Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

şeytan ın affı için dua edilirmi?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 5,549

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
şeytan'ın şu anda hiçbir umudu yok yani ve umudu olsa bile affedilme ihtimali yok mu?
yaratıldığı anda geleceğini gördüğünde affetmeyeceği işler yapacak bir cin yaratılması beni bir hayli düşündürüyor.

Ben kendimce bir yorum yapabilirim sadece bu konuda çok net bir bilgim yok fakat ezoterik bazı metinlerden anladığım kadarı ile Şeytan kazanırsa şayet af edilecek fakat kaybederse ceza alacak. Şeytan'a uyanlar ise her şekilde ceza alacak. Şeytan'ın kazanması ise kötülüğün egemen olması ki şu an gidişat bunu gösteriyor.

Ayrıca farklı bir yorum da; Şeytan'ın görevli olduğu ve Şeytan Planı'nı uygulayan ruhsal varlıkların görevlerini yaptıkları için ceza görmeyeceği fakat bu plana uyan insanların cezalandırılacağı şeklindedir.

Net olarak birşey söylemek mümkün değil. "Şeytan'ın affı için dua edilir mi?" diye bir bilgiye de hiç rastlamadım. Ancak büyük ihtimalle Şeytan insanların sınavı için görevlendirildi gibi düşünüyorum fakat tam emin değilim.

sakal

Yeni Üye
tövbe kapısı her an açıktır,şeytan tövbe etmedi ve kendi yaratılışını Adem'den üstün görerek kibirlendi ve bu isyanında ısrar etti..melekler de başta Adem'i ve ondan gelecek neslini kan dökücü fitne fesat çıkarıcı olarak ön yargılı bakmışlardı fakat orada melekler ve iblis küçük bir imtihana tabi tutuldular,melekler Allah'ın Adem'e sorduğu sorulara cevap vermesi üzerine ikinci kez secdeye kapandılar(ulema, namazda iki kere secde etmenin sebebini açıklarken ilk secdenin Allah'ın emri üzere meleklerin secdeye kapanması ikinci secdeyi ise Allah'ın emrine iblisin yaptığı gibi yanlışa düşmedikleri ve emri yerine getirdikleri için şükür secdesi saymışlardır.)iblis ise isyanını sürdürdü ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkarmak için Allah'tan mühlet istemiştir..Kutsal metinlerden edindiğimiz bilgi bunlar ile sınırlıdır..Allah'ın affetmeyeceği tek şey kul hakkıdır,şeytan tövbe etti de Allah affetmedi gibi bir yanlış fikre kapılmak doğru değildir..

sakal

Yeni Üye
Şeytan kazanırsa şayet af edilecek fakat kaybederse ceza alacak.

şeytan neyi kazanacak..? Allah'ın yolundan insanları saptırdığı için mi ödüllendirilecek bu bilgi nerede yazıyor ?

şeytanın planını uygulayan ruhsal varlıklar !!!!???Allah'a asi olan, şirk koşan,günahkar insanlardan başkası değildir..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
tövbe kapısı her an açıktır,şeytan tövbe etmedi ve kendi yaratılışını Adem'den üstün görerek kibirlendi ve bu isyanında ısrar etti..melekler de başta Adem'i ve ondan gelecek neslini kan dökücü fitne fesat çıkarıcı olarak ön yargılı bakmışlardı fakat orada melekler ve iblis küçük bir imtihana tabi tutuldular,melekler Allah'ın Adem'e sorduğu sorulara cevap vermesi üzerine ikinci kez secdeye kapandılar(ulema, namazda iki kere secde etmenin sebebini açıklarken ilk secdenin Allah'ın emri üzere meleklerin secdeye kapanması ikinci secdeyi ise Allah'ın emrine iblisin yaptığı gibi yanlışa düşmedikleri ve emri yerine getirdikleri için şükür secdesi saymışlardır.)iblis ise isyanını sürdürdü ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkarmak için Allah'tan mühlet istemiştir..Kutsal metinlerden edindiğimiz bilgi bunlar ile sınırlıdır..Allah'ın affetmeyeceği tek şey kul hakkıdır,şeytan tövbe etti de Allah affetmedi gibi bir yanlış fikre kapılmak doğru değildir..

Efefel başka bir şey sormaya çalışmış ; Şeytan gibi yaratılan varlıklar ilk yaratımda neden kötü olmaya mecbur bırakılmışlar? diye sormuş.
Kötü olmayı seçenler de var fakat sonradan o gruba dahil yaratılanlar da var. Baştan kötü olmaktan başka şansı olmayan varlıklar var gibi bir ifade kullanmış yanlış anlamadıysam eğer...
Şeytan ve Şeytan Planı'na dahil varlıklar ilk günden beri aynı sayıda devam etmiyor ki? Neye göre seçiliyorlar diye sormuş galiba.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
şeytan neyi kazanacak..? Allah'ın yolundan insanları saptırdığı için mi ödüllendirilecek bu bilgi nerede yazıyor ?

Ödüllendirlmeyecek sadece ona verilen süre sonunda Allah'dan başkasına secde etmem deyip, Adem'e secde etmediği için haklı çıkmış olacak.

sakal

Yeni Üye
Ödüllendirlmeyecek sadece ona verilen süre sonunda Allah'dan başkasına secde etmem deyip, Adem'e secde etmediği için haklı çıkmış olacak.

Allah; ''sizin bilmediğinizi ben bilirim '' derken, bu cümleyi şüphe içinde mi söylemiştir yapmayın...sonunda ne olacağını Allah bilmiyor muydu.?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Allah; ''sizin bilmediğinizi ben bilirim '' derken, bu cümleyi şüphe içinde mi söylemiştir yapmayın...sonunda ne olacağını Allah bilmiyor muydu.?

Tabi ki biliyordu fakat Allah'ın adaleti burada devreye giriyor işte bilmesine rağmen bir şans verdi. Şeytan bu şansı kullanıyor fakat Şeytan görevli de olabilir. Yani insanları nasıl imtahan edebilir ki Yaradan bir karşıtlık olmak durumunda ki kim neye yöneliyor test edebilsin.

Allah başı, sonu biliyor fakat seçimlerde özgür bırakıyor. Şeytan insanları kandırmakla, Allah'a ben sana herkesten ve tüm yarattıklarından daha sadığım diye ispat etmiş olacak. İnsanlar Allah'ı bırakıp, Şeytan'a yöneldikleri her saniye Şeytan haklı duruma geçiyor. Bu da bana göre Allah'ın adaleti kötü bile olsa yarattıklarına şans veriyor belki iyiyi bulurlar diye. Bu benim yorumum tabi en doğrusunu Allah bilir.

sakal

Yeni Üye
Şeytan insanları kandırmakla, Allah'a ben sana herkesten ve tüm yarattıklarından daha sadığım diye ispat etmiş olacak.

Allah'a sadık olmak,onun emir ve yasaklarına uymakla mümkündür insanları yoldan saptırmakla değil,Ebubekir (sıddık) sıfatını,eğer peygamber demişse doğrudur diyerek ve onu tasdikleyerek kazanmıştır..şeytanın sadık olduğu tek şey isyanını ahirete kadar devam ettirmesidir..

Allah'ın adaleti kötü bile olsa

neyse ki yorum yaptın,Allah'ın adaletinden şüphe etmediğini umarım..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Allah'a sadık olmak,onun emir ve yasaklarına uymakla mümkündür insanları yoldan saptırmakla değil,Ebubekir (sıddık) sıfatını,eğer peygamber demişse doğrudur diyerek ve onu tasdikleyerek kazanmıştır..şeytanın sadık olduğu tek şey isyanını ahirete kadar devam ettirmesidir..

neyse ki yorum yaptın,Allah'ın adaletinden şüphe etmediğini umarım..

Allah'ın adaletinden şüphem yok araya virgül koymadığım için yanlış anlam çıkmış🙂 Kötülerde bile adaletli demek istemiştim.

Şeytan Allah'dan başkasına secde etmediği için hem Allah'a sonuna kadar bağlı olduğunu ifade etti hem de insanların asla güvenilmeyecek varlıklar olduğunu Allah'dan süre isteyerek ispata çalıştı.

Şeytan haklı çıkıyor kim ne derse desin. Allah böyle olacağını biliyor muydu? Biliyordu tabi ki fakat yine de hem Şeytan'ı hem de insanları sınava tabi tuttu. Allah'ın bu kararı bana çok adaletli göründü sonuçta o an Şeytan'ı yok da edebilirdi.

istanbul

Yeni Üye
şeytan affedildiğinde tüm insanlık onun saptırmalarından kurtulacak.
şeytan razı gelip affını dilerse ve insanlarda dualarında o nun affolmasını isterse ,bu isteğide kabul edilirse güzel olmaz mı?

Zaten şeytanını müslüman etmen demek saptırmalarından kurtulman demek.
Bu soruyu acaba soran kim? İçindeki adem mi? havva mı? melek mi yoksa şeytan mı?
yani aklı külün mü nefsin mi

sakal

Yeni Üye
kül mü cüz mü ?

cüz oluşumuzdan bu soruları barındırıyoruz sanırım..

istanbul

Yeni Üye
cüzzi yanımız ile bu soruları barındırıyoruz ancak hangi yanımızın sorduğunun ayırdına varırsak yolumuz daha açılır..
aklı kül de mevcut ayrıca soran da**

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
cüzzi yanımız ile bu soruları barındırıyoruz ancak hangi yanımızın sorduğunun ayırdına varırsak yolumuz daha açılır..
aklı kül de mevcut ayrıca soran da**

Şeytan'ın görevli olabileceği konusunda ne düşünüyorsunuz İstanbul yani bu kötü görüntü ona verilmiş bir görev olamaz mı acaba? Surede bahsi geçen anlatım sembolik olabilir mi?

istanbul

Yeni Üye
Ademin ademliğini yaşayabilmesi için şeytana ihtiyacı var..Şeytanın görevi çok büyük.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Ademin ademliğini yaşayabilmesi için şeytana ihtiyacı var..Şeytanın görevi çok büyük.

Görevi büyük fakat kötü olması sembolik olabilir mi? Yani kötü olmakla görevli ise sonuçta görevi bittiğinde ona uyanlar ceza alır fakat o görevini yaptığı için cezasız kalabilir mi?

istanbul

Yeni Üye
Sembolik olarak bakarsak biz de semboliğiz öyle değil mi?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Sembolik olarak bakarsak biz de semboliğiz öyle değil mi?

Biz sınava tabi tutulan fakat şeytan görevli...Aynı şey değil biz yaptıklarımızın bedelini öderiz fakat şeytan sadece görevli ise ceza almaz gibi düşünüyorum. Surede bahsi geçen Şeytan'ın itaatsizliği sembolik bir anlatım olabilir mi acaba diye düşünüyorum bazen.

efefel

Yeni Üye
Biz sınava tabi tutulan fakat şeytan görevli...Aynı şey değil biz yaptıklarımızın bedelini öderiz fakat şeytan sadece görevli ise ceza almaz gibi düşünüyorum. Surede bahsi geçen Şeytan'ın itaatsizliği sembolik bir anlatım olabilir mi acaba diye düşünüyorum bazen.
bu cümleden sonra insan kendisinin görevliliğindende şüpelenmeli bence.
şeytan cinlerden.cinler coşkun alevden.insan topraktan.ama belirtilenlere göre her iki sininde nefsi var.
doğru ve yanlışı ayırt edip seçme özgürlüğü var.
işte ben başta bu özgürlüğün olmadığı kanısındayım.
gerçekleştirilen tüm eylemler yapı potansiyel ve önceki eylemlerin yansımasıdır bence.
böyleyken sebepler silsilesi çıkıyor karşımıza.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
bu cümleden sonra insan kendisinin görevliliğindende şüpelenmeli bence.
şeytan cinlerden.cinler coşkun alevden.insan topraktan.ama belirtilenlere göre her iki sininde nefsi var.
doğru ve yanlışı ayırt edip seçme özgürlüğü var.
işte ben başta bu özgürlüğün olmadığı kanısındayım.
gerçekleştirilen tüm eylemler yapı potansiyel ve önceki eylemlerin yansımasıdır bence.
böyleyken sebepler silsilesi çıkıyor karşımıza.

Şeytan görevli ise, görevini yaptığı için ceza almaz. Seçimi ise böyle bir seçimi neden yaptı diye düşünüyorum bazen fakat Kur'an'da bahsi geçen ayetin sembolik bir anlatım olduğunu düşündüğüm zamanlar da oluyor.
Şeytan kendine verilen görevi yerine getiriyor ve böylelikle de insanlar da sınavdan geçiriliyor olabilir.

nefha

Yeni Üye
şeytan ın affı için dua edilirmi?
el cevap edilmez.Çünkü hz.İbrahimin babası için dua etmemesi ikaz edilmiştir.Keza nuh a.s. oğlu için duası da reddedilmiştir.Yine peygamberimize,"sen sevdiklerini hidayete erdiremezsin ancak Allah dilerse" buyrulmuştur.
Şeytan görevli ise, görevini yaptığı için ceza almaz. Seçimi ise böyle bir seçimi neden yaptı diye düşünüyorum bazen fakat Kur'an'da bahsi geçen ayetin sembolik bir anlatım olduğunu düşündüğüm zamanlar da oluyor.
Şeytan kendine verilen görevi yerine getiriyor ve böylelikle de insanlar da sınavdan geçiriliyor olabilir.
Allahın ilminin sınırı yok.ve zaman mekanda söz konusu değil.Yani aslında herşey oldu,bitti gibi .zaman kaydının dışında tüm olaylar yaşanmış ve bitmiştir.bunları Allahın bilmesi bizi bu kaderi yaşamaya icbar etmesi demek değildir.Şeytan kendi seçimini yaptı.bundan pişmanda olmadı.ve bu göreve kendisi talip oldu.Çünkü o da ademle imtihan edilip saptı.

Yeni Konular