sümeyra bu yorumuna katılıyorum ama daha önceden görüş belirtmeni beklerdim. Bende senin gibi bayan olarak, askerliğin zorlayıcı yanına karşıyım.Ama bir tek ben mi düşünüyorum burada diye de düşünmüyor değilim hani...Ben forumun da bu konunun da ağası değilim!!! Üyeler de benim marabalarım olmadığına göre iradeleriyle görüş beyan etmelerini beklemek hakkım diye düşünüyorum.Dürtükleyerek mi yazı yazdıracağız?Ya da ortada bir yanlış varsa ben mi sadece belirteyim? Bu konu sadece beni mi ilgilendiriyor?Saçma sapan fikirler varsa bir tek bana mı saçma geliyor? Bak sümeyra şimdi ne güzel belirtmişsin düşünceni.Ben, içi boş cümle dolusu paragraflar beklemiyorum ki...sümeyra ' Alıntı:diyanetten askerliğin kutsiyet ifade edip etmediğiyle ilgili yorum almak ve bu yorumu buraya taşımak ne kadar da dar bir mantık..birincisi diyanet islam hakkında söz söyleyecek yeterlikte mi bunu tartışmak gerek,ikincisi islami düşünce kimi ne kadar bağlar??siz müslüman olabilirsiniz ama burada olmayan onlarca insan varken islam böyle diyorsa doğrudur şeklinde bir yaklaşımı dışlayıcı ve kısıtlayıcı buluyorum..
Geçen sene Kuzey Irak'a yapılan çıkartma operasyonundaki gibi büyük çaplı bir operasyonu o şekilde hiçbir kayıp vermeden ve karşı tarafa önemli zararlar vererek yapabilecek çok fazla ülke olduğunu sanmıyorum (orada bile ABD istihbaratına bağımlıydık ama operasyon bölgesinde tamamen askerlerin becerisine bağlıydı durum. Ayrıca operasyonun gerekliliği, doğru/yanlışlığı da farklı bir konu. Burada sadece askeri açıdan değerlendirme yapıyorum).
Evet geri çekilmişti ama operasyondan önce. Dediğim gibi bu operasyonu ABD, adım gibi eminim karşı tarafa bildirmişti."pkk da operasyon başladığı anda geriye çekildi zaten. "