selam size ülkelerin coğrafi konumu ve ırk soylarının ve ekonomık duzeyenın bırbırıyle etkılesımını ve sonucunda toplumların gozlemledım kadarıyla mutluluk rahat olma duzeyını acıklayacağım ilk önce çinden baslamak ıstıyorum kocaman fabrıkalar mılyonlarca ınsan aylık 300 dolara maaşla calıstırılması ekonomık yonden moral bozuklu olabılır fakat bır mılyar nufusu olan bır ulkede ve fabrıkalarda tarlalarda cok kalabalık sekılde calısdıklarını dusunursek sosyal olarak cok gelişmiş bir toplum oldunu dusunebılırız aslında ekonomık olarak fakır fakat sosyal olarak cok zengın bır toplum bunun sonucunda çinin bir aile toplumu gibi mutlu oldunu soylıyebılırız.gelelım amekıya, amerıka fılımlerdeki sarısın guzel kızlardan olusmuyor nufusunun cok az bı kısmı beyaz ıngılızlerden olusuyor. amerıka çoğunlukla , zenci , arap , hındıstanlı , japon ve çinliler olusuyor.amerıkada ulasabılmek ıstenen daha zengın olmak ve az olan guzel sarısın kızlarla bırlıkte olmak buda amerıkanın mutsuz bır toplum oldunu gosterıyor.nasanın mutluluk derecesınde amerıka hatırladım kadarıyla 36, sırada dunyada.turkıye ise amerıkadan daha kotu durumda nerdeyse 10 ırkın karısmıs oldu bır ulke turkıye buda cırkın ınsanların olusmasına neden oluyor amerıkadan daha kötü dıyebılırız.gelelım rusyaya rusya ekonomık yonden kötü fakat guzel ınsanların oldu bır ulke erkekler 18 yasına gelene kadar sexden bıkmıs ve maddi durumları kotu oldu ıcın çoğu rus erkeği alkolık durumda.fakat rusların mutsuz oldunu gostermez rus erkeklerı cok olgun ve bır o kadarda sınırlı tek gereklı olan sey ulkenın ekonomısı yukselmesı ve dunyanın en guzel ulkelerınden bırı olabılır ılerkı yıllarda. aynı norveç isveç gibi....
hakan karakan - istanbul 22,03,2011
hakan karakan - istanbul 22,03,2011