P
pissen
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
OMMMMMMMMMMMMMMM OMMMMMMMMMMMM AUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMM bide böyle dene evrensel insan.
OMMMMMMMMMMMMMMM OMMMMMMMMMMMM AUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMM bide böyle dene evrensel insan.
aaaaaaaaaaa uuuuuu apsss lenin bolşevik - troçki menşevikti- ikisininde temel öznesi sosyalist olması temel farklılıkları ise yol yöntem araç ilişkilerinin farklı olmasıydı şimcik tarihi ve kişileri zan altında bırakmayalım dimi hocam 🙂
Rica ederim, ben gozlemciyim, yargiyayici degilim.
Konu insan haklari, evrensel hukuk hak ve ozgurluklerdir. Gozlem bu temeldedir.
Bireyin kendi hak ve ozgurlukleri oldugu gibi, bireysel hak ve ozgurluklere de saygisi vardir. Iste evrensel hukuk ve insan haklari bu temele oturur. Yani hic bir kimse, kurulus, kurum, inanc, ideoloji etik deger v.s. bireyin hak ve ozgurluklerine mudahele edemez.
Dolayisi ile birey hem kendi hak ve ozgurluklerine sahip cikar, hem de baska bireylerin hak ver ozgurluklerini korur ve saygi gosterir.
Basitlik senin baskici, zorlayici, mudahele edici ve herkesi kendin gibi algilama ve yapma cabandadir. Bu dusunce ve davranis, karanlik caga aittir.
http://www.felsefe.net/psikoloji/5217-birey-ve-birey-bilinci-uzerine.html#post26698
bu yukarida bahsedilenler, beni birey olarak baglamaz. Benim hem bireysel hem de toplumsal hak ve ozgurlukler mucadelem her zaman devam etmistir ve etmektedir.
Iste bu cevap, cagdisi mudaheleci anlayisin bir urunudur. Sonucta herkesin neyin ne oldugunu algilayacak kendi beyni vardir, ne sana ne de baskasina ihtiyaci yoktur.
varlığım varlığına armağan olsun evrensel.. Yürü beee kim tutar seni bu yollarda..
eğer çağ dışı müdaheleci bir anlayış örneği arıyorsan;az önce CHP ile ilgili açtığın başlığa bak,
çağ dışı müdahele ne demekmiş görürsün...