Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

değerli miyiz?

M

monaliza

Ziyaretçi
Gülmek ve anlık da olsa zevk almak da güzeldir. Oysa yazdıklarımda,anlayan ve düşünmeyi başarabilenler için derin anlamlar bulunmaktadır. O da okuyanın mahareti olsun:D

AndroNova

Yeni Üye
17 Ara 2009
245
0
0
32
Gülmek ve anlık da olsa zevk almak da güzeldir. Oysa yazdıklarımda,anlayan ve düşünmeyi başarabilenler için derin anlamlar bulunmaktadır. O da okuyanın mahareti olsun:D

"Zira ağlatmak kolay,güldürmek zordur.,Çünkü gülmek insana değer katar. İnsana özgüdür ayrıca."

Ne demek istediğinizi anladım. Bilgilerimi tazelediğiniz için teşekkür ederim. :)

Mutlu olmak gülümesemek anlık zevkler yaşatır insana. Mühim olan düşünmek düşündürmek ve onun yararına kalıcı birşeyler vermek olmalı."

Umarım sizde benimkilerden birşeyler kapabilirsiniz. :)

M

monaliza

Ziyaretçi
Teşekkür ederim NOVA'cım...Kapmasam:D Dedelerimiz anlaşamamış ne de olsa:D

Nietzsche

Yeni Üye
8 Eyl 2009
54
0
6
46
aynı kadınla iki kez evlenerek hayatımı mahvettim diyen saroyan
hayatlarımızı mahvedecek bir şeyler her zaman vardır
neyin veya kimin bizi önce bulduğuna bakar mahvolmaya hep hazırızdır
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler içinde ahmaklar içinde
ancak mahvolmuş hayat bizimki olduğunda işte o zaman farkına varırız
intiharların ayyaşların hapishane kuşlarının uyuşturucu müptelalarının ve benzerlerinin
varoluşun menekşeler kadar gökkuşağı kasırga ve tamtakır mutfak dolabı kadar olağan bir parçası olduklarının...

konuya uydu sanırım, sizin yazdıklarınızdan çok uyduğu kesin
şu içimdeki ukala çocuğu senelerdir dilimin ucunda taşırım o kadar yakındır ki ağızdan çıkmaya nefes alsam bir dert almasam öbür

AndroNova

Yeni Üye
17 Ara 2009
245
0
0
32
aynı kadınla iki kez evlenerek hayatımı mahvettim diyen saroyan
hayatlarımızı mahvedecek bir şeyler her zaman vardır
neyin veya kimin bizi önce bulduğuna bakar mahvolmaya hep hazırızdır
mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler içinde ahmaklar içinde
ancak mahvolmuş hayat bizimki olduğunda işte o zaman farkına varırız
intiharların ayyaşların hapishane kuşlarının uyuşturucu müptelalarının ve benzerlerinin
varoluşun menekşeler kadar gökkuşağı kasırga ve tamtakır mutfak dolabı kadar olağan bir parçası olduklarının...

konuya uydu sanırım, sizin yazdıklarınızdan çok uyduğu kesin
şu içimdeki ukala çocuğu senelerdir dilimin ucunda taşırım o kadar yakındır ki ağızdan çıkmaya nefes alsam bir dert almasam öbür

Ne güzel sayın üstün insan. Bizden üstün olduğunuzu bu konuda da gösterdiniz. Ne mutlu size. :)

M

monaliza

Ziyaretçi
Ah onlar yokmu onlar. Görüyorsunuzya toplumu 2 ye ayırıyorlar. :)

Kimileri merdivenden inerken,
Çimileri çıkmakta yukarıya
Çıkış ne kadar sancılı ise
İniş öylesi huzur verir insana...
Çok bildiğini sanıp
Hiç bir şey bilmeyenler var ya,
İşte onlar derttir dünyaya.
Kendi değerinden bi haber,
Dünyanınkinden ayrı
Kapılmış gidiyor
Farklılık rüzgarına.
Oysa dönüp baksa özüne
Her şey pek hoş görünür gözüne:)

İltifatı bu sözde zahirdir misali; ayrımcılığı bu sözde gizlidir; "Ah onlar,yok mu onlar" Fikir ayrılıkları normaldir NOVA.Herkes atasını MAYMUN belleyemez ya. Bunun ayrımcılıkla ne ilgisi var?:D Aslını inkar eden Ç....'DİR derler halk arasında.Aslını inkar etmeyeni kutlamak gerekir,ayrımcı olarak nitelemek değil:D

M

monaliza

Ziyaretçi
Ne güzel sayın üstün insan. Bizden üstün olduğunuzu bu konuda da gösterdiniz. Ne mutlu size. :)

Nietzsche'nin yazısını ben de beğendim açıkçası. Ancak, böyle bir yorum ayrımcılığın,aşağılık duygusunun ta kendisidir işte:D DEĞERLİ MİYİZ? gibi bir konuyu MAYMUN teorisine çevirmek de ayrı bir hüner,benim gibi buna takılmak da:D
Neyse;son noktam olsun en iyisi; DEĞERLİYİM BEN:D

AndroNova

Yeni Üye
17 Ara 2009
245
0
0
32
Kimileri merdivenden inerken,
Çimileri çıkmakta yukarıya
Çıkış ne kadar sancılı ise
İniş öylesi huzur verir insana...
Çok bildiğini sanıp
Hiç bir şey bilmeyenler var ya,
İşte onlar derttir dünyaya.
Kendi değerinden bi haber,
Dünyanınkinden ayrı
Kapılmış gidiyor
Farklılık rüzgarına.
Oysa dönüp baksa özüne
Her şey pek hoş görünür gözüne

İltifatı bu sözde zahirdir misali; ayrımcılığı bu sözde gizlidir; "Ah onlar,yok mu onlar" Fikir ayrılıkları normaldir NOVA.Herkes atasını MAYMUN belleyemez ya. Bunun ayrımcılıkla ne ilgisi var?:D Aslını inkar eden Ç....'DİR derler halk arasında.Aslını inkar etmeyeni kutlamak gerekir,ayrımcı olarak nitelemek değil:D

Öncelikle halk denen koyun sürüsü yada özgürüm diyen köle sürüsü benim hakkımda yorum yapamaz. :)
Fakat bana bir isim koymak isterlerse nick name: AndroNova. :)

AndroNova

Yeni Üye
17 Ara 2009
245
0
0
32
Nietzsche'nin yazısını ben de beğendim açıkçası. Ancak, böyle bir yorum ayrımcılığın,aşağılık duygusunun ta kendisidir işte:D DEĞERLİ MİYİZ? gibi bir konuyu MAYMUN teorisine çevirmek de ayrı bir hüner,benim gibi buna takılmak da:D
Neyse;son noktam olsun en iyisi; DEĞERLİYİM BEN:D

Evet nokayı koyalım. Maymunlara rağmen değerlisiniz ve değerliyim. :)

Gizem

Yeni Üye
20 Ocak 2010
2
0
0
32
Benim fikrimce,değer gördüğümüz kadar değerliyiz;değerli hissettiğimiz kadar değil..

M

monaliza

Ziyaretçi
Benim fikrimce,değer gördüğümüz kadar değerliyiz;değerli hissettiğimiz kadar değil..

Bir anlamda haklısınız sevgili Gizem. Ancak;sıradan duygu ve davranış biçimlerini bertaraf edebilip, kişilik kalitesini yakalayabildiğimiz taktirde, ki bu mümkündür, hissettiğimiz kadar da değerliyizdir.

Yeter ki insan;
Objektif olabilsin.
Hümanist olabilsin.
Realist olabilsin.
Pozitif olabilsin.

Narsist olmasın.......

M

monaliza

Ziyaretçi
Narsist olmaması benim görüşüme göre değil, Gizem'in yorumuna göreydi. DEĞER'in de ölçüleri vardır zira. Kökende her insan kendisi için değerli olsa da, belirli özellikleri olmadığı halde kendisini çok değerli hisseden biri ancak narsist olabilir. Bunu felsefi anlamda değil,gerçek yaşamın içine bakarak söylüyorum.

mkamar

Yeni Üye
21 Ara 2009
9
0
0
64
Teşekkür

Merhaba,
Siteye yeni üye oldum. Dünden beri bu konuyu okuyordum. Bu gün bittirebildim. Ve hakikaten çok istifade ettim. Yorumcu tüm arkadaşlarıma katkılarından (bana) dolayı teşekkür ederim. Diğer taraftan atamın maymun olup olmamasından ziyade kendimin maymun ;) olup olmadığımın önemli olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla

Epilogue

Yeni Üye
6 Ara 2009
279
0
0
45
İnsanlık başlı başına bir değerdir . Düşünce ve duyguların bedende can bulmuş haliyiz .Narsistce olmadan , kendimizin farkında olarak yaşamak , düzgün ve başarılı olmaktır .

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
dünyadaki milyonlarca insanın herbiri kendini biricik ve değerli hissediyorsa,herbiri diğerlerine ötekiler diye bakmaz mı??ve bunun ardından biricik benliklerine gelen her türlü iyi olmayan muameleye saldırı ya da savunmayla karşılık vermez mi?oysa koskoca dünyada herbirimiz bir kum tanesi kadarsak neden kendimizi bunca büyük görüşümüz?(öyle ya:aslında hepimiz geleceğin fosilleri olacaksak otlardan çok mu farkımız var?)bize yöneltilen bir çift ters bakışa ve bir çift kötü söze bunca tepki verişimiz?

Diğerilerini de biricik ve değerli hissediyorsak? ne sorun kalır değil mi?

kendimizi değerli hissederek mi daha kolay yaşarız, değersiz hissederek mi?

Kendimizi yine kendimize özel olarak önemli hissetmemeliyiz.
Genel olarak özelleriz...
Özel olarak geneldeniz..

Yeni Konular