Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

öykü başlatıyorum..

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,423

sümeyra

Yeni Üye
gözlerini açmaya korkuyordu,felaketi görürse gördükleri daha bir saracaktı etrafını sanki.Yaşamak dedi içinden bir çocuk,bahçesi tellerle çevrili bir evin balkonundan seslenerek; yaşamak.Hiç bu kadar önemli olmamıştı,hiç bu kadar paylaşılası..

kalliope

Yeni Üye
Ynt: öykü başlatıyorum..

Artık sonbaharın o sarıya dönen yüzü kendini belli etmeye başlamıştı. Bahçenin ötesine baktı. Kuşlar göçmeden önce son bir kez turluyorlardı gökyüzünü. Tepenin üzerindeki ağaçta kurulu salıncak, kimsesiz bir yaprak gibi sallanıyordu öylece...

chimera

Yeni Üye

Gözleri bir an takıldı salıncağa.Yaşam dedi,işte tıpkı bu salıncak gibi devinimin ta kendisi.Gökyüzüne bakarak özgürce uçmak ve bir yandan sımsıkı tutunmak iplerine düşmemek için.

kalliope

Yeni Üye

Sonra eski düşleri geldi aklına. Bu gün ne kadar da uzaktı onlar. Yaşamın renksiz ve karmaşık resminin içinde unutulmuş bir şarkı gibiydi hayal ettikleri. "Şimdi koşsam" dedi o tepeye. Salıncakta boşluğa doğru uçarken haykırsam bir kez daha düşlerimi. "Sesimi duyan olur mu?"...

Aksiyom

Yeni Üye

Sorusuna kendi bile cevap veremedi ve hızlıca salıncağa doğru koşmaya başladı.Var gücüyle haykırırcasına,sanki sonsuzluğa koşar gibi koştu.Aniden durdu ve düşündü,sonsuzluğa daha ne kadar koşacaktı?

kalliope

Yeni Üye

Sonra çamurlu çıplak ayaklarına takıldı gözleri... Salıncağın tablasına göre ne kadar da kocamanlardı. O minicik ayaklarıyla düş merdivenlerinden bir solukta tırmanan kız; yabancı bir silüet gibi uzaklaştı gözlerinin önünden... Geriye dönerken son bir kez baktı salıncağa, sonra gökyüzüne çevirdi yüzünü... Yağmur bulutları son kuş grubunu da kovalayarak hızla yaklaşıyordu...

kalliope

Yeni Üye

Eve dönüş yolu bitmeden yağmur başladı... Sokak kapısına yaklaştığında telefonun sesini duydu ve koşarak içeri girdi. Elini telefonun ahizesine uzatmasıyla susması bir olmuştu. "Şanssızlık..." diye geçirdi içinden. "İş başvurularından biriyle ilgili olabilir mi?"

fides

Yeni Üye

Belki de iş başvurusu falan da değildi.. Sadece evde olup olmadığını, yaşadığını, soluk aldığını öğrenmenin güzelliğiyle gelmiş, sonrasında da bunu bilmenin mutluluğuyla kapanmış bir telefondu... Bilinmez ya...
Bir an küçük bir çocuk yaramazlığıyla gözü ilişse de dışarıya, deli taylar gibi koşmak vardı yağan yağmurda...

sümeyra

Yeni Üye

ısrarla çalan telefon uyandırdı tatlı hayalinden..uzandı ve seslendi telefonun diğer ucunda ki ses -alo?

kalliope

Yeni Üye

-Güneş Hanımla mı görüşüyorum?
Ses, genç bir bayana aitti. Yorgun, bıkkın bir ses tonuyla konuşuyordu.
-Evet, benim.
dedi, heyecanla.
Telefondaki ses, ezberlenmiş bir metni okur gibi devam etti:
-İmge Ajans' tan arıyorum. İş başvurusunda bulunanlardan bir eleme yapıldı ve on kişi arasında yapılacak mülakat sonrası işe alınacak kişiye karar verilecek. Yarın sabah 9' da burada olmanız gerekiyor...

mukeat

Yeni Üye

Telefonu koydu masanın üstüne. Telefon soluk ve sessiz bir şekilde oturdu tek dostu olan masanın üstüne ve sürekli yaptığı şeyi yapmaya devam etti; beklemek.

ve o da bekledi yarını, sabahı, 9'u... telefonun ebedi beklentinsin farkında bile olmadan bekledi, sabırla.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
ruzgara saldim kendimi; ruhum ha serinledi ha serinleyecek...

kalliope

Yeni Üye
Gözlerini korkuyla açtı yeni doğan güne... Şifonyerin üzerinde duran anne yadigarı saate baktı; derin bir oh! çekti... Saat 07.05...
Hızla doğruldu yerinden, ceviz kaplama gardrobu açtı ve hiç tereddüt etmeden böylesi günler için neredeyse tek seçeneği olan siyah döpiyesini askıdan indirip giyinmeye başladı... Fırfırlı yakalı beyaz gömleğini de giyindikten sonra dolabın aynasında kendine baktı, dudakları sonbahar yaprağı gibi kıvrıldı ama uzun sürmedi... Eğer işe kabul edilirse, avans isteyip kendine yeni bir şeyler alacaktı... Yüzünde beliren tebessümle tekrar baktı kendine, saçlarını düzeltti ve kapıya yöneldi...

werther

Yeni Üye
bugünün iki ihtimali vardı.ya serkeş düşünceler sarmaya devam edecekti onu yada dokuz altı saatlerinde dört duvar arası sıkışmışlık başlayacaktı ömründe.zaten ruhu bedenine esir,bedenide artık dört duvara.yani ihtimalin biri bugün esaretin içindeki esarete çıkıyor.bu düşüncelere teslim yürüdüğü kapının önünde durdu.yüzünü avuçlarının arasına alıp "bu defa olmaz" diye mırıldandı "bu defa deli özgürlük düşünün peşinde eskitmemelisin zamanı"kararlıydı...kapıyı açtı.

kalliope

Yeni Üye
Otobüs sarsıldıkça, cesareti biraz daha artıyordu. Bu iş onun olmalıydı. Görüşmede neler sorulabileceğini düşündü. Kafasında olabilecekleri ve neler yapması gerektiğini kurguladı... Saatine baktı bir daha...08.27...
Otobüs ineceği durağa geldiğinde, hızla kendini dışarı attı, üzerini düzeltti ve hızlı adımlarla yolun karşısına geçti...
Karşısında duran işmerkezine baktı, başını kaldırdı...işte oradaydı; İmge Ajans...El yazısıyla ve kocaman puntolarla yazılmış tabelaya bakarak yürümeye devam etti...

Yeni Konular