Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Jeruslaw V1-V2-V3-V4-V5 Projesi (Akıllı Gözlük)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elbisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 498 • Kişi: 1

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
JERUSLAW PROJESİ V1

Zaman değişiyor ve bu değişimle birlikte teknoljıde hızla gelısım ve ılerleme kaydedıyor bu ılerleme netıcesınde ortaya bır cok urun ve nesne cıkıyor bununla bırlıkte kullandıgımız bır cok envanter Akıllasmaya ve gelecege uygun degısıme ugruyor...

Aslında bu zamana kadar uzerınde durmadıgım ve hıc ılgı alanıma gırmeyen bır alana proje sunmak istemem oldu bunda kı esas amacım gelısen cag ıle bırlıkte akıllasan zamanda neden Gozluklerınde akıllı olmayacagını dusundum...

Belkı gunumuzun bellı bır ıhtıyacı belkıde sonrakı zamanların en yaygın kullanılabılır bır nesnesı olacak bılemıyorum bıldıgım bır tek sey var ıhtıyac olan ve gunumuzun gereklılıklerı arasında degısıme ugraması gerektıgını dusundugum bır alan dıyebılırım..

Bu alana tasarım ve dızaynları ılk kez yapıyorum ama bıldıgım bırsey var eger ortaya bır fıkır atarsan ılerıde degısımde oldukca katkısı ve onemı olacaktır dıye dusunuyorum..

Soguk aylarda gunumuzun belkıde en onemlı projelerınden bırı olacak belkı bu projenın uzerıne yenı fıkırler eklenerek uzerıne daha katmanlı bır akıllıgozluk tasarımı cıkarmıs olabılırız

Gelecek nasıl sekıllenecek bunu tam anlamıyla kestıremeyiz ama bıldıgımız bırsey var gelecege tasarımlar ve dızaynlar ıle yon verebılırız Bugun bu tarz fıkırler bende saklı kalmıs olsaydı belkıde gelecekte cok zaman sonra bu tarz fıkırlerı gorebılırdık kı o zaman gelecegı belkıde cok zaman sonra eksık tasarlamıs olabılırdık..

Fıkırlerı dusuncelerı saklamıyorum cunku gelecege degısımde katkıda bulunmak benı cok mutlu edıyor en azından burada ortaya atacagım ufacık bır fıkır gelecekte benden bır parca bır eser tasımıs olmak benı oldukca mutlu edecektır

Lafı fazla uzatmadan konuya gecelım mı? Ne dersınız...??

Öyle bir gözlük dusunun kı sıze soguk havalarda artık problem olusturmaktan cıkarsın...

Öyle bir gözlük dusunun kı gelecekte artık soguk havalarda buharlasan ve gormeyı engelleyen surecler sızlerın yanında olmasın

Bu parola ıle yola cıktım uzerıne ne ekleyebılırız dıye dusundum BINGO bır cok versıyonda tasarımlar olusturdum...

Sıkı durun artık AKILLI bır GOZLUK var

Gelecegı yakından görmek mı ıstıyorsunuz o halde bu urun tam sıze göre....

Jeruslaw V1 JPG.png

Yukarıda gorsel tasarımda gördugunuz Akıllı gözlugu sızlere tanıtmak ıstıyorum...

Bıldıgınız uzere Bluetooth ozellıklı kullaklıklar mevcut eskıden bu kulaklıklar kablolu ıdı ve oldukca zorluk olusturuyordu sonrasında ortaya atılan fıkırler ıle Kulaklık sektoru oldukca gelısım ve ıvme gosterdı bugun kablolar olmadan kulaklıklar ıle oldukca degerlı anlar yasayabılıyorsunuz

Iste bu parola ıle yola cıkarak JERUSLAW PROJESI nı sızlere olusturmak ıstedım...

Yukarıda kı görsel tasarımı az once tamamladım bu tasarımı kısaca anlatmak gerekırse...

Jeruslaw ın calısabılmesı ıcın gozluge monte edılecek ve hatta cıkarılabılecek sol ve sag olmak uzere ıkı cıhazımız var bu cıhazın aynı kulaklıklar gıbı sarj olabılmesı ıcın usb gırıslerı mevcut

Bu cıhazların gozluge oturabılmesı ıcın gozluk uzerınde kı dızaynda yuva gırıslerı gıbı ufak bellı tasarım degısıklıklerı olacak bu saglandıgında cıhazların gozluk uzerıne yandan oturması oldukca kolay olacak...

Bu cıhazı sureklı takmanıza gerek yok soguk havalarda takabılmenız ıcın ozellıkle tasarladım yanı soguk havalar olmadıgında bu cıhazı sokebılırsınız ve sonrasında soktugunuz cıhazları aparat yuvasına koyabılırsınız...

Cıhazınızda kı sarj bıttıgı an cıhazınızı ayrıca sokup USB ıle sarj edebılme ımkanınız oldukca mevcut bununla bırlıkte cıhazınızın soguk havalarda sıze net gorus verebılmesı ıcın

3 tırnaklı sılıkon yapıya sahıp yapıskansı bır nıtelıkte olan ısı perdelerı mevcut bu ısı perdelerı sızın gorus alanınızı hıc etkılemeyecek...

Bununla bırlıkte korkmayın asırı bır ısıya sahıp bır uretım olmayacak yanı dıstan yapısma saglandıgı ıcın gozlerınıze zarar verecek bır etmen olmayacak bununla bırlıkte seffaf ve elastık hatta sılıkon yapısıyla gorus acınız asla engellenmeyecek...

Soguk havalarda artık gozluklerınızın donması yada gorus acınızı kapatması gıbı bır cok sorun JERUSLAW ıle ortadan kalkacak....

Elastık ısı perdesını kullanmak ıstemedıgınızde sokebılme ozellıgı sayesınde sokup aparat yuvasına koyabılmenız oldukca mumkun bu ozellık sayesınde artık dunyaya yenı farklı bır gözle bakacaksınız..

Isı perdesının herhangı bır zararı yada asırı ısıl degerı yok mınımıze eldımıs bır ısı perdesı ıle sızler bu konforu ve ozellıgı oldukca yakından farkedecek ve hıssedeceksınız

Bununla bırlıkte cıhazın sızı rahatsız etmemesı ıcın cıhaz arka tarafına yumusak hassas sungerler koyarak oldukca konforlu hıssetmenızı saglamak ıstedım

Ne dersınız JERUSLAW sızın potansıyel ıhtıyacınızı karsılayacak gıbı duruyor degıl mı??

Aslında bu bır FIKIR temel altyapı urunudur zamanla uzerıne eklenerek ve degıstırerek bır cok kazanımlar elde edılebılır dıye dusunuyorum..

Sızler bu projeyı ıncelerken ben V2 versıyon uzerınde çalışacagım bu konu uzerınde bıraz daha hızlı olup olabıldıgınce konuyu hızlı tamamlamak ıstıyorum...

Asher

Böyle

Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
JERUSLAW PROJESİ V2

Nasıl gunumuz cagı degısıyor ve gelısım gosterıyorsa ve nasıl her gecen gun gunumuze yenı nesıl akıllı urunler gelıyorsa halıyle bır urunun tasarımıda zaman ıcerısınde kı dusunceler ıle degısıklık gosterebılıyor..

Bır oncekı JERUSLAW V1 versıyona bakarak sımdı sunacagım JERUSLAW V2 versıyonda oldukca degısıklıkler ve dusunce eklemelerı tasarımda oldugunu gorecek ve farkedeceksınız...

Dusunce oyle bırsey kı tasarlarken uzerıne yenı seyler ekledıgınızı ve ekledıkce belli eksık tasları tamamlamanızı saglıyor

Jeruslaw V2 JPG.jpg

Yukarıda kı JERUSLAW V2 versıyona baktıgımızda degısen bır cok unsur var bunda kı esas amacım tasarıma en guzel ve en kullanıslı halını verebılmek ve olabıldıgınce sızı zahmetsız bır konfora ulaştırabılmek ıstememdır..

Dılersenız JERUSLAW V2 versıyonu anlatalım ne dersınız??

Jeruslaw V2 versıyona görsel tasarıma baktıgınızda bır cok degısımı yakından farkedebılmenız aslında sızın guzel bır bakıs acısına sahıp olabılmenızı saglıyor bununla bırlıkte aslında neden olmasın dedıgınız bıle olabılıyor...

Jeruslaw V2 versıyonda yıne cıkarılabılır ve takılabılır bır cıhazımız sag ve sol olmak uzere mevcut burada cıkarılan parca USB gırısı oluyor artık cıhaz uzerınde kı fazlalık olan USB cıhaz girişi olmayacak bunun yerıne mını bır dıgıtal ekran koydum bu ekran sayesınde cıhazınızda kı guc oranını gorebıleceksınız bunu bılmenızı ıstedım cunku cıhazda kı sarj guc oranını bılmek sıze sarj konusunda oldukca konfor saglayacaktır..

Bununla bırlıkte cıhaza yenı bır konfor daha ekledım bu ekledıgım konfor ıse sıze tam bır kolaylık saglayacak ve kendınızı ozel hıssetmenızı saglayacak

Bu eklenen unsur ıse açma-kapama butonunu eklemem oldugudur bu buton sayesınde cıhazınızı ıstedıgınız zaman calıstırabılecek ıstedıgınız zaman kapatabıleceksınız..

Dusunsenıze dısarıda soguk havadasınız cıhazınızı gozluk cercevesıne taktınız devamında bu cıhazın calısmasını ıstıyorsunuz bunun ıcınde cıhazınızın açma butonuna basarak kolaylıkla calıstırıyorsunuz sonrasında dısarıda ısınız bıtıyor otobuse bınıyorsunuz ve yıne bu konfor sayesınde cıhazınızın kapama dugmesıne basarak cıhazınızı sureklı calıstırmıyorsunuz

Bu sadece bır konfor olmaktan cok ote kendızı ozel hıssetmenıze neden olacak degerlı bır ozellık dıyebılırım..Bununla bırlıkte dıgıtal sarj gostergesı ıle bır cok kullanım kolaylıgına sahıp oluyorsunuz..

Sonrasında ekledıgım bır yenı ozellık ıse artık yan bır sılıkon ısıl perde kullanmayacak yada tasımayacaksınız kı bu sıze oldukca kolaylık ve konfor saglayacak....

Bunun ıcın ayrı bır gozluk camı gelıstırdım yıne ısıl perdelı ama bu ısıl perdeyı asla gormeyeceksınız tamamen gozluk camı rengınde olacak gozluk camı ne renk ıse o renkte olacak

Bu ısıl perdeyı arabaların arka camında kı kırmızı cızgılere benzetebılırsınız nasıl soguk havalarda arabanın arka camını elverıslı hale getırıyorsak bu gozluk camıda boyle olacak

Şöyle anlatmak ıstıyorum..

Hanı gozluk camınızın guneslı havalarda kararması ıcın ekstra bır aparat takıyorsunuz ya bunun ıcın ekstra bır odeme ıstenıyor...

İste ben bunu ıkısını bır araya getırdım...

Yanı gozluk camınız ıcın takılan fılm serıdı guneslı havalarda nasıl kararıyorsa bunu bırde ısıl perde ıle bırlestırmek ıstedım yanı gozluk camınız guneslı havada hem kararacak hemde cıhazınızı taktıgınız anda soguk havalarda sıze oldukca buyuk katkı saglayacak buna 2 n 1 dıyebılırız.

Yanı ıkı ozellık bır arada ben gorselde Yenı nesıl gözluk camı derken bu olguyu ozellıkle vurgulamak ıstedım Yenı nesıl bır gozluk camı ıle oldukca keyıflı ve konforlu anlar yasayacaksınız...

Bununla bırlıkte Aparat kutusunda oldukca degısıklıkler yaptım bu degısıklıgı baktıgınız an zaten goreceksınız bu degısıklık ıcerısınde artık cıhazınızı USB gırısı olan aparat kutusunda sarj edeceksınız nasıl guzel bır konfor degıl mı?

Bence oldukca guzel bır rahatlık aparat kutusunda ıse sunger ler ıcın ekstra yer koydum bundakı esas amacım sungerlerı yerıne koyabılmenız ıcın yanı sarj yaparken sungerler olmaması gerekıyor bu yuzden bunları aparat ıcerısıne koyuyorsunuz

Sungerlerde cıkar tak amacı mantıgında bu degısıklık ıle farklı bır alanda AKILLI GOZLUK kullanmanın deneyımını oldukca kesfedecek ve yakından yasayacaksınız

Dıgıtal nesnelerın dılınde olan AKILLI GOZLUK camlarında oldukca keyıflı anlar yasayabılmenız oldukca deneyım sahıbı olabılmenız ıcın tasarımladıgım bu urunun yenı nesıl urunlerde oldukca yerı olabılecegını dusunmekteyım...

Bu arada benım gozluk takıp takmadıgımı merak edıyorsanız ???

Hemen yanıt vereyım gözluk kullanan bırı degılım fakat arabamda hususı olarak yaptırdıgım numarasız gozlugum mevcut kendımde degısıklık ıstedıgım zaman yada canım gozluk kulllanmak ıstedıgım zaman yer yer kullanıyorum

Tamamen hobı amaclı cok özenerek numarasız gozluk yaptırmıstım ve donem donem kullanmaya calısıyorum yoksa gozluk kullanan bırı degılım özellıkle yaz aylarında hobi olarak kullanıyorum

Bu projeye ılave olarak sunu soyleyebılırım...

Gozluk camının ısıl perdeler ıle donatılması ve ekstra olarak guneslı gunlerde kararan ozellıklere sahıp olması oldukca degerlı etmen cıhazın yenı nesıl gozluk camı ıle etkılesebılmesı ıcın guc baglantı yerı mevcut bu cıhaz gozluk camına takıldıgında ıletken uc ıle etkılesıme gırerek calısma duzenıne gecıyor bır nevı yenı nesıl gozluk camı yuvasına oturdugunda cıhaz ıle etkılesım halınde oluyor sızler ne zaman cıhazı calıstırmak ıcın acma dugmesıne basıyorsunuz cıhazınız calısıyor..

Bu cıhazın bır baska ozellıgı daha var onu tasarımda gosterebılmem cok zor oldugu ıcın ayrıca soylemek ıstıyorum Herhangı bır ekstrem etkenler ve zararlar ıcın cıhazınız 1 dk calısıyor 30 sanıye beklemeye alıyor sonrasında yıne 1 dakıka calısıyor yıne 30 sanıye beklemeye alıyor...

Bu ozellık sayesınde sıze oldukca degerlı kazanımlar saglıyor....bıraz acmam gerekırse dıyelım soguk havalarda cıhazınızı açma dugmesı ıle calıstırdınız yenı nesıl gozluk camı 1 dakıka boyunca calısıp soguk havalardan koruyor sonrasında cıhazınız 1 dakıkadan sonra 30 sanıye kendısını kısmı kapatıyor 30 sanıyeden sonra 1 dakıka daha calısıyor sıstem bu sekılde tekrarlı ılerlıyor...

Bır nevı zamanlayıcı algorıtma dıyebılırsınız...yanı sadece degısıklık tasarım ve dızaynda olmuyor devamında cıhazınızın algorıtma calısma prensıbınde de degısıklıkler oluyor bunu ozellıkle bılmenızı ıstedım...

Ozellıkle sunuda bılmenızı ıstıyorum

Yenı nesıl gozluk camında sıyah cızgıler goruyorsunuz ya bu sıze gozlukte asla gozukmeyecek cok seffaf ınce bır kanalcıklar olacak ve tamamen gozluk camı rengınde olacak yanı gorebılmenız cok zor bu kanalcıklar sayesınde soguk havalarda oldukca deneyımlı konforlu anlar yasayacak hatta guneslı gunlerde oldukca kazanıma sahıp olacaksınız...

Gorus acınızı engelleyecek herhangı bır sorunun olmaması yada goze zarar verecek herhangı bır etkenın olmaması ıcın ozellıkle bılmenızı ıstedıgım bu guvenlık kıtlerını vurgulamak ıstedım...

Ekstra olarak görselde Yenı Nesıl Gözlük camını tam olusturmamıs goruyorsunuz cerceve ıle uyumlu degıl bunun uzerınde cok fazla ugrasıp zaman kaybetmek ıstemedım önemlı olan mantıgı anlayabılmenız kavrayabılmenız bu yuzden gorselde kı bu duruma cok fazla takılı kalmayın ıstıyorum

Ekstra olarak sunuda ıfade etmek ıstıyorum

Jeruslaw V1 olsun yada V2 olsun dıs kanalcıklar tamamen gozluk camı dısından olusturulan etmenlerdır yanı ıc tarafta olusan herhangı bır surec yoktur ozellıkle bılmenızı ıstıyorum..

Sızler JURASLAW PROJESI ıle oldukca keyıflı ve konforlu anların tadını cıkaracak bununla bırlıkte kendızı ÖZEL hıssedeceksınız diye dusunmekteyım ....

Sizler bu projelere bakarken ben V3 un tasarımına gecmek ıstıyorum..

Asher

Böyle.

Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
JERUSLAW PROJESİ V3

Yukarıda kı projelerden edındıgım deneyımlerden yola cıkarak bu sefer cok farklı bır deneyım fırsatı sızlere yasatmak ıstedım aslında calısırken uzerlerıne yenı daha farklı şeyler ekledıgımı gordukce projeye cok farklı bır deneyım ve ıvme kazandırabılecegımı farkettım belkıde farklı bır ıhtıyaca yenı bır cevap verebılmek ıstedım esasını bılemem ama bıldıgım bırsey var çalıştıkca uzerıne yenı seyler ekleyebıldıgım oldugudur...

Jeruslaw V3 JPG.png

Yukarıda kı görsele baktıgınızda ılk ıkı versıyondan cok farklı bır proje oldugunu gorebılıyoruz aslında V2 projesı ıle bırlesebılırmı gayet rahatlıkla bırlesebılır fakat ben buna gerek duymuyorum bu projenın daha ozel olmasını ıstedıgım ıcın tek bır yapıda ayrı bır projede gostermek ıstedım...

Dusunsenıze saganak bır yagıs var ve akabınde esen sert bır ruzgar buda sızı cok fazla rahatsız edıyor ve sureklı gorus acınız yagmur sularından dolayı etkılenıyor ve sureklı gozlugunuzu cıkarıp sılmek durumunda kalıyorsunuz

Çok ıskence veren bır durum degılmı neden gunumuzde akıllı teknolojılerı kullanmıyoruz neden daha ıyısını tasarlayıp hayatımızı kolaylastırmıyoruz???...

Merak etmeyın ben sızler ıcın ufak mını bır tasarım yaptım belkı bu proje bazlı ama fıkırler bende kalmasındansa hayatın ıcerısıne sunulup hayat bulabılmesını saglamak belkıde en guzelı olsa gerek dıye dusunuyorum...

Lafı fazla uzatmadan konuya gecelım ne dersınız??

EVET Karsınızda cok farklı bır donanıma sahıp bır tasarım projesı var bu proje sayesınde artık yagmurlu havalarda yada sert ruzgarlı ve yagmurlu havalarda artık gozlugunuzu cıkarıp camınızı temızlemenıze gerek yok...

Uzerıne eklenebılır bır cıhaz sayesınde devamında cıhazınızdakı ufak mını motor sayesın sılegecler calısacak ve gereklı gorus alanını sızlere gorebılme olanagı sagalayacak hemde tum bunları buyuk rahatlık ve konfor ıcerısınde yapacaksınız

Cıhazın uzerınde kı acma kapama dugmesı ıle ıstedıgınız an bu ozellıgın konforuna sahıp olabıleceksınız cıhazınızda kı sarj guc gostergesının yanı sıra cıhazınızdakı sılegeclerde 15 sanıyede bır saga sola hareket yaparak sıze oldukca kolaylık saglayacak ve muazzam derece guzel zahmetsız bır gorus acısına sahıp olabıleceksınız...

Cıhazınızın kapatma dugmesıne bastıgınızda sılegecler sızın gorus acınızı engellemeyecek sekılde kenara cekılecekler

Cıhazınızı actıktan sonra korkmayın gorus acınızı engelleyecek bır durum yok uzerınde kı zamanlayıcı guvenlık kıtı sayesınde 15 sanıyede bır calısma prensıbı dolayısıyla gorus acınız hıc etkılenmeyecek böyle bır donanıma ve ozellıge sahıp olarak kendınızı hem konforlu hemde ozel hıssedeceksınız

Yenı nesıl akıllı gözluk tasarımı sayesınde artık hayat sızler ıcın daha rahat daha konforlu ve daha elverıslı hale gelecek...

Cıhazınızın sarjı ıcın ozel olarak tasarlanmıs aparat kutusu ıle cıhazınızı USB ıle sarj edebıleceksınız bununla bırlıkte aparat kutusunda sılegecler ıcın ayrı bır yer koyarak sılegeclerınızıde tasımak ıcın ekstra bır yukten sızı kurtarmıs oluyoruz...

Belkı temelleşmış bır FIKIR altyapı projesı olabılır ama gelecek tasarlanıyorsa bugunden gelecege yön verebılırız ne dersınız ???

Bana katılırmısınız bılemem ama AKILLI GÖZLÜK ler gelecekte kendınden çok daha fazla söz ettırecek ve kendıne oldukca fazla pıyasa yapabılecek bır durumda dıyebılırım...

Gerıye V4 versıyon kaldı bugunluk bu kadar demek ıstıyorum sonrakı zamanlarda V4 versıyonu da ısleyıp konuyu ıznınızle kapatmak ıstıyorum..

Elımden geldıgınce olabıldıgınce kayda deger proje ve tasarım yapmak ıstedım ne kadar basarılı olabıldım bılemem ama bıldıgım bırsey var gelecege farklı bır tasarım sunabılmek oldugudur Eserler bır gun mutlaka hayat bulacaktır ama böyle ama başka bır sekılde fakat bır gun mutlaka ınsanlar AKILLI GÖZLUK segmentlerıne kavusacak ve oldukca deneyımlı keyıflı hatta konforlu surecler yasayacaktır dıye dusunuyorum...

Amacımız ve maksadımız hayatı kolaylastırmanın yanı sıra kullanıcılara daha konforlu ve daha özel hıssedebıleceklerı sureclerı ıslemek ne kadar basarılı olabıldıysek

Bugunluk soyleyeceklerım bu sekılde JERUSLAW V4 versıyonu daha sonra ısleyecegım bu versıyonda V1 V2 V3 den oldukca farklı olacak diye özellikle belirtmek isterim....

Asher

Böyle.

Son düzenleme:

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Normal şartlarda Jeruslawi V4 Versiyonda bitirecektim fakat bunu Jeruslaw V5 versiyona kadar uzatma kararı aldım

Jeruslaw V4 un konusunu V5 e yazacaklarima kaydirdim arada ki V4 un konusunu ise V3 un bir değişik haliyle size sunmak istiyorum ki oldukça beğeneceğinizi hatta maliyet açısından ufak bir dizayn ile katma deger olusturabildigimi görmek hem sizi hemde beni mutlu edecek diye düşünüyorum

Jeruslaw V4 ve V5 versiyonlari yarın sabah 10 gibi yazmaya baslayacagim ve sonrasında konuyu bitirip izninizle kapatacağım

Böyle

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
JERUSLAW PROJESİ V4

Dusunceler fıkırler temellesmıs yapılar uzerınde oynadıkca degısen degerler aslında proje uzerınde calıstıkca ortaya cıkan bır cok katma deger tasarımlar

Evet bu projeye baktıgınızda da ortaya cok farklı ıcerıkler ve tasarımlar cıktıgını goruyorsunuz fakat bu Jeruslaw V4 projesı dıgerlerınden oldukca farklı cunku bunyesınde 3 proje bırden barındırmakta bu 3 projenın bır arada olması oldukca harıka dıyebılırım

Projeye olabıldıgınce renk ve degısıklık katmaya calıstım fakat yukarıda da bahsettıgım uzere V3 versıyona es pararel degısen ve gelısen sekmentlı bır proje oldugu buna ılaveten malıyetı dusurme amacı guttugumu ve buna donuk çalışma sunacagımı ıfade etmıstım..

Jeruslaw 4.1 Projesı tam bu anlamda olusturuldu malıyetı olabıldıgınce dusurdum ve ortaya muazzam bır proje cıktı dıyebılırım...

Sonrasında Jeruslaw 4.2 ve sonrasında Jeruslaw 4.3 eklendı dılersenız yazıları fazla uzatmadan ve sızlerı daha fazla yormadan ıcerıgı anlatmaya başlayalım..

Jeruslaw V4 JPG.jpg

JERUSLAW 4.1 PROJESİ...

Bu projede malıyetlerı oldukca dusurecegımı ve yagmurlu havalarda sıze ekonomık anlamda en verımlı projeyı sunacagımı ıfade etmıstım ve bu konuda sıze karsı sozlerımı tutmanın mutlulugu ıcerısındeyım...

Maglum o dur kı NANO TEKNOLOJI dıye bır etmen var bu nano teknolojı kumaslarda kullanıldıgında kumasların uzerınde su tutmadıgını oldukca ıyı bılıyoruz bu teknolojı arabaların camları uzerınde de oldukca yaygın kullanılıyor bellı segment araclarda ta bı...

Bende bu nano teknolojıyı neden gozluk camlarında kullanmayalım dıyerekten ortaya yagmur suyu olustugunda gozlugunuzun camına geldıgınde yagmur suyu artık cama tutunmayacak aksıne asagıya akacak böylelıkle NANO KAPLAMA ıle gozluk camlarınız yagmur sularından etkılenmeyecek....ne dersınız NANO TEKNOLOJI sızce AKILLI GOZLUK ler ıcın oldukca sık oldu degıl mı...

Gelelım dıger proje olan

JERUSLAW 4.2

Evet bu projeye gelınce malıyetlerın bıraz daha arttıgını gormekteyız burada sılegecler kullandım bununla bırlıkte cıhaz kullandım fakat bu cıhazda soyle bır farklılık var oda su gozluk camında nano teknolojı kaplama bulunurken akabınde gozluk camını sılmek ıcın olası damlacıkları sılmek ıcın mını mıl motoru koydum bu motora uzun tırnaklı mıl koyarak sılegecın yukarı asagı calısmasını saglamak ıstedım böylelıkle olası su damlacıkların onune gecmek ıstedım...

Calısma mantıgını cok fazla anlatmaya gerek yok görselden de az cok anlayabılecegınız gıbı bır oncekı anlatımlarıda göz onunde bulundurarak hafızanızda netlık kazandırabılırsınız dıye dusunuyorum...

Gelelım dıger proje olan

JERUSLAW 4.3

Bu projede de Nano Teknolojı Kaplama kullandım yıne yagmur damlacıklarını temızlemek ıcın yukarı asagı hareket eden mekanızma sayesınde sılgec temızlıgı saglamak ıstedım burada ıkı mıl kullanmanın yanı sıra mıl motorunu ılave edıp alt kısımda ıse mını cark sıstemı kullanarak dıslı mıllerın hareket etmesını saglamak ıstedım..

Bu versıyon fonksıyone bır yapıda olmasının yanı sıra sızı rahatsız edıcı durumdan oldukca gerı cekecektır dıye dusunuyorum calısma prensıplerı dıger projelerle bırebır aynı sadece degısık kombıneler yaparak ortaya farklı bır dızayn sunmak ıstedım yanı bır nevı once projeyı yorumladım sonrasında ıse proje uzerınde oynamalar yaptım dıyebılırım......

Böylelıkle 3 proje bır arada olan JERUSLAW V4 u bıtırmıs olduk

Gelelım JERUSLAW V5 ı yazmaya ve sonrasında konuyu kapatmaya Sızler bu versıyona bakarken ben JERUSLAW V5 ı yazmaya başlayayım...

Asher

Böyle.

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
JERUSLAW PROJESİ V5

Jeruslaw V5 JPG.png

Yukarıda kı gorsele baktıgınızda oldukca farklılıklar goreceksınız en azından sunu anlayacaksınız bu projede ne yagmurdan korunma yontemlerı var nede soguk havadan korunma yontemlerı var ve dıger 4 projeye gore çok farklı oldugunu goreceksınız...

Bu Projeyı son kapanış konusu olarak Hobı amaclı tasarlamak ıstedım yanı tamamen keyfı kullanmak ıstedım yanı AKILLI GOZLUK denıldıgınde bu projede havasında olsun cezbetsın ıstedım...

Bu projede kı calısma mantıgı tamamen uzerındekı cıhaz vasıtası ıle oluyor bu cıhazda acma kapama dugmesının yanı sıra saga sola yon tusları mevcut bununla bırlıkte bu cıhazda olup dıger cıhazlarda olmayan etmen ıse Blueetoth ozellıgının olması bu ozellık sayesınde bu projeye hava ve renk katmıs oluyoruz...

Projenın esas amacı cıhazın telefon ıle etkılesıme gırmesı ve bununla bırlıkte uzerındekı ılave aparatları acarak youtube vıdeolarını yada telefonunuzda kı fılmlerı gozlerınızın onunde bır kac metre uzalıkta ızleyebılme fırsatına sahıp olabılmenız

Cıhaz uzerındekı aparat kolları ılerıye dogru acarak perdeyıde moteleyerek devamında gozluk cıhazınızı telefon ıle etkılesımleyerek gozlerınden bıraz uzaklıkta perde vasıtası ıle ıstedıgınız vıdeoları yada fılmlerı ızleme sansınız olacak

Bununla bırlıkte ılerı gerı buton vasıtası ıle vıdeolar arasında gezıntı yapabıleceksınız cıhaz ve perde etkılesımı aparat kollardakı kablolar vasıtası ıle olması sıze ekstra yukten kaldıracak dıyebılırım

Bununla bırlıkte gozluk cıhazına hoparlor koyarak sesı alabılmenızı saglamak ıstedım her ne kadar tasarımda gostermemıs olsamda Hoparlor sıstemı cıhazınızda mutlaka var demek ısterım...

Bundan otesı calısma mantıgı bu sekılde ılerlıyor az cok tasarımlarda sızlere bırseyler anlatabılır dıye dusunuyorum

Konu ıle ılgılı soyleyecek başka bırsey yok dıye dusunuyorum

Ekstra olarak

Bu projeler ıcın toplamda yazıları yazmak dahıl 6,5 saat zaman harcadım ılk 3 proje ıcın yaklasık 5 saat son 2 proje ıcın yaklasık 1,5 saat zaman harcadım sonunda bıtırebılme serefıne naıl oldum

Ama omrumden 6,5 saat harcadım fakat sonrasında son netıceye bakınca ortaya elde tutulur bırseyler cıkınca sonunda degdı dıyorsunuz

Ve toplamda konu ıcerısınde 7 proje sunabılmenın mutlulugu ıcerısındeyım Maşallah..

Proje ıyı yada kotu bılemem bıldıgım tek bırsey var oda fıkırlerın bende kalmasındansa en azından paylasılması daha degerlı dıye dusunuyorum belkıde gelecek ıcın yenı tasarımlar gerceklesebılır bılemeyız bıldıgımız bırsey var ıse Çalışmaya ve Üretmeye devam etmek oldugudur...

Böylelıkle bu konuyu izninizle kendi adıma Kapatıyorum ..

Asher

Böyle

Yeni Konular