Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İstanbul'da Hilafet Yürüyüşü

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2,817

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Hilâfet veya Halifelik (Arapça: خلافة‎ ); İslamda sonra gelen, yerine geçen, ardından gelen anlamında, Muhammed'in ölümünün ardından oluşturulan yönetim makamıdır. Bu kişilere "halife-i resullullah" (Allah elçisinin halifesi) denilmiş, idare ettikleri siyâsî ve hukukî yönetim makamına da halifelik ismi verilmiştir. Halifenin nasıl seçileceği İslamda kesin kurallara bağlı olmamakla birlikte ilk dört halifenin sahabenin önde gelenlerinin seçimi ve biat alma, sonraki halifelerin ise babadan oğula veraset yoluyla intikal ettiği görülmektedir. Makam başlangıçta siyasi bir yönetim erkini tanımlar iken sonradan siyasi-manevi bir otoriteye dönüşmüş, Sünnilerin temsilciliğini üstlenmiştir.

Hizb-ut Tahrir yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir gösteriyle hilafet çağrısı yaptı.

Fatih Camisi'nde Cuma namazının ardından toplanan kalabalık, Fevzi Paşa Caddesi'ne inerek yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında trafik tamamen durdu. Siyah ve beyaz renkte tevhid bayrağı taşıyan kalabalık Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü. Parkın ön bölümünde erkekler arka bölümünde de kadınlar toplandı. Tekbir getiren kalabalık, "Türkiye'den Mısır'a, Endonezya'dan Fas'a, Lübnan'dan Kürdistan'a hilafet, hilafet " sloganları attı.

Açık hava toplantısı şeklinde geçen eylemde, "Genel olarak İslam Ümmetine Özel olarak Güç ve Kuvvet Ehline Sondan Bir Önceki Çağrı" başlığıyla uzun bir bildiri okundu. Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar tarafından okunan ve sık sık Hilafet sloganlarıyla kesilen bildiride İslam coğrafyasındaki Suriye ve Irak'taki mevcut durum ve İslami gruplar eleştirilerek, "Hilafetin kurulması için çalışmak zaruridir. Hilafet büyük bir farzdır. Farzların anasıdır ve farzların tacıdır. Hilafeti kurmak ve bir halife var etmek farzdır. Hem de nasıl bir farz biliyor musunuz? Terk edilmesi durumunda çok büyük günahı olan bir farz" denildi.

SONDAN BİR ÖNCEKİ ÇAĞRI

"Hizb-ut Tahrir halkına yalan söylemeyen bir liderdir", şeklinde devam eden bildiride şu ifadeler yer aldı:
"İşte bu yüzden Hizb-ut Tahrir İslam'ın fikirlerine yeniden güven tazelemek için elinden gelen bütün çaba ve gayreti sarf etti. İkinci çağrımızı 2 Eylül 2005'de bundan tam 10 yıl önce yaptık. Bugün ise sondan bir önceki bu çağrıyı, Müslümanlar nazarında hilafetin kamuoyu olduğu bir zamanda yapıyoruz."
Bildirinin okunmasının ardından dua edildi. Kalabalık 2 saat süren eylemin ardından dağıldı.

X

FAdmin
Onursal Üye
Bana toplama geldi, kucucuk cocuklari toplamislar felan.. Toplumda karsiligi varmi sizce @dijital?

evrensel-insan

Yeni Üye
Bu haberi ben siteye koysam, farkli algilanirdi.

Bu da kisilerin ne kadar sabit fikirli, onyargili, pesin hukumlu oldugunu gormek Adina bir ornektir.

Kimisi yalan derdi, kimisi iftira atardi, kimisi neyse!

asil

Yeni Üye
Daha haber yeni konmuş evrensel, bu ne acele? Fırsat mı kolluyorsun?

Bu olay gerçekse eğer ( dijital üye yayınladığına göre gerçekliğini araştırdığını düşünüyorum, aksi kanıtlanırsa elbette o' da paylaşılır) zaten BOP hayali yolundaki senaryolardan biri olduğu bariz şekilde sırıtıyor, anlayana tabii.

Elbette böyle düzmece olayların ( ve bazen düzmece haberlerin) bir takım kesimlerin etkisi altında kalmasını sağlayarak kargaşa zemini hazırlandığını 21. yy'ın beşikteki bebesi bile anlar.

evrensel-insan

Yeni Üye
Daha haber yeni konmuş evrensel, bu ne acele? Fırsat mı kolluyorsun?

Bu olay gerçekse eğer ( dijital üye yayınladığına göre gerçekliğini araştırdığını düşünüyorum, aksi kanıtlanırsa elbette o' da paylaşılır) zaten BOP hayali yolundaki senaryolardan biri olduğu bariz şekilde sırıtıyor, anlayana tabii.

Elbette böyle düzmece olayların ( ve bazen düzmece haberlerin) bir takım kesimlerin etkisi altında kalmasını sağlayarak kargaşa zemini hazırlandığını 21. yy'ın beşikteki bebesi bile anlar.

Aferin, bazi olanlarin BOP temelinde oldugunu algilayamasanda, bu haberin bir BOP temelinde oldugunu algilamissin.

Eh en azindan bu da bir seydir.

evrensel-insan

Yeni Üye
Darısı başına.

Ben senin gibi "isime gelmediginde BOP" DEMIYORUM.

Ben BOP'un ne oldugunu ve nasil isledigini her olan olayda goruyorum.

Yani senin gibi gorunurdeki "ISID mi, PYD mi?" cikmazina girmiyor ve birini digerine tercih etmiyorum.

asil

Yeni Üye
Sen "herşeyi bilen evrensel" sin zaten biliyos 🙂))

Hem de çok tarafsız, adil ve gerçekçisin, onu da biliyos 🙂))

alpine

Yeni Üye
Demokratik hak...

evrensel-insan

Yeni Üye
Demokratik hak...

Tabi ki demokratik bir haktir.

Yalnizx burda unutulmamasi gereken dictator ve surekasinin devlet ve polisinin davranis tarzidir.

Her turlu eylemde terror estiren polis, her nedense bu eylemde "demokratik hakka" izin vermistir.

Zaten dictator ve surekjasinin her turlu eylemde "kendi eylemleri" oldugunda, "demokratik hak" algisi ve algi operasyonu pek yaygindir.

Cunku her demokraside oldugu gibi, demokrasi sadece "kendine demokrasi" dir.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
@asil haber gerçekse derken videosunu da koydum, videoyu kendim çekmedim herhalde...

@X karşılığı var tabii ki hem de tahmin edeceğinizden çok daha fazla üstelik tüm dünya çapında...Ümmet yürüyüşü olarak kabul ettikleri bu yürüyüşün Türkiye duyurusunu günler öncesinden yaptılar ve gerekli makamlara haber verildiği için müdahale de olmadı.

Hizb-ut Tahrir çok fazla sayıda yandaşı olan bir parti/örgüttür sadece ülkemizde değil birçok ülkede yandaşları vardır. Ülkemizdeki faaliyetlerini ağırlıklı olarak Facebook üzerinden sürdürüyorlar. Benim bilmediğim başka sayfaları da vardır mutlaka...

Hilafet konusuna gelirsek; ülkemizde, İslam ülkelerinde ve Müslümanların bulunduğu diğer ülkelerde hilafet çok sayıda kişi tarafından istenen bir durumdur.

Örgüt ve faaliyetleri hakkında biraz daha bilgi verirsek durumun ciddiyeti anlaşılır sanırım.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi

Hizbu't Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar'ın konuşmalarına Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz, bu geçmişten sadece bir örnek;

11214105_816105501807273_3723381575013809303_n.png

Hizb-ut Tahrir İslamcı siyasî parti. Amaçları, Müslüman coğrafyasından başlamak üzere bütün dünyayı İslam dininin egemenliği altına sokmak ve hilafeti yeniden kurmaktır.[1] Faaliyetleri sadece siyasî ve fikrîdir.
Parti, uluslararası olup ABD, Afganistan, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Cezayir, Fas, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tunus, Türkiye, Suriye, Ürdün gibi ülkelerde faaliyet göstermektedir.

Son düzenleme:

asil

Yeni Üye
Yani, AB' nin İB versiyonu mu oluyor?

(Dijital yayınladığın haber yalandır demedim, dijital yayınladığına göre
güvenilir olacağını ifade ettim. Dikkatli okumanı öneririm)

Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Yani, AB' nin İB versiyonu mu oluyor?

(Dijital yayınladığın haber yalandır demedim, dijital yayınladığına göre
güvenilir olacağını ifade ettim. Dikkatli okumanı öneririm)

AB'nin İB Versiyonu derken?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:02 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:00 ----------

@evrensel-insan

Başkanlık sistemine karşı oldukları için sizin düşündüğünüz gibi özel bir taviz verildiğini düşünmüyorum sadece öncesinden haber verildiği için yürüyüş engellenmedi.

X

FAdmin
Onursal Üye
@dijital bilgiler icin tesekkurler yalniz birseye deginmek istiyorum. Simdi bu hilafeti kavramsal olarak dinini yasamak isteyen her musluman isteyebilir, dogal yani bunda abes birsey yokta yapilan propogandanin zamani yeri amaci felan isin icine girince insan sorguluyor samimiyetini..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
@dijital bilgiler icin tesekkurler yalniz birseye deginmek istiyorum. Simdi bu hilafeti kavramsal olarak dinini yasamak isteyen her musluman isteyebilir, dogal yani bunda abes birsey yokta yapilan propogandanin zamani yeri amaci felan isin icine girince insan sorguluyor samimiyetini..

Aslında ben kendi adıma hilafet beklentisini de doğru bulmuyorum çünkü günümüz şartlarında böyle bir makam tahsis etmek çok zor yani bana göre beyhude bir çaba fakat arka planda mesaj yollanan birisi ya da birileri var mı onu da bilemiyorum...

alpine

Yeni Üye
[/COLOR]@evrensel-insan

Başkanlık sistemine karşı oldukları için sizin düşündüğünüz gibi özel bir taviz verildiğini düşünmüyorum sadece öncesinden haber verildiği için yürüyüş engellenmedi.

@dijital, soyle ki; eger bu iktidara muhalif birseyler soylemek gibi bir niyetle yuruyus, gosteri, basin aciklamasi vs yapmaya kalkisirsan, haber vermen birsey ifade etmezdi, izin vermezlerdi, yinede yurumeye kalksan, tomalarla gavura sikar gibi gozune gozune suyu sikarlardi.

Bu yuruyus iktidari rahatsiz etmemis olacak ki, boyle bir uygulama yapilmamis.

Gonul ister ki; fikrini beyan etmek isteyeni, bu fikir ne kadar ipe sapa gelmez de olsa, kimse tayzikli suyla supurmeye kalkmasin...

alpi

Yeni Üye
Bu haberi ben siteye koysam, farkli algilanirdi.

Bu da kisilerin ne kadar sabit fikirli, onyargili, pesin hukumlu oldugunu gormek Adina bir ornektir.

Kimisi yalan derdi, kimisi iftira atardi, kimisi neyse!

Gene yalan konuşuyorsun. Ne zaman doğru konuşmaya başlayacaksın. İftira da atmışsın. Ama neyse görmezden mi gelmeliyim ne?!

asil

Yeni Üye
Bazı insanlar ne kadar yanılgı içinde. Ne kadar öznel ifadelerde bulunuyorlar şaşmamak elde değil.

İstanbul'da sık sık toplu yürüyüşlere, protestolara falan tanık oluyorum, hiç polis müdahelesi olmuyor. Ama tarihte pek çok defalarca örneğine rastlanmış olan bazı ağır tahripli yürüyüşlere belirli yerler dışında izin verilmemesi de abes değil. Çünkü Vandallardan İstanbul az çekmedi.

Demokrasi, hak, özgürlük evet ama, karşılıklı olmak kaydıyla. Milletin taşını kaldırımını sökerek , arabaları talan ederek, camı çerçeveyi indirerek yapılan eyleme yürüyüş demek mümkün mü?

Tarih bir sürü kanıtlarla dolu, elleri vicdana götürüp öyle konuşmalı.

evrensel-insan

Yeni Üye
Bazı insanlar ne kadar yanılgı içinde. Ne kadar öznel ifadelerde bulunuyorlar şaşmamak elde değil.

İstanbul'da sık sık toplu yürüyüşlere, protestolara falan tanık oluyorum, hiç polis müdahelesi olmuyor. Ama tarihte pek çok defalarca örneğine rastlanmış olan bazı ağır tahripli yürüyüşlere belirli yerler dışında izin verilmemesi de abes değil. Çünkü Vandallardan İstanbul az çekmedi.

Demokrasi, hak, özgürlük evet ama, karşılıklı olmak kaydıyla. Milletin taşını kaldırımını sökerek , arabaları talan ederek, camı çerçeveyi indirerek yapılan eyleme yürüyüş demek mümkün mü?

Tarih bir sürü kanıtlarla dolu, elleri vicdana götürüp öyle konuşmalı.

Bu bir algi ve bilinc meselesidir.

Sen olan algi operasyonu temelinde olan bariscil bir eylemi, sanki bariscil degilmis gibi degerlendirirsin.

Sonucta polisin saldirisi eylemin bariscil olup olmamasi ile ilgili degil; eylemin icerigi ile ilgilidir.

Iste sen tum ulkeye yayilmis diyelim gezi bilinci eylemlerini algi operasyonu ile algilar ve yukardaki gibi degerlendirirsin.

Halbuki gezi eylemi gayet bariscil ve anayasal hak olan bir eylemdir.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:12 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:10 ----------

AB'nin İB Versiyonu derken?

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:02 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 19:00 ----------

@evrensel-insan

Benim ne dusundugumu nerden biliyorsun?

Diktatore karsi olan cok eylem onceden haber verildi.

Ayrica anayasal olarak eylem bir haktir ve habere de gerek yoktur.

Yuruyusun engellenmemersinin tek sebebi, dictator ve surekasinin yaptiklari ile ortusmesi.

Yeni Konular