Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Okulda Felsefe Topluluğu

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,326

OnurÜney

Yeni Üye
Arkadaşlar ben bir lise öğrencisiyim. Okulumda bir felsefe topluluğu oluşturmayı planlıyorum idareden gereken desteği aldım. Fakat teşkilatlanma yapmam gerek. Aklımda şunlar var iki kol düşündüm birincisi felsefe bilgisine belli düzeyde sahip olanlar ile tartışlacak bir ortam diğer felsefi bilgi edinmek isteyenlerle buluşulcak bir ortam tabiiki çok basite kaçtı biraz sizinde düşüncelerinizi bekliyorum okula geç kaldım gitmem gerek saygılar.. 🙂

ls2

Kahin
Onursal Üye
Kuru kuruya kimse gelmez🙂 eskiden baronlar evlerine felsefecileri çağırırlarken şölen havasında yemek masaları kurarlarmış🙂

mesajı aldın bence😎

vazgeç bu sevdadan demek istemiyorum ama acı gerçekler böyle🙂

meyelan

Yeni Üye
[MENTION=4521]onur[/MENTION]üney eminim buralarda sana yol gösterecek daha makul insanlar vardır.Fekat cevapsız kalmandan dolayı bişeyler yazmak istiyorum.
Öncelikle fikrini çok beğendim.Düzeyinde olsaydım bir yirmi yıl önce mutlaka ilgilenirdim.
Donkişota katılmıyorum felsefe ile ilgilenen birinin beklentisi kuru kurudur.Laf ebeliği rozeti takmayacaklarsa tabi.Neyse bence iki alt grup olmalı bu durumda ilgilenenler ve okuyanlar olarak kendi içinde guruba dahil olan herkes kendini yeterli saydığı için yapıcağın bu guruplandırmayı bilmemeli.Belli periyodlarla münazaralar organize edebilirsin ufak ödül gezileri organize edebilirsin ödüller koyabilirsin gibi..

ls2

Kahin
Onursal Üye
Felsefe satmaz burası türkiye 😛

şaka şaka ilgisi olanlara sözüm meclisten dışarı.

meyelan

Yeni Üye
En iyi satandır aksine ucuz ve karaborsa olmayacak tek şeydir.Bu kadar kolay idare edilir ülkem insanı.Yoksa o kadar yamuk yumuk siyaset malzemesi nasıl doğru kabul edilir.Şener şen yapar eder cevabı "hele bir sor niye yaptım der"biz de doğru deriz.
Al işte en ucuzuna örnek.

kestanmis

Yeni Üye
Bana göre bilenler ile bilmeyenler şeklinde gruplaşma yapmanız gereksiz olur. Katılım sayısı bunu gerektirecek kadar fazla ise gruplaşma yapın ama bundan farklı bir sebep dolayısıyla bunu yapmayın. Aktivite olarak belirli sorular hazırlayıp, bunları katılımcılar arasında tartışmaya açabilirsiniz. Kitap alışverişlerinde bulunup kitaplar hakkında sohbetler yapabilirsiniz. Son olarak illa derin, öz, felsefi konuşacağız demeyin; frenlemeyin kendinizi.

OnurÜney

Yeni Üye
Öncelikle hepinize teşekkürler arkadaşlar. Donkişot; Bir şey karşılığında edinilecek bilgi bilgi olmaz şahsımca çıkar meelesi olur orada. Meyelan; Gruplandırmayı bilmemeli derken biraz açarmısın ilginç bir fikir gibi geldi. Münazara vb halledebileceğime inanıyorum öğrenciyiz ama hallederiz herhalde 🙂 Kestanmis: Katılım sayısı gerektirecek derken mantıklı evet 5 kişi toplanırsa gruplanma olmaz. Bunları ayarlıcaz yaklaşık bir ay gibi bir süre olcak katılım için bu sürelerde sınavlar bitene kadar malum 😀 sonra sıkı bir şekilde başlamayı planlıyorum okul için afiş vb hazırlıklarındayım 🙂 Yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar bekliyorum

meyelan

Yeni Üye
[MENTION=4521]onur[/MENTION]üney arkadaşım guruplandırmayı bilmemeli derken kastım şu;böyle bir oluşuma liderlik etmeyi düşündüğüne göre bir düzey arzediyorsun bence.(düzey mevzusu yoruma açık biliyorum)Ancak gerçekten ilgili kitleyle sempatik kitleyi ayırt edersin.Sempatik kitlenin düzeyini yükseltmek ve yeni sempatizanlar oluşturmak adına gerçek ilgili kitleyle sempatik kitleyi zorluk derecesi ters orantılı konuları münazara etmeye yöneltebilirsin.Sanırım çok ciddiye aldım ama net fikrim bu umarım bir faydası olur.

OnurÜney

Yeni Üye
Hayır abi ciddiye almalısın zaten 🙂 Mantıklı aslında böylelikle düzeyli tartışmalar mesela düşük düzeyde biri tartışmada zaten bir üst düzeye geçtiğini belli eder ve böylelilikle kademe atlar

UpBot

Yeni Üye
Yeni düşüncelere açığız

Yeni Konular