Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Sanatcilar Girisimi

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,127
P

pissen

Ziyaretçi
OMMMMMMMMMMMMMMM OMMMMMMMMMMMM AUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMM bide böyle dene evrensel insan.

P

pissen

Ziyaretçi
aaaaaaaaaaa uuuuuu apsss lenin bolşevik - troçki menşevikti- ikisininde temel öznesi sosyalist olması temel farklılıkları ise yol yöntem araç ilişkilerinin farklı olmasıydı şimcik tarihi ve kişileri zan altında bırakmayalım dimi hocam 🙂

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
aaaaaaaaaaa uuuuuu apsss lenin bolşevik - troçki menşevikti- ikisininde temel öznesi sosyalist olması temel farklılıkları ise yol yöntem araç ilişkilerinin farklı olmasıydı şimcik tarihi ve kişileri zan altında bırakmayalım dimi hocam 🙂

Rica ederim, ben gozlemciyim, yargiyayici degilim.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Rica ederim, ben gozlemciyim, yargiyayici degilim.

gözlemlerinden çıkardığın sonuç ateist ve solcu olabilmek lemi sonuçlandı?
hayatın hatalı şeyleri gözlemlemek ile geçmiş desene...

eğer doğru şeyleri gözlemleyip doğru veriler elde edebilseydin;toplumun dinamiklerinden bu kadar habersiz olmaz ve toplumun çoğunluğuna deli gömleği giydirmeye çalışmak için toplum mühendisliğine soyunmazdın...

bu memlekette seçimler yapıldı;seçimler yapılırken de isteyen istediği gibi saldırıda bulundu,
ama adamlar ister ekmekle,ister kömürle sandıktan çıktılar,
işinize bakın,işinize...

BU TOPLUM YENİ BİR ONUNCU YIL MARŞINA İZİN VERMEZ...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Konu insan haklari, evrensel hukuk hak ve ozgurluklerdir. Gozlem bu temeldedir.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Konu insan haklari, evrensel hukuk hak ve ozgurluklerdir. Gozlem bu temeldedir.

insan hakları evrensel beyannamesini "arap ülkeleri mi" yoksa şimdi açlıkla boğuşan milletler mi kaleme aldı?
evrensel hak ve özgürlüklerin sınırlarını çizenler uzakdoğunun gariban halkları mı yoksa afrikanın yerlileri veya kızılderililer mi?
sahi senin gözleminin temelin de ne var çok merak ettim?

bizde bir terim vardır; "mart kedisi gibi" derler,
hem ortaya evrensel hak-hukuk-özgürlükler masalını atıp evrensel insan hakları beyannamesini yayınlayacaksın (yani bağıracaksın...) hemde emparyalizmin bütün argümanlarını kullanmaya devam edeceksin... (yani becereceksin...)
(burada kast edilen sen değilsin,yanlış anlayıpta ortalığı yangın yerine çevirme...)

işte bu ahval ve şerait altında ben bu ülkenin "mart kedilerinin ligine" terfi etme zamanının geldiğini düşünüyorum ve sizin basit saplantılarınızın gölge oyunundan başka bir şey olmadığını söylüyorum...

birde buradan gözlemle...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bireyin kendi hak ve ozgurlukleri oldugu gibi, bireysel hak ve ozgurluklere de saygisi vardir. Iste evrensel hukuk ve insan haklari bu temele oturur. Yani hic bir kimse, kurulus, kurum, inanc, ideoloji etik deger v.s. bireyin hak ve ozgurluklerine mudahele edemez.

Dolayisi ile birey hem kendi hak ve ozgurluklerine sahip cikar, hem de baska bireylerin hak ver ozgurluklerini korur ve saygi gosterir.

Basitlik senin baskici, zorlayici, mudahele edici ve herkesi kendin gibi algilama ve yapma cabandadir. Bu dusunce ve davranis, karanlik caga aittir.

http://www.felsefe.net/psikoloji/5217-birey-ve-birey-bilinci-uzerine.html#post26698

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Bireyin kendi hak ve ozgurlukleri oldugu gibi, bireysel hak ve ozgurluklere de saygisi vardir. Iste evrensel hukuk ve insan haklari bu temele oturur. Yani hic bir kimse, kurulus, kurum, inanc, ideoloji etik deger v.s. bireyin hak ve ozgurluklerine mudahele edemez.

Dolayisi ile birey hem kendi hak ve ozgurluklerine sahip cikar, hem de baska bireylerin hak ver ozgurluklerini korur ve saygi gosterir.

Basitlik senin baskici, zorlayici, mudahele edici ve herkesi kendin gibi algilama ve yapma cabandadir. Bu dusunce ve davranis, karanlik caga aittir.

http://www.felsefe.net/psikoloji/5217-birey-ve-birey-bilinci-uzerine.html#post26698

bu bilinç; 28 şubat sırasında neredeydi?
ikna odalarında hakları elinden alınmak için işkence görenler için neden sesiniz çıkmıyor du?
esas karanlık çağ sizin kafanızın içinde;hem insan hakları diye konuşacaksın hemde hakkına sahip çıkmak isteyenleri suçlayacaksın...

sizden kimsenin bir şey beklediği yok;gölge etmeyin yeter...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bu yukarida bahsedilenler, beni birey olarak baglamaz. Benim hem bireysel hem de toplumsal hak ve ozgurlukler mucadelem her zaman devam etmistir ve etmektedir.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
bu yukarida bahsedilenler, beni birey olarak baglamaz. Benim hem bireysel hem de toplumsal hak ve ozgurlukler mucadelem her zaman devam etmistir ve etmektedir.

senİ bİrey olarak hİÇ bİr Şeyİn baĞlamadiĞini ben anlayali Çok oldu da,
İstİyorum kİ baŞkalari da anlasin...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Iste bu cevap, cagdisi mudaheleci anlayisin bir urunudur. Sonucta herkesin neyin ne oldugunu algilayacak kendi beyni vardir, ne sana ne de baskasina ihtiyaci yoktur.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Iste bu cevap, cagdisi mudaheleci anlayisin bir urunudur. Sonucta herkesin neyin ne oldugunu algilayacak kendi beyni vardir, ne sana ne de baskasina ihtiyaci yoktur.

eğer çağ dışı müdaheleci bir anlayış örneği arıyorsan;az önce CHP ile ilgili açtığın başlığa bak,
çağ dışı müdahele ne demekmiş görürsün...

P

pissen

Ziyaretçi
varlığım varlığına armağan olsun evrensel.. Yürü beee kim tutar seni bu yollarda..

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
eğer çağ dışı müdaheleci bir anlayış örneği arıyorsan;az önce CHP ile ilgili açtığın başlığa bak,
çağ dışı müdahele ne demekmiş görürsün...

Dogrudur, cagdisinda kalan baska bir cag disilik ile kendisini mukasyese eder. Sonucta cagdisilik mucadelesi sadece bir akil tatminidir.

P

pissen

Ziyaretçi
bence serbest bırakırsak ya davulcuya yada zurnacıya kaçar en iyisi evrensel değerlerimizi koruma altına alıp onları yaşatabilmek. Bakarsınız gün gelir lazım olur. Hem demezler mi yanlış saat bile günde iki kez doğruyu dile getirir diye. Arada da olsa büyük seslerine kulak asmak gerekir.

Yeni Konular