Sivas Katliamı Davası Zaman Aşımına Uğradı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gündem (Dünya\/Türkiye) kategorisinde @Búri tarafından oluşturulan Sivas Katliamı Davası Zaman Aşımına Uğradı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,291 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gündem (Dünya\/Türkiye)
Konu Başlığı Sivas Katliamı Davası Zaman Aşımına Uğradı
Konbuyu başlatan @Búri
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan @Búri

@Búri

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
27 Ağu 2023
Mesajlar
51
Tepkime puanı
2
Puanları
8
Yaş
36
Konum
Midgård
Üniversite Bölümü
mythology
Ünvan
the first human

Sivas katliamı davası zaman aşımına uğradı​

Güncelleme Tarihi: Eylül 15, 2023 07:00


Sivas katliamı davası zaman aşımına uğradı









Mesut Hasan BENLİ / ANKARA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2023 07:001dk okuma

Firari 3 sanık yönünden devam eden Sivas Katliamı’na ilişkin davada, mahkeme zaman aşımı nedeniyle davanın düşürülmesine hükmetti. Karar tepkilere neden oldu.​

Haberin Devamı


Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te “Pir Sultan Abdal Şenlikleri” sırasında Madımak Oteli’nin yakılması sonucu, aralarında aydın vesanatçıların da bulunduğu 33 kişi ile 2 otel çalışanı ve 2 gösterici yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmişti.

TAHLİYE OLUNCA FİRAR ETTİLER

Davada ilk karar 1994’te çıktı. Mahkeme, 87 sanığı 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkûm etti. Mahkeme, cezalarda “haksız tahrik indirimi” uygulamıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bu kararı bozdu. Yargıtay’ın bozma kararından sonra kayıplara karışan firari sanıklar Eren Ceylan, Murat Karataş ve Murat Sonkur yönünden Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyordu. Dünkü duruşmada müşteki avukatları savunmalarında, söz konusu eylemin insanlığa karşı suç olarak görülerek dava hakkında kararı verilmemesini talep etti. Duruşma savcısı isemahkemeye sunduğu mütalaada, müşteki avukatlarının süre taleplerinin yargılamayı sürüncemede bırakacağı gerekçesiyle kabul edilmemesini ve 30 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti, söz konusu davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine hükmetti. Mahkemenin kararına salonda bulunan izleyiciler tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: SUÇ ORTAKLIĞIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, karara sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda"İnsanlık suçunun zaman aşımı olmaz. Bu karar adalet için Türk Milleti adına değil, tek bir kişinin isteği doğrultusunda verilmiştir. Buna karar denmez, olsa olsa suç ortaklığıdır" dedi.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst