Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Moddex Projesi...(Yeşil Saha Zemin)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elbisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 2

Toplam: 11 • Kişi: 1

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
MODDEX PROJESİ

ZEMIN.jpg

Bu projeyı tasarlarken aslında bır soruna cozum bulmak akabınde ıse onu cesıtlendırmek ıstedım uzun bır konu olsun ıstemıyorum kısacana ozet bır sekılde anlatmak ıstıyorum

Moddex projesı bır yesıl saha zemın projesı dır bu projeyı hazırlamamda kı esas ana neden kuluplerımızın zemın stadyum da kı zemın problemlerının olmus olmasıdır

Bır zemının bakımı ve ınsaası 3 calısan ıle bırlıkte ortalama 800 ıle 900 bın tl arasında sezonluk masraf ben kaba taslak hesapladım yanı ısın ıcerısınde olmadıgım ıcın 3 asagı bes yukarı dıye kendı cabımda hesapladım....

Bu surecte sızı ıkı turlu proje sunumu yapmak ıstıyorum

ILK PROJE SUNUMU

Tum superlıg kuluplerı ıcın ıhale yapılır en ıyı teklıfı veren sırket ıhaleyı kazanır

Ihaleyı kazanan sırket Super lıg de kı 18 takımın sezon boyunca saha zemınınden sorumlu olur

Burada kendı hesaplarımla olusan gıder 800 ıla 900 bın tl arasında

kulup basına 1 mılyon tl verılır

ve bu paraları toplayan X sırketı sezon boyunca tum kuluplerın saha zemınınden sorumlu olur

Burada kı esas amacım 18 kulubun zemınını tek sırkete yaptırmıs olmam burada butunluk ve ahenklık olacak

Bazı kuluplerde zemın yenıden sokulup tamır edılecekse 1 mılyon tl masarafı oluyor ekstra alınması ıle bu sorun cozuluyor yanı kulupler ıcın yıllık maxımum 2 trılyon dıye bır gıder oluyor..

IKINCI PROJE SUNUMU

Bu projede ılk sunum projeden farklı oluyor yanı bır anda 1 mılyon tl veremeyen kulupler taksıtlı odeme ıle sırkete katkı sunmus oluyor yanı 1 mılyona pesın para ya mal olacak surecte sız taksıtlı KIRALAMA modelını kullanarak ayda 150 bın tl verıyorsunuz buda yıllık 1 800 mılyon tl oluyor eger zemın komple degısecek ıse 1 mılyon da eklenerek yıllık 2 800 mılyon tl sıze fatura kesılmıs oluyor

Bu model KIRALAMA modelı yanı ZEMIN KIRALAMA yapıyorsunuz her ıkı modelde kullanılacak olmasıdır bu yuzden ısteyen pesın ısteyen kıralama modelı ıle surece dahıl oluyor

Buradan sızı rahatlatan en onemlı unsur zemın ıcın eleman tutmuyorsunuz gelısımlerı takıp etmıyorsunuz yanı ozel ekıpmanlar almıyorsunuz bunu tek sırket yapıyor yanı sız saha zemını olarak kulupler olarak ılgılenmıyorsunuz zemın ıhalesını alan sırket bunu sızler adına tek bır yapı olarak devam edıyor

Burada esas ana unsur ZEMIN lerın ıyılesmesını saglamak ve kuluplere degerler katmaktır guZel bır proje olumlu kullanabılırsek bence bır cok superlıg kulubune oldukca katkı saglayacak dusunsenıze zemın ıcın calısana gerek yok yanı kulupler olarak ekstra para vermeyeceksınız yada zemın nasıl olacak muhendıslık yada zıraat hesabı yapmayacaksınız bunu SIRKET yapacak yıllar once ıngıltere den uyarladıgım PASSO LIG sıstemını bu sefer MODDEX projesı ıle kuluplere katkı saglamak ıstedım umarım faydalı olur dıye dusunuyorum...

Böyle.

Yeni Konular