Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yanılmışım Tanrı Varmış.. Antony Flew

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,473

ls2

Kahin
Onursal Üye
Deist olmuş [MENTION=3591]sakal[/MENTION]..

sakal

Yeni Üye
asıl mesele buradan sonra başlıyor zaten,tanrıyı buldu şimdi tanrı hakkında yorumlar onu tanımlamalar açıklamalar nedenler niçinler sıralanıyor...

ne gerek vardı cennete cehenneme hesaba kitaba...geldik gördük yaşadık bildik ve gitseydik sonsuzluk niye..sonsuzluk kavramı sıyırmaya yetiyor,üç günlük dünyada iyi bir kul ol ondan sonra ver elini sonsuz mutluluk..tam tersi yine üç günlük dünyada O'nu inkar et sonsuza dek?(sonsuzluğun bir sonu var mı ki dek olsun) tepe taklak cehennem...sonsuz bir zamanda bir anlık yaşamın getirdiklerine bak...

düşününce keşke yanılmış olmasaydım mı diyecek ne diyecek..

flzf

Yeni Üye
asıl mesele buradan sonra başlıyor zaten,tanrıyı buldu şimdi tanrı hakkında yorumlar onu tanımlamalar açıklamalar nedenler niçinler sıralanıyor...

ne gerek vardı cennete cehenneme hesaba kitaba...geldik gördük yaşadık bildik ve gitseydik sonsuzluk niye..sonsuzluk kavramı sıyırmaya yetiyor,üç günlük dünyada iyi bir kul ol ondan sonra ver elini sonsuz mutluluk..tam tersi yine üç günlük dünyada O'nu inkar et sonsuza dek?(sonsuzluğun bir sonu var mı ki dek olsun) tepe taklak cehennem...sonsuz bir zamanda bir anlık yaşamın getirdiklerine bak...

O doğru olarak gördüğü şeyleri yapmış gerçeklerin peşinde koşmuş bence vicdanı rahattır.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Cehennemde sonsuza kadar kalkmak diye bir durum söz konusu değildir. Cehennemden her insan geçecektir fakat yaptığı eylemlere göre kimisi çok hızlı geçecek kimisi ise uzun süre kalacaktır. Cehennnem bir mekan olarak düşünülmemeli yani bizim anladığımız tarzda bir mekan değildir. Kişinin kendi vicdanı ile hesaplaştığı ve kabir azabı diye tabir edilen yaptığı yanlışlar sebebi ile sıkıntı çektiği bir yerdir. Cennetin yolu cehennemden geçer bu herkes için böyledir. Yaptığımız eylemler ve düşünceler ile buradan geçiş hızımız artar ya da yavaşlar. Hızla geçebilmemiz için iyi düşünceler üretmemiz, iyi eylemler yapmaya çaba sarf etmemiz gerekir. "Kim dünyada ne yaptı ise karşılığını alır." ayetinin anlamı da budur.

İyi olana kafa yoran ve çaba sarf eden için korku yoktur. Allah kalplerde olanı bilir bu sebeple hiç kimse melek kadar temiz olamaz fakat elinden geldiğince çaba göstermesi yeterlidir.

Tüm dini yaptırımların amacı insanı kabir azabından kurtarmaktır. Çok sert ifadeler olmasının sebebi de budur fakat insanlar bu ifadeleri bambaşka anlamlara çekip birbirine kötülük yapmayı, kin duymayı ve nefret etmeyi maalesef Allah için yaptıkları hatasına düşüyorlar ki, kötülük yapan yaptığı kötülüğün karşılığını alana kadar cehennemde kalır. Allah kendine yapılanı affeder fakat kul hakkı ile gelmeyin demiştir çünkü kul hakkı ile giden o kul ile helalleşmeden ruhu özgür kalamaz, bu da tahmin ettiğiniz üzere sıkıntılı bir süreçtir.
[MENTION=469]flzf[/MENTION] sen başkalarına kin ve öfke duydukça o kişilere değil kendine zarar veriyorsun. O kişilerin varsa yanlışı Allah'a hesap verir zaten sen boş yere içinde öfke beslemekle kendini zora sokuyorsun. Bu Polyanna'cılık değil tam tersi her insanın kendine karşı yapabileceği en büyük iyiliktir.

Peygamberler yalancı değillerdi bu ifadeler de seni ve kim dile getirirse onu zora sokuyor çünkü iftira atmış oluyorsun. Peygamberler bizler gibi insan olmakla beraber bizlerden farklı olarak Allah tarafından seçilmiş ve Yönetici ilahi varlıklarla irtibat kurabilen, Allah kelamını dünyaya yaymaya çalışan görevli insanlardı. Görevli yönetici varlıklar bazen insan bedeninde de dünyaya gelmişlerdir. Hızır gibi, Zulkarneyn gibi v.s.

Allah'ın varlığına inanmak değil gerçekten var olduğunu bilmek isteyene bu yol açılır. İnanmak zandan oluşur bilmek ise emin olmaktır. Bilmek isteyen herkes Allah'ın varlığını bilebilir yeter ki bunu kalpten istesin ve çaba göstersin. Bu bazı kişilere tanınmış bir ayrıcalık değildir.

flzf

Yeni Üye
Ne biliyorsun peygamberleri allahın seçtiğini tıpkı evrimcilerin madde kendi kendine böyle varolmuştur demeleri gibi birşey senin ki. Akla mantığa yatkın olan dururken ispat delil olmadan ben neden bir insanın tanrı tarafından özel görevlendirildiğine inanayım.

Ayrıca bütün akıl delilleri bu yönde kendilerine özel bir makam güç tanımlamadan insanlara birşeyler öğretemezlerdi yalanda olsa bunu yapmak zorundaydılar. Ayrıca günümüzde neden artık kimse öyle kolay kolay bir adamın peygamberliğine inanmıyor çünkü artık bunu kabul ettirmek bu yalanı yutturmak o kadar kolay değil. Ha günümüzde gözü çapaklı kıçını yıkamasını bilmeyen insanlardan ilahi bir meded uman aptallar koyunlar yokmu büyücülerden cinci hocalardan mesela var tabi enazından eskisi kadar değil ama. Kısaca benim öfkemle bir alakası yok ben aklın vicdanın söylediklerini tanırım delil olmadanda asla böyle büyük bir günaha yani tanrıya şirk koşmaya onu tasfir etmeye ona yardımcı atamaya yeltenmem.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Ne biliyorsun peygamberleri allahın seçtiğini tıpkı evrimcilerin madde kendi kendine böyle varolmuştur demeleri gibi birşey senin ki. Akla mantığa yatkın olan dururken ispat delil olmadan ben neden bir insanın tanrı tarafından özel görevlendirildiğine inanayım.

Ayrıca bütün akıl delilleri bu yönde kendilerine özel bir makam güç tanımlamadan insanlara birşeyler öğretemezlerdi yalanda olsa bunu yapmak zorundaydılar. Ayrıca günümüzde neden artık kimse öyle kolay kolay bir adamın peygamberliğine inanmıyor çünkü artık bunu kabul ettirmek bu yalanı yutturmak o kadar kolay değil. Ha günümüzde gözü çapaklı kıçını yıkamasını bilmeyen insanlardan ilahi bir meded uman aptallar koyunlar yokmu büyücülerden cinci hocalardan mesela var tabi enazından eskisi kadar değil ama. Kısaca benim öfkemle bir alakası yok ben aklın vicdanın söylediklerini tanırım delil olmadanda asla böyle büyük bir günaha yani tanrıya şirk koşmaya onu tasfir etmeye ona yardımcı atamaya yeltenmem.

Nerden bildiğimi defalarca yazdım. Tüm dini kitapları, öğretileri, mitolojileri, Antik Çağ öğretilerini ve öncesini, Tasavvuf'u karşılaştırmalı olarak inceledim. Allah'ın var olduğunu bilen biri olarak -inanmaktan bahsetmiyorum- peygamberlerin varlığı konusunda hiç tereddütüm olmadı ki zaten var olduklarını biliyorum. Yalancı olmadıklarını da biliyorum. Allah yukarda bilmediğim konuda bu kadar kesin yorum yapmazdım, emin olabilirsin.

Allah kendine yardımcı atamıyor tüm bunlar dinleri uydurma kabul etmek için oluşturulmuş savunma mekanizmalarıdır. Allah bir çok yönetici varlık da yarattı sence bu yaratımın sebebi yetersizlik ile mi ilgili ? Ortada bir yetersizlik olduğu doğru fakat bu yaratılanların yetersizliği Allah'ın değil...

Allah ile hiç birimizin karşılaşma şansı yoktur çünkü onun gücü karşısında dayanacak yapıda değiliz. Paramparça oluruz. Allah Arş-ı Ala'dan itibaren yönetici varlıklar yaratmak sureti ile bir alt kademedeki yarattığı varlıklar ile dolaylı olarak iletişim kurar. Bunun sebebi yetersizliği değil onun gücüne dayanacak yapıda olmayan varlıkların zarar görmemesi içindir. Sen Allah'ın gücünün büyüklüğünü aklımızla bile tasavvur edemeyeceğimizi halen anlamadın galiba...Bu durumun en güzel örneği Hz. Musa'nın "Seni bir kere göreyim rabbim ricasına karşılık gelen cevaptır; "Sen beni görmeye güç yetiremezsin ki Elohim'i görebilesin!" Cevap veren Yehova'dır. Yehova dünyadan sorumlu yönetici varlıktır. Elohim ise daha üst planda bulunan, bir çok gezegendeki yaşamlardan sorumlu yönetici varlıkların genel adıdır. Tanrı-Rab kelimeleri Allah için kullanılmıyor.

Dini yaptırımlar dinler öncesi de vardı. İnsanlar dinler öncesi yine görevli varlıklar tarafından bilgilendirilirdi. Nuh Tufanı sonrası dinler devri başladı.

Peygamberleri Allah seçmiştir buna inanıp inanmamak senin tercihin fakat bilmediğin ve emin olmadığın bir konuda tahmin yürütüyorsun ve tüm bu tahminleri bugüne kadar inanmamayı seçtiğin dinleri yok sayabilmek için yapıyorsun.

Madem bu konulara ilgin var daha kapsamlı araştırma yapman gerekiyor yazdıkların doğru değil fakat ısrarla yazmaya devam edeceksen de tercih senin ne diyeyim.

Dinleri ve peygamberleri kabul etmiyorum demek başka peygamberler yalancıydı demek bambaşka lütfen aradaki farkı gör...

flzf

Yeni Üye
Ezbere konuşuyorsun dijital bvak şöyle açıklayayım sana

Ahmet ben bir fil öldürüp yedim diyor olsun

Bende diyorum ki bence ahmet yalan söylüyor.

Bu durumda ben demiş oluyorum ki ahmete inanmıyorum Aynı kapıya çıkıyor. Sende ahmeti çok seviyorsun ya onun yalancı şahitliğinide yapmak istemiyorsun bana çatacaksın diyorsunki inanmayabilirsin ama ahmete yalan söylüyor diyemezsin . Yani cümlelerindeki mantıksızlığı gör diye açık açık yazıyorum. Dinler ve peygamberler yalan söylüyorlarki inanmıyorum zaten ben arada bir fark yok birbirini tamamlayan ifadeler var.

Sen biliyorum derken gene bu yalan beyanlara bakıp ezbere biliyorum derken ben hayatın geneline bakıp gerçekten biliyorum diyorum. Acaba benim tanıdığım ahmetlerden herhangi biri hayatında fil görmüşmü diye sorarım yani ben.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Ezbere konuşuyorsun dijital bvak şöyle açıklayayım sana

Ahmet ben bir fil öldürüp yedim diyor olsun

Bende diyorum ki bence ahmet yalan söylüyor.

Bu durumda ben demiş oluyorum ki ahmete inanmıyorum Aynı kapıya çıkıyor. Sende ahmeti çok seviyorsun ya onun yalancı şahitliğinide yapmak istemiyorsun bana çatacaksın diyorsunki inanmayabilirsin ama ahmete yalan söylüyor diyemezsin . Yani cümlelerindeki mantıksızlığı gör diye açık açık yazıyorum. Dinler ve peygamberler yalan söylüyorlarki inanmıyorum zaten ben arada bir fark yok birbirini tamamlayan ifadeler var.

Sen biliyorum derken gene bu yalan beyanlara bakıp ezbere biliyorum derken ben hayatın geneline bakıp gerçekten biliyorum diyorum. Acaba benim tanıdığım ahmetlerden herhangi biri hayatında fil görmüşmü diye sorarım yani ben.

Hayır sen zannediyorsun fakat ben biliyorum. Bu bilmek durumunu inanmayan birisi anlayamaz bu konuyu Ferdinad ile de çok tartışmıştık. Bu içten gelir ve izahı yoktur.

Aşık olduğun zaman o hissi kelimelerle anlatamazsın ya anlatmaya çalışsan da yetmez yani ortaya somut bir şey koyamazsın fakat içten içe bilirsin...Tam olarak böyle olmasa da buna benzer bir durum diye açıklamaya çalışayım fakat asla bu kadar basit değil sadece örnek olması açısından yazdım.

flzf

Yeni Üye
Of dijital kelimeleri gene anlamları dışında kullanmaya başladın inanmak ve bilmek farklı şeyler sen tutup bilmeyi inanmak ötesi inanmak diye yazıyorsun öyle birşey değil bilmek lütfen gene keyfine göre anlam üretme 🙂

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Of dijital kelimeleri gene anlamları dışında kullanmaya başladın inanmak ve bilmek farklı şeyler sen tutup bilmeyi inanmak ötesi inanmak diye yazıyorsun öyle birşey değil bilmek lütfen gene keyfine göre anlam üretme 🙂

Zaten senle aynı dili konuşmak imkansız neyse sadece sana yazmıyorum anlayan birileri çıkar elbet kafanı yorma sen🙂

flzf

Yeni Üye
Zaten senle aynı dili konuşmak imkansız neyse sadece sana yazmıyorum anlayan birileri çıkar elbet kafanı yorma sen🙂

Amaaaan senin canın sağolsun dijital ben senin açından söylüyorum sadece yanlışa yanlış demek prensibim ayrıca nabim abi ya 🙂

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler yararlı konu

Yeni Konular