenlikli olsun yetimlere bakabilmeyi fakirlerin gözetebilmeyi gerektiğinde haklarını koruyabilmeyi zengin ama gerçektende ALLAH üzere yar ve yol izleyenleri koruyup gözetlemeliyiz..

images

işin özü bazen yelkenler FORA dediğinde yolculugunuz başlar KERVAN yolculugu biter artık yol GEMİ ile devam eder fakat şu var bu işler gönül işeride derya işleridir her kulun ALLAH a duydugu saygı ve özveri güven işlleridir yoksa dünyada kim temiz ve çok güzel ki ALLAH dostlarının dışında ama her insanın yine hatası var hata demek DUR anlamı değil aksine daha fazla erdem daha fazla takaaat daha fazla güzelliğe erişmektir....eğer insan önünde her hataya yıkılıp kala kalacak ise o zaman bu hayat hiç yaşanmaz hal alır aksine her hatadan bir ders ile yol alabilmek önemlii...

Nice güzel insanlığın güzel Dünyalığında İNSANCANA DEĞERİ GİBİ YAŞAMAK nasip olsun İnşallah diyelim...Her nasiplikte tek akla gelen ALLAH olsun gerisi fani ve oyalamacanın kendisi işte.ne kadar başarılı olur insan işte orasını bilemem...nasip diyelim.

Böyle...

Son düzenleme:

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler. Konuyu güncel tutalım herkes görsün 🙂

Yeni Konular