M
monaliza
Ziyaretçi
Gülmek ve anlık da olsa zevk almak da güzeldir. Oysa yazdıklarımda,anlayan ve düşünmeyi başarabilenler için derin anlamlar bulunmaktadır. O da okuyanın mahareti olsun
Gülmek ve anlık da olsa zevk almak da güzeldir. Oysa yazdıklarımda,anlayan ve düşünmeyi başarabilenler için derin anlamlar bulunmaktadır. O da okuyanın mahareti olsun![]()
Teşekkür ederim NOVA'cım...KapmasamDedelerimiz anlaşamamış ne de olsa
![]()
Ah onlar yokmu onlar. Görüyorsunuzya toplumu 2 ye ayırıyorlar.![]()
aynı kadınla iki kez evlenerek hayatımı mahvettim diyen saroyan
hayatlarımızı mahvedecek bir şeyler her zaman vardır
neyin veya kimin bizi önce bulduğuna bakar mahvolmaya hep hazırızdır
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler içinde ahmaklar içinde
ancak mahvolmuş hayat bizimki olduğunda işte o zaman farkına varırız
intiharların ayyaşların hapishane kuşlarının uyuşturucu müptelalarının ve benzerlerinin
varoluşun menekşeler kadar gökkuşağı kasırga ve tamtakır mutfak dolabı kadar olağan bir parçası olduklarının...
konuya uydu sanırım, sizin yazdıklarınızdan çok uyduğu kesin
şu içimdeki ukala çocuğu senelerdir dilimin ucunda taşırım o kadar yakındır ki ağızdan çıkmaya nefes alsam bir dert almasam öbür
Ah onlar yokmu onlar. Görüyorsunuzya toplumu 2 ye ayırıyorlar.![]()
Ne güzel sayın üstün insan. Bizden üstün olduğunuzu bu konuda da gösterdiniz. Ne mutlu size.![]()
Kimileri merdivenden inerken,
Çimileri çıkmakta yukarıya
Çıkış ne kadar sancılı ise
İniş öylesi huzur verir insana...
Çok bildiğini sanıp
Hiç bir şey bilmeyenler var ya,
İşte onlar derttir dünyaya.
Kendi değerinden bi haber,
Dünyanınkinden ayrı
Kapılmış gidiyor
Farklılık rüzgarına.
Oysa dönüp baksa özüne
Her şey pek hoş görünür gözüne
İltifatı bu sözde zahirdir misali; ayrımcılığı bu sözde gizlidir; "Ah onlar,yok mu onlar" Fikir ayrılıkları normaldir NOVA.Herkes atasını MAYMUN belleyemez ya. Bunun ayrımcılıkla ne ilgisi var?Aslını inkar eden Ç....'DİR derler halk arasında.Aslını inkar etmeyeni kutlamak gerekir,ayrımcı olarak nitelemek değil
![]()
Nietzsche'nin yazısını ben de beğendim açıkçası. Ancak, böyle bir yorum ayrımcılığın,aşağılık duygusunun ta kendisidir işteDEĞERLİ MİYİZ? gibi bir konuyu MAYMUN teorisine çevirmek de ayrı bir hüner,benim gibi buna takılmak da
Neyse;son noktam olsun en iyisi; DEĞERLİYİM BEN![]()
Evet nokayı koyalım. Maymunlara rağmen değerlisiniz ve değerliyim.![]()
Benim fikrimce,değer gördüğümüz kadar değerliyiz;değerli hissettiğimiz kadar değil..
dünyadaki milyonlarca insanın herbiri kendini biricik ve değerli hissediyorsa,herbiri diğerlerine ötekiler diye bakmaz mı??ve bunun ardından biricik benliklerine gelen her türlü iyi olmayan muameleye saldırı ya da savunmayla karşılık vermez mi?oysa koskoca dünyada herbirimiz bir kum tanesi kadarsak neden kendimizi bunca büyük görüşümüz?(öyle ya:aslında hepimiz geleceğin fosilleri olacaksak otlardan çok mu farkımız var?)bize yöneltilen bir çift ters bakışa ve bir çift kötü söze bunca tepki verişimiz?
kendimizi değerli hissederek mi daha kolay yaşarız, değersiz hissederek mi?