- 23 Ara 2012
- 4,763
- 319
- 83
Bu nasıl olabilir? ''ibret al bak onlar gibi (inançsız-ateist vs) olma '' derken, bu ibretlik olarak işaret edilenler /örnek gösterilenlerde de insan değil mi?
Sınavımız, inançsız insanlara doğru örnek olamamız sebebi ile başarısızlıkla sonuçlanıyor. İnançsızlara iyi örnek teşkil edecek örnek davranışları sergileyemiyoruz hatta onları davranış,söylemler v.s. ile daha da uzaklaştırıyoruz.
İnandım demek yeterli değildir. İnanan kişiler önce neye inandığını çok iyi anlamalı ve idrak etmeli sonrasında bunu çevresi ile paylaşmalı fakat bu paylaşım öfke, kin ya da dayatma içermemelidir.
Allah inancı taşıyan kişiler yaşamlarını bu doğrultuda yaşamadıktan sonra inandım demekle ya da bir dine mensup olmakla ya da dini müeyyideleri yerine getirmekle sorumluluklarından kurtulduğunu sanmamalıdır.
İnançlı kişilerin sorumluluğu çok daha fazladır ve inançlı olmak sözde değil özde olmalıdır. Başka insanları hor görmek bize düşmez böyle bir şeye hakkımız yok hepimiz Allah'ın bir kuluyuz ve herkesin yaşamının yargıcı değiliz. Herkes önce kendi yaşamını düzeltmeye çalışmalı ve yaşamı ile örnek olmaya gayret etmeli tüm bunları gönülden yapmalı ki Allah kalplerde olanı bilendir. Kimin neyi niçin yaptığını en doğru o bilir, bizler ise görünene bakıp aldanabiliriz.
İnançsızlara Allah'ın yolunda ilerleyenler olarak geçmişten güne iyi örnekler teşkil edebildik mi edemedik mi? Bireysel olarak başarabilenler var fakat insanları inançsız olmaya teşvik eden eylemlerde bulunanlar çok daha fazla bu sebeple kendi yaşamını düzgün yaşayan kişi sorumluluğunu bireysel olarak yerine getirir. Öte Alem'de bir kişinin inançsız olmasına sebep olacak tek bir eylem yapmış, söz söylemiş isek onun da hesabını vereceğiz. Din alimlerin üzerindeki yük bu yüzden çok fazladır.
İnsanları dine ve Allah'a yaklaştırmaktan sorumlu olan inançlılar olarak çoğunluk uzaklaştırmaya vesile oluyor peki bunun hesabını vermeyecek miyiz? Vereceğiz...Bireysel olarak çabalar bu yüzden çok önemlidir. Beni kim duyar kim dikkate alır diye düşünmemek gerekiyor her inançsız insandan inançlılar olarak sorumluyuz. Onlara örnek olup doğru yolu gösteremedik. Bireysel olarak onlar da hesap verecek fakat biz de payımıza düşen ne ise onun hesabını vereceğiz.