asıl mesele buradan sonra başlıyor zaten,tanrıyı buldu şimdi tanrı hakkında yorumlar onu tanımlamalar açıklamalar nedenler niçinler sıralanıyor...
ne gerek vardı cennete cehenneme hesaba kitaba...geldik gördük yaşadık bildik ve gitseydik sonsuzluk niye..sonsuzluk kavramı sıyırmaya yetiyor,üç günlük dünyada iyi bir kul ol ondan sonra ver elini sonsuz mutluluk..tam tersi yine üç günlük dünyada O'nu inkar et sonsuza dek?(sonsuzluğun bir sonu var mı ki dek olsun) tepe taklak cehennem...sonsuz bir zamanda bir anlık yaşamın getirdiklerine bak...
düşününce keşke yanılmış olmasaydım mı diyecek ne diyecek..
asıl mesele buradan sonra başlıyor zaten,tanrıyı buldu şimdi tanrı hakkında yorumlar onu tanımlamalar açıklamalar nedenler niçinler sıralanıyor...
ne gerek vardı cennete cehenneme hesaba kitaba...geldik gördük yaşadık bildik ve gitseydik sonsuzluk niye..sonsuzluk kavramı sıyırmaya yetiyor,üç günlük dünyada iyi bir kul ol ondan sonra ver elini sonsuz mutluluk..tam tersi yine üç günlük dünyada O'nu inkar et sonsuza dek?(sonsuzluğun bir sonu var mı ki dek olsun) tepe taklak cehennem...sonsuz bir zamanda bir anlık yaşamın getirdiklerine bak...
düşününce keşke yanılmış olmasaydım mı diyecek ne diyecek..
Ne biliyorsun peygamberleri allahın seçtiğini tıpkı evrimcilerin madde kendi kendine böyle varolmuştur demeleri gibi birşey senin ki. Akla mantığa yatkın olan dururken ispat delil olmadan ben neden bir insanın tanrı tarafından özel görevlendirildiğine inanayım.
Ayrıca bütün akıl delilleri bu yönde kendilerine özel bir makam güç tanımlamadan insanlara birşeyler öğretemezlerdi yalanda olsa bunu yapmak zorundaydılar. Ayrıca günümüzde neden artık kimse öyle kolay kolay bir adamın peygamberliğine inanmıyor çünkü artık bunu kabul ettirmek bu yalanı yutturmak o kadar kolay değil. Ha günümüzde gözü çapaklı kıçını yıkamasını bilmeyen insanlardan ilahi bir meded uman aptallar koyunlar yokmu büyücülerden cinci hocalardan mesela var tabi enazından eskisi kadar değil ama. Kısaca benim öfkemle bir alakası yok ben aklın vicdanın söylediklerini tanırım delil olmadanda asla böyle büyük bir günaha yani tanrıya şirk koşmaya onu tasfir etmeye ona yardımcı atamaya yeltenmem.
Ezbere konuşuyorsun dijital bvak şöyle açıklayayım sana
Ahmet ben bir fil öldürüp yedim diyor olsun
Bende diyorum ki bence ahmet yalan söylüyor.
Bu durumda ben demiş oluyorum ki ahmete inanmıyorum Aynı kapıya çıkıyor. Sende ahmeti çok seviyorsun ya onun yalancı şahitliğinide yapmak istemiyorsun bana çatacaksın diyorsunki inanmayabilirsin ama ahmete yalan söylüyor diyemezsin . Yani cümlelerindeki mantıksızlığı gör diye açık açık yazıyorum. Dinler ve peygamberler yalan söylüyorlarki inanmıyorum zaten ben arada bir fark yok birbirini tamamlayan ifadeler var.
Sen biliyorum derken gene bu yalan beyanlara bakıp ezbere biliyorum derken ben hayatın geneline bakıp gerçekten biliyorum diyorum. Acaba benim tanıdığım ahmetlerden herhangi biri hayatında fil görmüşmü diye sorarım yani ben.
Of dijital kelimeleri gene anlamları dışında kullanmaya başladın inanmak ve bilmek farklı şeyler sen tutup bilmeyi inanmak ötesi inanmak diye yazıyorsun öyle birşey değil bilmek lütfen gene keyfine göre anlam üretme 🙂
Zaten senle aynı dili konuşmak imkansız neyse sadece sana yazmıyorum anlayan birileri çıkar elbet kafanı yorma sen🙂