Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Nefes Darlığında Nefes Tutma Tekniği

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 473

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Nefes darlığında nefes tutun

-Nefes darlığı olan nefes darlığını bu yolla yenmiş birey-

Tuttum çocuk gibi tuttum, çocukça....

Nefes darlığı ben bu illeti 3 sene çektim ve az önce bitti.
Nefes tuttum.

En son içimde bir his bana şunu söyledi. Bu diyafram kısılıyor senin akciğer kapasiten fena değil demek ki ya kalp ya akciğer ya diyafram bunu istemiyor, tut ve tuttum
O an nefes darlığı bitti tarihe gömüldü

Gerçek ben içtenlik, ben yalan söylemem bana güven nefes al

İçtenlik tıbbı güven, dene güven

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Arkadadaşlar

Dün gece hafif nefes/göğüs darlığı ya da diyaframın kısıklığı diyebileceğim bir hissi takip ederek nefesimi kontrol ettim yani neredeyse solunum yapmadım. Yani içgüdüsel olarak şunu hissettim diyafram bir mekanizmayla bir yerde havayı çekecek. Ben sadece solumadım. Bildiğin solumadım. Vücutta bir alarm zili sanırım bir nokta var merkezi sinir sistemi devreye girip otomatik nefes alıyor. Buna ikna olunca güven duyunca bunu (nefes almamayı) dakikalarca sürdürdüm. Diyafram benim yerime nefes alıyor yani ben almıyorum yani kalp nasıl kendi atıyor sen attırmıyorsun diyafram havayı bir noktada kendi çekiyor. Solunumu diyaframa bıraktım. En son akciğerin bir vakum gibi tamamen süzülmüş boşalmış bir poşet gibi buruşarak kupkuru sıfır hava kaldığını hissettim ta omurgan göğsün titreyerek tam gırtlağa gelen son havaya kadar dışa vakumlanıyor. Akciğer bunu sanırım refleks olarak defalarca yaptı. Tam boşaldığında kupkuru kalıyor ve geri açılır tekrar dolarken iğne ucu bir nefesle başlayarak tekrar doluyor ve geri hava alıyor. Bunun akciğerin kendini temizlemesi olduğunu düşünüyorum. Bunu dener misiniz olur mu bilmiyorum çünkü solunum var mı kalp atışı var mı yok mu hiç bir şey hissetmiyorsunuz

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Nefes darlığı?

a- Diyaframın kasılması/yorulması
b- kalbin yorulması
c- o an ki açık akciğer kapasitesi
d- vücudun o an oksijen ihtiyacı olmaması
e- vücudun bu organlarda temizlik dinlendirme yapması

siz seçin?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Nefes darlığı hissinde nefes almaya çalışılmazsa diyafram bir süre sonra -tam gerektiği zaman- devreye girip kasılıyor ve nefes çekiyor

Buna bir kez alışın boğulacak gibi hissetme yerine vücuda güvenin

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Arkadaşlar, değerli forum üyeleri

Geçtiğimiz hafta gruba bir kaç gönderi yazarak kişisel deneyim ve izlenimler açıklamaya giriştim. İşin aslı bunları nasıl bir ruh halinde yazdığımı ve ne anlatmaya çalıştığımı ve bunları doğru açıklayıp açıklayamadığımı düşünüp değerlendiriyorum ve bundan açıkçası emin olamadım. Bir şeyler yaşadım evet ama uygun olmayan bir ruh hali ve duygudurumda yanlış açıklamalar yapmış olabilirim. Şunu diyebilirim. Geçtiğimiz haftalarda öncesinde yoğun bir biçimde düzenli spor yapmaya başladıktan sonra bir çok sağlık sorunundan iyileşmeye dönük gelişimler yaşadım ve bunlar benim için olağanüstüydü. Öncelikle yaşam boyu birden çok kez yüksekten ve ağaçtan düşmeye dönük kaza travmalarım vardı. Şu an 40 ların ortasına doğru gidiyorum ve 30 ların ortasından itibaren bir takım nörolojik sorunlar yaşamaya başlamıştım. Ellerim ayaklarım ya da bacaklarım ara ara uyuşurdu. Kolumun üstüne yatamazdım omzum rahatsızdı. Akciğerim eminim berbat denebilecek durumdaydı.

Omurgamı taa ilk omurdan başlayarak hafif sağa dönmüş öne yatmış hissederdim ve rahat hissedebilmek için sağ göğüs bölgesini hafifi aşağı yatırırdım ,sırt bölgesinde neredeyse kifoz oluşumu (öne kamurluk) gelişiyordu ve daha sonra sırtımda çok uzun süredir tutuk kaslar olacağını ve bu bölge omurlarının da hareket yeteneğini kaybettiğini keşfedecektim. Yani omurgamı neredeyse 3-4 ayrı bükümle oturduğum yerde rahat ettirirdim. sindirim sistemi sorunlarım vardı. Tüm bunları söylüyorum ancak yine de köy hayatında işini gücünü görebilen çok ciddi bir sağlık yakınması yansıtmayan/yaşamayan biriydim.

Her neyse yukarıda dediğim sağlık sorunları birden iyileşmeye başladı. Öncelikle sanırım sporla birlikte sırt ya da omur çevresinin esnemeye başladığını ve omurların tekrar esneklik, tam bir hareket yeteneği kazandığını gördüm. Daha sonra sırtımda ne kadar süredir tutuk olduğunu bilmediğim iki kas yumağı boşaldı ve çözüldü. Bunu yaşadığım gece kendimi acile attım çünkü denge kuramıyor ayakta yürüyemiyordum. İşin aslı az önce düşündümde bu sorundan sonra hala yeterince toparlanamamış ve tam o dediğimin benzeri bir ruh halinde uygun olmayan açıklamalar yapmış herşeyi birbirine karıştırmış olabilirim. Yani geçen haftaki yorumlarımın ya dikkate alınmaması, ya çok kısmen dikkate alınmasını rica ederim.

Diyafram solunumu diye bir şey olduğunu düşünüyorum. Solunumumla deneyler yaptığım doğrudur. Akciğerin tam boşalmasına benzer bir şey var .Bunları tam anlamış olduğumu söyleyemem ama gerçekten akciğerim ne kadar bilemem temizlendi ve ne kadar bilemem açıldı ve genişledi. Bunlar oldu. Şu an uzun bir süredir ilk defa beyaz akıntılar dışında normal bir balgam sökme deneyimi yaşıyorum. Sesim değişti kalınlaştı açıldı, gırtlağım gerçekten bir değişim yaşadı.

Bunun dışında tıp bilim ine derse desin kalp kasının sıfır nabıza yakın bir durumda vücut tarafından gece tamir edileceğini düşünüyorum. Ben buna inanıyorum. Buna inanç diyebiliriz. Doğrulanana ya da yanlışlanana kadar. Çünkü yaşamımın bir bölümü kendini dinleme meditasyonla geçti. Bana kalırsa uygun uyku düzeni erken yatma yoğun bir sakinleşme ile bunlar sağlanabilir yani sağlayanda insan vücududur.

Sindirim boşaltım sistemimde sorunlar vardı ve azaldığını gitmek üzere olduğunu hissediyorum, ciddi gelişim var.

Prostata dönük muayene olmadım ancak çok hafifi buna benzer bir sorun hissederdim gitti azaldı. Daha doğrusu omurgadan olabilir alt bölgede hiç çalıştıramadığım kaslar açıldı ve gelişiyor.

Üşümez oldum. Soğuktan ayağım üşümüyor. Gece 1 ila -1 derece ve gündüz maksimum 3-5 derece ve sobam yok . Üst katta annem babam var kalorifer yakıyor kışın taşınıyordum çıkmadım. Geçen sene olsa bu soğuğa bunu yapsam hasta olurdum. Derinin kendi soba gibi oldu. Bunu inflamasyona yoruyorum yani inflamasyonum olmadığını/kalmadığını ve üşümenin nedeninin inflamasyon olacağını ve hatta soğuğun buna iyi geleceğini düşünüyorum.

Elime ayağıma renk geldi.

Yıllar sonra sirkadyen döngümü düzenlemeye uyumlamaya çalışıyorum

Aklıma gelmeyen şeyler olabilir. Sonuç olarak ben kişisel şifamı omurganın tam hareket yeteneğine yordum. Çünkü bu geliştikten sonra vücut dinlenirken izledim insan vücudu gece uykuda omur aralığını gevşeterek sinir ucundan yayın yapıyor ve bununla tamir süreci başlattığını sanıyorum. Yani dahili sağlık sorunları iyileşmesi için omurga sağlığı çok önemli olabilir. Asıl söylemek istediğim budur.

Aşağıdan yukarı hareket yeteneği ve esnekliği tam bir omurga ve düzgün oturmuş omurlar sağlığın anahtarı olabilir. Öyle düşünüyorum. Kesinlikle kişisel sağlık gelişimimi buna atfediyorum.

Teşekkürler

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Omurgan da en ufak kusur varsa yeterli güçte öksüremiyorsun akciğer boşaltım yapamıyor

Omurları düzlet hizala akciğer düzeliyor. Postürü dimdik sımsıkı yap tertemiz akciğer al. Kendinden.

Üstteki gönderiyi kaçırma. İkinci mesaj bunu yazmasam rahat etmiyorum

Son düzenleme:

Yeni Konular