Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bir Hikaye Yaz

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,148

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
Ev de saçma videolar açtıklarında onlara bunu açardım

Çocuk öyküleri. Bir kez Gormit diye canavarın olduğu tuhaf bir öylküye rastlamıştım. Büyük ve yetişkin olarak okumayı seslendirmeyi sevdiğim tek şey

Bunun ben de ses kaydı var. Yani tümü değil ama bir bölümü...

bağımsızkoala

Yeni Üye
Aslında var olan çocuk filmlerinden esinlenmek güzel bir fikir ki minion'lara bayılırım. Ödüllü sinema filmleri veya tiyatrolar yani aslında yapıt bulmak zor değil binlerce var.

bilgisezgi

Yeni Üye
Bu aralar çocuk edebiyatından hikaye kurgulamakla meşgulüm. Henüz kafamda bir istek doğrultusunda lakin konu, karakter ve tema belirsiz. Yeni fikir arayışındayım. Çocuk hikayesi yazma düşüncesi ise arkamızdan koca bir nesil geliyor. Ve biz onlara ne aşılarsak gerçi aşılamak yanlış olur onların hayal gücünü ne kadar geliştirirsek onları düşünmeye yönlendirirsek o kadar kâr da oluruz. Boş ve düşünmeyi bilmeyen çocuklar yetişmesin ellerinde tabletler, telefonlar olmasın. Kalemler, kağıtlar olsun. Hepsi edebiyatçı olmasın bu dünyaya umut olsun. Ağaç yaşken eğilir dostlar. Bana güzel fikirler verin. Onlara bir ışık olmak istiyorum. Teşekkürler...

Yazar Bekir Yıldız, bir kitabında ağanın kendisine it demesinden son derece mutlu olan bir çocuktan bahseder. Ağanın kendisini tiye aldığını düşünerek sevinçle annesine koşar, "Aney, aney, ağa biye it demiştir".

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Bu aralar çocuk edebiyatından hikaye kurgulamakla meşgulüm. Henüz kafamda bir istek doğrultusunda lakin konu, karakter ve tema belirsiz. Yeni fikir arayışındayım. Çocuk hikayesi yazma düşüncesi ise arkamızdan koca bir nesil geliyor. Ve biz onlara ne aşılarsak gerçi aşılamak yanlış olur onların hayal gücünü ne kadar geliştirirsek onları düşünmeye yönlendirirsek o kadar kâr da oluruz. Boş ve düşünmeyi bilmeyen çocuklar yetişmesin ellerinde tabletler, telefonlar olmasın. Kalemler, kağıtlar olsun. Hepsi edebiyatçı olmasın bu dünyaya umut olsun. Ağaç yaşken eğilir dostlar. Bana güzel fikirler verin. Onlara bir ışık olmak istiyorum. Teşekkürler...

Ölümsüz olmanın yoludur, kendi imzamızı taşıyan eserler bırakmak. 🙂

Kendimize ait bir buluş/icat, kendimizin cizdiği bir resim veya kendimizin yazdığı bir eserin, bizleri kuşkusuz ölümsüz yaptığı aşikăr. Ancak her insan dünyaya kabiliyetli gelmiyor maalesef. Bazıları harika resimler çizebiliyorken, bazıları sayfalar dolusu hikayeleri çok akıcı bir biçimde kolaylıkla yazabiliyor.

Hikayeler ve romanlar yazmak, resim çizmeye benzemez. Hayal gücünüz bir hayli geniş, kelime hazineniz güçlü ve kullandığınız dile tamamen hakim olmalısınız. Kendinize özgü bir yazı stiliniz olmalı, yani başkalarının yazı stilini kopya etmemelisiniz. Nihayet kendinize olan güveniniz tam ve bir hayli hırslı olmalısınız.

Şimdiye kadar yazılı çalışmalarınız varsa şayet, burada bizlerle paylaşabilirsiniz. Çocuklara yönelik bir şeyler yazmak istiyorsanız, hălă çocuk kalmış bir yönünüz olmalı ki onların dünyasını onlara aktarabilesiniz.

Son düzenleme:

Yeni Konular