Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Pisiko-Sosyal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elbisss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 301

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
PİSİKO- SOSYAL

SOSYAL.jpg

Bu bir 3 leme yazı dizisi diyebilirim 3 leme yazı dizisinin ilk serisi olan Pisiko Sosyal belkide hayatımıza farklı bir bakış açısıyla bakmamıza neden sağlayabilecek bir dizi olabilir bilemeyiz ama bildiğimiz birşey var hayat herşeye rağmen devam ediyor....

3 lemeye bakacak olursak..

1--Pisiko Sosyal
2--Pisiko Kültürel
3--Pisiko Toplum...

Dilerseniz konuya geçelim ...

Pisiko Sosyal hayatımızın sosyal alanda biçimlenmiş ve anlam kazanmış hali diyebiliriz... Hayatımızın hemen her evresinde aslında gerek farkında olarak gereksede farkında olmayarak pisikolojik olarak desteğe ve yardıma ihtiyaç duyabiliyoruz....Pisikolojik destek dendiğinde aslında insanlar genel manada çekinebiliyorlar ama öyle değil bu hayatın her evresinde her insan için geçerli bir durum...

Hayatınızın şekillenip vücüt alabilmesi ve size ahenklik katabilmesi için bunun yanında yani pisikolojik etmenin çok güçlü olabilmesi gerekiyor ancak bu şekilde hayatta güçlü rol modeller olabilirsiniz

Hayatın yaşam içerisinde size verdiği rollerin yanı sıra sizin yaşam içerisinde ki sergilediğiniz davranışlarda sizi yaşamda var olabilme anlarınız olabiliyor diyebilirim

Sosyal yaşamlarınız irdelendiğinde aslında zaman içerisinde mutlu hatta uzuntulu anlarınız hatta acı dolu zamanlarınız olacak ama zaman ıcerısınde nasıl zamanda büküm yaşanıyorsa sizlerinde ruhsal yapılarınızda böyle büküm anlarınız olacak diyebilirim...

Hayatın yaşam arzusu içerisinde olan her canlıya verdiği belli nefes aralıkları aslında sizlerin düşünme irdeleme ve iradeyi kontrol edebilmek için yetileri kullanabilme anlamına geliyor fakat günümüzde pek çok insan sadece hayatı yaşayabilme için yaşama derdine düşmesi nedeni ile ne yazık ki arada gerçekleşen sahneler ya görülemiyor yada farkına varılmadan kaybolup gidiyor...

Sizlerin sosyal alandaki her etkileşimi yaşamınızın gelecek ile şekillenmesine yöne verecek olması oluyor Tam bu anlamda pisiko sosyal sizlerin destekçisi ve yardımcısı olacak amacım sizlere hayata farklı bir açıdan bakabılmenızı saglamak ve sızlere umut ışığı sunabılmek istememdır...

Hayatta daıma dıslanan yada sıze farklı gözle bakılan ınsanlar oldunuz belkı eksık yanınızdan belkıde toplum ıcerısınde kı dıslanma hıssıyatından kaynaklanan durumlardan dolayı neden yada sebep ne olursa olsun sosyal yaşam ıcerısınde bır sekılde dıslandınız ve belkıde otelendınız

Ve zaman ıcerısınde kendınızı karamsar ve umutsuz hale soktunuz böyle olmamalıydı dedıgınız ve belkıde bır cok kısıye ozendıgınız anlarınızda oldu ....

Bende dıyorum kı neden bu hale yada bu trıplere kendınızı sokuyorsunuz kendınıze ozen vermeyı kendınıze deger vermeyı neden denemıyorsunuz....

Kolay degıl hatta zor degılmı aynen öyle yıllarca bunu başarabılmek ıcın arzuladınız ve belkıde çok az kısı bunu başarabıldı öyle degıl bır cok kısı başarabılsın ıstıyorum ıste bu konuda bu yazılar sıze katkı saglasın dıye yazılsın ıstedım...

Hayata pencereye cıkıp şöyle bır bakın ve ınsanlarda sunu görmenızı ıstıyorum her ınsan bır yerlere kosusturup duruyor degılmı ve bu kosusturmaca ıcerısınde ellerını poşetlerle dolduran bır cok ınsanı göreceksınız...

Ama unutmayın bu gördükleriniz sadece sizin sosyal yaşam dairenizde olan süreçler yani sizden 500 metre uzaklıktaki bir insanı yada insanları ne görecek nede bileceksiniz bunun farkına varabilmek önemli.....

Sosyal yaşam çemberi nedir derseniz ???
Güzel soru aslında bu sizin yaşam alanı daireniz oluyor yani bu yaşam alanı daırenız içerisinde kımler var ıse gun ıcerısınde o ınsanlarla mesgul oluyorsunuz arada yolda yururken tanımadıgınız yada etkıleşım içerisinde olmadıgınız ınsanlarda kısa süreliğine sizin yaşam çember dairenizde hayatınızda kesişen insanlar oluyor...

Sosyal yaşam daırelerınız ıcerısınde bır cok entrıkalar oluyor entrıka derken aklınıza magazın gelmesın genel mana tarıfı ıle yaşam ıcerısınde kı olay ve sureç akışını tarıf eden zamanlar dıyebılırız...

Sosyal yaşam çemberi zamana döngü halinde bağlı olan ve gün içerisinde ayrıştıkça size zaman aralığı sağlayan bir süreç diyebilirim her zamanın dönügüsünde bir zaman aralığı var bunu atlamamak gerek yani bir an için kısa bir süreliğine zamanın donduğunu düşünebiliriz...

Biraz karmaşık ama dikkat edildiğinde farkedebileceğiniz bir süreç şöyle anlatalım istiyorum

Zaman dögüsü içerisinde yaşam çemberinizin anını yaşıyorsunuz işte tam o bir döngü aralığında size hatanızdan dolayı kızan bir insan oluyor bu sizin zaman döngünüz içerisinde o insanla geçen dıyaloğ arasında ki bir zaman oluyor bu zamanda sizin vereceğiniz cevaplar ise zamanın sürecini belirliyor olacak olmasıdır....

Peki bu zaman döngüsünde zaman aralığı nerede diye soracak olursanız??
Cevap şöyle verebilirim size kızan bir insanı dinlendiğiniz an sizin zaman aralıgınızdır bu zaman aralığı o kadar kısadır ki farketmek çok zordur bu zaman aralığında dusundugunuz ve sonrasında verecegınız her cevap sıze ve hayatınıza farklı yön verecektır...

Genel manada ınsanlara sunu söylerler iyi bir dinleyici olun diye bu gerçekten dogru ve özel bir söz kimse belki nedenlerini hiç incelemedi belkide hiç düşünmedi ama açıklamak gerekirse iyi bir dinleyici olmak aslında karşıdaki konuşmacının zaman döngüsü içerisinde ki zaman aralığını yakalayabilmektir...

Zaman aralıkları bazen kendi bünyesinde şifrelerle doludur bazen konuşmacının hitapları kitleye şifreli halde ulaşır bazen konuşmalar metinler arasında da gizli olabiliyor anlayamaz ve bazen bilemezsiniz...

Hayatın kendisinin içerisinde de belli bir zaman aralığı vardır ki bu zaman aralıgında doğa kendini onarır bilemeyiz biz sadece doganın güzelliklerini görebiliriz o an sadece zaman dögüsünü yaşarız ama zaman aralıkları asla böyle değildir doga içerisinde kendini onarır niteliktedir insan arasında olan ise etkileşim ve kesişim ile ilgili olabiliyor...

Hayata bu zamana kadar hangi gözle baktık yada baktığımızı düşündük....

Soruyorum size sizin evinizde karamsar olmanız yada üzüntü içerisinde durmanız size sosyal yaşamda ne katabılır ki.....

Yada sosyal yaşamda sureklı azar ısıtıp kendınızı gelısıme kapatır olmanız sıze ne katkı saglayacak ....

Bu dunyada yaptıgınız ve atacagınız her adım sıze gerı donecek ve olumsuz donecek olmasıdır karamsar olmak umutsuz olmak sıze bırseyler kazandırmaz....

O halde ayaga kalkıp öncelıkle kendınızı seveceksınız dış görünüşünüzle sizi kimlerin yargıladıgına degil sizin insanlara hangi cevaplar verdiğinize bakacaksınız....

İnsanlar konuşur çünkü doğal bir yaşam döngüsündeyiz ama sizin zaman aralığında söyleyeceğiniz degerli sözler insanların hayatlarına çok anlamlar katacak olmasıdır....

Bugün söyleyin ve sadece insanlara anlatın onlara değin ki ben kendimi çok seven bir insanım ve kendimi sevdiğim kadar dogayı tabıatı ve ınsanlarıda çok seviyorum kimin ne dediğine değil ben hayat ve yaşam için ne dediğime bakıyorum dıyeceksınız...

Anlatın söyleyin dile getirin insanların sizi sevip sizi şımartmalarına da izin vermeyin her zaman seviyeli ve orantılı hatta sıstemlı hatta duzenlı olun ancak bu sekılde zaman aralıklarınızı en ıyı sekılde ınsaa edebılırsınız...

Yaşamın hayatlarımıza bır cok etkenı olacak ama en onemlı etkenı mutlaka ama mutlaka kendı ayaklarımızın uzerınde durması gerektıgını ıyı bılebılmek ve kendı zaferlerımızı ınsaa edebılmek gerekıyor...

Sevgı tanecıklerını bılırsınız bunlar yumakcıklar halındedır her taneden kopardığınız bır yumakcık aslında sızın parcanızdan kopup gıden ve bır daha gerı gelemeyecek olan yumakcıklardır o halde bu yumakcıkları göz yaşları ile değil mutluluk ve hatta sevınç gözyaşları ile doldurmaya ne dersınız...

Bu hayatta başkaları sizlerin mutluluğu için asla çalışmaz sizler kendi mutluluğunuzu kendi dünyanızı inşaaa ederek başarabilirsiniz...

Unutmayalım ki her insan hayata duvar işçisi olarak dogar ama zamanla bir çok insan başkalarının kendisi için inşaaa ettiği duvarda çalışmaya başlar ve yıllar sonra travmalar ve uzuntuler gösterir olur...

Unutmayın başkaları sizin dünyanızı zaman döngünüzü hatta zaman aralıklarınızı asla bilemez siz kendinizi bilirsiniz o halde siz önce kendiniz için duvar inşaa edeceksiniz bu duvar öyle güzel duvar olmalı ki her insan bu duvarın yanından geçtiğinde huzur ve refah bulabılmeli bu duvar öyle güzel inşaa edilmiş olsun ki her insan kendi duvarını bu şekilde inşaa etmek istesin...

Unutmayın sizler duvar işçilerisiniz ve en iyi duvarı inşaa etmek durumundasınız ancak bu sekilde kendinize sonrasında tabıata sonrasında ınsanlıga katkılar sağlayabılırsınız...

Sosyal yaşamın zaman aralığı ivmesine bakmaya çalıştık biliyorum karışık şeyler söyledim ve anlatttım belki zihin yapınız bunu algılamak için henüz erken olabilir ama bilmenizi istediğim birşey var ise sosyal yaşamlarınızda güçlü durmanızı ve bunu yapmak içinde umut verebılecek kısı oldugunuzu bılmenızı ıstemem olacaktır..

Umut hayat ıcın vazgecılmez unsurdur umut hayatın ve tabıatın dunyada var olma nedenıdır Insanlar ıcınde durum böyledır bakmayın ınsanların yaşam ıcerısınde savaş verdıklerıne yada bırbırlerını ezıp gecmek ıstedıklerıne aslında her ınsanın ıcınde saklıda kalsa bır umut mutlaka vardır...

O halde özümüzü mayamızı iyi bilmek anlamak gerekiyor dünyaya gelip ziyaretçi oldugumuz bu iklimde belkide ekleyecek bir kaç söz belkide sunacak bir kaç projelerımız olacak ama sunu ıyı bılecegız kı once bız umut a sahıp olacagız sonrasında sahıp olup ogrendıgımız umutları paylaşıp dagıtacagız kı bunu tum evren tum sıcaklıgı ıle kabul edebılsın...

Hayatta dogru olabılmek ozde ve sozde bunu ınsaa edebılmek oldukca önemlıdır bu yuzden yaşam içerisinde şu inşaa çok iyi olması gerekiyor nasıl bir duvar temel olmadan inşaa edilemiyorsa bir insanında temeli olmadan ayakta kalabilmesi güçlü durabilmesi zor oluyor

İnsanın temelı kişilik envanterini en iyi ve en kullanışlı şekilde inşaa edebilmesidir....Kişisel gelişimin insanın sosyal yaşamında sonrasında pisiko yaşamında oldukça katkıları ve meyvelerı olacaktır diye düşünüyorum...

Pisiko sosyal i ne kadar etken anlatabildim yada ne kadar başarılı sunabıldim bilemem ama bildiğim birşey var hayatta ki zaman auranızdan öyle zamanlar sunup yaşayacaksınız kı belkıde bu dejavuları onceden yasadım dıyeceksınız

O halde ne yapacagız önce kendımızı sevecegız sonrasında kaygılarımızdan ve endıselerımızden sıyrılacagız devamında ıse kımlerın ne dedıgı degıl bızım ne dedıgımıze bakacagız ve son olarak ıse kendı kısısel gelısımımızı en ıyı sekılde ınsaa edecegız...

Demek kı ıyı bır duvar işçisi bu şekilde olabılıyormus

Pisiko sosyal yasamınızda özgün fikirli ve çağdaş düşünceli olabilmeniz dileklerimle ufkunuz ve gönlünüz açık olsun...

Asher

Böyle....

Son düzenleme:

Yeni Konular