Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yaşamak

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,877

mavimor

Yeni Üye
Bir insanın nasıl öldüğü değil, nasılyaşadığı önemlidir. Samuel Johnson
Daha iyi yaşamak istiyorsa, kötü düşüncelerini öldür. Sir W. Raleight
En çok yaşamış insan, en çok yıl saymış olan değil, fakat hayatı en çok hissetmiş olandır. Rousseau
Güç olan kahramanca ölmek değil, kahramanca yaşamaktır. Cenap Şehabettin
Hayatı kaybetmekten daha acı birşey vardır: Yaşamanın manasını kaybetmek. Burhan Toprak
İnsanın hayata karşı ödevi yaşamaktır. Eugene O'Neill
Öldükten sonra yaşamak isterseniz, ölmez bir eser bırakınız. Hz.Ali r.a.
Yaşamak için yemeli değil, nasıl yaşadığı önemlidir. Samuel Johnson
Yaşamak, insanı delirtecek kadar tatlı bir şeydir. Heinrich Heine
Yaşamak mı, yoksa ölmek mi, mesele bunda. Shakespeare
Yaşamın en büyük dramı insanların yokolması değil, sevmekten vazgeçmeleridir. W.Somerset Maugham
Zor olan, kahramanca ölmek değil, kahramanca yaşamaktır. Cenap Şehabettin

Chionis

Yeni Üye
Hayat, insanın kendini bir hayvan olmadığına dair inandırma çabasıdır.

nilüfer

Yeni Üye
Ynt: Yaşamak

"Yaşama sanatı ne umarsızca hayatın içinden akıp gitmek, ne de korkuyla geçmişe asılmaktır. Yaşanan her yeni dakikanın benzersiz olduğunu zihinde tutarak ona değer vermek, zihni her daim açık ve uyanık tutmaktır."

oguz8891

Yeni Üye
Ynt: Yaşamak

Bana göre de; Hayat, insanın kendi kendisini kandırma sanatıdır.

ihaveanidea

Yeni Üye
Yaşamak,dinlememektir.

Sahip olduğun ve "kendin yarattığın" değerlerinin farkında olmak,içe dönmektir.

"Ha sen mi geldin,ne iyi ettin." demek gibi yaşamak.Gelen gelsin gelmeyenin cehenneme kadar yolu var.

İnsanın kelepçesidir insan.Sartre'a selam çakayım.Varoluşçuluğu ne kadar savlarında sonucu tam getiremese de gidiş yönünden dolayı severim.

Bir dine mi mensupsun?Yaşa dinini.Oku,bak neye inanıyorum ben ha şuna inanıyormuşum.İnan.

Okula mı gidiyorsun?Dinle,dön evine.

Başını kanepeye dayamışsın sigara mı içiyorsun?Gözünü kapat,bırak sessizce gelip korkutsunlar.

Kitap mı okuyorsun?Git çimenlere yat yüz üstü,bebeler gibi oku.Hem bu yaz gününde serin serin olur çimenler.

Ulan şu hayatta "Aman şu bu ne der?" diye diye çürüdün be.Bir halt gelmiyor elinden.Bakıyorsun anca betonlara.Arada bir birileri yapıyor,sen de topluma uyacaksın ya dıştan "Yav oha be bu kadar da yapılmaz." diyorsun ama içten "Ulan bak adam yapmış.Off be." diyorsun.

Kendi kuralını,hayatını çiz ey insanoğlu!Gün gelip saçlarına aklar düştüğünde aklına "Ulan ben hiç birinden dayak yemedim.Ne biçim çocukluk geçirmişim ben." dediğinde "Aman aman iyi olmuş yemediğin." diyecek şu mahallenin en güzel kızı olmayacak yanında.Hani onu köşede gördün de kavga çıkmasın diye hasmına sessizce abi çektin ya gitsin diye.Hah o olmayacak işte.

Vurdumduymaz olma.İnsana bak ne diyor.En sonunda kafanı dinle diyorum.Git meydanın ortasında bilerek kendini yere at.Belki oradan ben de geçerim de haline gülerim.

Yok yok gülmem.Ama gülsem de önemsemeyeceksin işte beni.Onu diyorum sana.Üstünü temizle,işine git.

Bu dediklerime kulak ver diyeceğimde gözüm yukarıya kaydı insanları dinleme demişim.

Haydee,gitti mi koca yazı gümbürtüye.

Neyse enter.

Yeni Konular