Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bugün Dünyanın Son Günü

Epilogue

Yeni Üye
6 Ara 2009
279
0
0
45
Amerika' da bir Üniversitede , Profesör derse şöyle başlamış. :

- "Düşünün ki bugün Dünyanın son günü. Yarın bu saatte her şey bitecek.
Kurtuluş şansınız yok. Bugün ne yapardınız?"

Tüm öğrencilerden bir çok değişik cevap gelmiş:

- İbadet eder Tanrıdan günahlarımı affetmesini dilerdim,

- Tüm sevdiklerimle vedalaşırdım,

- Ailemle zamanımı geçirirdim,

- Anneme veya Babama giderdim,

- Arkadaşlarımla yarım saat eski günlerdeki gibi basket oynardım,

- Barbekü partisi yapardım,

- Sevgilimle son ana kadar sevişirdim,

- Tüm sevdiğim yemekleri son bir defa yerdim.

- Yatar uyurdum.

- Ormanda son defa dolaşırdım,

- Güneşin doğuşunu ve batışını son defa seyrederdim.

- Akşam yıldızları seyrederdim.

- En sevdiğim yemeği hazırlar tüm sevdiklerimi akşam yemeğe davet ederdim.

- Piknik yapardım,

- Hayatta en çok gitmek istediğim yere gider orda ölümü beklerdim,

- Jet uçağına binerdim,

- Üzdüklerimi arar özür dilerdim beni affetmesini isterdim

vb ..

Hoca bütün hepsini tahtaya yazmış. Sonra gülerek ;

-" Çocuklar bunları yapmak için dünyanın son günü olması şart

mı .?" diye sormuş.

Bugün Dünyanın Son Günü

Siz ne yapardınız?

M

monaliza

Ziyaretçi
İbadet eder, Tövbe ederdim.Ardından sevdiklerimle vedalaşır,üzdüğüm insanlardan tekrar özür diler gönül rahatlığı ile sevdiğim yemekleri yerdim.

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
34
Sadece düşünmeye ayırırdım,bütün meşkalelerin dışında dolu dolu düşünce akan bir gün...ve felsefe suyumdan sonsuz bir yudum daha alırdım,çok susamışçasına...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
62
gün batımında kırmızı şarabı açar ve doğacak günü selamlardım; sevdiklerim ve sevenlerimle; sonsuzluğa yıldız serpmek gibi bir şey; kızıl renkli olurdu yıldızlar...
...
forumu açan arkadaşımız ne yapacağını açıklamayı kasten unutmuş mu ki?

Epilogue

Yeni Üye
6 Ara 2009
279
0
0
45
Kasti bir durum yok neden olsun ki ? Madem sordunuz yanıtlıyım . Sevdiklerimle vedalaşmak ve beklemekten başka hiç birşey .

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
62
beklemek; neyi? son olanı görmek olanaklı mıdır? ya da son var mıdır? son dediğimiz nedir ki?

Epilogue

Yeni Üye
6 Ara 2009
279
0
0
45
Son olanı görmek olanaksız, ya da son diye tanımladığım şeye bağlı. Çünkü son demek insanın kendini yani bedenini aşıp enerjiye dönüşebildiği sonsuzluktur, onuda görebilmek yaşayabilmek kimlere nasip bilmem. Cennet cehennem gibi dini kavramlardan bağımsız bir sonsuzluktan bahsediyorum..
Bunlar tabibi ampirik olmayan teoriler fakat herşey deneysel değildir bence hayatta, ya da sadece bilimsel bir beyin ve gören bir gözle algılanmamalı hayat..

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
62
yanıtın için teşekkür ediyorum, farklı olarak ne ilk ne de son olmadığı düşüncesindeyim.

theoden_king

Yeni Üye
31 Ocak 2010
10
0
0
49
Son olanı görmek olanaksız, ya da son diye tanımladığım şeye bağlı. Çünkü son demek insanın kendini yani bedenini aşıp enerjiye dönüşebildiği sonsuzluktur, onuda görebilmek yaşayabilmek kimlere nasip bilmem. Cennet cehennem gibi dini kavramlardan bağımsız bir sonsuzluktan bahsediyorum..
Bunlar tabibi ampirik olmayan teoriler fakat herşey deneysel değildir bence hayatta, ya da sadece bilimsel bir beyin ve gören bir gözle algılanmamalı hayat..

Açıklamanızı gerçekten çok beğendim.
Profösöre katılıyorum :) tüm bu güzellikleri yapmak için ölümün gelip
dayanmasını beklemek ne acı.TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
İbadet etsem yarın herkes ölecek yapcağım ibadetin sebebi belli. Giderim psikiyatristtime muafiyet alırım sonra 17 yıl yaşayamadıklarımı 24 saatte yaşamaya çalışırdım.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
İbadet etsem yarın herkes ölecek yapcağım ibadetin sebebi belli. Giderim psikiyatristtime muafiyet alırım sonra 17 yıl yaşayamadıklarımı 24 saatte yaşamaya çalışırdım.

Yeni Konular