Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

IŞİD köleleri yaşadıkları

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 5,591

evrensel-insan

Yeni Üye
Reel(Gerçek) İslam insanların yaptıklarına değil, Kuran'a, Sünnete bakılarak anlaşılır.(Onların neye baktığı değil senin-benim neye baktığımız önemli)

Mezhep-ilmihal- farklılıklarında rahmet vardır. işid-taliban gibi gruplara her ne kadar mezhep dense de onların yaptıkları mezhepçilik bile değilken yaptıklarına mezhep savaşı demek İslam'ı yaralamaktan öteye gitmez.

Ilk kafa kesme Kerbela degil mi, o zaman mezhep mi vardi?

alpi

Yeni Üye
Ayrıca gene insanların yaptıklarına göre karar veriyorsunuz. Reel İslam'a göre değil.

evrensel-insan

Yeni Üye
Evet değil mi demek ki mezheple ilgisi yokmuş.

Eee o zaman hangi muslumanliktan bahsediyorsun?

Kesen mi musluman kafasi kesilen mi?

Buna kim karar veriyor.

O olaydan sonar islam ilk defa uce bolundu.

Sunniler

Siiler ve

Hariciler.

Daha sonar da caglar gecip kuran yetersiz kalinca da bolunmeye devam etti.

Sirf sunni mezhebinin kendi bunyesinde 4 kolu var.

alpi

Yeni Üye

Buna kim karar veriyor.

Sunniler

Siiler ve

Hariciler.

Bakın önce şunun adını koyalım. İslam dininin kaynağı Kuran ve sünnettir.

Bunları kabul edip yapmaya çalışan Müslümandır.

Müslümanlar bunları yapmaya çalışırken bilerek yada bilmeyerek her ne sebeple olursa olsun yapmış olduğu hatalar ile İslam'ı yargılayamazsınız.

----

Kerbela olayından sonra değil bu bölüşme daha önce olmuştur fakat tarafların ismi belirttikleriniz değil.

Hariciler, Yezidiler ve imam Ali taraftarlarıdır. Bunlar dışında kalanlar da vardır fakat tarihte rol oynamadıklarından zikretmeye gerek yok.

Kuran'ı Kerim'in yetersiz kaldığı gibi bir durum söz konusu olmamıştır asla olamazda.

Sizin bölünme diye kötülediğiniz mezheplerin ortaya çıkmasında İslam dini rahmet vardır diyor.

Önceki mesajımda da söylemiştim bu mesajımda da söyledim yine söylüyorum.

İslam, mezheplerde(ilmihal-ibadet şekillerindeki farklılıklarda) rahmet vardır diyor.

evrensel-insan

Yeni Üye
Bakın önce şunun adını koyalım. İslam dininin kaynağı Kuran ve sünnettir.

Bunları kabul edip yapmaya çalışan Müslümandır.

Butun bu farkli mezhepler bu diyor zaten.

Müslümanlar bunları yapmaya çalışırken bilerek yada bilmeyerek her ne sebeple olursa olsun yapmış olduğu hatalar ile İslam'ı yargılayamazsınız.

Hatanin ne olduguna kim ve nasil karar veriyor?

Ya da bir mezhepin yaptigi kendisine gore hatali degil ki, baska mezhebe gore hatali.

Kerbela olayından sonra değil bu bölüşme daha önce olmuştur fakat tarafların ismi belirttikleriniz değil.

Soylersen,m ogreniriz.

Hariciler, Yezidiler ve imam Ali taraftarlarıdır. Bunlar dışında kalanlar da vardır fakat tarihte rol oynamadıklarından zikretmeye gerek yok.

Tarihten mi silinmisler?

Kuran'ı Kerim'in yetersiz kaldığı gibi bir durum söz konusu olmamıştır asla olamazda.

Neden mesala akilcilar ile kalbciler farki. Yorumcular ile aynen uygulayanlar farki.

Sizin bölünme diye kötülediğiniz mezheplerin ortaya çıkmasında İslam dini rahmet vardır diyor.

"Kotulemek?!" siz neden boyle iftiracisiniz? Kotuledigimi nerden cikardiniz.

Tarih tarihtir ne kotulenir ne de iyilenir, nasil yasanmissa odur.

Önceki mesajımda da söylemiştim bu mesajımda da söyledim yine söylüyorum.

İslam, mezheplerde(ilmihal-ibadet şekillerindeki farklılıklarda) rahmet vardır diyor.

Iyide o rahmet kan dokuyor.

İnci Birinci

Yeni Üye

Buna kim karar veriyor.

Sunniler

Siiler ve

Hariciler.

Ablamla yaptığımız bir sohpeti aklıma getirdiniz. Kur'an dili'ydi sohpet. Ben "Allah isteseydi ve gerekseydi Kur'an'ı Türkçe indirirdi" dedim, ablam hayretle yüzüme baktı " Ama İnci, o zaman Türkçe mi vardı? dedi. Öylesine zeki ve bilgili ablamdan duyduğum bu söze gülerek cevap vermiştim; ( yoktu ise de) kainatı yaratan Allah, isteseydi o zaman Türkçe'yi de yaratırdı demiştim. Yanakları al al olmuştu 😕 Aynı anne-babaya sahip iki kardeşiz, ama ben inançlıyım, o inançsızdır. Demek istediğim şu ki; insanlar farklı düşünüp,farklı inanabilirler.

Kur'an-ı Kerim'in yetersiz kalması diye bir şey söz konusu değildir. Bu Allah'ın vaadidir. Yeter ki insanlar doğru anlamayı ve kullanmayı bilsinler. Sunni mezhepler arasında temelde görüş farkı yoktur, yaşam koşullarına göre uygulamada kolaylaştırıcı faktörlere değinilir ve dört mehsep sahipleri koşullara göre bir diğerine uyabilir. Aralarında ihtilaf yoktur. Ancak kötü emelli beyinler bazı kitaplarda gerçeği değiştirerek insanların akıllarını karıştırmaya devam etmektedir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Ablamla yaptığımız bir sohpeti aklıma getirdiniz. Kur'an dili'ydi sohpet. Ben "Allah isteseydi ve gerekseydi Kur'an'ı Türkçe indirirdi" dedim, ablam hayretle yüzüme baktı " Ama İnci, o zaman Türkçe mi vardı? dedi. Öylesine zeki ve bilgili ablamdan duyduğum bu söze gülerek cevap vermiştim; ( yoktu ise de) kainatı yaratan Allah, isteseydi o zaman Türkçe'yi de yaratırdı demiştim. Yanakları al al olmuştu 😕 Aynı anne-babaya sahip iki kardeşiz, ama ben inançlıyım, o inançsızdır. Demek istediğim şu ki; insanlar farklı düşünüp,farklı inanabilirler.

Kur'an-ı Kerim'in yetersiz kalması diye bir şey söz konusu değildir. Bu Allah'ın vaadidir. Yeter ki insanlar doğru anlamayı ve kullanmayı bilsinler. Sunni mezhepler arasında temelde görüş farkı yoktur, yaşam koşullarına göre uygulamada kolaylaştırıcı faktörlere değinilir ve dört mehsep sahipleri koşullara göre bir diğerine uyabilir. Aralarında ihtilaf yoktur. Ancak kötü emelli beyinler bazı kitaplarda gerçeği değiştirerek insanların akıllarını karıştırmaya devam etmektedir.

Sana tek bir soru .

Madem Kuran yeterli idi de, neden farkli mezhepler ve fikihlar ortaya cikti?

Bunlarin her biri kendine gore musluman ve digger kendi disinda kalani da musluman olarak gormuyor.

Hatta birak gormemeyi bir birini itham ediyor ve katlediyor.

Neden?

Ya da bugun itibariyle kuran'i ve islami onecikaran bunca mezhepten hangisi digerlerine gore muslumandir ve bunu belirleyen kimdir/nedir?

İnci Birinci

Yeni Üye
Ben bilmem hocam bilir. Anlatsam da anlamayacaksınız buna adım gibi eminim. Ayrıca alimle tartışabilecek alimlik seviyesinde değilim. Bağışlayın aydınlatamadım ama hata benim değil,ampül smileyi yok.

evrensel-insan

Yeni Üye
Ben bilmem hocam bilir. Anlatsam da anlamayacaksınız buna adım gibi eminim. Ayrıca alimle tartışabilecek alimlik seviyesinde değilim. Bağışlayın aydınlatamadım ama hata benim değil,ampül smileyi yok.

Beni kendin ile karistirma. Benim anlayamayacagim hic bir sey yoktur.

Cunku ben anlamam, algilarim.

Yani soyleneni/yazilani kendi degerlerim ile degil; verenin verdigi sekilde algilarim.

O yuzden anlamak sadece soyleneni/yazilani kendi subjektif degerlerin ile dogrulamak/yanlislamaktir.

Algilamak ise verileni verildigi gibi kendi subjektif degerlerini katmadan ve dogrulama/yanlislama ikilemine girmeden, objektif olarak almaktir.

Aslinda senin beni degil; once kendini aydinlatman gerekir.

Yani yukaridaki sorulari bana ya da baskasina yanit vermek icin degil, kendine yanit vermin icin ogrenmen gerekir.

Tabi bu sorular ve yanitlari seni ilgilendiriyor, ya da onemsetiyor ya da etki veriyorsa.

Zaten bunlar algi olarak yoksa, bu sorularin da senin icin bir anlami yoktur.

İnci Birinci

Yeni Üye
Beni kendin ile karistirma. Benim anlayamayacagim hic bir sey yoktur.

Cunku ben anlamam, algilarim.

Yani soyleneni/yazilani kendi degerlerim ile degil; verenin verdigi sekilde algilarim.

O yuzden anlamak sadece soyleneni/yazilani kendi subjektif degerlerin ile dogrulamak/yanlislamaktir.

Algilamak ise verileni verildigi gibi kendi subjektif degerlerini katmadan ve dogrulama/yanlislama ikilemine girmeden, objektif olarak almaktir.

Aslinda senin beni degil; once kendini aydinlatman gerekir.

Yani yukaridaki sorulari bana ya da baskasina yanit vermek icin degil, kendine yanit vermin icin ogrenmen gerekir.

Tabi bu sorular ve yanitlari seni ilgilendiriyor, ya da onemsetiyor ya da etki veriyorsa.

Zaten bunlar algi olarak yoksa, bu sorularin da senin icin bir anlami yoktur.

Daha önceleri neredeydiniz,neden kendinizi dehlizlere kilitlediniz? Olağanüstü bir dehasınız,ama doğanın kanunu bu, aşırı ışıkta insan yönünü bulamıyor. Evet haklısınız,ben karanlık dünyanın insanıyım,mafyanın tetikçisiyim,bilgi benim işime yaramaz,o yüzden semtime uğramaz. Algıçlarım,dalgıçlarım kapalı devre yaptı küçükken 😱:biggrin:

Yeni Konular