P
Pyramos
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
Insanoglu ezelden beri var mi? yoksa evrenin ve dunyanin insanoglu oncesinde bir tanri varligini kim ortaya koyuyor, dinazorlar mi?
Ya daortaya koyan var ise, bu insanoglu ile nasil bir dalog kurup, insanoglu oncesi bir tanri oldugunu insanogluna iletiyor?
Insanoglu, zaten evreni gozlemliyor ve kendi turune suregelen bir surecte bilgi aktariyor. Bu sonlanan bir sey degilki, ustelik bilim ve teknik ilerledikce bu bilgi aktarimi, yenileniyor, artiyor ve degisiyor. Ayrica insanoglu bilimsel olarak evreni degil; evrenin gozlemini ortaya koyuyor.
Aklin meyilinin nedeni gayet acik. Akil bilimin epistemolojik sinirinin bildirdikleri ile tatmin olmuyor ve aklini sonlandiran bir guc ariyor. Ama asil sorun, bu aradigi guce kendini de kul ve kole etmesi ve kendi varliginin ve numenal yetisinin farkina ve bilincine varamamasi. Asil sorun burda.
İnsanoğlunun öncesinde Tanrının varlığının ortaya konup konulmaması insanın meselesi değil ki üstadım.. Tanrı varlığının ortaya konmasını istiyorsa bu onun meselesi.. Tanrı bu düşüncede olsa kendisini kayıtsız şartsız tanıyacak varlıklar yaratabilirdi zaten..yada bugün kendisini gösterse hepimiz inanacağız ..Dialog meselesi konusunda inancım haricinde bir varsayımım yok.. dolaylı dialog ise evrende ve insanda mevcut bence..
üstadım evreni gözlemleyerek dogrudan somut bir biçimde Tanrıyı bulabilmek inancıma görede düşünceme görede mümküm değil..size uyguladığınız gözlemle büyük dinlerdeki anlamıyla Tanrı varsa bulma şansınızı sordum cevap vermediniz?siz bilimin epistemolojik verileri dışında bilgi kabul etmiyorsunuz..akıla güvenmiyorsunuz, ama aynı akılla sisteminizin sağlamasını yapmak zorunda kalıyorsunuz..aklın sistemleri ve insanın aklını etkileyen başta duygular olmak üzere çok güçlü faktörler var... insanın bu karmaşık yapısı gereği insanın nötr olabilmesi durumu başarılması çok zor bir durum benim için....insanlar bilgi aktarıyorlar süregelen bir durum ama Tanrının varlığına olan inanç insanlarda çoğunlukla hep olmuş..istatistiksel durum bu..aktarılan tüm verilerin objektif olmadığıda mutlak sanırım....üstadım bu tartışmaya sizi ben zorladım biliyorum ama tartışmamızın biryere gitmeyeceğininde farkındayım...siz iyi niyetinizle benim sorgulamalarıma yardımcı olmaya çalıştınız ilgilendiniz cevap verdiniz..hepsi için teşekkür ederim..ben takıntılı biriyim biraz... bir yerlere bişiler yazınca yada sözler verince ,iletişimine geçince, aklımın bir tarafı hep orda kalıyor.. bu da iş ve normal hayatımda zorluyor biraz... sebebi ağırlıkla budur inanın ki...böyle doğrudan paslaşmasakta sizi takip etmeye devam edeceğim..bir kez daha ilginiz için sağolun varolun teşekkürler üstadım..